Dodaj do ulubionych

Mało na forum lizyxo

17.09.05, 01:55
Moi drodzy!
Ponieważ należę do osób bardzo wrażlwych ,choć mocno tkwiących przy swoich
poglądach , chciałam ku uciesze innych powiedziec , że będę tutaj od tej pory
rzadszym bywalcem.Nienawidzę wręcz jak ktoś zarzuca mi kłamstwa.Chodzi tu o
ataki na moją osobę w ostatnim czasie . Dokładnie to 3 osoby na tym forum
bardzo się uprzedziły i ich sprawa.To oni nie mogąc znieśc mojej
wiary ,woleli uznać mnie za fanatyka, aniżeli prowadzić dyskusję złożoną ze
sporów , ale i argumentów.Nazwano mnie tu już bydlakiem,fanatykiem i ogólnie
naiwną osobą , która wierzy w bajki. Epitetów było dośc sporo. Jeśli jako
katolik odpierałam atak zarzucano mi nawet hipokryzję.Bo przecież katolik to
nie człowiek. Musi mieć nerwy ze stali.Nigdy nikogo nie obraziłam wiem
jedno.Drażnią mnie te trzy osoby aczkolwiek prowadziłam z nimi konwersację
tylko dlatego iż wtrącały się zwykle w moje odpowiedzi na pytania od innych.
Niestety jedna z tych osób posunęła się za daleko jak dla mnie, zakładając
wątek celowo po to aby inni atakowali mnie. Niestety nie udało się jej. Bo
tylko te trzy osoby się wypowiedziały co było do przewidzenia.

Od niedawna jestem na tym forum i mimo tego iż poczatkowo wydało mi się
przeciwieństwem forum na którym chciałabym się wypowiadac, zobaczyłam , że
wśród niewierzacych jest też wielu ludzi, którzy nie atakują katolików.
Ponadtto jest tu też wielu wierzacych a poszukująch.To sprawiało , że forum
jajca zaczęło wydawać się dla mnie godne uwagi , mimo iż wątki osobiste
mające na celu plotkarstwo psują poziom.Niektóre posty sa wręcz żenujące i
wszyscy dobrze o tym wiemy.
Ja wiele od wielu się dowiedziałam. W każdym razie to jeszcze bardziej
umocniło moja wiarę w Boga czy to się komuś podoba czy też nie. Wspóczuję tym
którzy wypisywali tu swoje wypociny w celu wyśmiania wiary , katolika(którego
nie rozumieją) ,tym którzy brukowym językiem się szczycili, tym dla których
to forum było dobrym źródłem plotkarstwa, i tym którzy sledzą moje wątki
tylko po to aby znaleźć sobie temat.
Nie pójdę drogą sion i nie odejdę, ale będę tu rzadko się wypowiadać, bo to
stało sie dla mnie " syzyfową pracą" ,nie mającą sensu. Właściwie mogłam się
tego spodziewać. Pozdrawiam wzystkich za i przeciw i radujcie się!!

Ps. Niech te trzy osoby biorą przykład z kociaka.Facet wierzy w Boga, ale nie
w kościół i nie w katolików póki co. Nie zgadza się z wieloma teoriami
katolickimi a w rozmowie reprezentuje najwyższy poziom kultury.Jeśli się nie
zgadza argumentuje bądź pyta jesli nie do końca coś wydaje mu się logiczne.To
jest sztuka. Niestety niektórzy nie potrafią. Najlepiej pokoloryzować,
powymyslać i atakować. A nóż wyniesie się ten fanatyczny katolik stąd prawda?
Pozdrawiam i życzę spokojnych dyskusji a tym trzem osobom opartch na
przytakiwaniu
Obserwuj wątek
    • hiperrealizm Głowa do góry 17.09.05, 05:58
      Jeśli lubisz dyskutować o wierze w Boga i religii w miarę przyjaznej atmosferze
      (róznie to bywasmile to zajrzyj pod wskazany niżej adres.
      PS
      No chyba że już jesteś obecna na forum oczka big_grin
      Pozdro i nie przejmuj się głupcami! smile
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10607
      • derby6 Re: Głowa do góry 17.09.05, 08:26
        hiperrealizm napisał:

> Jeśli lubisz dyskutować o wierze w Boga i religii w miarę przyjaznej atmosferze
        >
        > (róznie to bywasmile to zajrzyj pod wskazany niżej adres.
        > PS
        > No chyba że już jesteś obecna na forum oczka big_grin
        > Pozdro i nie przejmuj się głupcami! smile
        > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10607

-------------------------------------------------------------------------------

Trzeba było jeszcze dodać nie przejmuj się głupcami,którzy nie stworzyli
        lepszego świata a rzucają bogu oskarżenia w twarz.
        Co za intelektualna głębia.
        • hiperrealizm Re: Głowa do góry 17.09.05, 10:31
          Czy ja analizuję mielizny twego intelektu?
          • derby6 Re: Głowa do góry 17.09.05, 12:14
            hiperrealizm napisał:

> Czy ja analizuję mielizny twego intelektu?

Tak,robisz to......> Pozdro i nie przejmuj się głupcami! :Hiperrealizm.
            Zakładam,że wiesz co oznacza to słowo? dla przypomnienia zerknij do
            słownika,pomijam użycie tego słowa jako pogardliwe czy obelżywe widocznie
            inaczej nie umiesz,bo mnie jednak nie obrazisz.

Szanujmy mądrych, przykładnych,chwalebnych,śmiejmy się z głupich
            choć i przewielebnych. Mówi ci to coś?

• hiperrealizm Re: Głowa do góry 17.09.05, 13:28
              derby6 napisał:

> hiperrealizm napisał:
              >
              > > Czy ja analizuję mielizny twego intelektu?
              >
              > Tak,robisz to......> Pozdro i nie przejmuj się głupcami! :Hiperrealizm.
              ========================================================================
              big_grin
              Słucha... Jeżeli uznałeś że skierowałem tę uwagę do ciebie to niestety jest już
              twój problem.....
              > Zakładam,że wiesz co oznacza to słowo? dla przypomnienia zerknij do
              > słownika,pomijam użycie tego słowa jako pogardliwe czy obelżywe widocznie
              > inaczej nie umiesz,bo mnie jednak nie obrazisz.
              >
              > Szanujmy mądrych, przykładnych,chwalebnych,śmiejmy się z głupich
              > choć i przewielebnych. Mówi ci to coś?
              >
              • derby6 Re: Głowa do góry 17.09.05, 13:32

Zgoda,bądż uprzejmy na przyszłość zwracając się do mnie robić to w sposób
                nie pozwalający mi pomylić się.
                • derby6 Re: do hiperrealizm 17.09.05, 14:06

Do wyjaśnienia pozostawiam jednak twoje słowa "Nie przejmuj się głupcami"
                  Wiedziałeś co piszesz czy pisałeś co wiesz w twoim subiektywnym osądzie?
                  To twoje słowa,że forum jajka to bagno,a oko jeża to salon.
                  Czyżbyś się dostosował do poziomu ?
    • 0golone_jajka Re: Mało na forum lizyxo 17.09.05, 09:05
      Przykro mi, że będziesz rzadszym gościem i przykro mi, że twoja wiara się umocniła. Miałem nadzieję, że to forum przyczynia się do otwierania oczu na pewne sprawy. Cóż, jeszcze sporo pracy przed nami...
      W każdym razie, niezależnie od tego czy wierzysz bardziej czy mniej, zawsze będziesz tu mile widziana.
      A posty chamskie i rynsztokowe ignoruj i informuj mnie o nich, a wytnę z całą surowością katocenzury smile
      • hiperrealizm Re: Mało na forum lizyxo 17.09.05, 10:30
        Dlaczego jej wiara sprawia tobie przykrość!?
        To co? Twój ateizm ma być przycznyną moich rozterek moralnych!?
        Jajko to jest absurdalne!
        • lizaxo Re: Mało na forum lizyxo 17.09.05, 12:22
          Hiperrealizm ,jestem już na forum oczka. Pozdrawiam
      • lizaxo Re: Mało na forum lizyxo 17.09.05, 12:21
        Dzięki jajo. Mnie też przykro i chyba w związku z tym co napisałeś zacznę
        ignorować.A tym , że moja wiara dzięki twemu forum się umocniła powinieneś się
        cieszyć. Najważniejsze jest to , że kazdy znajduje tu to czego potrzebuje.Jedni
        umacniają się w niewierze a inni w wierze.Wniosek każdy znajduje tu to co
        uważa , że jest dobre dla niego. Pozdrawiam
        • kociak40 Re: Mało na forum lizyxo 17.09.05, 17:29
          Pani Lizaxo!
          Proszę się nie przejmować, o ile poczuła się pani nawet osobiscie
          czymś dotknięta, pani obecnośc na tym forum i to jak najbardziej w
          formie czynnej jest bardzo porządana, przynajmniej dla mnie.
          Ma pani silną wiarę i właśnie pani, jak i innych cytujących Biblię,
          jest tym przysłowiowym "głosem wołającego na puszczy" (coś czuję, że pokręciłem,
          nie znam Biblii, może "w puszczy"? lub "na pustyni?", wiadomo o co chodzi),
          czyli tym słowem, ktore może trafić na podatny grunt, choć wydaje się być
          bez odzewu, a to dużo, bardzo dużo. Religia ma to do siebie, że nawet u ludzi
          wierzących, ma różne wyobrażenie i trzeba zrozumieć wszystkich. Ja, chociaż
          jestem przeciwnikiem tz. ceremoniału, rozumiem, że jest on też bardzo potrzebny,
          uważam tylko, że nie on powinien decydować o dowodzie naszej wiary. Rozumiem
          nawet staruszkę, która dobiega kresu swego życia, nie rozstaje się z różańcem,
          odmawia go bez przerwy. Nie można tej kobiecie zmieniać tego jej wyobrażenia,
          to tak jakby dziecku odebrać ulubionego misia. Każdy ma prawo wierzyć w taki
          sposób jak chce. Dyskusja na takim forum powinna właśnie nam wszystkim
          przybliżyć potrzeby wiary innych, odnieść je do własnych itd. Jak będzie
          wyglądało to forum jak zabraknie na nich ludzi wierzących? Pisze pani, że
          obecność jej na tym forum, sprawiło wzmocnienie wiary, co za tym idzie, większą
          tolerancję dla innych i większe wybaczanie innym, gdyż takie jest przesłanie
          Ewangelii. Cóż może znaczyć kilka obraźliwych słów, do pani wielkiej roli
          przekazu wiary na tym forum? Nic, więc proszę się tym nie przejmować i dalej
          aktywnie uczestniczyć, co pozwoli lepiej poznać przyczyny niechęci i zarzutów
          eteistów do wiary, co im się nie podoba, co uważają za śmieszne z obrządków.
          Ich "spojrzenie" też jest ważne, bo stoją jakby z boku i lepiej widzą pewne
          sprawy, tak jak i sami wierzący, do ich zastrzeżeń, do zastrzeżeń innych wiar.
          Każdy człowiek powinien sam jakby "dopasować" swoje wyobrażenie do religii, a
          także samą religię do swoich potrzeb psychicznych. Uważam, że nie ma
          religii "gotowej" podanej jakby na "talerzu", zawsze będzie, że z czymś
          zgadzamy się, z czymś nie, jak odbierają to inni itd. Do tego potrzebna jest
          właśnie dyskusja.
          • derby6 Redo do kociak 40 17.09.05, 18:00

Do tego potrzebna jest
            właśnie dyskusja.
            ---------------------------------------------------------------------------------
            Dokładnie tak,ale dyskusja "ad rem" a nie "ad personam" czego Pan nie raczył
            zauważyć.Proszę o wymienienie mi tych kilku obrażliwych słów pod adresem
            Lizaxo.Proszę o obiektywność zwłaszcza w kontekście tylko jednej wypowiedzi
            do Wandy 43.

To forum wg.mojej wiedzy nie służy do propagandy wiary czy też wzmocnienia
            przekazu wiary.Od tego są inne fora /może się mylę/

Pozdrawiam.
            • kociak40 Re: Redo do kociak 40 17.09.05, 18:28
              Mnie nie chodzi o szczegóły, nie znam przyczyn panskiego sporu z tą pania,
              i tak naprawdę nie wiem o co chodzi.

Tym stwierdzeniem, ktore przytaczam, zaskoczył mnie pan:

"To forum wg.mojej wiedzy nie służy do propagandy wiary czy też wzmocnienia
              przekazu wiary.Od tego są inne fora /może się mylę/"

A do czego służy według pana? To pan chce narzucać wnioski jakie można
              wyciągać z dyskusji? Tego nie wiedziałem.

• derby6 Re: Redo do kociak 40 17.09.05, 22:52
                kociak40 napisał:

> Mnie nie chodzi o szczegóły, nie znam przyczyn panskiego sporu z tą pania,
                > i tak naprawdę nie wiem o co chodzi.
                >
                > Tym stwierdzeniem, ktore przytaczam, zaskoczył mnie pan:
                >
                > "To forum wg.mojej wiedzy nie służy do propagandy wiary czy też wzmocnienia
                > przekazu wiary.Od tego są inne fora /może się mylę/"
                >
                > A do czego służy według pana? To pan chce narzucać wnioski jakie można
                > wyciągać z dyskusji? Tego nie wiedziałem.
                >
                -------------------------------------------------------------------------------

Wyciągnął Pan błędne wnioski,nie uzurpuję sobie takich praw,o których Pan
                pisze,szkoda również,że nie zainteresował się Pan,o przyczynę sporu z tą
                panią,przecież podałem panu wątek gdzie Lizaxo,zaatakowała bezpardonowo
                nie mnie a inną uczestniczkę forum,jeżeli nie wie Pan o co chodzi to czy
                nie lepiej nie zabierać głosu ?Po co więc te emocje ?

FORUM BEZ KATOCENZURY! - Niestety to już przeszłość - KATOcenzura wdarła się i
                tutaj, ale na razie bronimy się niczym Sowiński w okopach Woli.

Celem forum jest wymiana wszelkich opinii na temat kościoła, religii, bogów,
                bóstw, wierzeń i innych zabobonów itd. itp. W odróżnieniu od innych forów o
                zbliżonej tematyce, nie obowiązują tu żadne zasady (poza samym regulaminem
                Gazety, czyli NIE MOŻNA BLUZGAĆ i bezpośrednio personalnie i po chamsku obrażać
                innych) - każdy może dowolnie wypowiedzieć się na interesujący go temat
                (najlepiej związany z tematyką forum). Dopuszczalne jest krytykowanie wyznań,
                wierzeń, bogów, religii i czego/kogo tam jeszcze chcecie. Wszak konstruktywna
                krytyka jest podstawą interesującej dyskusj
                • kociak40 Re: Redo do kociak 40 17.09.05, 23:56
                  Panie derby6

Nie zrozumiał mnie pan, oczywiście ma pan rację, nie powinno robić się
                  nikomu przykrości to pewnik. Dyskusja w temacie religijnym jest dyskusją
                  bardzo szczególną, można powiedzieć jedyną w swoim rodzaju. Biorą w niej
                  udział osoby o różnym wykształceniu, o różnym zasobie wiedzy, co bardzo łatwo
                  sprawdzić, ale dyskusja odbywa się w temacie jakby "uczuć", naszych potrzeb
                  psychicznych, a tu nie ma takiego podziału, wszyscy są na jednym poziomie.
                  Osoba o mniejszym zasobie wiedzy i wykształceniu nie może tego odczuć w
                  dyskusji, uczucia są uwarunkowane wrażliwością, a nie wiedzą. Właśnie sztuką
                  jest umiejętność dyskusji z każdego "poziomu". Ja chciałem załagodzić spór,
                  nie jest dobre jak ktoś pozostaje urażony, ktoś inny opuszcza to forum bo
                  ma odczucie, że jest lekceważony itd. Temat "religia" ma to do siebie, ze nikt
                  nikogo nie przekona, nie ma dowodów aby to zrobić, można tylko "zobaczyć"
                  jakie inni mają poglądy, wyciągnąć jakiś wniosek dla siebie itd.
                  • derby6 Re: Redo do kociak 40 18.09.05, 00:12

Zgadzam sie z Panem i o to mi właśnie chodziło.Dyskusja,którą prowadzi
                    osoba,która ma wyższe wykształcenie/przynajmniej tak się określiła/
                    musi być na jakimś poziomie, tak jak powiedziałem tej pani"noblesse oblige"
                    a nie uciekaniem się do prymitywnych wycieczek osobistych.
                    Można zarzucić komuś kłopoty czy brak logiki,to jeszcze nie jest obraza
                    ale słowa tej pani ociekają jadem nienawiści i prymitywnych określeń
                    ja takich słów nie używam nie znajdzie Pan ich w żadnym moim poście.

Proponuję zakończenie tej dyskusji myślę,że wyjaśniliśmy sobie wszystko.

Pozdrawiam.
                    • lizaxo Derby zakończ 18.09.05, 00:52
                      Prymitywną wycieczkę osobistą to prowadzisz Ty derby, co udowodniłeś zakładając
                      wątek krytykujący moją osobę.
                      Dziwne ,że kociak posiada o wiele większą wiedzę niż Ty i dyskusja z nim jest
                      czystą przyjemnością. Bo on to potrafi Ty nie.I nie sugeruj , że jestem
                      prymitywna, bo może głupi tylko nie zrozumie Twoich niby ukrytych docinków ale
                      nie ja.
                      Za bardzo się produkujesz w moim temacie czyżbym była dla Ciebie aż tak
                      interesująca osobą , że już o niczym innym nie potrafisz rozmawiać.

Uprzejmie proszę skończ te dyskusje na mój temat a najlepiej załóz forum o
                      temacie " Lizaxo" i tam wycieczkuj, bo robisz się nudny.
                      • derby6 Re: Derby zakończ 18.09.05, 01:06
                        lizaxo napisała:

> Prymitywną wycieczkę osobistą to prowadzisz Ty derby, co udowodniłeś zakładając
                        >
                        > wątek krytykujący moją osobę.
                        > Dziwne ,że kociak posiada o wiele większą wiedzę niż Ty i dyskusja z nim jest
                        > czystą przyjemnością. Bo on to potrafi Ty nie.I nie sugeruj , że jestem
                        > prymitywna, bo może głupi tylko nie zrozumie Twoich niby ukrytych docinków ale
                        > nie ja.
                        > Za bardzo się produkujesz w moim temacie czyżbym była dla Ciebie aż tak
                        > interesująca osobą , że już o niczym innym nie potrafisz rozmawiać.
                        >
                        > Uprzejmie proszę skończ te dyskusje na mój temat a najlepiej załóz forum o
                        > temacie " Lizaxo" i tam wycieczkuj, bo robisz się nudny.

----------------------------------------------------------------
                        Amen.
    • lizaxo Re: Kociak 17.09.05, 19:20
      Kociaczku drogi szkoda naprawdę , aby się pan wdawał w polemiki z tym panem,
      szczególnie na mój temat.On poprostu nie może zboleć iż komuś może się dobrze
      ze mną pisało. Dlatego też śledzi dokładnie ten wątek i pisze do każdego kto
      coś dobrego napisze na mój temat. A niech sobie pisze.Skoro cos takiego go
      interesuje to spodziewajmy się , że założy wątki skierowane do połowy ludzi z
      tego forum, zarzucając im niewychowanie , tylko dlatego , że mają inne myślenie
      niż on. Niech mu ulży
    • szczery80 To forum jest jeszcze spokojne... 17.09.05, 23:21
      To forum jest jeszcze spokojne. Postarajcie się wypowiedzieć na forum o
      feminiźmie. Tam są osoby gorsze od LPR-u...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka