Dodaj do ulubionych

preparat CENTRUM !!!!!!

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.03, 13:48
od kilku dni regularnie zażywałam preparat centrum- zestaw wszystkich
potzrebnych witamin, preparat jest drogi i wydawało mi się , że wart tej ceny.
ale chyba nie jest dobry dla mnie - pojawiły mi się wypryski na dekolcie i
jestem pewna, że to właśnie po tym.
czy któraś z was zna ten problem ? jak sobie poradzić z pryszczykami ? lubię
czasem ubrać bluzkę z niewielkm dekoltem , a tu taki kłopot. odstawiłam
Centrum i mam nadzieję, że nie "wyjdą" ni nowe.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ada Re: preparat CENTRUM !!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.03, 14:48
      dziewczyny ! ponawiam pytanie- zzy również miałyście takie problemy po zażyciu
      tabletek Centrum ?
      wasze opinie są dla mnie bardzo istotne, z góry dziekuję ;-)
      • bubster Re: preparat CENTRUM !!!!!! 08.12.03, 14:52
        Z tego co wiem całkiem możliwe że są tam witaminy, które nawzajem
        się "zwalczają"
        nie można niektórych elementów łączyć ze sobą
        może przerzuć się na coś podobnego? np Vitaral albo "zwykłą" multivitaminę?
        • Gość: marghot Re: preparat CENTRUM !!!!!! IP: a2fw.a* / 62.148.83.* 08.12.03, 14:59
          Centrum pokrywa dzienne zapotrzebowanie na witaminy, tabletki nie uwzgledniaja
          spzycia innych produktow, owockow etc.
          Zrezygnuj z tego preparatu na rzecz sokow przecierowych owocowych i warzywnych
          oraz swierzych warzyw i owocow. Uwiez, ze nie warto placic tak wysokiej kwoty
          za preparat, ktorego wiekszosc witamin przez organizm jest wydalana (nasz
          organizm nie przyswaja sztucznie wygenerowanych witamin, a jedynie naturalne
          witaminy, czyli np. wyciag z jakiegos ziola, owocu itp.
        • Gość: Aida Re: preparat CENTRUM !!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.03, 14:59
          dziękuję za radę, jeśli rzeczywiście są na rynku takie cuda, co zawierają
          elememnty , które się nie tolerują , to dlaczego podpisują się pod tym lekarze
          i farmaceuci ? to ma być zdrowe ? swoją drogą słyszałam już o Vitaralu, chyba
          wybiorę się do apteki
          • Gość: marghot Re: preparat CENTRUM !!!!!! IP: a2fw.a* / 62.148.83.* 08.12.03, 15:00
            Dlaczgo się podpisują???
            Jak to :))) Przecież dostają za to spore pieniądze ;))) :((((
            • Gość: Aida Re: preparat CENTRUM !!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.03, 15:04
              to nie fair , ale wiadomo jeśli chodzi o pieniądze to nawet zdrowie przestaje
              się liczyć , szkoda tylko, że to wszystko dzieje się naszym kosztem
              • marghot Re: preparat CENTRUM !!!!!! 08.12.03, 15:06
                Po prostu musimy być bardziej sceptyczni i tak łatwo nie wierzyć w oferowane
                nam wspaniałości np. actimel (2razy droższy od jogurtu a właściwie to to samo;
                nieskuteczna witamina a+e (za małe stężenie); wszelkie rutinoscorbiny ....
                • Gość: Aida Re: preparat CENTRUM !!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.03, 15:17
                  actimel jest wstrętny, kiedyś rozdawali w markecie darmowe próbki i jak się
                  napiłam tego specyfiku to zrobiło mi się niedobrze, smak jakby serwatki .a w
                  dodatku jeszcze pomarańcza- okropne. co do Centrum, żadnych innych tabletek nie
                  brałam, tylko jedną centrum właśnie. moja Mama twierdzi, że czasami tak reaguje
                  organizm jak jest się chorym i wyrzuca z siebie toksyny.
          • bubster Re: preparat CENTRUM !!!!!! 08.12.03, 15:09
            nie wiem czy nie tylko w Centrum
            powiedziała mi to osoba kompetentna, więc nie mam powodów, by nie wierzyć,
            niestety nie mogę się popytać o inne specyfiki bo... owa osoba już nie żyje
            Vitaral sama biorę, gdy gorzej się czuję - osłabiona itd.
            nie zauważyłam nic u siebie takiego
            a nie bierzesz przy okazji innych tabletek?
            może cos przedawkowałaś?
    • Gość: S. Re: preparat CENTRUM !!!!!! IP: *.widzew.net / *.widzew.net 08.12.03, 15:05
      Brałam kiedyś Centrum ale nic takiego się u mnie nie pojawiło.Polecam Ci
      np.Falvit(opracowany właśnie dla kobiet),ja biorę go od dawna (oczywiście z
      przerwami).Pozdr.
      • Gość: ... Re: preparat CENTRUM !!!!!! IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 08.12.03, 18:37
        Centrum jest drogie i malo skuteczne, forma tabletki nie sprzyja wchlanianiu
        witamin, byc moze sa one przyswajane w 50% lub mniej zalezy to od danej osoby,
        szkoda na nie pieniedzy, wybierz sobie inna multiwitamine i zwracaj uwage na
        obecnosc jodu, ktory czesto powoduje wypryski u wrazliwych osob, byc moze to
        on jest winny, jesli sie nie myle Centrum zawiera jod.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka