sabina110 24.12.03, 07:40 jak jest poniżej zera to na zimnym silniku zaraz po uruchomieniu mam kłopoty z wrzuceniem pierwszego biegu-pomocy koledzy, jak mi ktos dobrze poradzi to może go odwiedzę jeszcze w te świeta moim autkiem, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gawel2 Re: skrzynia-kłopot 25.12.03, 21:20 sabina110 napisał: > jak jest poniżej zera to na zimnym silniku zaraz po uruchomieniu mam kłopoty > z wrzuceniem pierwszego biegu-pomocy koledzy, jak mi ktos dobrze poradzi to > może go odwiedzę jeszcze w te świeta moim autkiem, pozdrawiam Czy to nie jest FIAT przypadkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
rapid130 Re: skrzynia-kłopot 26.12.03, 13:11 Zmień olej w skrzyni na taki, która ma ideks lepkości 75W/... (najlepiej syntetyczny). Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.klonowski Re: skrzynia-kłopot 29.12.03, 11:57 Tak się zdarza jeżeli olej jest gęsty a synchronizatory nieco zużyte. Można spróbować z olejem o mniejwszej lepkości, choć niewykluczone, że wtedy mogą się pojawić drobne wycieki Odpowiedz Link Zgłoś