Dodaj do ulubionych

Tunezja Djerba.

25.01.11, 12:30
Witam. Pisze do wszystkich zainteresowanych sytuacja w Tunezji a konkretnie na Djerbie. Przez cały czas tego niespokojnego, ale jakże ważnego czasu dla Tunezji byłam i jestem na Djerbie. Tutaj cały czas był i jest spokój. Jednego, tego najwazniejszego dnia ludzie wyszli na ulice, aby połączyc się ze swoimi braćmi i dać im poparcie i tu. Następnego dnia również wyszli na ulice,aby...sprzatac. Jest spokoj, tylko ludzie smutni...Nie było tu w całej Tunezji żadnego aktu skierowanego przeciw turystom.Część hoteli pracuje i tylko tam sa szczęśliwi ludzie, bo maja nadal prace. Te hotele, które z powodu ewakuacji turystów zostały zamknięte, pozbawiły utrzymania wiele setek ludzi...Teraz znowu jest wszystko pootwierane, ale widać wyraźny brak turystów na ulicach...Tu czekają na turystów, bo turyści to dla Tunezyjczyków być albo nie być :(. Nie obawiajcie się tu przyjeżdżać. Jest spokojnie, słonecznie i tylko różowe flamingi w lagunach, nie są złe, że turystów nie ma :(.

Pozdrawiam ze spokojnej i słonecznej Djerby.
Obserwuj wątek
    • Gość: zakochana w tunezj Re: Tunezja Djerba. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 16:14
      smutne ale prawdziwe ze brak turystów to brak utrzymania pracy i zarobki.
      Cieszę się ze napisałaś to tam się dzieje w Djerbie
      • jolantas1955 Re: Tunezja Djerba. 27.01.11, 11:05
        Dzięki za te słowa. Mam wykupione wczasy na Dżerbie, dopiero w kwietniu wprawdzie, ale już teraz mąż wierci mi dziurę w brzuchu, żebym odwołała rezerwację, nawet ze stratą!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka