Dodaj do ulubionych

depilacja.. proszę o pomoc

25.06.09, 15:41
czy mogłybyście mi doradzić jakieś dobre produkty do depilacji ?? chodzi mi o
cos skutecznego i usuwajacego wloski na jakiś czas... napewno nie chce zabiegu
laserowego ani depilatora... chciałabym usłyszeć wasze opinie na temat
sprawdzonych produktów, np veet :) prosze was o pomoc
Obserwuj wątek
    • maartusiaa162 Re: depilacja.. proszę o pomoc 25.06.09, 16:46
      proszę o waszą pomoc...
      • zenobia27 Re: depilacja.. proszę o pomoc 25.06.09, 17:20
        Pewnie chodzi Ci o jakieś kremy, tego nie używam,bo wydaje mi się, że to prawie to samo co golenie..., choć pewnie wiele osób ma na ten temat inne zdanie. Moim zdaniem niezły jest wosk np.u kosmetyczki, ale możesz taki kupić np. na allegro, jest tego pełno, tylko potrzebny jest podgrzewacz. Najlepiej wybierz się raz (o ile jeszcze nie byłaś) do kosmetyczki i zobaczysz, czy Ci to pasuje.
        Poza tym, już o to gdzieś pytałam, ale nie było odzewu, widziałam reklamę jakiegoś nowego kremu nie depilującego, ale osłabiającego i spowalniającego odrastanie włosków Bioxet. Pojęcia nie mam co to i czy działa,to jakiś nowy wypust i zarzekają się, że po regularnym stosowaniu efekt jest na stałe, może ktoś jest bardziej zorientowany?
    • pazurkisw Re: depilacja.. proszę o pomoc 25.06.09, 17:05
      ale depilacja czego?
      nogi ze wzgledu na prog bolu tylko maszynka co 3 dni a wąsik wosk
      Tanita :) nie podrażnia
      • maartusiaa162 Re: depilacja.. proszę o pomoc 25.06.09, 17:59
        mi zależy na trwałym depilowaniu nóg i bikini... miałam kiedyś platry z woskiem
        veet ale niestety nie było to dobre, ponieważ zostawiało włoski... a na bikini
        jeszcze nic nie próbowałam... myślałam o tym wosku co trzeba samemu nakładać,
        coś takiego jak u kosmetyczki, ale boje sie że bedzie to tak samo slabe jak
        plastry z woskiem...
        • maartusiaa162 Re: depilacja.. proszę o pomoc 25.06.09, 18:01
          tylko, że ja mam taki problem, że jak ogole nogi to juz na drugi dzień mam
          odrosty, a czasami już wieczorem :(
          • mimose Re: depilacja.. proszę o pomoc 25.06.09, 18:31
            Może źle przyklejasz te plastry i zrywasz pod nieodpowiednim kątem, albo za mało
            stanowczo i za lekko?

Miodowe z Tanity są fajne.
        • zenobia27 Re: depilacja.. proszę o pomoc 25.06.09, 20:48
          wosk do samodzielnego nakładania jest dużo lepszy niż plastry, przynajmniej takie były moje doświadczenia, albo trafiły mi się badziewne plastry... Wosk możesz sobie kupić w aplikatorze z podgrzewaczem, do samodzielnego stosowania to chyba wygodniejsze niż szpatułka, z której może Ci skapywać (u kosmetyczki wolę odwrotnie), aczkolwiek do bikini ze szpatułką jest lepiej bo możesz sobie precyzyjnie ten wosk nałożyć, a rolką bywa nieporęcznie. Ja to rozwiązałam tak ,że jeden wkład woskowy sobie rozbroiłam, znaczy otworzyłam go i jak mi potrzeba to maczam tam szpatułę... Na początku miałam chwile zwątpienia, bo trochę ten zabieg zabiera czasu, ale szybko dojdziesz do wprawy. Grunt to dobrze napiąć skórę i ciiach...;)
          • maartusiaa162 Re: depilacja.. proszę o pomoc 25.06.09, 21:13
            brr az mnie dreszcze przeszly :) no to musze wyprobowac ten wosk moze to bedzie
            najleprze rozwiazanie dla mnie
            • maartusiaa162 Re: depilacja.. proszę o pomoc 25.06.09, 21:38
              a tak w ogole to ten wosk nie podraznia ?
              • maartusiaa162 Re: depilacja.. proszę o pomoc 29.06.09, 18:25
                a ile ten wosk kosztuje ?? powiedzmy ze z tanity ???
    • aeromonas Re: depilacja.. proszę o pomoc 29.06.09, 19:42
      Jednak nie ma to, jak depilator. Wosk zostawia włoski, które trzeba
      usunąć... depilatorem. Kremy są guzik warte, lepsza i tańsza jest
      maszynka do golenia. Depilowanie trochę boli i zajmuje dużo czasu
      (depiluję CAŁE nogi) co 2 tygodnie i to trwa około godziny. Ale nogi
      są co najmniej przez tydzień ładne i bezwłose. Żeby włoski nie
      wrastały, dobrze jest przejechać po depilacji maszynką do golenia -
      zdrapuje się stary naskórek. A po depilacji umyć całość
      przeciwbakteryjnym mydłem (np. Protex) i nasmarować profilaktycznie
      dezodorantem z triclosanem (żeby nie było zapaleń mieszków).
    • simg Re: depilacja.. proszę o pomoc 29.06.09, 20:23
      Witaj :)
      Przede wszystkim musisz wiedzieć, czy nie masz uczulenia na wosk. Ja na przykład wosku nie moge stosowac, podrażnia mi bardzo miejsca depilowane, skora jest długo zaczerwieniona i piecze. Używam tylko i wyłącznie kremu Veet do skóry wrażliwej, który bardzo dobrze mi służy. Wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji, każda skóra może zareagować inaczej na różne preparaty. Niektóre osoby z kolei twierdzą, że przy "mocnym" owłosieniu Veet jest mało skuteczny, ja mam delikatne, dlatego mi pasuje.
      • zawszezabulinka Re: depilacja.. proszę o pomoc 29.06.09, 22:19
        ja nigdy przynigdy nie kupie plastrow z woskiem. dostalam probki od znajomej -
        plastrow veet. rozgrzalam w dloni, przykleilam i kawalki a raczej platy wosku
        przylepily mi sie do skory. nawet te chusteczki nie pomogly usunac tego czegos.
        musialam dopiero szorowac bardzo ostra szczotka. mialam stracznie podrazniona
        skore, cala zaczerwieniona.

kremy sa ok ale jedna wada - 8 zl na 2 uzycia w moim przypadku tzn np 2 razy w
        tygodniu, a okresie letnim przeciez trzeba czesciej dbac o depilacje

tradycyjne golenie - trzeba zmoczyc i na mydlic wode tj spedzenie dlugiego
        czasu w lazience

depilator - nie zdecydowalabym sie zeby pensety wyrywaly mi wlosy. ponadto
        kolezanka ma jakis markowy i mowi ze wyrzucila pieniadze w bloto bo wyrywa jej
        co 2 czy 3 wlos i musi poprawiac

ja kupilam sobie golarke za 22 zl i dzieki bogu znalazlam metode ktora jest
        delikatna i mozna ja stosowac na sucho, i kosztuje mnie tylko 2 bateryjki AAA
        (szkoda ze nie naladowanie ale sa drozsze), a i wyrywa skutecznie wlosy
        • zawszezabulinka wode=noge 29.06.09, 22:22

• b.montana Re: depilacja.. proszę o pomoc 29.06.09, 23:49
      plastry z woskiem- tylko na wakacje, gdy nie mam możliwości zrobienia wosku na gorąco.

w domu- mamuśka robi mi wosk/idę do kosmetyczki, ewentualnie czasem babram się w paście cukrowej (gdyby sama depilacja i przygotowanie pasty nie byłyby takie uciążliwe to depilowałabym się tylko pastą, dużo mniej bolesne i dużo trwalszy efekt w moim przypadku).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka