Dodaj do ulubionych

Pan Franciszek

05.01.14, 13:50
Sympatyczny , uśmiechnięty.

Wydaje się , że wpuści trochę świeżego powietrza.

Dzwoni do ludzi i rozmawia.

Zadziwiła mnie informacja , iż dzwonił do Urszulanek, a tam nikt nie odbierał.

Zapewne zupełnie przypadkowo był tam redaktor z mikrofonem. Zdziwiło mnie jeszcze bardziej, gdy zobaczyłem zakonnicę zza krat odpowiadającą panu papieżowi.

Operator zapewne też tam akurat przechodził.

To taka niezapowiedziana gospodarska wizyta.

Przypomniał mi się film " Miś " gdzie spacerowała Irena Ochódzka akurat z tragarzami.

Tak bywa,ale, dlaczego media się tym nie zainteresują, lecz pieją z zachwytu ???

Zawszę z tragarzami będę chodził.
Obserwuj wątek
    • mocz.piwosza Re: Pan Franciszek 02.12.16, 14:06
      wszystko jest na pokaz

te gesty, umizgi, niby odwilż, a tak na prawdę skorupa pozostała! i te kupowanie kart telefonicznych uchodźcom jasny gwint ale gest sad

• kociak40 Re: Pan Franciszek 03.12.16, 01:47
        Pan Franciszek lubi sobie pogadać i na tym się kończy. Dobrze pamięta papieża, który chciał wyjaśnić sprawy finansowe Watykanu i po 33 dniach nagle zmarło mu się. W Watykanie są większe moce niż papieska i Ducha świętego.
        • pocoo Re: Pan Franciszek 03.12.16, 09:00
          kociak40 napisał:

> Pan Franciszek lubi sobie pogadać i na tym się kończy. Dobrze pamięta papieża,
          > który chciał wyjaśnić sprawy finansowe Watykanu i po 33 dniach nagle zmarło mu
          > się. W Watykanie są większe moce niż papieska i Ducha świętego.
          >
          Każdy papież jest tylko aktorem i odgrywa rolę według scenariusza.
          A duch święty? A jest i podpowiedział,że Jan Paweł I zmarł na serce .Na pewno.Ja też wiem,że przestało bić.
          Ile zbrodni popełniono w Watykanie,tego nawet duch święty nie jest w stanie policzyć.
          • mocz.piwosza Re: Pan Franciszek 03.12.16, 15:02
            Reforma banku watykańskiego? hahahaha dostrzegł problem?

tylko jaki to wpływ na pojedynczego wiernego?

Dlaczego nie mówi, o głodzie? o wykorzystywaniu dzieci? czemu nie pomaga? czemu nie wali w ambonę na przywódców co odwracają się od swoich obywateli? ma mało odwagi? jasny gwint? mało ma odwagi?

• pocoo Re: Pan Franciszek 04.12.16, 09:24
              mocz.piwosza napisał:
              > Dlaczego nie mówi, o głodzie? o wykorzystywaniu dzieci? czemu nie pomaga? czemu
              > nie wali w ambonę na przywódców co odwracają się od swoich obywateli? ma mało
              > odwagi? jasny gwint? mało ma odwagi?
              >
              Papież jest" zastępcą Jezusa na ziemi".Wierni tak gadają.Jezus też tylko gadał i jak skończył?Że co? Że wskrzesił Łazarza,lub dzieweczkę uwolnił od demona?Współczesny Jezusowi Apoloniusz z Tieny też nazywał siebie synem boga i wskrzesił z martwych córkę senatora.Dlaczego pojedynczo a nie zbiorowo? Jakie czasy,takie obyczaje.Papież wie,ile może aby bóg go do siebie za szybko nie powołał.
              • mocz.piwosza Re: Pan Franciszek 04.12.16, 14:38
                pocoo napisała:

>Papież wie,ile może aby bóg go do siebie za szybko nie powołał.

sugerujesz nie naturalne zejście ?smile
                • pocoo Re: Pan Franciszek 04.12.16, 21:50
                  mocz.piwosza napisał:

> sugerujesz nie naturalne zejście ?smile

Właśnie tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka