17.10.16, 09:01

Jak możemy przeczytać na portalu:
"- Kuria wrocławska latami ukrywała pedofila, a jego ofierze oferuje modlitwę - mówi adwokat Janusz Mazur, pełnomocnik jednej z ofiar księdza Pawła Kani."
Wynika z tego, że modlitwa jest dobra na wszystko.
I osoby duchowne mają diabła za skórą.
Obserwuj wątek
    • dunajec1 Re: Modlitwa 17.10.16, 22:02
      "Ubral sie diabel w ornat i na msze ogonem dzwoni"
      • kociak40 Re: Modlitwa 18.10.16, 14:18
        dunajec1 napisał:

> "Ubral sie diabel w ornat i na msze ogonem dzwoni"

Kościół to też teatr.
    • kociak40 Re: Modlitwa 21.10.16, 15:07
      Skąd takie założenie, że Bóg tak uwielbia modlitwy do siebie skierowane?
      Stworzył bezmiar wszechświata, aby w kółko słuchać modlitw jakie niby płyną do niego.
      Papież się stale modli, modlą się biskupi (albo tylko udają), księża, wierni, i tak bez przerwy.
      To taka perwersja Boga, aby słuchać modlitw, widać to taka przyjemność jak głaskanie kota po brzuchu.
      • jotkajot49 Re: Modlitwa 21.10.16, 15:43
        > To taka perwersja Boga, aby słuchać modlitw, widać to taka przyjemność jak
        > głaskanie kota po brzuchu.

Moim zdaniem przyjemność nie polega na wysłuchiwaniu próśb,
        tylko na zginaniu ręki w łokciu, z pięścią zwróconą na zewnątrz.
        • dunajec1 Re: Modlitwa 21.10.16, 18:38
          To sie nazywa gest Kozakiewicza, jesli wiesz gdzie i kiedy to pokazal.
          • pocoo Re: Modlitwa 21.10.16, 20:28
            dunajec1 napisał:

> To sie nazywa gest Kozakiewicza, jesli wiesz gdzie i kiedy to pokazal.

Jotkajot opisał "pingwina".Gest Kozakiewicza był z zaciśniętą pięścią do tyłu.Oba te gesty znaczą to samo.
            • jotkajot49 Re: Modlitwa 21.10.16, 21:11
              >Jotkajot opisał "pingwina"

Fakt, ale dunajec uzmysłowił mi, że gest Kozakiewicza bardziej pasuje do sytuacji.
              W większym stopniu przypomina ten znak, co to niszczy zarazki, a którym wierni zaczynają lub kończą swoje apele do bóstwa,
        • kociak40 Re: Modlitwa 21.10.16, 23:01
          Wydaje mi się, że największą karą jaka może spotkać człowieka, to byłoby jakby świętym został i musiałby wysłuchiwać przez wieczność modlitw. Na diabła zawsze można liczyć, że pomoże człowiekowi dostać się do piekła i można tego słuchania modlitw uniknąć.
          • dunajec1 Re: Modlitwa 22.10.16, 04:25
            Otoz to kociak, zeby do piekla sie dostac nie trzeba nic ani prosic ani modlic wystarczy nic nie robic?
            Czy tez trzeba cos robic aby sobie "zasluzyc" na piekielko?
            No ja mysle ze trzeba cos robic bo takiego "towarzystwa" jak w piekle to sie za darmo nie znajdzie.
            Ale tez mozemy przywolac slowa Twardowskiego ? "Hulaj dusza, hulaj.." piekla nie ma?
            • pocoo Re: Modlitwa 22.10.16, 08:46
              dunajec1 napisał:
              > Czy tez trzeba cos robic aby sobie "zasluzyc" na piekielko?

Nie ma nic za darmo,chociaż z diabłem łatwiej się dogadać niż z bogiem.Bóg jest molochem nienasyconym.
              A tak na serio,ile kosztuje fantazja?
              • kociak40 Re: Modlitwa 22.10.16, 19:34
                "A tak na serio, ile kosztuje fantazja? " - pocoo

Na każdą fantazję miejsce w mózgu zawsze się znajdzie.
                • pocoo Re: Modlitwa 22.10.16, 23:40
                  kociak40 napisał:

> Na każdą fantazję miejsce w mózgu zawsze się znajdzie.
                  >
                  Niedawno znalazł się taki ktoś,kto bardzo mocno postawił mnie na ziemi.Zabrał fantazję ,a pozostawił "mędrca szkiełko i oko".Paskudny świat.
                  • kociak40 Re: Modlitwa 23.10.16, 00:02
                    "Zabrał fantazję ,a pozostawił "mędrca szkiełko i oko". Paskudny świat."-pocoo

Człowiek jest jak rzeka, wtedy jest bezpieczny, kiedy trzyma się koryta.
                    • pocoo Re: Modlitwa 23.10.16, 08:57
                      kociak40 napisał:

> Człowiek jest jak rzeka, wtedy jest bezpieczny, kiedy trzyma się koryta.
                      >
                      Ja lubię być strumieniem pełnym fantazji i marzeń .
                      Bezpiecznie w niedzielę ,szeroką rzeką pełną ludzkich brudów do kościółka na mszę? Brrrr...
                      • kociak40 Re: Modlitwa 23.10.16, 11:56

"Ja lubię być strumieniem pełnym fantazji i marzeń ." - pocoo

Słusznie, Pegaz nie po to ma skrzydła, aby stał przy żłobie.
                        • pocoo Re: Modlitwa 23.10.16, 16:41
                          kociak40 napisał:

>
                          > "Ja lubię być strumieniem pełnym fantazji i marzeń ." - pocoo
                          >
                          > Słusznie, Pegaz nie po to ma skrzydła, aby stał przy żłobie.
                          >
                          Fakt.
                          Ja nie mam romantycznej duszy.Stąpam mocno po ziemi więc dopada mnie pytanie;co ja tutaj robię?
                          Uciekam zatem do świata marzeń,kiedy nie mogę znieść ludzkiej głupoty,prostactwa,chamstwa i ...i...i...
                          • kociak40 Re: Modlitwa 23.10.16, 18:58
                            "Uciekam zatem do świata marzeń, kiedy nie mogę znieść ludzkiej głupoty..." - pocoo

Zawsze będzie istniała superata głupoty i manko mądrości.
                            • jotkajot49 Re: Modlitwa 23.10.16, 21:32
                              "Księga aforyzmów" Kociaka?
                              Ten ostatni całkiem zgrabny.
                              • kociak40 Re: Modlitwa 23.10.16, 22:13
                                jotkajot49 napisał:

> "Księga aforyzmów" Kociaka?
                                > Ten ostatni całkiem zgrabny.

Pisać krótko tylko ten potrafi, kto długo myśli.
                                • pocoo Re: Modlitwa 25.10.16, 17:28
                                  kociak40 napisał:
                                  > Pisać krótko tylko ten potrafi, kto długo myśli.

A ja....
                                  "Na głowie mam kaktusa i paproci kwiat".
                                  • kociak40 Re: Modlitwa 25.10.16, 21:39
                                    ""Na głowie mam kaktusa i paproci kwiat". - pocoo

Wspomnienia młodości są najlepszym lekarstwem na starość.
                                    • pocoo Re: Modlitwa 25.10.16, 22:52
                                      kociak40 napisał:

> Wspomnienia młodości są najlepszym lekarstwem na starość.
                                      >
                                      Zależy od wspomnień.Nie wiem,co będę wspominała na ileś tam lat.Na starość nie ma lekarstwa.Jest nieuleczalna i śmiertelna.
                                      • kociak40 Re: Modlitwa 26.10.16, 00:04

"Na starość nie ma lekarstwa. Jest nieuleczalna i śmiertelna." - pocoo

Na starość można dostać takiej sklerozy, że zakocha się bez pamięci.
                                        • pocoo Re: Modlitwa 26.10.16, 09:44
                                          kociak40 napisał:
                                          > Na starość można dostać takiej sklerozy, że zakocha się bez pamięci.
                                          >
                                          Wzięłabym się natychmiast za piastowanie złego cholesterolu,ale szybciej niż miłość dorwie mnie zawał.
                                          Dlaczego piszemy o starości? Tak nienawidzę starzenia się,ze nie doczekam starości.
                                          • kociak40 Re: Modlitwa 26.10.16, 15:11
                                            "Tak nienawidzę starzenia się,ze nie doczekam starości." - pocoo

Duch Czasu straszy wszystkich o każdej porze.
                                            • pocoo Re: Modlitwa 20.02.17, 08:19
                                              kociak40 napisał:

> Duch Czasu straszy wszystkich o każdej porze.
                                              >
                                              I żadne egzorcyzmy nie pomogą.
                                              • kociak40 Re: Modlitwa 20.02.17, 20:33
                                                pocoo napisała:

> kociak40 napisał:
                                                >
                                                > > Duch Czasu straszy wszystkich o każdej porze.

> I żadne egzorcyzmy nie pomogą.

Egzorcyzmy są tylko skuteczne na poprawę humoru. Nic tak nie rozśmiesza jak
                                                machający kropidłem ksiądz w stroju cyrkowym i wypowiadane czarodziejskie formułki.
                                                • pocoo Re: Modlitwa 21.02.17, 09:31
                                                  kociak40 napisał:

> Egzorcyzmy są tylko skuteczne na poprawę humoru.

A na ducha czasu nie.Dawniej były skuteczne i to jeszcze jak.

>Nic tak nie rozśmiesza jak
                                                  > machający kropidłem ksiądz w stroju cyrkowym i wypowiadane czarodziejskie formułki.

Czasami z politowaniem myślę o katolikach ,którzy mimo braku skuteczności egzorcyzmów wierzą w ich moc. Jak można przepędzić diabła wodą? Święconą? Tylko grzeszny ksiądz w objęciach diabła wie,jaka ona święcona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka