marta26 19.06.07, 14:37 Dziewczyny, Czy to ma jakiś związek? Jestem umówiona jutro na balejaż, ale dostałam okres, a słyszałam, że w tym czasie nie powinno się farbować włosów, to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna_i_kropka Re: farbowanie włosów a okres 19.06.07, 15:00 ja słyszałam, że to jest bzdura, ale jeśli ktoś ma dowody, że tak nie jest, to chętnie wzbogacę swoją wiedzę. Odpowiedz Link Zgłoś
katinkova Re: farbowanie włosów a okres 19.06.07, 15:26 Wiesz co, ja też tak słyszałam a ile w tym prawdy nie mam pojęcia. Nie przychodzą mi do głowy jakieś naukowe przesłanki, no chyba że taka, że w trakcie okresu organizm zbiera wodę, tkanki są bardziej uwodnione i "napuchnięte", a wiadomo że wilgotne rzeczy np mokre ściany czy meble źle się maluje ;) no ale włos jest już w sumie martwą częścią ciała, żadne substancje odżywcze z organizmu tam nie dochodzą, nie licząc rozprowadzanego mechanicznie łoju ze skóry ;) Wiesz co, najlepiej idź, a potem podziel się z nami doświadczeniami. Jak się uda, włożymy to między bajki, jak się nie uda to będziemy wiedziały na przyszłość :P Odpowiedz Link Zgłoś