Dodaj do ulubionych

problem z rozczesywaniem

05.12.02, 09:44
mam straszne problemy z rozczesaniem wlosow
musialabym je czesac co 10 minut
zeby nie miec tych wstretnych koltunow
wlosy mam do polowy plecow, dosc geste

chcialabym zapytac, czy jest cos co moglabym zrobic
zeby poprawic ich stan
czy zna Pani jakich preparat
lub poleci jakas odzywke
ktora moglaby zapobiegac 'koltunieniu'
dziekuje
Obserwuj wątek
    • nisim Re: problem z rozczesywaniem 05.12.02, 18:51
      Proszę się zainteresowac odzywką beztłuszczową z serii NISIM (o ile ma Pani
      włosy naturalne, ze skłonnością do przetłuszczania), lub odżywką w kremie przy
      włsach suchych,zniszczonych)
      Pozdrawiam
      Waldi
      www.nisim.com.pl
      • jazinka Re: problem z rozczesywaniem 07.12.02, 07:38
        Co wejdę na wątek to nisim. Chyba sama wyprobuję.

Też mam problemy z rozczesywaniem - mam włosy długie, suche, kręcone. Używam kosmetyków serii Kerastase firmy Loreal. Jeśli masz włosy takie jak ja to polecam odżywkę masquintense (do spłukania) - Super! Oprócz tego stosuję fluid oleo-relax - napisano na nim: do włosów sztywnych, kręconych, pierzastych, nieposłusznych (bez spłukiwania).
    • oksana.zarewicz Re: problem z rozczesywaniem 08.12.02, 19:48
      Witam.
      Plątanie włosów występuje bardzo często, szczególnie w przypadku włosów
      długich, mokrych i mytych szamponami zawierającymi silne detergenty. Z listu
      Pani wynika że obserwuje Pani u siebie t.zw. zjawisko filcowania się („ptasie
      gniazdo”). Jest to zjawisko bardzo rzadko spotykane, lecz zgubne w skutkach.
      Wynika ono ze znacznego splątania włosów podczas mycia, szczególnie z głową
      pochyloną do przodu. Nie warto jednak rozczesywać co 10 min. Lepiej chociaż
      trochę włosy skrócić. Odpowiednia odżywka może ułatwić rozczesywanie. Być może
      Pani fryzjer, znający Pani włosy, poleci taką odżywkę.
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka