Dodaj do ulubionych

skóra tłusta, ale odwodniona - co robić???

IP: *.kolonianet.pl 18.05.06, 19:45
byłam dzis na takim badaniu skóry - okazałao się, że mam cerę tłustą (o tym
akurat wiedzialam :), ale zarazem bardzo odwodniona :( jak pielęgnować taką
skórę? na pewqno nawilzać, ale cvzym, zeby jej nie przetłuścić...nie ma
pomysłu, pomóżcie
Obserwuj wątek
    • anaelle14 Re: skóra t?usta, ale odwodniona - co robic´??? 18.05.06, 19:49
      ja mam to samo. Sprobuj kremu Yves Rocher co cery odwodnionej i maseczki z miodu i mleka.
      Dla mnie to rewelacja.
      • venus22 Re: skóra t?usta, ale odwodniona - co robic´??? 18.05.06, 20:33
        kremem nawilzajaco- matujacym.

Venus
        • seerena Re: skóra t?usta, ale odwodniona - co robic´??? 18.05.06, 20:37
          Nawilżać. Są preparaty do cery tłustej ale wrażliwej, nawilżające i łagodzące.
          Bardzo dobry jest tonik Clean and Clear w wersji do cery wrazliwej, ja mam
          mieszana a nawet po zmyciu całej buzi rewelka, nic nie podrażniał a ładnie
          likwidował wypryski.
      • Gość: aga Re: skóra t?usta, ale odwodniona - co robic´??? IP: *.k.omnitec.pl 19.05.06, 09:19
        dla mnie YR był sredni, wcale nie poprawił na dłuzsza mete kondycji skóry, a
        miód słuzy cerze suchej a nie odwodnionej. Dla mmie najlepsza jest seria Hydra
        In dermedic
    • Gość: Andzia Re: skóra tłusta, ale odwodniona - co robić??? IP: *.aster.pl 18.05.06, 21:10
      Masło shea:).
      • Gość: littlemy Re: skóra tłusta, ale odwodniona - co robić??? IP: *.devs.futuro.pl 19.05.06, 08:43
        up
        • Gość: anni Re: skóra tłusta, ale odwodniona - co robić??? IP: *.agora.pl 19.05.06, 08:54
          ja używałam kremu avene do cery odwodnionej.
    • pozycja77 Re: skóra tłusta, ale odwodniona - co robić??? 19.05.06, 09:06
      wiesz u mnie pani konsultantka stwierdziła to samo- namówiła mnie na krem z
      dermedica- istotnie stan cery się poprawił- ale czytając forum postanowiłam
      spróbować z olejem winogronowym- jesetm zadowolona,,żeby nie powiedzieć
      zachwycona,z efektów.
      • heather4 Re: do pozycja77 19.05.06, 09:10
        stosujesz sam winigronowy czy dodajesz do niego jeszcze eteryczne, jeśli tak to
        jakie?
        • pozycja77 Re: do pozycja77 19.05.06, 09:22
          miałam winogronowy w kuchni :) więc go używam nic nie dodając. ale szczerze
          mówiąc już efekt winogronowego jest - rewelacyjny. Moja skóra przez noc go
          wypija i rano mam matową( !! ) buzię. pory też są mniejsze - ale to chyba przez
          zimną wodę, której używam do mycia.
          • Gość: Meg do pozycja 77 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 10:23
            Gdzie można kupić ten olej winogronowy? Czy on nie przetłuści za bardzo tłustej
            skóry i czy mozna go stosować jeżeli się ma zaskórniki?
            Czy można stosować ten krem zamiast kremu na dzień i na noc?
            • ola_c Re: do pozycja 77 19.05.06, 12:10
              Olej winogronowy (i inne) można kupić w sklepach zielarskich i zielarsko-
              kosmetycznych. Jeśli jesteś z Wawy, to polecam sklep przy Świętokrzyskiej,
              naprzeciwko Ministerstwa Finansów, blisko skrzyżowania z Nowym Światem. Tam
              właśnie regularnie zostawiam sporą część pensji:) Ostatnio właśnie zaopatrzyłam
              się w olej winogronowy (genialnie działa na cerę), olej ze słodkich migdałów,
              olejki: z drzewa herbacianego i lawendowy, szampon Fitomed do włosów tłustych.
              W weekend wybieram się po masło Shea. Sklep super - oprócz typowy drogeryjnej
              oferty mają bardzo duży wybór kosmetyków naturalnych (glinki, oleje, olejki,
              szampony, fajne odżywki etc).
            • pozycja77 Re: do pozycja 77 19.05.06, 14:54
              ja kupiłam w carrefurze- wybrałam po prostu tłoczony na zimno- a potem doppiero
              doczytałam , ze mozna go na twarz nałożyc. Twarzy na pewno nie przetłusci-
              zresztą jest inny wątek o tym :
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=41990434&a=42068973
              zaskórniki nowe mi sie nie robią, a czy na dzień ? ja nie używam , bo wydaje
              mi się , że raz dziennie, na wieczór, wystarzczy , by skórę odżywic.
    • karmelek4 Do littlemy..tez to miałam! 19.05.06, 10:44
      Miałam dokładnie to samo!!!!!! Właściwie, to zawsze, kiedy zaczyna się sezon
      grzewczy moja cera szaleje. Jest tłusta, ale odwodniona...ohyda! Trafiłam na
      krem rewelacyjny, który juz po pierwszym stosowaniu przyniósł efekt. Jest to
      Hydraphase z wodą termalną La Roche-Posay. Ja miałam dokładnie Hydraphase Riche
      i byłam b.b.b.b. zadowolona! Polecam...dla cery tłustej jest po prostu idealny.
      Pozdrawiam.
      • Gość: nić Re: Do littlemy..tez to miałam! IP: *.autocom.pl 19.05.06, 15:36
        popieram karmelka:)kremik świetny!drugi rewelacyjny krem LRP to toleriane kojący
        /lekka formuła,bo jest jeszcze 'bogata'opcja dla cery suchej/.powodzenia!
    • Gość: mała Re: skóra tłusta, ale odwodniona - co robić??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 18:59
      Mi bardzo pomógł Iwostin nawilżający. Super krem, rewelacyjny. Skóra po ok. 7-8
      miesiącach nie błyszczy się, jest nawilżona, wyggląda dużo lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka