IP: 195.94.198.* 13.02.03, 10:00
Co mozna zrobic, ale sie tego swinstwa pozbyc. Cwicze 4 razy w tygodniu,
stosowalam d-stock Vichy (nic nie pomoglo), teraz zel Avonu (jest chyba
lepiej, ale caly czas go widac, no i ta cena), pije duzo wody, nie jem
slodyczy... Moze ktos zna jakies super - kremy, albo cwiczenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: Karolka Re: cellulit IP: 217.98.123.* 13.02.03, 12:57
      Ja kupiłam sobie bardzo szortką gąbkę-taka zwyczajna za ok. 4zł, była na niej
      naklejka z napisem: anty-cellulit. Porządnie szoruję się nią pod prysznicem-na
      początku bolało, skóra była czerwona, aż piekła, ale byłam taka uparta, że
      powoli przyzwyczaiłam sie do niej. Cellulit się zmniejszył, a ja gdy myję się
      czymś innym mam wrażenie, że jestem nie do końca czysta. Poza tym również
      używam żelu Avonu, kupuję go gdy jest w promocji. Ostatnio wpadła mi również
      próbka żelu Ziaja i chyba sie na niego przerzucę, choćby z względu na cenę.
      A Tobie życzę wytrwałości, a pozbędziesz się cellulitu!
      • Gość: Monika Re: cellulit IP: 195.205.30.* 13.02.03, 13:35
        Tak, szczota jest na cellu po prostu THE BEST!! Ja jeszcze po prysznicu
        nakładałam na taką czerwoną skórę sok z cytryny a potem oliwkę Johnson baby.
        Skóra jak pupcia niemowlaka:-)).
      • Gość: ania Re: cellulit IP: 195.94.198.* 14.02.03, 09:13
        A gdzie kupilas ta gabeczke, bo ja mam jeszcze taka drewniano-plastikowa
        szczotke (chyba tak to mozna nazwac) po ktorej tez cale cialo jest czerwone,
        ale po stosowaniu jej ok miesiaca nie zauwazylam zadnych zmian
    • Gość: curly Re: cellulit IP: 213.173.205.* 13.02.03, 15:47
      Nie wiem jak długo ćwiczysz, ale to dobry kierunek - rower, pływanie, bieganie,
      byle ruch!. Niby wiadomo,że to najlepsze, ale nie każdemu się chce. Dodatkowo
      masaż i dopiero kremy. Same kosmetyki nie zlikwidują cellulitu i coraz więcej
      dziewczyn tutaj pozbyło się złudzeń.
      Zwróćcie dziewczyny uwagę także na kremy na rozstępy zwane raczej PRZECIW
      rozstępom. Te kremy nie likwidują już istniejących zmian na skórze a jedynie
      rozjaśniają(być może stają sią mniej widoczne)no i może zapobiegają
      powstawaniu. Niestety słyszałam od zapobiegliwych przyszłych matek że to i tak
      na niewiele się zdało. Skuteczna metoda bez wysiłku to usuwanie rozstępów
      laserem, ale bardzo droga.
      Pozdr.
      • Gość: Zuzka Re: cellulit IP: *.chello.pl 13.02.03, 23:22
        Curly czy mozesz napisac cos wiecej o tej metodzie laserowego usuwania
        rozstepow, a moze znasz jakies strony www gdzie znajde cos na ten temat?
        Bylabym wdzieczna. Rozstepy to moj wielki problem. A moze polecicie mi jakis
        skuteczny krem, ktory choc troche je rozjasni, bo sa bardzo czerwone. Chodze na
        basen i smaruje preparatem Mustela, ale na razie nie widze rezultatow.
        Dermatolog polecal mi Endomologie, ale jeszcze nie bylam na tych zabiegach.
        Pozdrawiam

Gość portalu: curly napisał(a):

> Nie wiem jak długo ćwiczysz, ale to dobry kierunek - rower, pływanie,
        bieganie,
        >
        > byle ruch!. Niby wiadomo,że to najlepsze, ale nie każdemu się chce. Dodatkowo
        > masaż i dopiero kremy. Same kosmetyki nie zlikwidują cellulitu i coraz więcej
        > dziewczyn tutaj pozbyło się złudzeń.
        > Zwróćcie dziewczyny uwagę także na kremy na rozstępy zwane raczej PRZECIW
        > rozstępom. Te kremy nie likwidują już istniejących zmian na skórze a jedynie
        > rozjaśniają(być może stają sią mniej widoczne)no i może zapobiegają
        > powstawaniu. Niestety słyszałam od zapobiegliwych przyszłych matek że to i
        tak
        > na niewiele się zdało. Skuteczna metoda bez wysiłku to usuwanie rozstępów
        > laserem, ale bardzo droga.
        > Pozdr.
        • Gość: curly Re: cellulit IP: 213.173.205.* 18.02.03, 10:31
          Zuzka,
          Z tego co wiem, jakis czas temu usuwanie rozstępów to był wydatek rzędu 120 zł
          za powierzchnię cm kwadratowego.
    • carmella Re: cellulit 13.02.03, 16:03
      jak sie go ma to juz chyba na wieki wiekow amen
      podobno pomagaja masaze szczotka (podczas prysznica), prysznic na przemian
      chlodny i cieply, nie siedziec za duzo, cwiczonka, odpowiednia dieta i juz nie
      wiem co
      Ja mam taki mega na pupie (tam gdzie posladki sie lacza z udem) i nie umiem
      tego za nic zlikwidowac. Ale ten moj to chyba taki typowo tluszczowy, ale nie
      umiem schudnac :(
      teraz uzywam ziaji pomaranczowej, ladnie pachnie, pupa mila w dotyku no i
      niedroga. Ale czy zwalcza cella, nie wiem, ja sie smaruje juz chyba tylko dla
      spokoju sumienia
    • Gość: JE Re: cellulit IP: *.netlandia.pl 13.02.03, 16:23
      Proponuję przeczytać PORADNIK na stronie www.atw.ejgerd.prv.pl
      Jest tam wprawdzie opisany baaardzo skuteczny sposób na zrzucenie wagi
      ale do walki z cellulitem jest też kilka praktycznych i skutecznych wskazówek.
      Pozdrawiam
      Jan EJGERD
      jan.ejgerd@netlandia.pl

• masia27 Re: cellulit 14.02.03, 10:00
        Nachalnie reklamuje Pan kosmetyki, których jest Pan dystrybutorem?
        BTW wypróbowałam żel XXL firmy ATW i stwierdzam, że nie daje on ABSOLUTNIE
        ŻADNYCH rezultatów.
        • Gość: JE Re: cellulit IP: *.netlandia.pl 14.02.03, 14:08
          Szanowna Pani !
          Jeżeli coś nachalnie reklamuję - to aktywne odchudzanie (zwłaszcza poprzez
          głodówkę). Chcąc reklamować kosmetyki nie proponowałbym zakładki PORADNIK.

A swoją drogą ( to do większości szanownych Pań) - sprowadzanie walki z
          cellulitem wyłącznie do stosowania kosmetyków - jest nie tylko pułapką naszej
          cywilizacji, ale przede wszystkim brakiem zrozumienia procesów fizjologicznych
          zachodzących w organizmach pozbawionych ruchu i niewłaściwie odżywianych.
          Jeśli uważa Pani, że żel XXL firmy A.T.W. ma Panią wyręczyć z aktywności
          fizycznej - to proponuję sięgnąć raczej do typowych, chemicznych kosmetyków
          (one najskuteczniej robią spustoszenie).
          Prawdopodobnie pozbędzie się Pani cellulitu - ale konsekwencje dla organizmu
          pozna Pani dopiero po kilku miesiącach.
          Pozdrawiam wszystkie Panie
          Jan EJGERD
          • masia27 Re: cellulit 14.02.03, 15:39
            Gość portalu: JE napisał(a):

> Szanowna Pani !
            Chcąc reklamować kosmetyki nie proponowałbym zakładki PORADNIK.

To ciekawe, bo w innym wątku pisze Pan o rewelacyjnym działaniu błota do
            kąpieli dr Nona, również podając kontakt do siebie jako sprzedającego.

> Jeśli uważa Pani, że żel XXL firmy A.T.W. ma Panią wyręczyć z aktywności
            > fizycznej - to proponuję sięgnąć raczej do typowych, chemicznych kosmetyków
            > (one najskuteczniej robią spustoszenie).

Nigdzie nie napisałam, że kosmetyki antycellulitowy to jedyne co stosuję aby
            zmniejszyć cellulit. Tak się składa, że łączę dietę z gimnastyką i
            odchudzaniem, kosmetyki są tylko jednym ze środków mających mi pomóc w poprawie
            stanu skóry.
            A swoją opinię dotyczącą XXL firmy ATW podtrzymuję w całej rozciągłości.
            Przetestowałam wiele kosmetków "odchydzających", antycellulitowych,
            ujędrniających. Jedne są mniej, inne bardziej skuteczne.
            XXL jest w tej pierwszej grupie. W żaden sposób nie poprawia ani napięcia
            skóry, ani jej nie wygładza, nie mówiąc już o obiecywanym zmniejszeniu obowdu
            ciała.
            Przykro mi, że robię Panu antyreklamę.

• Gość: S.D Re: cellulit IP: 157.25.119.* 14.02.03, 16:26
              Żaden z preparatów antycellulitowych nie sprawdził się u mnie. Więc nie mam
              żalu i do XXL ATW. Ale jeśli chodzi o jego rzekome natychmiastowe działanie
              zmniejszające obwód ciała to już totalne przegięcie (czyt. KŁAMSTWO)!!!
              • Gość: AC Re: cellulit IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.02.03, 18:15
                A ja powiem Wam, że mam doskonałe efekty po stosowaniu kosmetyków A.T.W. ale
                najpierw porozmawiałam konkretnie z konsultantem tej firmy... Jak się dobrze
                stosuje kosmetyki to każde będą działać, a z tych co ja stosowałam XXL i
                antycellulit A.T.W. działają najlepiej... i tutaj ukłon w stronę firmy A.T.W....
    • deptaczek Re: cellulit 14.02.03, 09:51
      ja chodzilam na hypoxi-trainer, taki rowerek w kapsule cisnieniowej. bylam
      wtedy po diecie odchudzajacej i odzywialam sie naprawde zdrowo. no i problem
      znikl na calych udach a na pupie robil sie naprawde maly.
      niestety oczywiscie wkrotce zarzucilam zdrowa diete i cellulit wrocil. wiec
      zamierzam ponowic kuracje. na razie postanowilam troche dochudnac.
      • Gość: cellula Re: cellulit IP: *.pppool.de 15.02.03, 20:49
        Powiedz cos wiecej o tych abiegach w komorze cisnieniowej...
        Jak to wyglada?
        Ile takich zabiegow nalezy zrobic aby widoczne byly efekty?
        Ile to kosztuje?
        Gdzie mozna sie zapisac na takie zabiegi?
        • Gość: deptaczek Re: cellulit IP: *.riz.pl 17.02.03, 10:12
          zabieg wyglada nastepujaco: wsiadasz na typowy rower stacjonarny i jedziesz ok.
          40 min. z okeslona predkoscia, a w zasadzie chodzi o okreslone tetno serca - to
          przy ktorym najlepiej spalasz tluszcz.
          Roznica polega na tym, ze rower jest obudowany kapsula, tak, ze od pasa w dol
          jestes w niej zamknieta, na tulow zakladaja ci jeszcze specjalny rekaw, ktory
          laczy sie z ta kapsula, tak zeby uszczelnic zamkniecie.
          podczas jazdy w kapsule rosnie i spada cisnienie powietrza, co podobno wzmaga
          spalanie, przeplyw limfy i w ogole wszystko.
          teoretycznie zalecane jest 10 zabiegow. ale tak naprawde to zalezy w duzym
          stopniu od zaawansowania cellulitu. ja zauwazylam konkretny efekt po osmiu, a
          potem juz wiekszych zmian nie bylo. moze gdybym dobila do 16 czy 20, to
          zniknalby mi i z pupy?
          najlepiej wrzucic na wyszukiwarke haslo hypoxi i znalezc jakas strone na ten
          temat.
          w Wawie na pewno sa dwa miejsca gdzie mozna jezdzic - w CH Landzie i w centrum
          (na Wspolnej 27). w tym drugim miejscu jest naprawde fajna, profesjonalna (i
          calkiem przystojna!!) obsluga. niestety nie pamietam nuemru stacjonarnego do
          nich, ale ostatnio dostalam sms z reklama promocyjnych cen, wiec sadze, z
          komorka z ktorej to wysylano moze byc dobrym kontaktem 501-239-432. jesli nie-
          przepraszam.
          za zabieg placilam 60 zl. z smsa wynika, ze w promocji mozna kupic pakiet 10
          szt za 350 zl
    • Gość: samanta Re: cellulit IP: *.kabel.telenet.be 18.02.03, 06:32
      To chyba cecha dziedziczna bo jedni maja to a inni nie
      Ja nigdy nie cwiczylam i nie mam ale to moze byc problem genetyczny lub
      odzywianie
    • elaigor Re: cellulit 20.02.03, 14:22
      Dziewczyny, rewelacją na cellulit jest nowa seria LopiCell firmy Ziaja !!!!
      Pachnie świeżymi pomarańczami i jest po prostu suuppeerrrrr....
      Nawet jak nie będzie rewelacyjnego efektu, to warto go stosować choćby dla
      zapachu..
      • Gość: jadeit Re: cellulit IP: 213.173.205.* 21.02.03, 12:24
        Rewelacja, która niekoniecznie działa, ale super pachnie?
        Ja do tego używam perfum.
    • birka1 Re: cellulit 21.02.03, 10:39
      Kurcze, przeczytalam (chyba w najnowszej urodzie) ze to obrzydlistwo maja
      czesto dziewczyny biorace tabletki antykoncepcyjne a to na skutek wzrostu
      poziomu progesteronu w orgranizmie! Niezaleznie od tego kolezanka powiedziala
      mi wczoraj ze odkad przestala brac tabletki to jej sie cellulit mocno
      znmniejszył. No ale nawet jesli to prawda to wole mniec gabczaste uda niz
      wielki brzuch ;)
    • Gość: curly Re: cellulit IP: 213.173.205.* 21.02.03, 12:20
      To prawda, że celulit zwiększa się podczas stosowania pigułek, ale ZWIĘKSZA nie
      znaczy, że to wina tabletek, że sie go posiada.
      • Gość: malinka Re: cellulit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.03, 15:13
        CELLULIT? - to elegancka nazwa tkanki tluszczowej - i ZADNE kosmetyki jej nie
        zlikwiduja. Tylko ruch, cwiczenia, dieta. KONIEC KROPKA.
        Tkanka tluszczowa kobiet jest inaczej zbudowana niz u mezczyzn - jej wyglad
        (efekt pomaranczowej skorki) jest wynikiem wlasnie tej innej budowy. Duzo tez
        sprawia genetyka, niestety.
        Branie pigulek antykoncepcyjnych ma tu tyle zwiazku co zwiekszenie apetytu.
        Wiadomo - jest taka zaleznosc - wiecej jesz, mniej sie ruszasz tym wiecej masz
        tluszczu. A tkanka tluszczowa wyglada na kobiecych udach, brzuchu i pupie w
        taki a nie w inny sposob.
        I zadne smarowidla nic nie pomoga
        • Gość: Karolcia Re: cellulit IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.02.03, 15:40
          Gość portalu: malinka napisał(a):
          > CELLULIT? - to elegancka nazwa tkanki tluszczowej - i ZADNE kosmetyki jej nie
          > zlikwiduja. Tylko ruch, cwiczenia, dieta. KONIEC KROPKA.
          > Tkanka tluszczowa kobiet jest inaczej zbudowana niz u mezczyzn - jej wyglad
          > (efekt pomaranczowej skorki) jest wynikiem wlasnie tej innej budowy. Duzo tez
          > sprawia genetyka, niestety.
          > Branie pigulek antykoncepcyjnych ma tu tyle zwiazku co zwiekszenie apetytu.
          > Wiadomo - jest taka zaleznosc - wiecej jesz, mniej sie ruszasz tym wiecej
          masz
          > tluszczu. A tkanka tluszczowa wyglada na kobiecych udach, brzuchu i pupie w
          > taki a nie w inny sposob.
          > I zadne smarowidla nic nie pomoga

W jednym tylko zgodzę się z Tobą. Żaden kosmetyk nie zwalczy cellulitu bez
          diety, ruchu i masaży.
          A teraz pozwól, że zadam Ci pytanie.
          Piszesz, że tkanka tłuszczowa kobiet jest zbudowana inaczej niż u mężczyzn? I
          odkłada się głównie poniżej pasa. To prawda. A DLACZEGO?
          Odpowiedź: To w ogromnej mierze sprawa hormonów. Więc nie wypisuj tu bzdur, że
          przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych nie ma wpływu na cellulit.
          Może lepiej będzie jeśli przyjmiesz taką zasadę: Nie wymądrzam się w sprawach,
          o których mam blade pojęcie.
          Przynajmniej unikniesz ośmieszania się.
          • Gość: malinka Re: cellulit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.03, 16:02
            Gość portalu: Karolcia napisał(a):

> W jednym tylko zgodzę się z Tobą. Żaden kosmetyk nie zwalczy cellulitu bez
            > diety, ruchu i masaży.
            > A teraz pozwól, że zadam Ci pytanie.
            > Piszesz, że tkanka tłuszczowa kobiet jest zbudowana inaczej niż u mężczyzn? I
            > odkłada się głównie poniżej pasa. To prawda. A DLACZEGO?
            > Odpowiedź: To w ogromnej mierze sprawa hormonów. Więc nie wypisuj tu bzdur,
            że
            >
            > przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych nie ma wpływu na cellulit.
            > Może lepiej będzie jeśli przyjmiesz taką zasadę: Nie wymądrzam się w
            sprawach,
            > o których mam blade pojęcie.
            > Przynajmniej unikniesz ośmieszania się.

nie wymadrzam sie.
            od kiedy pisanie na forum jest wymadrzaniem?
            mam inne zdanie na temat dlaczego ludzie pisza posty.

tym bardziej smieszy mnie twoja - bezczelna - opinia, ze sie osmieszam.

wytlumacz wiec mi - skoro tak lubisz pouczac i oceniac -
            jaka jest zaleznosc pomiedzy braniem pigulek i wystepowaniu otluszczenia na
            udach i brzuchu? ich zawartosc hormonalna? o ile sie orientuje - w zaleznosci
            od ich rodzaju - ich sklad i zawartosc hormonow jest rozna ( z reguly b.mala),
            wiec jak tu uogolniac?

zauwaz tez, ze nie koncze mojego postu stwierdzeniem o wymadrzaniu i
            osmieszaniu.
            • Gość: Karolcia Re: cellulit IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.02.03, 14:39
              Jeżeli chcesz zweryfikować prawdziwość Twoich twierdzeń, które nam tu
              wyłuszczyłaś, to radzę Ci, przeczytaj artykuł Basi Kwiatkowskiej na wizażu.
              Służę linkiem:
              www.wizaz.pl/cellulitis_nowosci.php
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka