Dodaj do ulubionych

El Mouradi El Menzah

IP: *.play-internet.pl 09.04.14, 16:22
Ktoś zna dobrze ten hotel? Lecę w czerwcu. Z góry dziękuję za wszystkie przydatne informacje.
Jak tam wygląda all , koszt sejfu, leżaki, wycieczki fakultatywne, pokoje, itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: lex Re: El Mouradi El Menzah IP: *.play-internet.pl 12.04.14, 09:26
      Nikt nic nie pomoże???
    • kasik02 Re: El Mouradi El Menzah 29.04.14, 14:09
      Hotel jest super, na plażę przez ulicę, leżaki na basenie i przy plaży bezpłatne, ale musisz bladym świtem zająć. o sejfie nic nie powiem, nie korzystałam. Bar w lobby, ale przy basenie też napijesz się piwka, drinki też podadzą. Problem jest taki, że w lobby nie ma za dużo miejsc siedzących więc wieczorami ludzie okupują nawet murki, ale jak można też udać się do baru przy basenie gdzie wieczorem podają grillowane potrawy, i nieopodal jest scena.
      Posiłki podawane są w dużej stołówce i moim zdaniem są przepyszne: mnóstwo różnych propozycji dla każdego, mięsne, warzywne, dla dzieci naleśniki, torty, ciasta, no nie ma się do czego przyczepić. I nie zdarzyło mi się że czego zabrakło. Tylko w sytuacji gdy wybierasz się na wycieczkę, i jest informacja że jest wczesne śniadanie (tj w okolicach 5 -6 rano) będzie skromne, tj kontynentalne- radzę zabrać prowiant z kolacji, rano nie ma często nawet bułek o dodatkach nie wspominając.

Pokoje - tu liczy się fart, urok damskiej części ekipy/pary , z którą jedziesz i parę dolarów ale nie dawaj żadnej kasy do paszportu bo to w ogóle nie skutkuje. Po ocenie pokoju po przyjeździe o ile nie jest to 2 nad ranem jeśli chcesz wymienić poproś o zmianę tylko kierownika recepcji i dopiero po zaproponowaniu zadowalającego pokoju wynagrodź jego starania o Twój komfort. Mnie kosztowało to ok 100 zł , ale opcja rezerwacji takiego pokoju jak chciałam w Polsce kosztowałaby mnie ok 1000 zł więcej. Jeśli chcesz mieć widok na basen, jedziesz np. z dzieckiem i chcesz dla niego osobną sypialnię, wifi w pokoju to polecam nr 2019, 3019 lub 4019. Unikać pokoi nad sceną.

Wycieczki - ja byłam na 2 dniowej saharze . Najlepsza rzecz na jakiej byłam w życiu w ogóle. Poziom zorganizowania pilota, kierowcy, atrakcji na miejscu zdumiał mnie po prostu, wszystko jak w zegarku, żadnego, nawet 10 minutowego zbędnego czekania. Pełna egzotyka, no po prostu najlepiej wydane pieniądze na wycieczce fakultatywnej

W razie pytań służę pomocą
      • Gość: lex Re: El Mouradi El Menzah IP: *.play-internet.pl 30.04.14, 10:16
        Dziękuję za bardzo rzeczowe i pożyteczne informacje. To miłe. Byłem w Yasmine ale 8 lat temu i nie w tym hotelu i z pewnością wiele się zmieniło. Na plaży też jest walka o leżaki???
        W jakim miesiącu byłaś i z jakiego biura? Pokoje z tego co wiem mają dwa widoki tj. basen i morze?? Balkony posiadają wszystkie?
        Pozdrawiam
        • kasik02 Re: El Mouradi El Menzah 30.04.14, 13:35
          Balkon posiadają wszystkie, moim zdaniem fajniejsze są pokoje w prawym skrzydle (patrząc od frontu hotelu). Widok jest albo na basen albo na morze - to też do załatwienia w recepcji, niemniej niektórym z mojej grupy udało się dostać od razu widok na morze, bez dopłat, ale i tak radzę nie przepłacać w Polsce przy rezerwacji tylko tam na miejscu jakoś to załatwić.

Ponieważ leżaki na plaży są bezpłatne, to od ok. 6 rano jest pielgrzymka tzw. ręcznikowych, które zostawiają swoje ręczniki na leżaku i wracają do hotelu, by po ok. 4-5 godzinach wrócić po śniadanku na plażowanie, a ich leżaki są w ten sposób zajęte przez cały dzień. Jakimś cudem udawało mi się zawsze jednak jakiś leżak mimo braku tej "rezerwacji":)

Byłam koniec czerwca początek lipca w zeszłym roku. SUN&FUN
          • Gość: lex Re: El Mouradi El Menzah IP: *.play-internet.pl 02.05.14, 08:49
            Wielkie dzięki za bardzo rzeczowe i przydatne info.
            Pozdrawiam
            • Gość: gość Re: El Mouradi El Menzah IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.14, 10:16
              Witam a którego czerwca i skąd lecisz z jakiego biura podróży jeśli można spytać.
              • Gość: lex Re: El Mouradi El Menzah IP: *.play-internet.pl 26.05.14, 12:19
                12.06 Katowice Sunshine Holliday
                • Gość: gość Re: El Mouradi El Menzah IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.14, 12:37
                  Ja chcę jechać 05 czerwca właśnie też z tego biura ale mam obawy nie dziwi cię ze ten sam hotel w innych biurach jest o 1000. Złoty droższy a opinie o tym biurze z tego roku nie są za ciekawe.
                  • Gość: lex Re: El Mouradi El Menzah IP: *.play-internet.pl 26.05.14, 12:50
                    Właściciel biura podróży jest właścicielem sieci hotel El Mouradi. Co do opinii to dotyczą raczej wcześniejszych właścicieli tj Viva club , a co słyszałeś o tym biurze?
                    • Gość: gość Re: El Mouradi El Menzah IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.14, 13:24
                      No ja zawsze staram się trochę dowiedzieć zanim podejmne ostateczno decyzję np gdzieś czytałem że był brak opieki rezydenta nie stawił się na latnisku żeby ludzi odebrać i tym podobe ja wiem że większość ludzi piszę bzdury albo przesadza z tymi opiniami ale jak na 15 opini 12 jest negatywnych to coś tam się w głowie rodzi jakiś niepokój i to były opinie z tego roku ja akurat nie znam ani angielskiego ani niemieckiego języka i niechciałbym się znajść w takiej sytulacji że jestem na lotnisku i nie wiem co dalej kurczę .o faktycznie cenę tego hotelu leży mega atrakcyjna ale nikt się nie chce na wakacjach stresować i denerwować..

• Gość: lex Re: El Mouradi El Menzah IP: *.play-internet.pl 26.05.14, 13:34
                        Też je czytałem. Chodziło o Turcję i jeszcze Viva Club. Latałem już z wieloma biurami i z każdym mogą być problemy. Cena nie gwarantuje jakości czy fachowości rezydenta. Liczę , że w swoich (sieć EL Mouradi) hotelach będzie to lepiej poukładane a i biuro dopiero zaczyna więc powinno się starać. Też lecisz z Katowic? Na tydzień?
                        • Gość: gość Re: El Mouradi El Menzah IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.14, 13:43
                          Jeszcze nie rezerwowalem ale mnie kusi tak z Katowic tylko 05.czerwca obyś miała rację bo bardzo mnie kusi ta oferta rozważam jeszcze inne ale po twoich uspakajajacych słowach chyba penknę i zarezerwuje dzięki za wszystko udanych wakacji..
                • Gość: bajrin Re: El Mouradi El Menzah IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.06.14, 20:58
                  Cześć, fajnie wiedzieć,że ktoś jedzie w tym samym czasie.Ja też jadę 12.06 i martwiłam się,że nie będzie Polaków. Jadę z Wezyra.Udanego urlopu:) Zresztą sobie też tego życzę.
                  • jan.666 Re: El Mouradi El Menzah 04.06.14, 21:08
                    12.06 Katowice el mouradi skanes
                  • Gość: ruda Re: El Mouradi El Menzah 12.06 IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.14, 19:08
                    Hej,my też lecimy 12.06 z Warszawy,liczę,że urlop będzie udany :)
    • Gość: lex Re: El Mouradi El Menzah IP: *.play-internet.pl 26.05.14, 13:54
      To może jak tam będziesz to wyślij tu jakieś info w trakcie pobytu, miłych wakacji
      • Gość: gość Re: El Mouradi El Menzah IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.14, 14:06
        Jasne spoko jak będę to napisze ci parę zdań.
      • Gość: gość Re: El Mouradi El Menzah IP: 196.203.77.* 06.06.14, 11:38
        Jestem wbijaj śmiało jak nie jesteś królewna to jest ok rok temu w Egipcie za większe pieniążki miałem troszkę gorsze warunki trochę straszą korytarze ale pokój ok jedzenie po śniadaniu powiem że ok myślę że reszta też będzie ok pozdrawiam.
        • Gość: lex Re: El Mouradi El Menzah IP: *.play-internet.pl 06.06.14, 11:50
          I Jesteś jednak z Sunshine? Jakie mają ceny wycieczek fakultatywnych?
          • Gość: gość Re: El Mouradi El Menzah IP: 196.203.77.* 06.06.14, 12:54
            Nie wiem bo mnie iteresowala tylko Sahara ta imprezka 215 dinarow reszta sie nie interesowałem
            • Gość: lex Re: El Mouradi El Menzah IP: *.play-internet.pl 06.06.14, 16:27
              Zerknij jutro czy spoko z leżakami czy walka od 05 rano i co tam jeszcze wykukałeś
              • Gość: gość Re: El Mouradi El Menzah IP: 41.230.41.* 07.06.14, 11:37
                Powiem tak narazie jest spoko z tymi lezakami ale myślę że z dnia na dzień będzie coraz
                gorzej na plaży jeszcze nie byłem więc nie wiem co jeszcze wifi
                raz jest raz nie ma czasami to mi nawet w pokoju złapie ale raczej w nocy lub wcześnie rano
                jedyny niesmak jest przy kolacji i obiedzie napoje przynoszą kelnerzy i zanim się doprosisz to zdążysz zjeść dziś dam jakiemuś pokemonowi dolca myślę że to na pewno pomoże.
                • Gość: lex Re: El Mouradi El Menzah IP: *.play-internet.pl 07.06.14, 19:12
                  Dzięki za info. Jak będziesz jeszcze coś widział to wrzuć na forum.
                  Pozdr
    • Gość: xx Re: El Mouradi El Menzah IP: *.centertel.pl 27.05.14, 08:17
      Leci ktoś do el mouradi menzah 13.07.2014? Z Katowic?
      • Gość: radovic Re: El Mouradi El Menzah IP: *.lodz.mm.pl 05.06.14, 19:16
        hej Legia gol...
        • Gość: gurnik Katowice, Katowice... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.14, 20:14
          Gdzie one sa?
      • Gość: m Re: El Mouradi El Menzah IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.14, 00:07
        Leci, leci:)
    • or-fo Re: El Mouradi El Menzah 22.06.14, 00:41
      Hotel ma więcej minusów niż plusów .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka