Dodaj do ulubionych

Pod rozwagę

19.06.14, 15:27

Usłyszałem od ŚJ dość ciekawe stwierdzenie - "NAJWIĘKSZYM ZWYCIĘSTWEM SZATANA JEST UTWORZENIE KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO!". Watykan z papieżem to Wielka Nierządnica opisana w Apokalipsie, czyli "Wielki Babilon". Sam musiałem zajrzeć do tej Apokalipsy i chyba mają rację, wszystko pasuje - "Wody, które widziałeś, gdzie Nierządnica ma siedzibę, to ludy są i tłumy, narody i języki". Zgadza się, to tłumy ludzkie różnych narodowości, mówiące różnymi językami gromadzące się przed "okienkiem" i oddające hołdy papieżowi w Watykanie.

-----
"Czas spędzony z kotem, nigdy nie jest stracony"
Obserwuj wątek
    • dunajec1 Re: Pod rozwagę 19.06.14, 22:41
      Kociak, nie musisz zagladac do Apokalipsy zeby wiedziec ze Vatykan to glowna kwatera Lucyfera.
      • kociak40 Re: Pod rozwagę 20.06.14, 00:45
        dunajec1 napisał:

> Kociak, nie musisz zagladac do Apokalipsy zeby wiedziec ze Vatykan to glowna kw
        > atera Lucyfera.

Myślałem, że jestem osamotniony w tym przekonaniu. Jeżeli przyjmuje się do wiary Absolut i Szatana walczącego z jego dziełem, to nie będzie Szatan atakował zwykłego Kowalskiego (bo i po co?) ale będzie starał się szkodzić w sztabie, czyli Watykanie. Miał Szatan dużo czasu aby tam "zamieszkać", tam ma najlepiej i największą możliwość w skuteczności. Apokalipsa obecnie potwierdziła mi to.
        • pocoo Re: Pod rozwagę 20.06.14, 09:29
          Szatan to fajny koleś.Dlaczego go ładujecie do tego watykańskiego szamba?
          • kolter-nr Re: Pod rozwagę 20.06.14, 20:33
            pocoo napisała:

> Szatan to fajny koleś.Dlaczego go ładujecie do tego watykańskiego szamba?

No w końcu to sam Szatan założył Krk
            • pocoo Re: Pod rozwagę 20.06.14, 23:00
              kolter-nr napisał:

> No w końcu to sam Szatan założył Krk

Szatan ?Coś takiego? Teraz to robisz z Szatana głupka.Jakby nie było,w niebie bóg zrobił go swoim zastępcą.
        • taniarada Re: Pod rozwagę 22.06.14, 12:58
          Kociak 40 napisał :Apokalipsa ,szatan i dodał Lucyfer.Tak na marginesie. Jeden ze świętych kościoła katolickiego nosił takie imię. Nazywał się Lucyfer z Cagliari i był przeciwnikiem arianizmu. "In nomine Dei nostri (...) Luciferi excelsi!" .Kociak widzę Twoją aureolę ,która powiewa w walce z kościołem katolickim.Lol.
          • kociak40 Re: Pod rozwagę 22.06.14, 18:11
            " Nazywał się Lucyfer z Cagliari i był przeciwnikiem arianizmu. " - taniarada

Inna wersja. Lucyfer to archanioł, który zbuntował się przeciwko Bogu i został wyrzucony z nieba. Jak przestał być archaniołem w niebie przybrał nazwę Mefistofeles. To on podpisywał cyrograf z dr Faustem i tak przedstawił się Faustowi:
            "Jam cząstką części, co wpierw wszystkim była. Cząstką ciemności, co światło zrodziła". (Faust - Goethe)
            • kolter-nr Re: Pod rozwagę 22.06.14, 18:18
              kociak40 napisał:

> " Nazywał się Lucyfer z Cagliari i był przeciwnikiem arianizmu. " - taniarada
              >
              > Inna wersja. Lucyfer to archanioł, który zbuntował się przeciwko Bogu i został
              > wyrzucony z nieba. Jak przestał być archaniołem w niebie przybrał nazwę Mefisto
              > feles. To on podpisywał cyrograf z dr Faustem i tak przedstawił się Faustowi:
              > "Jam cząstką części, co wpierw wszystkim była. Cząstką ciemności, co światło zr
              > odziła". (Faust - Goethe)

Jednak to tylko legenda ; Lucyfer to imię dynastii babilońskiej pustoszącej Izrael za czasów Izajasza .

" (1) Zaiste, Pan zlituje się nad Jakubem, i znowu sobie obierze Izraela: da im odpocząć we własnej ojczyźnie. Cudzoziemiec przyłączy się do nich i zostanie wcielony do domu Jakuba. (2) Przyjmą ich narody i zaprowadzą do ich miejsca rodzinnego. Dom zaś Izraela weźmie ich sobie w posiadanie na ziemi Pańskiej, jako sługi i służące, tak że będzie trzymał w niewoli tych, którzy go trzymali, i panować będzie nad swoimi ciemiężycielami. (3) Przyjdzie do tego wówczas, kiedy Pan da ci pokój po twych cierpieniach i kłopotach, i po twardej niewoli, którą cię przytłoczono, (4) że rozpoczniesz tę satyrę na króla babilońskiego i powiesz: O, jakże nadszedł kres ciemięzcy! Jak ustała jego zuchwałość! (5) Połamał Pan laskę złoczyńców i berło panujących, (6) co smagało narody zajadle nieustannymi ciosami, co rządziło ludami z wściekłością, prześladując je bez miłosierdzia. (7) Cała ziemia odetchnęła uspokojona, szaleje z radości. (8) Nawet cyprysy mają uciechę z ciebie i cedry libańskie: Odkąd powalony leżysz, drwale nie wychodzą na nas. (9) Podziemny Szeol poruszył się przez ciebie, na zapowiedź twego przybycia; dla ciebie obudził cienie zmarłych, wszystkich wielmożów ziemi; kazał powstać z tronów wszystkim królom narodów. (10) Wszyscy oni zabierają głos, by ci powiedzieć: Ty również padłeś bezsilny jak i my, stałeś się do nas podobny! (11) Do Szeolu strącony twój przepych i dźwięk twoich harf. Robactwo jest twoim posłaniem, robactwo też twoim przykryciem. (12) Jakże to spadłeś z niebios, Jaśniejący, Synu Jutrzenki? Jakże runąłeś na ziemię, ty, który podbijałeś narody? (13) Ty, który mówiłeś w swym sercu: Wstąpię na niebiosa; powyżej gwiazd Bożych postawię mój tron. Zasiądę na Górze Obrad, na krańcach północy. (14) Wstąpię na szczyty obłoków, podobny będę do Najwyższego. (15) Jak to? Strąconyś do Szeolu na samo dno Otchłani! (16) Którzy cię ujrzą, utkwią wzrok w tobie, zastanowią się nad tobą: Czyż to nie ten, który trząsł ziemią, który obalał królestwa, (17) który świat cały zamieniał w pustynię, a miasta jego obracał w perzynę, który swych jeńców nie zwalniał do domu? (18) Wszyscy Królowie narodów, wszyscy oni spoczywają z chwałą, każdy w swoim grobowcu. (19) A tyś wyrzucony z twego grobu jak ścierwo obrzydliwe, otoczony pomordowanymi, przebitymi mieczem, jak trup zbezczeszczony! Z tymi, których składają na kamieniach grobowego dołu, (20) ty nie będziesz złączony w pogrzebie; boś ty zatracił twój kraj, wymordowałeś twój naród. Na wieki nie będzie wspomniane potomstwo złoczyńców. (21) Przygotujcie rzeź dla jego synów z powodu niegodziwości ich ojca. Niech nie powstaną i nie wezmą świata w dziedzictwo, niech nie napełnią miastami powierzchni ziemi! (22) Powstanę przeciw nim - wyrocznia Pana Zastępów - i wygładzę Babilonowi imię i resztę, ród też i potomstwo - wyrocznia Pana. (23) Przemienię go w posiadłość jeżów i w bagna. I wymiotę go miotłą zagłady - wyrocznia Pana Zastępów. (24) Przysiągł Pan Zastępów mówiąc: Zaprawdę, jak umyśliłem, tak się stanie, i jak postanowiłem, tak nastąpi: (25) Że złamię Asyrię na mojej ziemi i zdepcę ją na moich górach. Wówczas jej jarzmo z nich się usunie, jej brzemię spadnie im z bark. (26) Taki jest zamiar powzięty, co do całej ziemi; taka jest ręka wyciągnięta na wszystkie narody. (27) Jeżeli Pan Zastępów postanowił, kto się odważy przeszkodzić? Jeżeli ręka Jego wyciągnięta, kto ją cofnie? (28) W roku śmierci króla Achaza został ogłoszony następujący wyrok: (29) Nie ciesz się, cała ty Filisteo, iż został złamany kij, co cię smagał, bo z zarodka węża wyjdzie żmija, a owocem jej będzie smok skrzydlaty. (30) Ale ubodzy paść będą na moich pastwiskach i nędzarze odpoczną bezpiecznie, podczas gdy Ja uśmiercę głodem twe potomstwo i wygubię twoje ostatki. (31) Zawyj, bramo! Krzyknij, miasto! Zadrżyj, cała Filisteo! Bo z północy nadciąga dym i nikt się nie odrywa od jego oddziałów. (32) Co zaś się odpowie posłom barbarzyńców? - To, że Pan założył Syjon i do niego się chronią nieszczęśliwi z Jego ludu.
          • kolter-nr Re: Pod rozwagę 22.06.14, 18:12
            taniarada napisał(a):

> Kociak 40 napisał :Apokalipsa ,szatan i dodał Lucyfer.Tak na marginesie. Jeden
            > ze świętych kościoła katolickiego nosił takie imię. Nazywał się Lucyfer z Cagli
            > ari i był przeciwnikiem arianizmu. "In nomine Dei nostri (...) Luciferi excelsi
            > !" .Kociak widzę Twoją aureolę ,która powiewa w walce z kościołem katolickim.Lo l.

Skoro był wrogiem arianizmu to na 100% był satanistą smile)
    • chief-denunciator Ciągle zniesławiacie tu katolików... 22.06.14, 07:45
      Ciągle zniesławiacie tu katolików...

Zastanawiam się dlaczego katolicy jeszcze nie zorganizowali takiej Ligi Antydefamacyjnej?

Dobra rzecz taka liga!

Ot, co...
      • pocoo Re: Ciągle zniesławiacie tu katolików... 22.06.14, 08:58
        chief-denunciator napisała:

> Dobra rzecz taka liga!
        >
        > Ot, co...

A jak;
        "Liga rządzi,liga radzi,liga nigdy nas nie zdradzi"."Seksmisja".
        • chief-denunciator Re: Ciągle zniesławiacie tu katolików... 22.06.14, 10:18
          pocoo napisała:

> A jak;
          > "Liga rządzi,liga radzi,liga nigdy nas nie zdradzi"."Seksmisja".
          ========================

To jest pomówienie albo zniesławienie...

Ot, co...
          • pocoo Re: Ciągle zniesławiacie tu katolików... 22.06.14, 22:19

> pocoo napisała:
            >
            > > A jak;
            > > "Liga rządzi,liga radzi,liga nigdy nas nie zdradzi"."Seksmisja".
            > ========================
            >
            > To jest pomówienie albo zniesławienie...
            >
            > Ot, co...
            >
            Na własne oczy widzialam i na swoje własne uszy słyszałam,jak Szykulska te słowa wykrzykiwała.
            • chief-denunciator Re: Ciągle zniesławiacie tu katolików... 23.06.14, 07:58
              pocoo napisała:

> Na własne oczy widzialam i na swoje własne uszy słyszałam,jak Szykulska te słowa wykrzykiwała.
              =====================

Problem polega na tym, czy Cię stać na dobrego adwokata...
              Ta organizacja z USA ma najlepszych adwokatów świata...

Ot, co...
              • kolter-nr Re: Ciągle zniesławiacie tu katolików... 23.06.14, 08:40

> pocoo napisała:
                >
                > > Na własne oczy widzialam i na swoje własne uszy słyszałam,jak Szykulska t
                > e słowa wykrzykiwała.
                > =====================
                >
                > Problem polega na tym, czy Cię stać na dobrego adwokata...
                > Ta organizacja z USA ma najlepszych adwokatów świata...

Mogliście nie(szmalcownictwo) wspomagać hitlera w wytępieniu Żydów. To też mielibyśmy w kraju dobrą palestrę .
                • chief-denunciator Re: Ciągle zniesławiacie tu katolików... 26.06.14, 08:58
                  kolter-nr napisał:

>
                  > Mogliście nie(szmalcownictwo) wspomagać hitlera w wytępieniu Żydów. To też mielibyśmy w kraju dobrą palestrę .
                  ==================

Nie jest dobrze, gdy jedna etnia ma de facto monopol na określony zawód!

Ot, co...
                  • kolter-nr Re: Ciągle zniesławiacie tu katolików... 26.06.14, 10:19

> kolter-nr napisał:
                    >
                    > >
                    > > Mogliście nie(szmalcownictwo) wspomagać hitlera w wytępieniu Żydów
                    > . To też mielibyśmy w kraju dobrą palestrę .
                    > ==================
                    >
                    > Nie jest dobrze, gdy jedna etnia ma de facto monopol na określony zawód!

Kwestia podejścia do edukacji 2 tys lat temu skromy facet z biednej wielodzietnej rodziny , przyszedł do synagogi i ...czytał Tanach.No ale od czego byli znienawidzenia przez Krk faryzeusze ludzie którzy wręcz zmuszali Izraelskie dzieci do edukacji już ponad 21 wieków temu .

"W średniowiecznej Polsce podobnie jak w innych krajach Europy analfabetyzm obejmował przytłaczającą większość ludności. Pisać i czytać potrafili jedynie przedstawiciele duchowieństwa i urzędnicy dworscy. W Rzeczypospolitej Obojga Narodów analfabetami w połowie XVIII w. było jeszcze ponad 90% społeczeństwa. Nieznaczna poprawa nastąpiła w okresie zaborów. W Królestwie Polskim i w Galicji około 1870 r. analfabeci stanowili około 80% ogółu ludności, a w zaborze pruskim już tylko 30%[2].
                    W 1914 na ziemiach polskich było: 57% analfabetów w zaborze rosyjskim, 40% w Galicji i 5% w zaborze pruskim. Według statystyk w Polsce w 1921 było 33,1% analfabetów, w 1931 – 23,1%, w 1960 – 2,7%, w 1978 – 1,2%.
                    "

Jak widać katolicyzm nie służył edukacji .
                    • chief-denunciator Re: Ciągle zniesławiacie tu katolików... 26.06.14, 11:08
                      kolter-nr napisał:
                      wręcz zmuszali Izraelskie dzieci do edukacji już ponad 21 wieków temu .
                      ===================

Na jednym z sąsiednich forów imigrant z byłego ZSRR, zdradził mi dlaczego zdecydował się na wyjazd z ZSRR.
                      Otóż na uniwersytetach radzieckich i rosyjskich jeszcze bardziej, jest Numerus Clausus dla studentów narodowości żydowskiej.
                      Ruskie twierdzą, że zabierają wszystkie miejsca na uniwersytecie rdzennym Rosjanom.

A generalnie antysemityzm jest w Rosji bardziej rozpowszechniony, aniżeli w każdym innym kraju świata!

Ot, co...
      • kolter-nr Re: Ciągle zniesławiacie tu katolików... 22.06.14, 10:39

> Ciągle zniesławiacie tu katolików...
        >
        > Zastanawiam się dlaczego katolicy jeszcze nie zorganizowali takiej Ligi Antydefamacyjnej?
        >
        > Dobra rzecz taka liga!
        >
        > Ot, co...

Mieli taka "ligę" 800 lat z Jezusem na ustach mordowała,wystarczy.
        • chief-denunciator Re: Ciągle zniesławiacie tu katolików... 22.06.14, 10:59
          kolter-nr napisał:

>
          > Mieli taka "ligę" 800 lat z Jezusem na ustach mordowała,wystarczy.
          =======================

Masz na myśli św. Inkwizycję?

Nu, widocznie mieli mało skuteczne metody...

Ta liga z USA jest bardziej profesjonalna..

Ot, co...
          • kolter-nr Re: Ciągle zniesławiacie tu katolików... 22.06.14, 11:12

> kolter-nr napisał:
            >
            > >
            > > Mieli taka "ligę" 800 lat z Jezusem na ustach mordowała,wystarczy.
            > =======================
            >
            > Masz na myśli św. Inkwizycję?
            >
            > Nu, widocznie mieli mało skuteczne metody...
            >
            > Ta liga z USA jest bardziej profesjonalna..
            >
            > Ot, co..

No a wasz adolf z 55 milionami ofiar nie był skuteczniejszy ??
            • chief-denunciator Re: Ciągle zniesławiacie tu katolików... 22.06.14, 11:28
              kolter-nr napisał:
              >
              > No a wasz adolf z 55 milionami ofiar nie był skuteczniejszy ??
              =======================

Mówię, że józek był bardziej skuteczny...
              Miał lepszych, bardziej profesjonalnych pomocników..
              Pgoogluj nieco >>genrikh yagoda<<

Albo lepiej poyahooj...

Ot, co...
              • kolter-nr Re: Ciągle zniesławiacie tu katolików... 22.06.14, 11:33

> kolter-nr napisał:
                > >
                > > No a wasz adolf z 55 milionami ofiar nie był skuteczniejszy ??
                > =======================
                >
                > Mówię, że józek był bardziej skuteczny...
                > Miał lepszych, bardziej profesjonalnych pomocników..
                > Pgoogluj nieco >>genrikh yagoda<<
                >
                > Albo lepiej poyahooj...

Józio to przy Adim cienias ino 30 milionów . Wasz Franio z watykanu cos ostatnio seplenił ze Mafiozów ekskomunikuje, czekam kiedy to samo z katolikami mordującymi długie wieki innowierców uczyni.
                • chief-denunciator Re: Ciągle zniesławiacie tu katolików... 22.06.14, 12:36
                  kolter-nr napisał:

Józio to przy Adim cienias ino 30 milionów
                  ====================

To dlatego, bo Ruskie nie mieli takiej dobrej buchalterii, jak Niemce...
                  Ot, co
                  • kolter-nr Re: Ciągle zniesławiacie tu katolików... 22.06.14, 12:41

> kolter-nr napisał:
                    >
                    > Józio to przy Adim cienias ino 30 milionów
                    > ====================
                    >
                    > To dlatego, bo Ruskie nie mieli takiej dobrej buchalterii, jak Niemce...
                    > Ot, co

Raczej jako religianci kierowani swoim klerem byli lepiej zorganizowani
                    • chief-denunciator Re: Ciągle zniesławiacie tu katolików... 22.06.14, 13:48
                      kolter-nr napisał:

> Raczej jako religianci kierowani swoim klerem byli lepiej zorganizowani
                      ========================>
                      >
                      Hitler i Goebbels, praktykujący i pobożni katolicy, płacili całe życie podatek kościelny...

Ot, co...
                      • kolter-nr Re: Ciągle zniesławiacie tu katolików... 22.06.14, 18:15

> kolter-nr napisał:
                        >
                        > > Raczej jako religianci kierowani swoim klerem byli lepiej zorganizowani
                        > ========================>
                        > >
                        > Hitler i Goebbels, praktykujący i pobożni katolicy, płacili całe życie podatek
                        > kościelny...

No tak dlatego On był im wierny jak kundel do końca swojego gównianego żywota.
                        • chief-denunciator Re: Ciągle zniesławiacie tu katolików... 25.06.14, 10:30
                          kolter-nr napisał:
                          >
                          > No tak dlatego On był im wierny jak kundel do końca swojego gównianego żywota.
                          ==========================

Ludzie szybko zapominają...

Przeczytaj proszą moją sygnaturkę: "Gość w dom, Bóg w dom"

Ty rozumiesz tę logikę?

Ja nie!

Ot, co...
                          • taniarada Re: Ciągle zniesławiacie tu katolików... 25.06.14, 12:56

> kolter-nr napisał:
                            > >
                            > > No tak dlatego [url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Alois_Hudal]On [/
                            > url] był im wierny jak kundel do końca swojego gównianego żywota.
                            > ==========================
                            > Widzę że lubisz się znęcać nad lumpenproletariatem .Ja z niego też dużo nie wydusiłem.
                            > Ludzie szybko zapominają...
                            >
                            > Przeczytaj proszą moją sygnaturkę: "Gość w dom, Bóg w dom"
                            >
                            > Ty rozumiesz tę logikę?
                            >
                            > Ja nie!
                            >
                            > Ot, co...
                            >
                            • kolter-nr Re: Ciągle zniesławiacie tu katolików... 26.06.14, 08:44
                              taniarada napisał(a):

> > Widzę że lubisz się znęcać nad lumpenproletariatem .Ja z niego też dużo nie wydusiłem.

Kogo tak nazywasz typku o mentalności wikarego ??
                          • kolter-nr Re: Ciągle zniesławiacie tu katolików... 26.06.14, 08:43

> kolter-nr napisał:
                            > >
                            > > No tak dlatego [url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Alois_Hudal]On [/
                            > url] był im wierny jak kundel do końca swojego gównianego żywota.
                            > ==========================
                            >
                            > Ludzie szybko zapominają...

Tak,ale ci których interesie to leży.

> Przeczytaj proszą moją sygnaturkę: "Gość w dom, Bóg w dom"
                            >
                            > Ty rozumiesz tę logikę?
                            >
                            > Ja nie!

Może potem się spręże
      • taniarada Re: Ciągle zniesławiacie tu katolików... 22.06.14, 13:15
        To tak zwani specjaliści z Google wyszukaj i wklej .Już nie ma prawdziwych ateistów.To masoneria .Ograniczanie rozmowy do dzieł miłosierdzia.To zabłąkane owieczki .Sami nie wiedzą czego chcą .Na wszelki wypadek nie.To wyssali z mlekiem matki i nasłuchali się w niedzielnych obiadkach u ojca.
        • kolter-nr Re: Ciągle zniesławiacie tu katolików... 22.06.14, 18:14
          taniarada napisał(a):

> To tak zwani specjaliści z Google wyszukaj i wklej .

Skąd u ciebie tyle samokrytyki ??

>Już nie ma prawdziwych ateistów.

Przed wojna wyginęli ??

To masoneria .Ograniczanie rozmowy do dzieł miłosierdzia.To zabłąkane owie
          > czki .Sami nie wiedzą czego chcą .Na wszelki wypadek nie.To wyssali z mlekiem m
          > atki i nasłuchali się w niedzielnych obiadkach u ojca.

Ochlałeś się juz dziś czy Jeszce wczorajszy jesteś ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka