Dodaj do ulubionych

Depilacja ... :(

11.05.06, 22:56
Witam,
zbliza sie lato i problem gladkich nog. Jestem brunetka, wlosy mam bardzo ciemne i mocne i
jako z tych na glowie jestm dumna to te na nogach to katastrofa.
generalnie uzywam depilatora ale to tygodni wlosy mi odrastaja ( jak jest u Was?) a
wrastajace wlosy... wiec dzis doszlam do wniosku ze jako na okre jesienno zimowy depilatora
moze bede jeszcze uzywac to na lato szkoda moich nerwow (wlosy zbyt szybko odrastaja, a
wiekszosc wrasta pod skore).
Zastanawiam sie jaki sposob depilacji bylby najkorzystniejszy.
Kiedys probowalas wosk ale nie pamietam jak to bylo. Po wosku wlosy wrastaja tak samo jak
po depilatorze? Okre odrastania jest zblizony?
Jestem zalamana mysla, ze przez cale lato mam codziennie ewentualnie co drugi dzien golic
nogi.
Moze znacie jakies rozwiazanie?

Dzieki

Pozdrawiam

I
Obserwuj wątek
    • sasza2004 Re: Depilacja ... :( 11.05.06, 23:42
      Witaj współtowarzyszko niedoli! Mam taki sam typ urody i ten sam kłopot.
      Używałam depilatora przez kilka lat (a włosy osłabły bardzo nieznacznie), ale
      odkąd zostałam mamą po prostu nie mam na to czasu (chyba tylko w reklamach tak
      sprawnie to idzie, albo tym, co prawie nie mają co depilować). Robiłam parę
      razy woskowanie, ale nie widzę różnicy w czasie odrastania w porównaniu do
      depilatora, a poza tym do woskowania trzeba trochę "zarosnąć", co latem jest
      raczej trudne. Pogodziłam z goleniem i po cichu marzę o depilacji laserowej...
      Pozdrawiam.
      • swinka_morska Re: Depilacja ... :( 12.05.06, 00:01
        sprobujcie paste cukrowa - wcale nie trzeba tak duzo obrasytac, pozatym nieco
        bardziej skuteczna od wosku i znacznie szybsza... a na allegro tego pelno

PS: w wyszukiwarce pod haslem pasta cukrowa na prawde sporo sie dowiecie, bo
        bylo to juz tutaj pare razy poruszane
        • Gość: Majka Re: Depilacja ... :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 01:49
          A ja nie wiem co to za problem z goleniem włosów, mi to zajmuje moment. Uda golę
          co kilka dni, łydki co 2, paszki co 2 też, bikini tylko kremem depilującym bo
          jest zbyt delikatne, wystarcza na 3 dni. Można tą chwilę czasu wygospodarować,
          więcej pewnie poświęcacie na malowanie to odejmijcie z niego na golenie ;)
          Poza tym też bym chętnie zrobiła laserową, ale tylko w niektórych miejscach.
          Jedynym problemem są wakacje, wtedy faktycznie czasami nie ma warunków na
          depilację, np płynąc jachtem czy w jakichś spartańskich warunkach nocując.
    • Gość: nicki Re: Depilacja ... :( IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.05.06, 05:56
      spróbuje depilacji cukrowej, a po wakacjach - depilacji laserowej
      nie wiem jak u Ciebie wyglądają sprawy finansowe, ale naprawdę warto odłożyć
      pieniądze i zrobić kilka zabiegów. Wczoraj robiłam trzeci zabieg i mam
      nadzieję, że do jesieni wystarczy

pozdr
    • Gość: Anaelle Re: Depilacja ... :( IP: *.w86-205.abo.wanadoo.fr 12.05.06, 10:45
      Hej,
      dzieki za odpowiedzi. Wieczorem poczytam na temat depilacji pasta cukrowa.
      Na depilacje laserowa zbyt mnie na razie nie stac :( tym bardziej ze przy moim zaroscie
      potrzebowalabym okolo 5 zabiegow. Jak jest teraz cena jednego?
      A co do codziennego golenia... nie mam czasu. A poza tym chcialabym znalesc jakis zloty
      srodek i nie narnowac codziennie czasu an golenie zbyt duzo mamy rzeczy w zyciu na ktore
      codziennie poswiecamy duzo czasu.

Pozdrawiam :)
      Milego dnia
      • Gość: nicki Re: Depilacja ... :( IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.05.06, 11:15
        złotym środkiem pozostaje chyba na razie dep.laserowa:(
        co do kosztów, to zależy gdzie idziesz, np. w jednym z gabinetów w-wskich
        płaciłam 400 zł za bikini i 500 zł za łydki, ale zawsze starałam się mieć
        zabieg w tzw. dzień promocji - minus 15%, obsługa super, efekty także,
        mam dużo włosków, a po 2 zabiegach odrosło ich ok 40% (przynajmniej na łydkach;
        z pozostałych to chyba dep.cukrowa
        • sasza2004 Re: Depilacja ... :( 12.05.06, 13:36
          Ja też podłączam się pod podziękowania :-). Oczywiście, że z goleniem nie ma
          problemu (to do Majki), chodzi tylko o to, żeby znaleźć coś skuteczniejszego.
          Niestety depilacja laserowa u mnie pozostanie na razie w sferze marzeń, ale
          wierzę, że kiedyś będzie mnie na nią stać i raz na zawsze zrobię z tym
          porządek. Za to na pewno wykonam podejście do pasty cukrowej :-). Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka