nelsonek 05.02.06, 00:47 Jak reagujecie gdy ktos (wierzacy - a jakze) Was tak nazwie? Ja mu wypalam: Ty prawaku! A Wy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
markus.kembi Re: Lewak 05.02.06, 10:29 Echo na forum "Społeczeństwo" na moje pytanie, czy jeśli jest "lewactwo" to istnieje także "prawactwo" odpowiedziała, że tak, bo: > "prawactwo" to sily skrajnie zachowawcze (fundamentalizm) > w przeciwienstwie do skrajnie rozkladowego lewactwa. Odpowiedz Link
lena_ziemkiewicz Re: Lewak 05.02.06, 12:40 Już kiedyś założyłam taki wątek. Moje poglądy są skrajnie prawicowe, wręcz libertyńskie. Odpowiedz Link
orald Re: Lewak 05.02.06, 13:00 Nie odpowiem Ci, bo nie lubię dawać się wciągać do poziomu bluzgającego rozmówcy. Można zareagować rozsądniej, ale to niech sobie każdy wymyśli/podpatrzy. Warto takich ludków wychowywać jak się da. Odpowiedz Link
kamajkore Re: Lewak 05.02.06, 15:45 mnie nikt tak raczej nie nazywa, bo ja jestem liberałką a nie lewaczką, ale proponuję nazwę "prawiczki" Odpowiedz Link
grgkh Re: Lewak 05.02.06, 15:58 Próbuję mu wytłumaczyć jego "niewiedzę" (głupotę i prymitywizm myślowy) w podobny do tego sposób forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21155&w=36247475 Odpowiedz Link
vitmik Re: Lewak 06.02.06, 07:43 a jak ktos regularnie dupczy i nie jest katolikiem a przy tym nienawidzi wszelkiego lewactwa (che, zieloni, antyglobalisci, socjalisci, komuchy) to co? kim jest? Odpowiedz Link
nick_penis Re: Lewak 06.02.06, 07:47 > a jak ktos regularnie dupczy i nie jest katolikiem a przy tym nienawidzi > wszelkiego lewactwa (che, zieloni, antyglobalisci, socjalisci, komuchy) to co? > kim jest? Dupczyk albo krócej dupek. Odpowiedz Link
nelsonek Re: Lewak 06.02.06, 17:11 Czyli, w momencie gdy ktos mnie nazwie lewakiem mam go zapytac: "a dupczysz?" i wtedy zaleznie od uzyskanej odpowiedzi (zakladamy dwie mozliwosci TAK lub NIE) mam mu wypalic? Hmmm. A co gdy ten ktos zacznie filozofowac? Prosze o algorytm zachowania sie w takich sytuacjach. Odpowiedz Link
nauma Re: Lewak 07.02.06, 10:43 Ja lewakami nazywam sympatyków PiS, Samoobrony i LPR i jeśli ktoś mnie tak nazwie, z uśmiechem na ustach tłumaczę, że nie popieram tych partii, więc nie jestem lewakiem... Ta koalicja to dla mnie lewactwo, gdyż: - ma program socjalistyczny; - realizuje ciągoty totalitarne; - stosuje kolesiostwo i wplątuje się w afery; - kadry (zwłaszcza prawnicze) ma wyedukowane w PRL, tam też praktykowały; - politycy i tzw. "autorytety" nie tylko brały udział w okrągłym stole, ale i wspierały komunę (z Giertychem na czele) - opiera się (Warszawa) na ustawodawstwie Bieruta; - jeden z jej filarów ma program zbieżny w 75% z KPCh(in) Odpowiedz Link
b00g13 Re: Lewak 07.02.06, 14:45 To chyba Bismarck powiedział "Kto za modu nie był komunista ten na starośc świnią będzie" Odpowiedz Link
taus Re: Lewak 07.02.06, 22:01 Będąc osobą o silnie lewicowych poglądach, jakoś mnie to określenie nie obraża. Ja wśród "wierzących" wzbudzam najczęściej ciekawość (nie zawsze zdrową). Odpowiedz Link