Dodaj do ulubionych

POMOCY!!!! PLAMY po FARBOWANIU na USZACH!!!!

IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 18.10.03, 11:40
Wlasnie zafarbowalam wlosy na czarno. Przewaznie nie zostawiam zadnych sladow
na twarzy, ale dzis zagapilam sie i mam na uszach, na szyi i na czole CZARNE
PLAMY!!!! Ja musze za chwile dzis wyjsc z domu; co zrobic z tymi plamami. Jakie
srodki uzyc!!! probowalam wlasnie spirytusem salicylowym, ale niewiele pomoglo,
mam teraz czerwone uszy, ot tyle. BLÖAGAM o POMOC!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: nenne Re: POMOCY!!!! PLAMY po FARBOWANIU na USZACH!!!! IP: *.icpnet.pl 18.10.03, 12:16
      spróbuj tłustym kremem, jak nivea, albo tłuściejszym mleczkiem. a na drugi raz
      posmaruj wlasnie tlustym kremem czolo, uszy itp.
    • Gość: kask3 Re: POMOCY!!!! PLAMY po FARBOWANIU na USZACH!!!! IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 18.10.03, 13:51
      Kochane, naprawde zadna z Was nie miala nigdy takiej sytuacji: tre te uszy tonikiem dla
      tlustej cery (jest z alkoholem) i troche schodzi, ale one sa ciagle szare!!!!!!! prosze,
      pomozcie!
      • Gość: lola Re: POMOCY!!!! PLAMY po FARBOWANIU na USZACH!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.03, 14:02
        No raczej tak szybko ci nie zejdzie, chocbys pumeksem darła,moze zrób peeling?
        • Gość: graid Re: POMOCY!!!! PLAMY po FARBOWANIU na USZACH!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.03, 14:03
          pelling podrazni skóre, nie radzilabym
      • Gość: graid Re: POMOCY!!!! PLAMY po FARBOWANIU na USZACH!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.03, 14:02
        ja nakladam pare razy piane z mydla- po pol godzinie nie ma sladu. Jak mydlo
        zasycha, to go zmywam i jeszcze raz nakladam :). Od 10 lat farbuje na ciemno-
        niezaleznie czy to kolor wisniowy, czy czarny, plamy zostaja, jak nasmaryjesz
        tlustym kremem skore, to moze ci farba nie zlapac przy skorze a to nie jest
        ladny widok
        • Gość: kaska3 Re: POMOCY!!!! PLAMY po FARBOWANIU na USZACH!!!! IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 18.10.03, 14:28
          Wielkie dzieki! Sprobuje z ta piana!
          • Gość: kaska3 Re: POMOCY!!!! PLAMY po FARBOWANIU na USZACH!!!! IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 18.10.03, 14:37
            A tak przy okazji: Pisalam püare dni temu post na froum, co zrobic z blednacym kolorem
            farby na wlosach, forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=8522865
            Moze tutaj chcialby sie ktos podzielic spostrzezeniami. Bylabym wdzieczna!
            • graid Re: POMOCY!!!! PLAMY po FARBOWANIU na USZACH!!!! 18.10.03, 14:54
              unikaj slonca, albo zabezpiecz koncowki /bo to one najczesciej plowieja/
              jakims kosmetykiem. Stosuj szampony i farby do ciemnych wlosow. Ja wrocilam z
              wloch i mam koncowki rude-fajnie wygladaja, bo nie musze farbowac/taka moda
              teraz/
              • Gość: kaska3 Re: POMOCY!!!! PLAMY po FARBOWANIU na USZACH!!!! IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 18.10.03, 15:12
                Czyli w Twoim przypadku zadzialalo slonce? A wczesniej (bez silnego wystawiania sie
                do slonca) tez mialas po jakims czasie rude?
                Mnie tez wlasnie rudzieja, tyle, ze nie tylko koncowki, lecz cale wlosy..... Szczesliwa z
                tego powodu nie jestem. Co do szamponow do ciemnych wlosow: powiedz mi cos Graid
                wiecej na ten temat. Sa takie, ale myslalam, ze stosuje sie je w przypadku wlosow
                niefarbowanych, gdyz ich dzialanie na farbe nie koniecznie musi sie sprawdzac? Masz
                inne doswiadczenie? Czy po ich uzywaniu farba trzyma sie dluzej, niz bez nich? No i
                jakie firmy kosmetyczne produkuja tego typu szampony? Dzieki za odpowiedz!
                Pozdrawiam
                • graid Re: POMOCY!!!! PLAMY po FARBOWANIU na USZACH!!!! 18.10.03, 15:19
                  wiesz, sa w aptekach- ja mam odrzywke= zaraz sprawdze treatmen wax do ciemnych
                  wlosow, ktora nie powoduje zmiany koloru- nie wiem, byc moze jest szampon
                  Mysle, ze to zalezy od chlonnosci wlosow- widzisz, ja np czy farbuje
                  kasztanem, machoniem to zawsze wychodza mi czarne- fryzjerzy mi nie dowierzali
                  az raz postanowilan ufarbowac w salonie- jak sie zdziwili, gdy trzeba bylo
                  farbe zmywac przed czasem
                • graid Re: POMOCY!!!! PLAMY po FARBOWANIU na USZACH!!!! 18.10.03, 15:20
                  mysle tez, ze to zalezy od skladu farby :) A jak tam plamy, schodza???
                • graid Re: POMOCY!!!! PLAMY po FARBOWANIU na USZACH!!!! 18.10.03, 15:21
                  ja szampon stosuje Vichy przeciw wypadaniu wlosow dla kobiet- wlosy po myciu
                  sa sztywne, za to nie krusza sie i nie leca, do tego odzywke, ktora napisalam
      • koteck Re: POMOCY!!!! PLAMY po FARBOWANIU na USZACH!!!! 18.10.03, 15:19
        Gość portalu: kask3 napisał(a):

> Kochane, naprawde zadna z Was nie miala nigdy takiej sytuacji: tre te uszy
        toni
        > kiem dla
        > tlustej cery (jest z alkoholem) i troche schodzi, ale one sa ciagle
        szare!!!!!!
        > ! prosze,

Ja już kiedyś o tym pisałam, wilgotny popiół z papierosa, przeczytałam o tym w
        jakims czasopiśmie kilka lat temu, ostatnio sprawdzałam, działa. Niestety
        czasem nie ma w pobliżu palacza no i trochę tego trzeba (tak z ok. 2 petów,
        bleeee)
        > pomozcie!
        • graid Re: POMOCY!!!! PLAMY po FARBOWANIU na USZACH!!!! 18.10.03, 15:23
          to dziala jak peeling ka tego raczej nie polecam dla tych co maja wrazliwa
          skore :)
    • kasia.lomanczyk Re: POMOCY!!!! PLAMY po FARBOWANIU na USZACH!!!! 18.10.03, 15:28
      Zadziwiajace wlasciwosci zmywania czarnej farby z uszu i szyi ma plyn do
      zmywania twarzy Clean&Clear. Sprawdzone na mnie, farbuje wlosy na czarno.
      Niestety, tak do konca to zejdzie Ci dopiero gdzies przy drugim myciu.
      • Gość: kaska3 Re: POMOCY!!!! PLAMY po FARBOWANIU na USZACH!!!! IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 18.10.03, 16:02
        A wiec ja te plamy szorowalam wlasnie tonikiem clean&clear- i w duzym stopniu
        zeszly!!!! Przynajmniej no czole, a uszy sprobuje dzis zakryc wlosami. Wszystkim Wam
        bardzo dziekuje za pomoc! Wlasnie wychodze .........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka