05.04.06, 15:35
Mieszkam w niespełna 50 tysięcznej miejscowości na południu Polski. Nie znam
nikogo, kto miałby podobnie antyklerykalne poglądy jak ja, byłby ateistą/ką i
tak samo nudziłoby go/ją siedzenie w kościele. Dzięki takim forom przekonuję
się, że nie jestem sama. Ale bywa ciężko tak samej...
A Wam, jak sobie z tym radzicie, z tym zalewem rozhisteryzowanych katolików
dookoła w codziennym życiu?
Obserwuj wątek
    • zalozylam_nowe Re: Sama 05.04.06, 16:13
      Ja mieszkam w duzym miescie, wiec znam wielu niekatolikow. Ale jedna rzecz mnie
      nieustannie smieszy smile Pomimo swojego ateizmu, agnostycyzmu, innej wiary,
      poszukiwan indywidualnej duchowosci, niemal wszyscy biora koscielne sluby wink))

W czasie ceremonii jest taki moment, kiedy ksiadz pyta, czy ktos ma cos
      przeciwko. Zawsze mam ochote wtedy wstac i wykrecic jakis numer, ale wiem, ze
      by mi tego nie darowali wink))
      • wanda43 Re: Sama 06.04.06, 17:16
        Chyba chodzi o samą ceremonie,ten wystep przed oltarzem,stroje.O bycie gwiazdą w
        tym dniu.A tak na dobrą sprawe,gdy wiekszosc par ma za sobą jakis czas wspolnego
        mieszkania przed slubem /i slusznie,kota w worku kupowac nie wolno/,to slub jest
        koscielnym pozwoleniem na prywatne pie......
        Ja sie kiedys zaparlam i od wielu,wielu lat zyjemy zgodnie i szczesliwie tylko
        po panstwowej pozwoleniu i rejestracji.Calkiem jak Maria z Joziem.
    • kamajkore Re: Sama 06.04.06, 15:10
      > A Wam, jak sobie z tym radzicie, z tym zalewem rozhisteryzowanych katolików
      > dookoła w codziennym życiu?
      Najlepszym wyjściem jest poszukiwanie i przebywanie w towarzystwie ateistów smile I
      tak właśnie robię - ale ja mieszkam w duzym miescie.
    • yggdrasill_1987 Re: Sama 06.04.06, 17:20
      Ja też żyję w 50 tysięcznej miejscowości na południu. I znam 3 ateistów, w tym
      mnie smile
      • adam81w Re: Sama 06.04.06, 23:27
        Ann wiesz ja mam prosto akurat wink mieszkam w stolicy . Znam z 2 ateistow , paru
        agnostykow . Tu takze jest wielu nawiedzonych . wiesz oni sa wszedzie . nie
        jest tak ze jak sie przeniesiesz do duzego miasta ( zreszta 50 tys tez duze ,
        sam kiedys mieszkalem w 55 tys ) to nawiedzeni znikna . trzeba walczyc
        wszedzie . Internet rzeczywiscie pomaga wchodze regularnie na forum ,
        alternatywe.com , www.ateiste,blog.pl i inne strony , ktore sa podane w mojej
        wizytowce ( zeby na nia wejsc po prostu kliknij w moja ksywke , jesli jestes
        zalogowana to ci sie moja wizytowka wyswietli ) , czytam Fakty i mity
        regularnie i tak jakos leci .
        • ann_alice Re: Sama 07.04.06, 19:06
          No właśnie, tak jakoś leci, ale tylko "tak jakoś". Cały czas trzeba się
          pilnować, żeby czegoś nie palnąć, hamować się, gdy ogarnia śmiech z tych
          nawiedzonych i uśmiechać się uprzejmie i niezobowiązująco odmawiać, gdy
          koleżanki ze studiów w niedzielę gnają do kościoła. A przyszli teściowie -
          fanatyczni wielbiciele JPII...
          Nie macie czasem ochoty wstać i głośno powiedzieć, że macie to głęboko w..., że
          chce wam się śmiać z tego całego cyrku??? Ja czasami mam ochotę zrobić małą
          drakę, ot tak, i zobaczyć co z tego będzie. Ehhh, chciałabymwink
          • adam81w Re: Sama 07.04.06, 19:16
            jasne ze mam ochote i czasem tak robie .
          • kamajkore Re: Sama 08.04.06, 15:58
            > Nie macie czasem ochoty wstać i głośno powiedzieć, że macie to głęboko w..., że
            >
            > chce wam się śmiać z tego całego cyrku??? Ja czasami mam ochotę zrobić małą
            > drakę, ot tak, i zobaczyć co z tego będzie. Ehhh, chciałabymwink
            heh tak, znam to, ale z przyjaciółmi przy piwie co tydzień mogę się z tego nasmiać zdrowo do woli! i to na prawdę odświeża spokój duchasmile
            • noemip Re: Sama 10.04.06, 23:12
              Ann, a przyszły mąż?
              • ann_alice Re: Sama 11.04.06, 15:35
                Przyszły mąż chodzi do kościoła od święta albo i wogóle, ale sam nie wie czy
                jest wierzący czy nie, był wychowany w bardzo katolickiej rodzinie (pranie
                mózgu od małego). Staram się z nim rozmawiać na temat religii i tłumaczyć mu
                moje racje, widzę, że coś niecoś zaczyna mu świtać. Dogadujemy się, choć
                jeszcze nie udało mi się go do końca przekabacićwink Diablica ze mniewink
                • adam81w Re: Sama 11.04.06, 15:37
                  hehe tak trzymaj ann smile
    • watanabe.mihsru Re: Sama 11.04.06, 12:59
      nie przejmuj się, mi pomaga dobry alkohol.
      • watanabe.miharu ooo nowa podróbka 11.04.06, 13:03
        No no, i ja doczekałam się swojej podróbki. Ciekawe, ile potrwa ten "atak
        klonów" na forum i dziwię się, jak wam się chce w to bawić. Mnie by takie coś
        znudziło po kilku postach, o ile oczywiscie chciałoby mi się w ogóle to robić.
        • adam81w Re: ooo nowa podróbka 11.04.06, 13:16
          no chyba ze im ktos placi za ten atak .

gratuluje ci twojej osobistej podrobki . ciekawe czy kazdy z uzytkownikow forum
          bedzie mial swoja podrobke ? watanabe wyobrazasz sobie np vitmica smile albo tezza
          • watanabe.miharu Re: ooo nowa podróbka 11.04.06, 14:34
            Właśnie przed chwilą widziałam Vitnikasmile
            Ciekawe, kto następnywink
            • adam81w Re: ooo nowa podróbka 11.04.06, 14:42
              podrobil vitmika smile ale glupek

kto nastepny ? Tesssa tessa prosze smile
              • watanabe.mihsru Re: ooo nowa podróbka 11.04.06, 17:18
                dlaczego podrabianie vitmika to głupactwo? równi i równiejsi na tym forum???
                • adam81w Re: ooo nowa podróbka 11.04.06, 17:23
                  no watanabe przestan ze szymon tego nie kuma to ja rozumiem ale ty . podpowiem
                  ci ze vitmik w wielu sprawach nie zgadza sie z nami totalnie czyli jakby
                  szymonpodrabiacz niszczyl kogos kto wyznaje jego wartosci chrzescijanskie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka