Dodaj do ulubionych

Jasna karnacja i solarium....

20.04.06, 23:18
Mam odwieczny problem z opalaniem się. Słonce mnie w ogole nie łapie:( nawet
na czerwono:( Ciało to jeszcze w miare jakiś kolor ludzki ma, ale skora
twarzy.......masakra, biała jak śnieg:(( Niestety nie wiem jaki mam fototyp
skóry, bo mam naturalnie czarne włosy, niebieskie oczy, tylko ta cera jakaś
jasna. Ale zeby tego było mało, w zeszłym roku postanowiłam z tym powalczyc,
idac do solarium. Chodziłam przez ok 2 tyg. Skora na brzuchu, plecach i pupie
była tak czerwona ze aż bolała:( a buźka.........ZERO!! nic sie nie opaliła:(
Robie makijaz, tz. podkład, puder, bo nienawidze tego jasnego koloru skory:( W
tym roku tez chce isc na solarium, ale jak sobie pomysle ze znów wydam tyle
pieniedzy a efektów nie bedzie to nie wiem czy w ogole isc:(( Prosze pomozcie
bo ja juz nie wiem co mam robic:((
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Jasna karnacja i solarium.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 06:01
      dużo czytałam ostatnio o beta karotenie i piciu marchewki. zdecydowałam się na
      to pierwsze i podobno widać już jakiś efekt (z natury jestem wręcz
      przezroczysta).
      Na solarium chodzę ostrożnie ale po drugim razie (7min) był efet. ale nie jakiś
      tam brązowy tylko leciutko przyciemniony. zamierzam kontynuować.
    • jarka63 Re: Jasna karnacja i solarium.... 21.04.06, 10:27
      Zacznij od trzech minut, po jakichś 10 dniach przejdż na 5 itd.,stopniowo.
    • Gość: moim zdaniem.... Re: Jasna karnacja i solarium.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 10:54
      daruj sobie. Mężczyźni uwielbiają kobiety o ciemnych włosach, białęj cerze i
      błękitnych oczach;) Serio:) Tylko zadbaj o cerę, żeby była ładna. Nie musisz
      przecież być opalona. Dlaczego nie chcesz zaakceptować swojego wyglądu? Myślisz,
      że bycie bladym to jakaś choroba, wada??? Spójrz na Sandrę Bullock czy inne
      aktorki. Charlize Theron najładniej wyglądała, kiedy miała ciemne włosy i jasną
      karnację.
      Porównaj te zdjęcia:

news.bbc.co.uk/media/images/39902000/jpg/_39902943_winners_gallery_charlize.jpg
      charlizeonline.com/photos/sags04/redcarpet/charlize-theron-22.jpg
      www.vnn.vn/dataimages/original/images466467_SAG_CharlizeTheron.jpg
      sacmedia.net/khtk/phantom/charlize_theron/charlize_theron-a4.jpg

jjcollectibles.com/prod_images_large/bullock3.jpg
      www.bradmesser.com/images2004b/sandra_bullock.jpg
      • justynnka Re: Jasna karnacja i solarium.... 21.04.06, 10:57
        amylisz się bardziej niż myślisz:)))faceci wola zdrowo wygładające blondynki:)
        a co do solarium - moze spróbuj aktywatora na buzie? i pudru bazującego do
        makijazu bo po marchewce będziesz najszybciej zółta a nie opalona:)
        • Gość: moim zdaniem...... Re: Jasna karnacja i solarium.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 11:14
          zależy jacy faceci.... Jeżeli mówisz o tych łysych, po solarium, w butach z
          czubem, z wężowej skórki, albo o wyżelowanych osiedlowych leszczach, to chyba
          mamy różne pojęcie mężczyzny:/

Żadnemu mężczyźnie nie podoba się coś, co po tygodniu bez możliwości
          skorzystania z kosmetyków zaczyna płowieć, odpadać po kawałku i nie przypomina
          żywej istoty.

A połączenie ciemne włosy i jasne oczy jest baaaardzo atrakcyjne dla mężczyzn,
          co można łatwo udowodnić:)
          • justynnka Re: Jasna karnacja i solarium.... 21.04.06, 11:17
            ciekawe:)mój maż jest łysy, ma buty z czubem (najpiękniejsze czerwone );)
            a co do płowienia i odpadania - może podziel śie doświaczeniami bo mnie jskoś
            nic nie plówieje i nie odpada:)) łatwo to mozna udowowdnić ze faceci woła
            blondynki:)))
            • justynnka Re: Jasna karnacja i solarium..- ps.. 21.04.06, 11:18
              pozatym nie ma takiej sytuacji zeby nie mozna było skorzystać z kosmetyków;))
              • Gość: zuza Re: Jasna karnacja i solarium..- ps.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 11:23
                Dziewczyny, czy wy nigdy nie przestaniecie licytować i wypowiadać się w imieniu
                nieobecnych mężczyzn ? Kolor włosów to dodatek, i nie stanowi i całości kobiety.
            • Gość: moim zdaniem...... Re: Jasna karnacja i solarium.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 11:25
              Aha. To wszystko jasne...
              • justynnka Re: Jasna karnacja i solarium.... 21.04.06, 11:27
                jak rozumiem lecisz schematem ze ten kto goli głowę to dresiarz:)))
                • bez.wyksztalcenia Re: Jasna karnacja i solarium.... 21.04.06, 11:36
                  dresiarz nie dresiarz, ale ty to gustu raczej nie masz
                  • justynnka Re: Jasna karnacja i solarium.... 21.04.06, 11:38
                    o gustach sie nie dyskutuje:) najwazniesjze ze ja jestem zadowolona;)
                • Gość: moim zdaniem..... Re: Jasna karnacja i solarium.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 11:40
                  Nie. Dla mnie czerwone buty w czub to szczyt bezguścia, podobnie jak platynowy
                  blond plus zaawansowana solarka, więc może nie będę się wypowiadać...

Poza tym panna, która nie wyobraża sobie sytuacji, gdzie nie używa się
                  kosmetyków, to juz szczyt wszystkiego, naprawdę. Nie chcę nic mówić, ale oprócz
                  sytuacji normalnych: wyjazd do Tybetu, piesze wędrówki po górach, spływy
                  kajakowe, wyjazdy w dziwne rejony świata, survival, zdarzają się też sytuacje
                  nienormalne: ciężka choroba, wojny, porwania, wypadki, połamane kończyny... Już
                  widzę jak zakładasz sobie tipsy czy malujesz się, z dwoma rękami w gipsie:/ Albo
                  jak farbujesz się na blond po chemioterapi...
                  • bez.wyksztalcenia Re: Jasna karnacja i solarium.... 21.04.06, 11:45
                    podpisuje sie pod tym
                    chociaz dla dziewnczyn typu Justynka: wyjazd do Tybetu, gorskie wedrowki,
                    splywy itp. to sytuacje nienormalne:)))
                    • Gość: red in tab Re: Jasna karnacja i solarium.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 11:46
                      Ale wy szybko ludzi oceniacie.
                  • justynnka Re: Jasna karnacja i solarium.... 21.04.06, 11:47
                    ciekawe- nie jeżdzę w góry,pod namiot ani na spływy,nie chodzę na piesze
                    wycieczki. dbałam o siebie po wypadku samochodowym,dbałam o siebie bez
                    ograniczeń przez cała ciązę,malowałam sie w godzinę po cc.chcieć to móc;) to
                    także kwestia wychowania:)
                    • Gość: moim zdaniem...... Re: Jasna karnacja i solarium.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 11:52
                      No jak mówię- wszystko jasne.... Kiedyś miałam poważny wypadek. Połamana
                      miednica plus obie ręce. Oczywiście pierwsze o czym pomyślałam, to: qrde! Tak
                      mnie obiło o glebę! Pewnie makijaż mi się strał!!!!

• Gość: gość Re: Jasna karnacja i solarium.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 11:59
                        W ten sposób nie pomożecie założycielce wątku
    • bez.wyksztalcenia na temat 21.04.06, 12:05
      zamiast katowac sie solarium, sprobuj samoopalacza.
      Ale popieram poprzedniczki: jasna cera, niebieskie oczy i czarne wlosy to
      piekny zestaw. Typowa "zima". Trzeba tylko podkreslic odpowiednimi kolorami i
      jest przepieknie
      • Gość: aga Re: na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 16:27
        trzeba mieć jeszcze talent, żeby ładnie i równo się posmarować- tego wam
        zazdroszczę (próbowałam kilka razy i różnymi kosmetykami)
        • little_star Re: na temat 21.04.06, 20:08
          Ale ale!!! Używałam i nadal używam samoopalacza, tylko że to zaczyna męczyć,
          ściera się, białe bluzki się brudzą, a i tak człowiek tego nie nałozy tak jakby
          chciał. I tu nie chodzi o kwestie wprawy, tylko no nie da sie az tak całkiem
          równo. Dlatego chciałabym własnie jakiś trwały efekt:) Co do tzw. "zimy"...otóz
          nie da sie jej podkreslic tak jak ktos tu juz pisał, bo moja buzia nie jest
          jasna, ona jest biała!! dosłownie przezroczysta:(( Prosze poradźcie cosik:((
      • ywonna Re: na temat 24.04.06, 14:20
        Nie zgadzam sie.
        Ja mam urode typowej zimy i nie zamierzam tego zmieniac, bo lubie swoja
        bladosc. Solarium pozwala mi ja zachowac,nie wygladam po nim po prostu szaro -
        juz tylko blado :-))
    • liselle Re: Jasna karnacja i solarium.... 24.04.06, 14:35
      Little Star, nie katuj tak ciala tym solarium.`Twoja skóra jest jaka jest. Jest
      wiele kobiet, które chcialyby miec taka cere plus wlosy plus oczy. To uroczy i
      naprawdę dośc rzadko spotykany zestaw:) Jak u Królewny Śnieżki:) Sama mam
      podobny . Znajomi mówią ze moja cera wygląda jak krew z mlekiem:)Tylko oczy mam
      piwne:) Jeśli jednak bardzo Ci to przeszkadza, to używaj ciut ciemniejszego
      podkladu, ale naprawde o jeden ton najwyżej. Spróbuj też pobrac tabletki, które
      nadaja skórze ciemniejszy koloryt. Spytaj w aptece bo ja nie wiem jak sie nazywają.
      A solarium na dluższą mete tylko zaszkodzi.
      • Gość: Mu Re: Jasna karnacja i solarium.... IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 24.04.06, 15:01
        ciemne włosy , jasna cera , niebieskie oczy,jestes typem królewny śniezki
        super!!!Dla mnie idealne połaczenie odpusc sobie solarium
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka