Dodaj do ulubionych

kwasy + filtry + ....samoopalacz?

26.09.08, 15:40
Cześć:) Od niedawna używam Glyco A, zaczynałam stopniowo, ostatnio 3 dni Glyco, 3 dni intensywnego nawilżania. Na dzień oczywiście filtr, Avene 50. I jakoś blado wyglądam, nie przepadam za silną opalenizną z solarium, ale troszkę opalenizny po prostu nadaje mojej twarzy zdrowszy wygląd.
Stąd moje pytanie: Czy używając Glyco, mogę zaaplikować sobie samoopalacz (mam flos lek w żelu, bo mnie nie zapycha), nie ryzykując, że pojawią się przebarwienia???? Bo właściwie te kwasy to na przebarwienia stosuję..
Obserwuj wątek
    • justy1 Re: kwasy + filtry + ....samoopalacz? 26.09.08, 16:08
      jeśli nie łuszczysz się nierównomiernie po kwasie, to możesz użyć
      samoopalacza; ale efekt opalenizny utrzyma sie krócej niz zwykle.
      może lepiej uzyć kosmetyków brązujacych do makijażu lub barwionego
      kremu z filtrem?
      • sophie999 Re: kwasy + filtry + ....samoopalacz? 26.09.08, 19:28
        Dzięki za pomoc:)
        Brązujący krem z filtrem odpada, bo dopiero zakupiłam Avene. Nie wiem nawet, czy Avene ma w ofercie taki brązujący bloker? Bo inne firmy nie wchodza w rachubę,bo wyczytałam tu, że makijaż zmniejsza ich skuteczność. A bez makijażu ani rusz.
        Do pudrów brązujących nie mogę sie przekonać trochę ze względu na pomarańczowy odcień, a trochę dlatego, ze nie moge uwierzyć w ich trwałość na tłustej skórze:/ a w ciągu dnia cera mi się przetłuszcza- to nic jesli zetrze się podkład czy puder, nie widać nic i tak. ale już gdyby starł się puder brązujący, to wyglądałoby to strasznie- plamy na twarzy.
        Ponieważ jeszcze się porządnie nie zaczęłam łuszczyć, spróbuję samoopalacza. Ale faktycznie, efekt raz dwa zniknie- że też sama nie wpadłam, że się złuszczy;)
        • karmelek4 Re: kwasy + filtry + ....samoopalacz? 26.09.08, 22:24
          Ja stosuję Glyco A i samoopalacz i potwierdzam, że trzyma się
          krócej, mimo iż moja skóra po tym kwasie nigdy się nie łuszczyła,
          ale to pewnie dlatego, ze jest gruba i tłusta :(
          PS. Ja stosuję krem codziennie, przez parę minut mnie popiecze i
          koniec. Nawet czerwona nie jestem.
    • sylwiap76 Re: kwasy + filtry + ....samoopalacz? 27.09.08, 13:59
      Dziewczyny, a czym zmywacie Glyco z twarzy i czy używacie jakiś
      specjalnych podkładów czy to nie ma znaczenia.Pytam dlatego,że od
      dzisiaj będę stosowała Glyco ,kupiłam również krem Iwostin z fiterm
      i niewiem co dalej,będę bardzo wdzięczna za rady.
      • karmelek4 Re: kwasy + filtry + ....samoopalacz? 27.09.08, 14:33
        Nie rozumiem? Dlaczego chcesz zmywać Glyco A z twarzy?
        Ja stosuję ten krem tylko na noc. Nic mi nie wiadomo, aby podczas
        kuracji kwasami stosowało się specjlne podkłady. Ja od zawsze
        stosuję ten sam.
      • sophie999 Re: kwasy + filtry + ....samoopalacz? 27.09.08, 14:56
        może chodzi o zmywanie rano? ja normalnie wodą i żelem do twarzy. nic mi się nie dzieje, mam nadzieję, że nie popełniam błędu i po Glyco można myć twarz wodą??
        Co do podkładu, też ten co zwykle. Tyle że filtr Avene, w wątku o filtrach przeczytałam, że inne słabiej działają po nałożeniu makijazu.
        Mnie też troszkę piecze, może za jakiś czas zacznę używać codziennie na noc. Na razie trzy dni Glyco, potem 3 dni eucerin z mocznikem.
        • sylwiap76 Re: kwasy + filtry + ....samoopalacz? 27.09.08, 23:19
          Tak chodziło mi o ranną toaetę .Sophie powiedz mi czy bezpośrednio
          na krem z filtrem nakładasz podkład czy też może używasz innych
          kremów.Ja na codzień używałam kremu natłuszczającego na to podkład a
          na wieczór kremu na noc matującego.Tak się zastanawiam czy teraz
          pozostaje mi tylko krem z filtrem 50,ja kupiłam firmy Iwostin .
          • roxy361 Re: kwasy + filtry + ....samoopalacz? 28.09.08, 14:23
            troche mnie zaskoczyłyscie pisząc, ze nie zmywacie GlycoA, ja owszem
            stosuję go już dośc długo ale zawsze na kilka minut i zmywam wodą,
            pierwszy raz słyszę aby nie zmywać kwasów, cóz może nie doczytałam w
            ulotce dotyczacej tego kremu ale z praktyki wiem, że kwasy( te do
            stosowania w domu) zawsze się po 5 minutach neutralizuje czy tez
            zmywa, wdzięczna będę jesli rozwiejecie moje watpliwosci- może ktoś
            ma jeszcze ulotkę od specyfiku?
            • sophie999 Re: kwasy + filtry + ....samoopalacz? 28.09.08, 19:46
              no właśnie! jeśli ktoś coś wie o zmywaniu, też będę wdzięczna za informację! gdzies coś mi się kiedyś o uszy obiło, ale jako że na ulotce nic o tym nie znalazłam, to zmywam dopiero rano, po całej nocy..
          • sophie999 Re: kwasy + filtry + ....samoopalacz? 28.09.08, 19:44
            Tak, używam rano tylko kremu z filtrem. Obawiałam się, że będzie tłusty i biały i twarz będzie mi sie świecić i ciężko będzie podkład nałożyć, ale w przypadku Avene tak nie jest. Nałożenie podkładu jest tak proste jak po zwykłym kremie nawilżającym. Chociaż czekam minutę, aż się filtr wchłonie. Mam nadzieję, że i Twój Iwostin okaże się fajny.
            Nie używam rano więcej kremów, bo nie wyobrażam sobie dwóch warstw kremu i na to podkładu, zapchałoby mnie. Mimo nieużywania kremu nawilżającego, cera nie jest sucha ani napieta, co chyba oznacza, że ten filtr Avene fajnie nawilża. Jestem z niego bardzo zadowolona:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka