Gość: Bodzio IP: 192.156.102.* 11.05.10, 12:51 Wybieram się na wycieczkę 7 + 7 Tunezja Libia z triadą. Wylot 3 czerwca 2010. Jeśli ktoś był w tym roku na tej imprezie to proszę o opinie zarówno o objeździe jak i hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olla Re: 7 + 7 Tunezja Libia Triada El Mouradi Skanes IP: *.magma-net.pl 14.05.10, 20:46 Będziemy na tej samej wycieczcie :) też lecimy 3 czerwca (z Wrocławia) i ten sam hotel mamy wybrany:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka_ja Re: 7 + 7 Tunezja Libia Triada El Mouradi Skanes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 16:22 Będziecie zachwyceni - wróciłam niedawno -polecam!! świetny pilot - p. Jacek Daszyński - człowiek, dzięki któremu jeszcze bardziej pokochacie Libię i Tunezję!! Kobietki pamiętajcie, że w Libi nalezy zasłaniać kolana,ramiona i dekolt! warto zabrać stosowny stój!! I uwaga na granicy - możecie postać nawet i 6 godzin!! Hotel El Mouradi też fajny - łazienki w pokojach wystrojem przypominają typowy tunezyjski styl, smaczne jedzenie, można skorzystać ze Spa. Polecam - ja chcę tam wrócić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzio Re: 7 + 7 Tunezja Libia Triada El Mouradi Skanes IP: 192.156.102.* 21.05.10, 12:00 Dzieki za info. Bardzo się ciesze na wyjazd gdyż słyszałem o tej wycieczce same dobre opinie. Twoja dodatkowo dobrze mnie nastraja. Mieszkałaś może w El Moradi Skanes? Czy po prostu mieszkali tam jacyś znajomi? Ile kosztuje taxi z tego hotelu do najbliższego miasta? Acha czy polecasz jakaś cześć hotelu(dać w paszporcie dodatek przy rozdzielaniu pokoi? Czy nie warto?) Jeśli mogę cie prosić to mam jeszcze kilka pytań: 1. Czy występuje tam tak zwana "zemsta faraona - problemy żołądkowe"(był z tym problem jak bylem w Egipcie) ? 2. Ile autokarów jechało podczas objazdu? 3. Ile zbiera pilot pieniędzy na część obiadową?(z reguły jet to inna kwota niż początkowo podają w biurze, po prostu nie che być zaskoczony ) I ile potrzebuje mniej więcej na ta cala wycieczkę na 2 osoby? 4. Byłaś może na jakiejś wycieczce fakultatywnej? My planujemy wziąć wycieczkę na Saharę 2 dni z Sehel Voyages. Bardzo dużo dobrego o nich słyszeliśmy z żoną. Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzio Re: 7 + 7 Tunezja Libia Triada El Mouradi Skanes IP: 192.156.102.* 26.05.10, 15:53 taka_ja Jeśli mogłabyś udzielić mi odpowiedzi na moje pytania byłbym bardzo wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutkea Re: 7 + 7 Tunezja Libia Triada El Mouradi Skanes IP: *.237.lokis.net.pl 24.05.10, 16:06 Ja również wybieram 3.06.na tę wycieczkę (wylot Gdańsk) i cieszę się z pozytywnej opinii Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-k Re: 7 + 7 Tunezja Libia Triada El Mouradi Skanes 29.05.10, 20:20 A więc Nutkea lecimy razem. Może razem będziemy również zwiedzać. Do zobaczenia na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Libia i Tunezja z Triadą IP: *.axelspringer.pl 12.08.10, 21:55 Jesteśmy pod dużym wrażeniem kompetentnego i bardzo sympatycznego pilota p. Jacka Daszyńskiego. Ale najlepszy nawet pilot nie zrekompensuje mankamentów organizacyjnych, za które odpowiada biuro podroży. Niestety, z tego tygodniowego pobytu – oprócz miłych wrażeń podczas zwiedzania - wynieśliśmy także poczucie potwornie marnotrawionego czasu. Program zwiedzania był tak mizerny, że w hotelach lądowaliśmy już o godzinie 17 i musieliśmy sami organizować sobie czas. W Libii było to o tyle trudne, że mieszkaliśmy - pewnie ze względu na niskie koszty - w miasteczku (jakieś 60 km od Trypolisu), które było jednym wielkim wysypiskiem śmieci, pozbawionym zabytków czy innych atrakcji. Stosunkowo niskie koszty wyjazdu być może tłumaczą, dlaczego biuro podroży wybrało dość marne i obskurne hotele (zazwyczaj jednak ze smacznymi posiłkami). Rekordy bił jednak hotel w Sousse w Tunezji – Kantaoui Holidays, gdzie po łazience biegały karaluchy, a restauracja była tak obleśna, że trudno było zjeść cokolwiek bez poczucia obrzydzenia. Mimo tych wszystkich krytycznych uwag w tę podróż naprawdę warto się wybrać. Warto zwiedzić piękną Dolinę Ksarów (uwaga! w Triadzie ta wycieczka jest dodatkowo i to drogo płatna – kosztuje 45 dinarów, czyli ponad 100 złotych), warto zobaczyć Trypolis czy rzymskie ruiny w Leptis Magna w Libii. Trzeba jednak sprawdzić i porównać różne oferty. Wyjazd z Triadą – przynajmniej dla mnie – był rozczarowujący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zetka Re: Libia i Tunezja z Triadą IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 13.08.10, 06:22 dopisując sie do wątku P. wszystkim myslącym o wyjeździe do Libii polecam zapoznać się z ofertą firmy RainbowTours Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: 7 + 7 Tunezja Libia Triada El Mouradi Skanes IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 20:31 Zycze żebyście trafili na pilota Jacka Daszyńskiego - NIESAMOWITY człowiek. Z tym PILOTEM poznacie prawdziwa Libię. Karolina Odpowiedz Link Zgłoś