xy2 05.04.05, 21:12 można miec wiele watpliwosci, ale powinno sie porównywac tej postaci z zadnym złym człowiekiem, nie powinno sie porównywac z nikim. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tygrysio_misio Re: Jan Paweł II 05.04.05, 21:15 uwazam ze papiez byl dobrym czlowiekiem i ze swiat duzo stracil.....duzo checi do laczenia sie nawet jesli "katole" chciali tego tylko przez chwile gdy go pokazywali w TV....kto teraz tylu ludziom powie ze nalezy nie czuc nienawisci do innych religi....kto bedzie sie sprzeciwial wojnom??.....jednak Karol Wojtyla duzo zdzialal duzo i za to mu chwala!! mowie to jako ateistka i jako przeciwniczka kosciola!! nadal mi smutno i nadal chce sie plakac..... Odpowiedz Link
bloodysunday99 Re: Jan Paweł II 05.04.05, 21:49 tygrysio_misio napisała: > uwazam ze papiez byl dobrym czlowiekiem i ze swiat duzo > stracil.....duzo checi do laczenia sie nawet jesli "katole" chciali tego tylko > przez chwile gdy go pokazywali w TV....kto teraz tylu ludziom powie ze nalezy > nie czuc nienawisci do innych religi....kto bedzie sie sprzeciwial > wojnom??.....jednak Karol Wojtyla duzo zdzialal duzo i za to mu chwala!! > > mowie to jako ateistka i jako przeciwniczka kosciola!! > nadal mi smutno i nadal chce sie plakac..... Kochaniutka, z Ciebie taka ateistka jak z koziej dupy drukarka laserowa. Odpowiedz Link
tygrysio_misio Re: Jan Paweł II 05.04.05, 21:55 nie wierzysz....trudno ....a ja wlasnie na KObiecie zaczelam srac na kosciol.... ale docenic Papierza potrafie..... i Dalaj Lame tez cenie i to cholernie Odpowiedz Link
gosc_jak_osc Re: Jan Paweł II 05.04.05, 21:59 Cenisz nie tych co trzeba na tym forum bardziej cenią stalina i A.H. Czasem Bierut i Urban dostępują łask ale Papież ble... on to dopiero zły człowiek był Odpowiedz Link
tygrysio_misio Re: Jan Paweł II 05.04.05, 22:03 no przeciez zapomnialam ile dobrago zrobil Adolf.......rzeczywiscie racja) Odpowiedz Link
bloodysunday99 Re: Czarno bialy jest ten swiat.... 05.04.05, 22:06 gosc_jak_osc napisał: > Cenisz nie tych co trzeba > na tym forum bardziej cenią stalina i A.H. > Czasem Bierut i Urban dostępują łask > ale Papież ble... on to dopiero zły człowiek był Wiesz tyle co zjesz katole-matole. To jest twoj malenki swiat: Jak nie katol i nie Papoman, to stalinista. Moze jednak jest cos po srodku??? Odpowiedz Link
bloodysunday99 Re: niedlugo rocznica smierci Adolfa hehehe 05.04.05, 22:14 No chyba cos dla katolow. Tak jak Adolf nie lubil zydow, homoseksualistow, ateistow, tak i nie lubia ich prawdziwi katole. Nie wiem dokladnie kiedy przekrecil sie Adolf - chyba pod koniec kwietnia 45?? Ale jak widac to ty znasz dokladna date... Odpowiedz Link
gosc_jak_osc Re: Czarno bialy jest ten swiat.... 06.04.05, 09:45 ani katol, ani matoł Że jest coś w środku to wiem. Tylko jakoś często, zbyt często wpadają mi w oczy porównania Papieża do Stalina czy Hitlera, Odpowiedz Link
murowany Re: Czarno bialy jest ten swiat.... 06.04.05, 23:16 a nie zauwazyles porownan systemu sprawowania wladzy, rzadu dusz, ograniczania wolnosci slowa miedzy stalinizmem a KK??? Bo to raczej o to tu chodzi a nie o porownywanie Stalina z JP2. Odpowiedz Link
selenium Re: Jan Paweł II 05.04.05, 22:38 Nie mam nic przeciw JPII. Zrobil wiele dobrego, ale mial tez wady - jak kazdy czlowiek. Problem dla mnie lezy w tym, ze gdyby nie nazywal sie Wojtyla, tylko Schwarcmüller, to taki gosc_jak_osc i jak wielu innych nieutulonych i zarliwych na wiesc o jego smierci powiedzialby: A dobrze tak, szwabowi. A jakby sie nazywal Della Poraccio - to by nic nie powiedzial, tylko by wzruszyl ramionami i poszedl zajadac zeberka z kapusta. Uwazam, ze na przyklad Matka Teresa cala swoja postawa zyciowa dowiodla, ze jest wielkim czlowiekiem i nie miala przy tym najmniejszych odchylen politycznych. Zrobila dla pokoju i biednych co najmniej tyle, co JPII. Nie latala przy tym po swiecie prywatnymi samolotami i nie jezdzila Tereniamobile. I nie umierala na puchowych piernatach otoczona najlepszymi medykami. Nie przypominam sobie jednak, aby po jej smierci ogloszono zalobe narodowa w Polsce. To wylacznie kwestia narodowych kompleksow i sarmackiego potrzasania szabelka. Dla ogromnej wiekszosci Polskich katoli znacznie ma nie to, co zrobil JPII, ale to, ze byl Polakiem. Odpowiedz Link
bloodysunday99 Re: Jan Paweł II 05.04.05, 22:46 selenium napisał: > Uwazam, ze na przyklad Matka Teresa cala swoja postawa zyciowa dowiodla, > ze jest wielkim czlowiekiem i nie miala przy tym > najmniejszych odchylen politycznych. Zrobila dla pokoju i biednych > co najmniej tyle, co JPII. Nie co najmniej tyle co Wojtyla, lecz ZDECYDOWANIE wiecej. Gdyby chociaz 10% katolikow bylo tak jak ona, naprawde cos by w tym bylo. Odpowiedz Link
chadzia-badzia Re: Jan Paweł II 05.04.05, 22:49 Zgadzam się. Umarł facio co miał klawe życie jak cholera. TO tak jak słyszałem kiedyś wywiad z jakimś mafiozą który powiedział :"super jest mieć życie krótkie ale bogate, wesołe i intensywne". TO papież miał życie długie a na dodatek bogate. Odpowiedz Link
bloodysunday99 Re: Jan Paweł II 05.04.05, 22:53 Mozna zdecydowanie powiedziec ze Agnes Bojaxhiu (Matka Teresa) poswiecila swoje zycie pomagajac biednym. U mnie ma na maxymalnego plusa. Odpowiedz Link
kalokagathia Re: Jan Paweł II 06.04.05, 22:09 Taa, juz cie widze jak w wieku 80 lat zapieprzasz samochodzikiem po wertepach, w upale i syfie (byłeś na Tor vergata w 2000?). I gadaj potem jeszcze do stad ludzi. Spotykaj się nieustannie z bandą natrętów. I do tego pisz encykliki, książki, listy, adhortacje i kazania. Mojemu dziadkowi już po 70tce nie chciało sie palcem kiwnąć Odpowiedz Link
watanabe.miharu Re: Jan Paweł II 07.04.05, 00:39 kalokagathia napisała: > I gadaj potem jeszcze do stad > ludzi. Spotykaj się nieustannie z bandą natrętów. I do tego pisz encykliki, > książki, listy, adhortacje i kazania. Jaja sobie robisz nie? Odpowiedz Link
gosc_jak_osc Re: Jan Paweł II 06.04.05, 09:09 I tu się mylisz, nie mam narodowych, czy rasowych uprzedzeń. Polskie korzenie Karola Wojtyły na pewno w jakimś stopniu determinują do większego przeżywania tego co się stało. Co nie oznacza, że jeżeli papieżem byłby Włoch, Niemiec, czy Nigeryjczyk, a byłby osobą takiego formatu jak Jan Paweł II to bym się zachowywał podobnie. Zaznaczam mówię tu za siebie. A na tym forum widzę właśnie zajadłość właśnie z tego powodu że Jan Paweł II był Polakiem. Odpowiedz Link
fsd Re: Jan Paweł II 06.04.05, 09:38 selenium napisał: > Nie mam nic przeciw JPII. Zrobil wiele dobrego, a co zrobil dobrego prosze o przyklady wszyscy mowia "on zrobil tyle dobrego" Odpowiedz Link
dupekzoledny Re: Jan Paweł II 06.04.05, 09:58 ano cofnął kościól do zasad sprzed vaticanum 2. a to że zaczął wynosićna ołtarze papieża-kumpla hitlera-to pies. jeszcza pare innych dobrych rzeczy zrobił, ale se musze prypomnieć. Odpowiedz Link
xy2 do wszystkich debili tego świata 06.04.05, 12:43 czemu wam przeszkadza ze papiez miał "klawe życie", zasłułył na takie. co zazdrościcie mu barany tego ze będąc dobrym niekoniecznie trzeba zyc w ubóstwie? bo na mszy wam ksiezulek czytał ze biedny poszedł do nieba a bagaty do piekła. stado baranów Odpowiedz Link
chadzia-badzia Re: do wszystkich debili tego świata 06.04.05, 15:02 Stado baranów - może tak, nawet kiedyś jeden ksiądz mówił do wiernych, że są barankami, w kościołach mówi się "baranku boży", więc nie wiem czy nas obrażasz? Odpowiedz Link
watanabe.miharu Re: do wszystkich debili tego świata 07.04.05, 00:42 xy2 napisała: > zazdrościcie mu barany tego ze będąc dobrym niekoniecznie trzeba zyc w ubóstwie Nie, nie zazdrościmy. Niech sobie kler żyje w przepychu, tylko niech nie ściemnia, że bogu najbardziej podoba się ubóstwo, a zaraz po wygłoszeniu tych słów odjeżdżać limuzyną... to się chyba nazywa HIPOKRYZJA? Po prostu trochę uczciwości... Odpowiedz Link