Gość: Ala IP: *.ronus.pl 02.08.13, 13:09 Hej czy ktoś leci w tym czasie do Monastiru, mam nadzieje że wszystko do tego czasu ucichnie ;( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Skanes serail 05.09 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.13, 14:44 A co mianowice ma ucichnac?Przeciez ty bedziesz w skanes a zamieszki sa w tunisie....bez paniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Skanes serail 05.09 IP: *.ronus.pl 02.08.13, 14:50 kurczę, tylko wiesz jadąc tam nastawiliśmy się na zwiedzanie , bez tych ich pseudo wycieczek fakultatywnych, nie mówię tu o saharze, ale np. parki rozrywki , zabytki typu kartagina itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Skanes serail 05.09 IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.08.13, 16:29 Zwiedzac mozecie bo niedaleko waszego hotelu zatrzymuje sie pociag ktorym bez problemu pojedziecie do monastiru lub w przeciwnym kierunku tzn do susse. Z monastriru dojedziecie takze do mahdi gdzie sa przepiekne plaze.Mam kontakt z rezydentkami ktore sa w monastorze i twierdza ze w miejscowosciach turystycznych naprawde jest jak zwykle bardzo spokojnie.Tunis to inna bajka ale mysle ze dojazd ze skanes do tunisu to wcale nie jest taka prosta sprawa bo trzeba sie przesiadac w susse a cala podroz trwa dosc dlugo wiec chyba ten kierunek odpada.Obecnie w hammamecie sa moi znajomi robili wypady i do susse i do monastiru-nigdzie nie spotkali zadnych niebezpiecznych sytuacji takze glowa do gory a w TV glownie otrzegaja a rzeczywistosc jest inna.Mimo wszystko tunis odradzam.Zycze udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna86 Re: Skanes serail 05.09 IP: *.ronus.pl 02.08.13, 16:37 Maja a może wiesz jak i czy dojechać do carthage land i go figuria park czy jakoś tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Skanes serail 05.09 IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.08.13, 18:05 Czesc park wodny carthage lando znajduje sie w hammamecie usytuowany jest przy glownej promenadzie wiec nie sposob go nie zauwazyc.Napisz skad chcesz dojechac do hammametu a postaram ci sie pomoc.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Skanes serail 05.09 IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.08.13, 18:17 Cartagina lezy niedaleko tunisu wiec podroz moze byc problematyczna.Ja odradzam wyjazdy wlasnie w tamte okolice tym bardziej tak jak wyzej pisalam dojazd ze skanes jest troche skomplikowany natomiast mozna bez wiekszych problemow dojechac do hammametu gdzie znajduje sie park wodny.Musicie jednak znac choc troche jezyk angielski-co prawda nie podejrzewam ze jest inaczej.Tunezujczycy to przemili ludzie zawsze chetnie pomoga.Wiem to z autopsji sama przez to przechodzilam i jakos za kazdym razem szczesliwie do polski z rodzinka wracalam.Odwagi swiat to globalna wioska usmiech na twarzy i wszystko da sie zalatwic.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Skanes serail 05.09 IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.08.13, 18:23 Jesli macie jakies pytania piszcie na moj adres majaolsztyn@wp.pl jesli bede mogla to chetnie cos podpowiem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja poprawny adres:maja..... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.08.13, 18:32 Sorry ale wkradl sie blad w moim adresie prawidlowy jest majaolsztyn.@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.08.13, 20:12 Przepraszam tych ktorzy do mnie napisali na mojego e-maila,niestety od wczoraj mam problemy z zalogowaniem sie do swojej poczty.Jesli macie pytania piszcie na ogolno-dostepnym forum. Sorry za zamieszanie. Pozdrawiam wybaczcie to zamieszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna86 Re: Skanes serail 05.09 IP: *.ronus.pl 02.08.13, 22:57 maja ja również będę w monastirze,a figuria park jak tam dojechać, doradź w sprawie stroju do Tunezji jak się ubrać aby nikogo nie obrazić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Skanes serail 05.09 IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.08.13, 07:11 Czesc.Figuria park jest rowniez w hammamecie.Dojazd do hammametu :W monastirze przy dworcu kolejowym a na tzw zapleczu mediny jest spory plac na ktorym czekaja male busiki ktore kursuja miedzy susse a monastirem/koszt przejazdu 1 dinar od osoby/.W susse wysadza was na dworcu pelnym busikow i tam w kasie kupice bilet do hammametu.Panuje tam spory chaos ale glosne haslo hammamet i kazdy chetnie wam pomoze bez obaw cena bilety cos ok 3-5 dinarow od osoby.Po dojezdzie do hammametu/starego/ musicie wsiasc do miejskiego autobusu aby dojechac do dzielnicy turystycznej jasmin.Bilet kupuje sie w autobusie.Trudno jest mi dokladnie napisac co i gdzie po kolei dlatego pisze najwazniejsze rzeczy natomiast wy musicie jedynie pytac tunezyjczykow rzucajac hasla typu hammamet lub jasmin oni naprawde chetnie wam we wszystkim pomoga , W turystycznej czesci hammamet jasmin znajduja sie parki wodne a nie sposob ich nie zauwazyc poniewaz tam sa tlumy ludzi poza tym gra glosna muzyka itd. Jesli chodzi o ubieranie sie w tunezji.Tunezja to byla kolonia francuska kraj muzulmanski ale bardzo liberalny wiec wg mnie szorty bluzki na ramiaczkach sukienki w podobnym stylu sa ok. Od kilku lat spedzam z rodzinka wakacje w tunezji i wlasnie w takich ciuchach chodzi przewazajaca czesc turystow oczywiscie zdarzaja sie wyjatki np.10cm szpilki albo prawie sylwestwowe kiecki do kolacji.... Jeszcze jedno jesli jedziesz z biurem sun&fun prawdopodobnie trafisz na rezydentke iwone-super kobitka bardzo chetnie odpowie na twoje pytania dodatkowo cos podpowie jesli trafi ci sie ktos inny pytaj dociekaj i nie daj sie splawic-oni sa od tego zeby pomagac turystom. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna86 Re: Skanes serail 05.09 IP: *.ronus.pl 03.08.13, 08:31 dzieki maja pozwolisz jak bede miała jeszcze jakieś pytania do cię przyatakuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Skanes serail 05.09 IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.08.13, 10:20 No problem jak tez tak robilam przed kazdym wyjazdem gdziekolwiek.Rady tych co juz sami cos przezyli wg mnie sa bezcenne.Korzystalam wielokrotnie i nigdy sie nie zawiodlam chociaz rzeczywistosc wprowadzala pewne poprawki.Poprawki ktore ucza i pozwalaja w miare samodzielnie zwiedzac dany kraj bez zbednych dodatkowych kosztow np za fakultety. Pozdrawiam i zycze odwagi po wszystkim okazuje sie ze to wcale nie takie trudne.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna86 Re: Skanes serail 05.09 IP: *.ronus.pl 05.08.13, 20:17 Hej Maja postanowiłam cię jeszcze po molestować w związku z moim wyjazdem do tunezji więc jeśli masz czas.....:) Chciałabym zapytać ile trzeba dać w recepcji $ aby nie dostać pokoju z widokiem na śmietnik :) i ogóle ile sie zostawia napiwku np. sprzątaczce, przy barze itp.. i wogóle ile dolarów zabrać na tydzień all inclusive . Dziękuję za odpowiedź;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konik Re: Skanes serail 05.09 IP: *.gliwice.vectranet.pl 12.08.13, 10:35 witam. My tam z rodzinką lecimy 22 sierpnia. wybiera się ktoś jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna86 Re: Skanes serail 05.09 IP: *.ronus.pl 12.08.13, 11:07 hej witam . Mam nadzieję że jak dolecicie to wrażenia opiszecie na forum:) była bym wdzięczna za info dotyczące internetu w tym hotelu oraz bezpieczeństwa rzeczy oraz wysokości napiwków i ogóle :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Skanes serail 05.09 IP: *.interq.pl 12.08.13, 11:21 heej, ja wybieram się w to miejsce 29.08. wie ktoś ile kosztuje wycieczka na Saharę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna86 Re: Skanes serail 05.09 IP: *.ronus.pl 12.08.13, 12:44 Ok 195 DT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cela Re: Skanes serail 05.09 IP: 149.226.255.* 13.08.13, 12:31 hej, lecę z chłopakiem również 29.08. wylot w warszawy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Skanes serail 05.09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.13, 14:26 W recepcji nie trzeba nic zostawiać bo i tak nie będziesz mieć widoku na śmietnik tylko na ogród lub basen i morze. A sprzątaczce tak 1- 3 dinary tunezyjskie :D A i szczerze proponuję hotel Skanes Serail przemiła obsługa i świetni animatorzy , pokoje też ładne :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zellchen Re: Skanes serail 05.09 IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.13, 17:41 Nieprawda. Podczas naszego pobytu większość Polaków była kwaterowana od strony śmietnika lub lotniska. My akurat wykupiliśmy pokój z widokiem na morze w biurze i taki dostaliśmy. Hotel całkiem w porządku oprócz sterty śmieci przy hotelowej plaży. Animatorzy świetni! Odpowiedz Link Zgłoś