Dodaj do ulubionych

Seks tylko dla bogatych!

16.08.04, 17:39
Głąb powiedział:

" Przecież za te środki [antykoncepcyjne - O.J.] chwytają ludzie bogaci, bo u nich jest najbardziej rozbudzone życie erotyczne"

No, nieźle, nieźle. Znaczy się biedni nie uprawiają seksu?? Albo mało?
Obserwuj wątek
    • misiak1988 seks... 16.08.04, 17:47
      Seks jest grzechem, jest wymyslem szatana, a jak slysze tych chuji w senacie co
      chca refundowac antykoncepcje...
    • dziewojka a jam jest wyjątkiem od reguły 16.08.04, 22:56
      niezbyt bogata, a jaka dziarska! wink
      • ogolone_jajka Re: a jam jest wyjątkiem od reguły 16.08.04, 23:02
        A ja do biednych nie należę, a ostatnio z seksem cienko - no ale jak się ma dwójkę małych dzieci, to czasu może nie starczyć sad(

Używajcie póki możecie!!!
    • chyba_normalny Re: Oj misiak , misiak 17.08.04, 00:02
      Co ty jesteś jeszcze prawiczek , albo nie spotkałeś kobiety , która by ci
      dogodziła .
      Opowiadasz takie brednie i takimi słowami , że aniołkowie w niebie się
      przewracają .Zmień język bo cię św.Piotr do raju nie wpuści
    • adzia_a Re: Seks tylko dla bogatych! 17.08.04, 09:08
      No ale jednak coś w tym jest, znaczy, bogatsi to często lepiej wykształceni,
      bardziej świadomi i bardziej zaplanowani, co za tym idzie, chyba częściej
      stosują antykoncepcję wink))

Kubusiu, a Tobie coś życzliwie poradzę, jako że mam za sobą bolączki pt. "Wpływ
      dwójki dzieci na destrukcję pożycia" wink))))))) - jesli sobie uświadomicie, że
      tak naprawdę jeśli coś jest dla Was naprawdę ważne, to zawsze znajdziecie na to
      czas, to się okazuje, że można nie włączać TV, odłożyć sprzątanie, połozyć
      lachę na jakieś inne hobby (no niestety - hierarchia ważności) i naprawdę mieć
      udane życie seksualne mając dwójkę małych dzieci. Wszystko się da, tylko trzeba
      poświęcić inne rozrywki. Jakis czas temu przeczytałam jedną całkiem niezłą
      książkę o seksie, której tytułu na tym forum nie podam, bo raczej zostanę
      wyśmiana wink)))) w każdym razie były tam dość szeroko poruszane te tematy.
      • kubus_2004 Re: Seks tylko dla bogatych! 17.08.04, 10:04
        Na razie mam bardzo małe dzieci i gdy jest ewentualnie czas, to jestem tak zmęczony, że mi się nie chce. Ale myślę, że będzie lepiej.

> Jakis czas temu przeczytałam jedną całkiem niezłą
        > książkę o seksie, której tytułu na tym forum nie podam, bo raczej zostanę
        > wyśmiana wink))))

No bez przesady. Najwyżej wywołasz zdziwienie.
        • adzia_a Re: Seks tylko dla bogatych! 17.08.04, 10:29
          Ano widzisz, a my pracujemy oboje (mąż często na wyjazdach), mamy dom na wsi i
          dwoje małych dzieci i jakoś nas ten problem nie dotyczy wink

Ale skoro to może wywołać zdziwienie wink to ja już nic nie mówię.
          • kubus_2004 Re: Seks tylko dla bogatych! 17.08.04, 10:45
            Ale jak małych?
            Ja mam jedno w wieku (licząc od poczęcia) 29 a drugie 7 miesięcy. Trochę zachodu z nimi jest.

A jeśli chodzi o książkę, to nie daj się prosić! Ja się zdziwię, gdy będzie ona napisana przez księdza.
            • adzia_a Re: Seks tylko dla bogatych! 17.08.04, 13:09
              4 lata i 8 miesięcy.
              Heh, no to mi ulżyło, nie przez księdza tylko przez małżeństwo smile Tytuł -
              "seks po chrześcijańsku" (czekam na salwę śmiechu) wink))) Wbrew pozorom to po
              niewielkiej selekcji niektórych tematów nie jest to tylko do wykorzystania
              przez chrześcijan, ale generalnie do osób żyjących w monogamicznych związkach
              (no, o gruppenseksie to tam nie poczytasz wink ) i mających typowe problemy -
              dzieci, brak czasu, rutyna...no nie wiem, dla mnie osobiście dobra rzecz,
              miejscami co prawda trochę rozbrajająca smile))), ale kurczę - szczera i
              prawdziwa. Stawia nacisk na sferę psychiczną, to jest chyba najmocniejsza jej
              strona.

Chcesz, to się pośmiej, ja tam swoje wiem wink)))))
              • kubus_2004 Re: Seks tylko dla bogatych! 17.08.04, 14:44
                Szczerze mówiąc, tak sądziłem, że to będzie coś z chrześcijaństwem...

A odpowiesz mi na kilka pytań?

Czy książka ta proponuje wiele opzycji miłosnych czy tylko jedną?

Co piszą o seksie oralnym?

A co o analnym??

O grupowym już wiem, że nic.

Sugerują tylko NPR?
                • adzia_a Re: Seks tylko dla bogatych! 18.08.04, 08:00
                  kubus_2004 napisał:

> Szczerze mówiąc, tak sądziłem, że to będzie coś z chrześcijaństwem...

Wiesz co, to że z chrześcijaństwem, to przypadek po prostu. Powiem tak - mnie
                  ze zrozumiałych względów bynajmniej to nie przeszkadza, po prostu zawęża grupę
                  odbiorców do tych, którzy żyją w stałych związkach i nie dopuszczają opcji
                  zamiany na lepszy model wink))) jeśli się coś zacznie psuć.

Jeśli chodzi o pozostałe pytania - jeśli wiesz cokolwiek o nauce kościoła K to
                  są z nią zgodne. Natomiast spokojnie można pominąć kwestie światopoglądowe, a i
                  tak są poruszone raczej na "pół gwizdka" i bez straszenia piekłem. Zresztą nie
                  powiesz mi, że się przejmujesz tym, co KK sądzi o seksie analnym wink))))

Fakt, momentami jest rozbrajająca (nawet dla mnie) ale może to dlatego, że
                  bardzo szczera. No i co jest jej wielką zaletą - kłądzie nacisk nie tyle na
                  technikę, co na całą sferę psychologii, ducha, jak zwał tak zwał. No bo jak się
                  jest w stałym związku, do tego ma się dzieci to liczą się trochę inne rzeczy,
                  niż gdy się zmienia partnerów. Zależy, czego oczekujesz od życia.

Ech, się rozpisałam, a tylko towarzysko tu wpadłam...
                • adzia_a Re: Seks tylko dla bogatych! 18.08.04, 08:02
                  kubus_2004 napisał:
                  >
                  > Czy książka ta proponuje wiele opzycji miłosnych czy tylko jedną?

Aha, no i wytłumacz mi, co Wy ludzie z tą jedną pozycją? I jeszcze pewnie po
                  ciemku? Skąd się w narodzie biorą takie przesądy?
                  • kubus_2004 Re: Seks tylko dla bogatych! 18.08.04, 09:05
                    > Aha, no i wytłumacz mi, co Wy ludzie z tą jedną pozycją? I jeszcze pewnie po
                    > ciemku? Skąd się w narodzie biorą takie przesądy?

Taki jest stereotyp. Wszak pozycja klasyczna zwana jest także misjonarską. Skądś się musiało to wziąć. Być może, że teraz światli chrześcijanie starają się przełamać te zabobonne stereotypy.

Fakt, nie dbam co mówi na temat seksu oralnego czy analnego KK (co nie znaczy automatycznie, że oba typy seksu uprawiam!). Ale jestem bardzo ciekaw co piszą na ten temat w tej książce. Możesz streścić w kilku zdaniach?

I co jest w niej takiego rozbrajającego - przytocz koniecznie.
                    • adzia_a Re: Seks tylko dla bogatych! 18.08.04, 10:06
                      Nie podpuszczaj, tylko poszukaj w Internecie wink)) Zdaje się, że można conieco
                      znaleźć.
                      • ogolone_jajka Re: Seks tylko dla bogatych! 18.08.04, 10:31
                        No ale co piszą w tej książce? W internecie można dużo rzeczy znaleźć, ale pewnie tej książki tam nie ma. Podaj, jak nie chcesz streszczać, autorów i tytuł, to może znajdę jakieś opisy, ale wątpię.
                        • adzia_a Re: Seks tylko dla bogatych! 18.08.04, 10:52
                          ogolone_jajka napisał:

> W internecie można dużo rzeczy znaleźć, ale pewn
                          > ie tej książki tam nie ma.

Oj jest, jest. i gdyby Ci chodziło o coś więcej niż podpuchę, to byś już dawno
                          wrzucił podany przeze mnie tytuł w google.com.
                          • ogolone_jajka Re: Seks tylko dla bogatych! 18.08.04, 11:21
                            Podpuchę.... po prostu łątwiej komuś kto zna książke wybrać z niej kwiatki. Tym bardziej, że sama twierdzisz, że się od nich roi. Trochę nie chce mi się tracić czasu na poszukiwanie owych kwiatków. Nie wiem czemu się tak przed tym bronisz. Wszak znasz moje zdanie nt. seksu oralnego np. Spodziewam się, że jest on w tej książce zabroniony (choć może tylko "zmiast"), ale po prostu chciałbym wiedzieć jakim językiem i jakimi argumantami operują autorzy. Co Ci szkodzi napisać?
                            • adzia_a Re: Seks tylko dla bogatych! 19.08.04, 08:47
                              Wiesz co, tylko problem w tym, że mnie sie zwyczajnie nie chce gadać na temat
                              poszczególnych technik i co na to KK. Nie czuję tematu i zrobiłoby się
                              śmiesznie. Wybaczysz, prawda?

Generalnie od początku chodzi mi o to, że seks zaczyna się w głowie i jeśli się
                              nad tym popracuje, to efekty mogą być zdumiewające. A na pewno można zapomnieć
                              o stereotypie pt. "używajcie póki możecie, bo jak będą dzieci to koniec". Guzik
                              prawda.
                              • kubus_2004 Re: Seks tylko dla bogatych! 19.08.04, 09:25
                                > Nie czuję tematu i zrobiłoby się
                                > śmiesznie. Wybaczysz, prawda?

No cóż, nie zmuszę Cię, ale serdecznie żałuję, bo pośmiać się lubię. Zwłaszcza z pseudoreligijnych zakazów.

> A na pewno można zapomnieć
                                > o stereotypie pt. "używajcie póki możecie, bo jak będą dzieci to koniec". Guzik prawda.

Eee tam, guzik. Żona wraca o 20stej, potem jest karmienie i usypianie dziecka. Czasem przeciąga się do 23. W nocy, koło 2. lub 3. mały potrafi nas zerwać na równe nogi. Wstajemy koło 7. Do tego żona po porodzie jeszcze nie może, bo nadal krwawi. A mnie nie wytarcza 6 godzin snu na dobę. Ani żonie. I kiedy czas na seks? Dodam, że szybki lodzik jest wbrew nauce KK!!
                                • adzia_a Re: Seks tylko dla bogatych! 19.08.04, 09:58
                                  kubus_2004 napisał:
                                  > Eee tam, guzik. Żona wraca o 20stej, potem jest karmienie i usypianie
                                  dziecka.
                                  > Czasem przeciąga się do 23. W nocy, koło 2. lub 3. mały potrafi nas zerwać na
                                  r
                                  > ówne nogi. Wstajemy koło 7. Do tego żona po porodzie jeszcze nie może, bo
                                  nadal
                                  > krwawi. A mnie nie wytarcza 6 godzin snu na dobę. Ani żonie. I kiedy czas na
                                  s
                                  > eks? Dodam, że szybki lodzik jest wbrew nauce KK!!

Wiesz co, nie bedę się licytować co do godzin snu, bo to by było niepoważne wink
                                  ale dla mnie i ta 23, i ta 7:00 rano i ta jedna tylko pobudka dziecka w ciągu
                                  nocy to szczyt marzeń wink

No i dalej nie wiem, co Tobie akurat przeszkadza nauka kościoła jakiegokolwiek
                                  w kwestii szybkiego lodzika wink

• kubus_2004 Re: Seks tylko dla bogatych! 19.08.04, 22:08
                                    > No i dalej nie wiem, co Tobie akurat przeszkadza nauka kościoła jakiegokolwiek
                                    > w kwestii szybkiego lodzika wink

Mnie nie przeszkadza, a Tobie? A autorom książki?
    • misiak1988 Re: Seks tylko dla bogatych! 17.08.04, 11:56
      Pozdro dla Kubusia Ogolone Jajka...niech moc (Boska) bedzie z Toba...
      • kubus_2004 Re: Seks tylko dla bogatych! 17.08.04, 14:48
        A dzięki, dzięki.

Z Panem.
    • lechoo1 Kubus... 19.08.04, 20:29
      co dzisia powiesz na ciekawego kolego ateisto? walnij jakis dobry temat to sie
      razem posmiejemy...
      • kubus_2004 Re: Kubus... 19.08.04, 22:10
        Dziś trochę nie miałem czasu. Ale może wkrótce "coś walnę". Poza tym, oprócz śmiania się, możemy też trochę podyskutować poważnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka