Dodaj do ulubionych

pielgrzymka

05.08.13, 13:14
Rozpoczął się szał na pielgrzymki w Polsce. Co to ma dać ????????
Pielgrzymują do " cudownego obrazu ".
Co z 2 przykazaniem ??

(4) Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! (5) Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą. (6) Okazuję zaś łaskę aż do tysiącznego pokolenia tym, którzy Mnie miłują i przestrzegają moich przykazań.

Zagrożenie drogowe.
Niewiele osób wie że "cudowny obraz" to kopia.

W czasie najazdu Częstochowy był w Legnicy.
Obserwuj wątek
    • swiatgitary Re: pielgrzymka 05.08.13, 16:17
      Proszę się uspokoić. smile
      • aeki Re: pielgrzymka 05.08.13, 17:03
        > Proszę się uspokoić. smile

Jestem spokojny

Zadałem pytanie na które odpowiedzi nie uzyskałem tylko apel o spokój . Symptomatyczne. Głupie i prostackie.
    • psi-arz Re: pielgrzymka 05.08.13, 17:46
      za to oni mają szanse na zbawienie,a ty będziesz się smażył...
      • dunajec1 Re: pielgrzymka 05.08.13, 20:58
        Tak, ksiedzowie ich zbawia za pieniadze a Bog zrobi to co w przykazaniu jego jest, ot proste.
      • kolter-xl Re: pielgrzymka 05.08.13, 21:13
        psi-arz napisał:

> za to oni mają szanse na zbawienie,a ty będziesz się smażył...

Heh to wy będziecie się smażyć a ogień będzie waszymi drewnianymi bożkami pod kotłami podsycany smile)
      • jotkajot49 Re: pielgrzymka 05.08.13, 23:43
        > ...a ty będziesz się smażył...

Ale w jakim towarzystwie...
    • kolter-xl Re: pielgrzymka 05.08.13, 21:16
      aeki napisał:

> Rozpoczął się szał na pielgrzymki w Polsce. Co to ma dać ????????
      > Pielgrzymują do " cudownego obrazu ".
      > Co z 2 przykazaniem ??
      >
      > (4) Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! (5) Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył

> Zagrożenie drogowe.
      > Niewiele osób wie że "cudowny obraz" to kopia.
      >
      > W czasie najazdu Częstochowy był w Legnicy.

Sekciarze nawet nie znają tego wywodzącego się z żydowskiej Tory nakazu. Ich interesuje tylko ten który ewidentnie narusza dekalog,uchwalony na II soborze Nicejskim ;

III. Jeżeli ktoś nie oddaje czci tym obrazom, uczynionym w imieniu Pana i Jego świętych - niech będzie wyłączony.
    • kociak40 Re: pielgrzymka 06.08.13, 00:45

Pielgrzymka do obrazu jest grzechem ale jakże popularnym.
      Życie ma tyle wariantów, że zawsze mamy szansę wybrać najgorszy - iść do obrazu, bo ten nie chce przyjść do nas.
    • wanda43 Re: pielgrzymka 13.08.13, 19:54
      Co to ma dać? Może przyrost noworodkow? Pani, z którą pracowalam pozwolila corce na udzial w pielgrzymce i 9 m-cy poźniej babcia została, tyle, że "zieć" nieznany pozostał.
      • kociak40 Re: pielgrzymka 14.08.13, 03:41
        wanda43 napisała:

> Co to ma dać? Może przyrost noworodkow? Pani, z którą pracowalam pozwolila corc
        > e na udzial w pielgrzymce i 9 m-cy poźniej babcia została, tyle, że "zieć" niez
        > nany pozostał.

Owoc tej pielgrzymki dojrzewa teraz w kołysce.
    • varna771 Re: pielgrzymka 20.08.13, 22:51
      Może z miesiąc temu wczesnym porankiem obudziły mnie śpiewy, hałasy! wstałam i patrze, a to pielgrzymi ze Szczecina przechodzili przez moją miejscowość, co roku mnie budzą, ale zaobserwowałam, że w tym roku jakoś ich mało, tylko 2 grupy, a w poprzednich latach 4 a nawet 5. Dzieci w wózkach, nie rozumiem tego jak można się znęcać nad własnym dzieckiem, afrykański upał, a dzieciak cały dzień jest pchany w tym wygarze. Najbardziej żal jest mi tych dzieciaków, nie mają wpływu na decyzje swoich uposledzonych rodziców, bo trzeba mieć źle pod kopułą żeby taszczyć kilkulatka.
      • kociak40 Re: pielgrzymka 20.08.13, 23:36
        Podajesz, że mniej było pielgrzymów niż w poprzednich latach. To się pokrywa z relacją mojego znajomego, który mieszka przy obszarze leśnym wzdłuż dogi do Częstochowy.
        Jest las, są tłumy, więc panowie na prawo, panie na lewo. Smród później jest taki, że wejść do lasu nie można. W tym roku, jak mówił mi znajomy, smród był znacznie mniejszy, dużo bardziej mniejszy.
    • tylkojezusnaszympanem Tylko Jezus jest naszym Panem ... 21.08.13, 10:41
      aeki napisał:

> Rozpoczął się szał na pielgrzymki w Polsce. Co to ma dać ????????
      > Pielgrzymują do " cudownego obrazu ".
      > Co z 2 przykazaniem ??
      >
      > (4) Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebi
      > e wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziem
      > ią! (5) Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja P
      > an, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojcó
      > w na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie niena
      > widzą. (6) Okazuję zaś łaskę aż do tysiącznego pokolenia tym, którzy Mnie miłuj
      > ą i przestrzegają moich przykazań.

I co w tej wypowiedzi robią te cytaty? Co one mają niby tłumaczyć lub czemu zaprzeczać? Chyba tylko ośmieszać ich autora. Stara broń komunistycznej propagandy. Wyrwać zdanie z kontekstu, nadać nowe tło, do którego ono nie pasuje i razi i z całą mocą ośmieszyć.

Żałosne...

Tylko Jezus jest naszym Panem ...
      • kociak40 Re: Tylko Jezus jest naszym Panem ... 21.08.13, 11:46
        "Żałosne... "

Tu masz rację w stosunku do swoich wpisów. Nic nie wnoszą, nie zachęcają do dyskusji ze względu na poziom autora.
        Udajesz głupiego - naprawdę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka