07.04.13, 01:01
Niebo - jeśli moglibyśmy sobie je wyobrazić, po słowach Apostoła, który pisał, że ani ucho nie słyszało, ani oko nie widziało, jak wielkie rzeczy Bóg przygotował tym, którzy go miłują, oraz po słowach Jezusa, aby miłować Boga całym swoim sercem i umysłem i ze wszystkich sil swoich, a bliźniego swego jak siebie samego – można sobie wyobrazić, że wypełnione jest miłością. Ogromną Miłością, której Źródłem jest sam Bóg.

Syn Boga, Jezus, stąpił z Nieba z Królestwa Ducha na ziemię i stał się człowiekiem.
Ciałem podobny do ludzi, lecz Duchem Jedno z Ojcem.
Nie myśmy Go wybrali, lecz On sam nas pierwszy wybrał wraz Ojcem, który Go posłał.
Widząc bezmiar grzechu, z Królestwa Miłości, jak ten, co ma wiele i chce się podzielić z innymi, oddał tu na ziemi swoje życie za nas, by nas uwolnić od win i uczynić dziedzicami Jego Królestwa.

I nie ważne, czy kto jest sprzątaczką, czy dyrektorem, ani jaką skończył szkołę lub ile ma w portfelu, ani ile zna, czy nie zna języków, to w Wiecznym Królestwie Ducha nie jest takie ważne. Bo nikt tego w Królestwie Ducha potrzebował nie będzie.
Ukrzyżowany Jezus, niejako mówi, spójrz! na mój krzyż, na moje cierpienie, na moje rany na moją krew przelaną, na moją biedę i na moje opuszczenie. Mogłem zejść z krzyża. Tą mocą, jaką wskrzesiłem Łazarza, jaką chodziłem po wodzie, jaką uzdrawiałem niewidomych i chorych. Jednak nie zszedłem, bo bardzo chciałem. Chciałem Ciebie zbawić!

Chwała Ojcu i Synowi i Duchowi Świętemu, jak była na początku, teraz i zawsze i na wieki wieków. Amen.

.....
Przeżyć życie najlepiej jest z Jezusem.
Obserwuj wątek
    • aeki Re: Niebo 07.04.13, 06:29
      forum.gazeta.pl/forum/w,21155,138220915,138220915,Gdzie_to_niebo.html
    • sphinx10 Re: Niebo 07.04.13, 09:25
      W którego boga wierzysz, jaką wiarę reprezentujesz i czy wypełniasz zalecenia swojego pisma nawiedzonego?
    • tade-k53 Re: Niebo 07.04.13, 09:41
      Niebo jest tylko dla wybranych.
      Mt 7:21 "Nie każdy, który Mi mówi: Panie, Panie!, wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie."
      tradycja-2007.blog.onet.pl/
      • aeki Re: Niebo 07.04.13, 14:38
        Ale gdzie to niebo ????
        • tade-k53 Re: Niebo 07.04.13, 20:38
          Niebo jest po śmierci.
          Mt 7:21 "Nie każdy, który Mi mówi: Panie, Panie!, wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie."
          • aeki Re: Niebo 08.04.13, 07:15
            Niebo jest po śmierci.

No nie wiem. Jezus i Maria nie żyją ??
            • tade-k53 Re: Niebo 13.04.13, 20:53
              Pan Jezus powiedział o Sobie, że jest Prawdą. Każdy kto się boi prawdy, boi się Pana Jezusa.
    • krzysiozak Re: Niebo 13.04.13, 20:18
      Niebo dla mnie jest na ziemi, chodzę po niej i jestem szczęśliwy, Ale ta ziemia była by rajem gdyby nie ludzie, którzy zamieniają to niebo w piekło. Czy w niebie Boga czyli tym co mamy obiecane po śmierci każdy będzie miał izolatkę, tak żeby na wzajem nie psuć sobie nerwów.
      Brak mi wyobraźni jakie będzie niebo Pana Boga, i cieszę się z namiastki tego raju co mam na ziemi. I starajmy się sobie stworzyć namiastkę tego raju teraz tu i już, bez względu tego co mamy obiecane.
      • tade-k53 Re: Niebo 13.04.13, 20:54
        Pomyśl o wieczności. Masz do wyboru niebo albo piekło.
        Nie dbasz o zbawienie duszy?
    • edico Ucho igielne do nieba 21.04.13, 22:23
      to nie ucho od igly tylko potężna i ogromna starożytna izraelska wielka brama, która była chyba w Jerozolimie ! smile
      Kto nie wierzy, ten nie musi poszukiwać prawdy... smile)
    • czp8 Re: Niebo 03.06.13, 20:08
      Psalmy 115:16

(Aszk 1.2) Niebo niebem Jehowy, zaś ziemię dał synom człowieczym.

(Bg) Niebiosa są niebiosa Pańskie; ale ziemię dał synom ludzkim.

(Biblia poznanska v.1.6) Niebo - niebo do Jahwe należy, ziemię dał On synom Adama.

(BT-2 v.1.4) Niebo jest niebem Jahwe, synom zaś ludzkim dał ziemię.

(Bw v.1.2) Niebiosa są niebiosami Pana, Ale ziemię dał synom ludzkim.

(BWP v.1.2) Niebo jest niebem Pana, natomiast ziemię dał On człowiekowi.

(Krusz 1.1) Niebiosa są niebiosami Pańskiemi, a ziemię dał synom ludzkim.

(KUL - v.1.4) Niebo jest niebem7 Jahwe, ziemię dał synom Adama.

(NW-E) As regards the heavens, to Jehovah the heavens belong, But the earth he has given to the sons of men.

(NW-P v.1.4) Co się tyczy niebios — niebiosa należą do Jehowy, lecz ziemię dał synom ludzkim.

(Wujek 1599 v.1.5) Niebo nad niebiosy PANU, a ziemię dał synom człowieczym.

(Dąb*) -

(KJV) The heaven, even the heavens, are the LORD'S: but the earth hath he given to the children of men.

(KJV+) The heaven,H8064 even the heavens,H8064 are the LORD'S:H3068 but the earthH776 hath he givenH5414 to the childrenH1121 of men.H120

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka