Dodaj do ulubionych

KOLCZYK W PĘPKU

IP: *.icpnet.pl 27.03.03, 20:25
mam pytanie. Chcę zrobić sobie kolczyk w pępku, i chciałąbym widzieć
DOSŁOWNIE WSZYSTKO.ile trwało przekłuwanie czy bolało, ile płaciłyście.(chce
porównać cenę). z czego był pierwszy kolczyk, jak wyglada pielegnacja po
przekłuciu. ile się nosi opatrunek o ile sie wogóle nosi..i inne
ciekawostki.....prosze o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: gogo Re: KOLCZYK W PĘPKU IP: *.mtnet.com.pl 27.03.03, 20:44

hej!
      polecam Ci stronke www.kolczyki.pl
      zabieg okolo 110zl, lub 30 przeklucie + wlasny kolczyk/zalezy u kogo/
      przez chwilke mozesz nosic sobie plasterek, a potem czekasz na wygojenie sie
      rany/ dosyc dlugo!/ i uwazasz zeby nie zachaczac o niego np. bluzka,
      spodniani...bo bedzie sie goil dlugo i moze ropiec /jak u mnie/
      po przekluciu przemywasz sola fizjologiczna/z apteki w ampulkach ok.3zl/
      nie kapiesz sie dlugo tylko prysznic zeby nie moczyc tworzacego sie
      strupka....zajrzyj na stronke! i poogladaj kolczyki--fajowe sa niektore
      napisz jak bedziesz po !
      • Gość: FIONA Re: KOLCZYK W PĘPKU IP: *.icpnet.pl 27.03.03, 21:20
        dzięki.napewno napisze.Z czego kolczyk powinien byc. Z tytanu, czy stali
        chirurgicznej>??
    • matyldakowalska Re: KOLCZYK W PĘPKU 27.03.03, 21:20
      uwazaj gdzie robisz. pilnuj zeby nie bylo zakarzenia i tylko srebro na strcie!!
      • Gość: FIONA Re: KOLCZYK W PĘPKU IP: *.icpnet.pl 27.03.03, 21:22
        srebro? to juz mi sie totalnie pomieszało. Słyszałam, ze tytan jest
        najlepszy..... ale najlepiej na starcie stal chirurgiczna... jak wiec jest
        naprawde/?
        • Gość: gogo Re: KOLCZYK W PĘPKU IP: *.mtnet.com.pl 27.03.03, 23:38
          zawsze spotykam sie ze na start- stal chilurgiczna,potem mozesz wybierac- a
          wybor duzzzzy, fakt zwroc uwage czy jest czysto-czy robi w rekawiczkach, czy
          odkazi....i takie tam!nie pamietam ale chyba na stronie tej sa filmiki z
          przekluwania-sprawdz sobie
          ;-))
          • Gość: sol Re: KOLCZYK W PĘPKU IP: *.pl 28.03.03, 00:14
            Są i czarne strony przekłucia pępka....CIĄŻA!!!NA PĘPKU MOGĄ POJAWIĆ SIĘ
            ROZSTĘPY!Wprawdzie brzuszek może powrócić do dawnej formy,rozstępy jednak
            pozostaną:(Urodziłam synka ale z perspektywy czasu myślę że lepiej przekłuć
            brzuszek po ciąży.Wiem jak to jest napalić się na przekłucie...ale premyśl to
            jeszcze:)
            pozdrawiam:)))
            • Gość: FIONA Re: KOLCZYK W PĘPKU IP: *.icpnet.pl 28.03.03, 07:34
              Witam> Do ciaży toja mam jeszcze czas. haha
              narazie nie planuję dziecka.mUSZE KOŃCZYC STUDIA, DOPIERO MYSL O RODZINIE.
              jestem zdecydowana.... troszke się boę, bo na tych filmikach to OKROPNIE
              wygladało.
              • patkag Re: KOLCZYK W PĘPKU 28.03.03, 11:18
                Ja mialam przekuwany 2 razy ale to moja wina poniewaz glupia wybralam sie za
                pierwszym razem do kosmetyczki zamiast do Salonu tatoo...panna przebila mi
                pepek cienka igla i zalozyla zwykle srebrne koleczko...no i mi sie najzwyklej w
                swiecie skorka wysuszyla i skruszyla...pozatym za plytko mi
                przekula...poczekalam az mi sie zagoi i poszlam do salonu tatoo - tez mam nie
                za gleboko przekluty ale to tylk dlatego ze mam taki a nie inny pepek:) nie
                bolalo nic prawie...spryskano mnie jakims plynem takim zimnym - nie wiem czy to
                na prawde jakeis znieczulenie czy tylko dzialanie na podswiadomosc ale nawet
                nie bolalo...a i goilo sie rewelacyjnie. Musisz pamietac tylko o tym zeby dbac
                o ta dziurke, przemywac i nie nosic na poczatku spodni albo spodnic ktgore
                koncza (lub zaczynaja heheh) sie w pasie...tylko cos nizszego...zeby nie
                podrazniac. Ja mialam kolczyk ze stali chirurgicznej i nie mialam zadnych
                problemow z zagojeniem. Powodzenia.

Patka
                • Gość: magda Re: KOLCZYK W PĘPKU IP: *.duna.pl 29.03.03, 09:27
                  patkag napisała:

> Ja mialam przekuwany 2 razy ale to moja wina poniewaz glupia wybralam sie za
                  > pierwszym razem do kosmetyczki zamiast do Salonu tatoo...panna przebila mi
                  > pepek cienka igla i zalozyla zwykle srebrne koleczko...no i mi sie najzwyklej
                  w
                  >
                  > swiecie skorka wysuszyla i skruszyla...pozatym za plytko mi
                  > przekula...poczekalam az mi sie zagoi i poszlam do salonu tatoo - tez mam nie
                  > za gleboko przekluty ale to tylk dlatego ze mam taki a nie inny pepek:) nie
                  > bolalo nic prawie...spryskano mnie jakims plynem takim zimnym - nie wiem czy
                  to
                  >
                  > na prawde jakeis znieczulenie czy tylko dzialanie na podswiadomosc ale nawet
                  > nie bolalo...a i goilo sie rewelacyjnie. Musisz pamietac tylko o tym zeby
                  dbac
                  > o ta dziurke, przemywac i nie nosic na poczatku spodni albo spodnic ktgore
                  > koncza (lub zaczynaja heheh) sie w pasie...tylko cos nizszego...zeby nie
                  > podrazniac. Ja mialam kolczyk ze stali chirurgicznej i nie mialam zadnych
                  > problemow z zagojeniem. Powodzenia.
                  >
                  > Patka

Patka,mam pytanie do ciebie---w jakich odstepach sobie przekluwalas? i czy
                  zupelnie zarosla ci ta pierwsza dziurka? bo mi sie wydaje,ze tez mam troche za
                  cienko przekluty (tez troche z winy pepka :P ) i po prostu chcialabym wiedziec
                  co i jak. :))))))
                  magda
                  • Gość: patkag do MAGDY IP: 195.94.198.* 31.03.03, 11:42
                    > Patka,mam pytanie do ciebie---w jakich odstepach sobie przekluwalas? i czy
                    > zupelnie zarosla ci ta pierwsza dziurka? bo mi sie wydaje,ze tez mam troche
                    za
                    > cienko przekluty (tez troche z winy pepka :P ) i po prostu chcialabym
                    wiedziec
                    >
                    > co i jak. :))))))
                    > magda

Nio juz mowie:) tamta skorka mi sie skruszyla wiec nie mialam zadnej rany ani
                    nic tylko mala blizne...hm nie pamietam dokladnie ile odczekalam...qrcze nie
                    pamietam...ale ktos w salonie tatoo ci na pewno powie czy mozna juz przeklumwac
                    czy nie. WAzne zeby nie bylo zadnej rany.

Pozdrawiam:)

Patka
    • Gość: magda Re: KOLCZYK W PĘPKU IP: *.duna.pl 29.03.03, 09:22
      mam przekluty pepek od ponad roku.przeklucie mnie nie bolalo,ale potem nie
      moglam sie schylic,zeby zawiazac sznurowadla w butach,a przez kilka dni
      musialam spac lezac na plecach,bo jak lezalam na boku to mnie strasznie
      ciągnęła skora i bolalo.wlasciwie to nie mialam wiekszych klopotow.jezeli po
      przekluciu zacznie sie cos dziac-jak mocno spuchnie,bedzie bolec (mojej
      kolezance wyciekala ropa---wiem,ze to obrzydliwe,ale mialo byc o
      wszystkim,nie? ;) )to dobrze jest posmarowac detreomycyna (to antybiotyk w
      masci, na recepte,ale jak powiedzialam w aptece,ze juz go uzywalam to mi
      sprzedala pani bez recepty).duzo lepiej jest przekluwac igla, anie pistoletem-
      lepiej sie goi i w ogole.aha-i lepiej jest jezeli chodzisz w biodrowkach, bo
      jesli spodnie sa od pasa, to troche przeszkadza.
    • Gość: samanta Re: KOLCZYK W PĘPKU IP: *.kabel.telenet.be 30.03.03, 09:50
      brrrrrrr - kolczyk w nosie czy w oku na jezyku badz w pepku
      Wizytowka narkomanana .
      • Gość: gogo Re: KOLCZYK W PĘPKU IP: *.mtnet.com.pl 30.03.03, 19:55
        w oku - nie widzialam, ale jak juz cos to chyba wizytowka slepego ;)
        a mi sie to podoba, nie lubie tylko w uszach takich duzych kolczykow co wklada
        sie w platek ucha
        • Gość: patkag Re: KOLCZYK W PĘPKU IP: 195.94.198.* 31.03.03, 11:46
          Gość portalu: gogo napisał(a):

> w oku - nie widzialam, ale jak juz cos to chyba wizytowka slepego ;)
          > a mi sie to podoba, nie lubie tylko w uszach takich duzych kolczykow co
          wklada
          >
          > sie w platek ucha

hih czyli tulejek:) ja tez bym sobie nie zrobila ale sa tulejki o roznych
          srednicach i te najmniejsze sa calkiem fajne w sumie...tylko beznadziejenie
          wyglada jak sie je zdejmie hieh...

Patka
      • Gość: magda Re: KOLCZYK W PĘPKU IP: 80.51.244.* 30.03.03, 20:06
        Gość portalu: samanta napisał(a):

> brrrrrrr - kolczyk w nosie czy w oku na jezyku badz w pepku
        > Wizytowka narkomanana .

zupelnie jakbym widziala odpowiedz mojego padrego...jestem w
        szoku....myslalam,ze tylko on mysli stereotypowo...
        • Gość: gogo Re: KOLCZYK W PĘPKU IP: *.mtnet.com.pl 30.03.03, 20:36
          fajnie prawda? ciagle takich mamy miedzy nami!
          tatuaze to nosza oczywiscie osoby niezrownowazone psychicznie i ci co lubia w
          oknach kratki
          • Gość: magda Re: KOLCZYK W PĘPKU IP: 80.51.244.* 30.03.03, 20:59
            Gość portalu: gogo napisał(a):

> fajnie prawda? ciagle takich mamy miedzy nami!
            > tatuaze to nosza oczywiscie osoby niezrownowazone psychicznie i ci co lubia w
            > oknach kratki

DOKŁADNIE!!!!właśnie to usłyszałam ostatnio gdy stwierdziłam,że chcę sobie
            zrobić mały tatuaż ( to było coś w rodzaju:"Padre, ja sie ciebie nie pytam, czy
            moge zrobic tatuaz,ale mowie:zrobie sobie tatuaz i chce,bys o tym wiedzial", a
            on wlasnie rzucil takie zdanie o więźniach,etc.).mam 20 lat, wyglądam na 16,nie
            palę,zawsze sie dobrze uczyłam i jestem nawet grzeczna (hehe)---czy mały
            rysuneczek na kostce lub plecach to zmieni???!!!-NIE!!!
            dobrze,że gdy przekłuto mi pępek, to postawiłam go przed faktem dokonanym (
            mamie powiedziałam też po, ale w ten sam dziń, a padre się dowiedział po
            jakichś 2 miesiącach----i się troszkę zbulwersował na początku ;-P )

magda
            • Gość: gogo Re: KOLCZYK W PĘPKU IP: *.mtnet.com.pl 30.03.03, 22:04

ja tez nie pale, jak dla mnie nie jestem zla, ale grzeczna pewnie tez nie,
              uczyc sie -uczylam nieraz az do bolu glowy
              po zrobieniu tatuazu malutkiego! pokazalam mamie/ przyjela to spoko- tak
              przynajmniej myslalam-teraz w domu chodze w bluzce zeby nie sluchac jej
              biadolenia

po zrobieniu 2-giego wiekszego juz nic nie powiedzialam,a i tak wyszlo bo mi
              sie rekawek podwinal- alllle bylo- wszyscy mi chcieli dawac na usuwanie.

wariaci! nie sa to trupie czachy, ale ladne kobiece wzorki, a poza tym bylo to
              przemyslane i dalej je lubie
            • Gość: patkag Re: KOLCZYK W PĘPKU IP: 195.94.198.* 31.03.03, 11:51
              Moi rodzice to troche przywykli do moich pomyslow bo kolczykowalc sie zaczelam
              w 6 klasnie podstawowki - mialam 10 kolczykow w jednym i 3 w drugim. jak
              skonczylam 18 lat zrobilam sobie tatoo nad kostka (taki maly) i caly czas
              chodzilam w skarpetkach po domu co by sie nie wydalo hihi tak przechodzilam 1,5
              roku:) tak wiec po tym kolczyk w pepku i drugi tatoo mojego taty nie zdziwil:)
              zreszta nie musialam sie pytac o przyzwolenie:) na szczescie nie uwaza ze tatoo
              jest charakterystyczny dla srodowiska wiezniow...jego brat (okolo 40 lat)
              zrobil sobie 2 i to takie spore:) dla mnie wszystko to co w dobrym skamu i
              guscie jest ok...a tatoo traktuje jak sztuke.

Patka
              • Gość: magda Re: KOLCZYK W PĘPKU IP: *.duna.pl 31.03.03, 20:25
                to macie szczescie-ja mam taka rodzine,ze wszyscy by nade mna stali i
                zrzedzili,krytykowali,etc.skonczy sie pewnie na tym (i to niedlugo),ze tak jak
                wy-nic nie powiem,tylko po prostu sobie zrobie ten wzorek i tyle:)))))
                co do kolczykow,to nie mam nawet uszu przeklutych,a pepek to byl moj pierwszy
                raz ( ;)-heh ) jesli chodzi o przekluwanie.i nie zaluje.
                mam pytanie-moze znacie jekies źródło celtyckich wzarków,ewentualnie sanskryptu
                w necie????
                pozdrawiam-
                magda
                • Gość: gogo Re: KOLCZYK W PĘPKU IP: *.mtnet.com.pl 31.03.03, 21:32
                  fajowo! zycze szybkiego wygojenia.
                  co do wzorkow, to wczesniej chyba z rok przeszukiwalam calutki net,
                  sciagalam sobie na dyskietke, ale wpaldla swego czasu w lapy braciaka i the end!
                  zrobilam wiec z tego co bylo w studiu!
                  postaram sie cos odszukac, bo czasami mi sie dyskietki mydlily i zapisywalam na
                  innej.
                  zawsze mozna sobie zamowic projekt-choc to tez kosztuje, ale masz pewnosc, ze
                  idac sobie latem nie natkniesz sie jak ja na jakas gowniare ktora specjalnie
                  bedzie sie krecic kolo ciebie zeby pokazac ze ma taki sam wzor- zalamalam sie
                  i bede musiala cos z tym zrobic tylko nie wiem jeszcze co!
                  • Gość: magda Re: KOLCZYK W PĘPKU IP: *.duna.pl 31.03.03, 23:39
                    w sumie to bym mogla sama cos narysowac,ale wolalabym zeby wzorek cos
                    znaczyl...chinskie lub japonskie znaczki nie bardzo mi sie podobaja (tzn.jezeli
                    mam je nosic na sobie do konca zycia),a celtyki lubie.przegladalam tez runy,ale
                    naprawde-w necie nie moge znalezc typowych znakow!!!fajnie by bylo,zebys mi
                    dala znac ( 26nov@interia.pl ) jak sie na cos natkniesz:))))
                    wspolczuje ci jezeli chodzi o ta gowniare---na twoim miejscu to mialabym ochote
                    ja zlac :-P . dorob sobie cos do tego motywu,ktory juz masz,to bedzie wtedy
                    niepowtarzalny.

magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka