maher_tun 10.02.05, 13:49 jestem z tunezji , pracuje w turystyce, chętnie odpowiem na pytania dotyczące hotele w sousse , w mahdii, w monastirze, ...wyczeczki fakultatywne...obsługi biur podróży na miejscu ..pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eman53 Re: wellcome in Tunisia! 12.02.05, 10:27 Wybieram się w lipcu na wczasy do hotelu Neptunia Beach w Monastir-Skanes czy jakieś informacje o tym hotelu mogę otrzmać? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gonia333 Re: wellcome in Tunisia! 26.02.05, 20:08 Ja również zmieniłam rezerwację i jadę do Neptunia Beach pod koniec lipca. Bardzo prosiłabym o jakieś informaje/nie jestem wybrednym wcasowiczem/. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
k.blaszczak Re: wellcome in Tunisia! 27.02.05, 13:57 Ja też jadę do Neptuni (we wrześniu). Napiszcie coś proszę na temat tego Hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
nana231 Re: wellcome in Tunisia! 12.02.05, 18:18 Cześć, w czerwcu lecę do Tunezji. Wybralismy hotel Saphir niedaleko Hammametu. Czy możesz coś o nim powiedzieć? A o samym mieście i okolicach? Co warto zobaczyć? Co lepiej sobie darować? Jak wygląda komunikacja? Tj. np jak najlepiej (najtaniej)dostać się z H. do Monastiru? Odpowiedz Link Zgłoś
marcia.back Re: wellcome in Tunisia! 13.02.05, 00:17 nie wiem czy na trasie do Hammametu tez kursują,ale na trasach z Sousse do Tunisu,Kartaginy,El Jem,Mahdi i Monastiru to jeżdziły dobre pociągi a ceny były nawet nie wygurowane - mozna powiedziec,ze było tanio ;) miło wspominam podróże tymi pociągami ;) 2 klasa lepsza nawet niz w Polsca - wygodniejsza,ale czasami bardziej zatłoczona :D jednak,gdy nie mozna znaleźć miejsca,bez problemu znajdzie sie je zazwyczaj w klasie 1,wystarczy pogadac z konduktorem i zrobić dopłate :) moim zdaniem w Tunezji bardziej opłaca sie jedździć "na własną rękę" pociągami,niż wykupywać wycieczki z biur ;) zobaczy sie to samo,a za o wiele niższą cene ;D Odpowiedz Link Zgłoś
maher_tun Re: wellcome in Tunisia! 14.02.05, 11:12 ten hotel jest położony w nowej częsci hamametu , zwana Yasmine Hammamet, znam tego hotelu od zewnątrz byłem tylko w recepcji..cała dzielnica jest bardzo ładna tam jest taki duze centrum handlowo-rozrywkowy zwany Carthage Land ale ceny tam są bardzo wysokie..do centrum starego hamametu mozna jechac taksówka tam warto sie wybrac po zakupach..(około 10 dinarów) +/- 7 usd ..do Tunisu jest niedaleko około 65 km ,można dojechac do stolicy tak jak do sousse LOUAŻem , to są taksowki miedzy miastowe płaci sie do tunisu 3,5 dt od osoby do monastiru około 6 dt. Odpowiedz Link Zgłoś
miko233 Re: wellcome in Tunisia! 21.04.05, 20:27 Czy znasz hotel Nesrine w Hammamet, czy to wielkie centrum z parkiem rozrywki działa juz w Yasmine Hammemet, miało być otwarte w 2004 Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz632 Re: wellcome in Tunisia! 24.08.05, 17:24 Miko. Byłeś w nesrine ??? lece we wrzesniu z TUI. jak było ? jak wygląda tam all incl. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicarica Re: wellcome in Tunisia! IP: *.softlab.gda.pl 17.05.06, 22:00 Hotel Saphir nie jest położony w Yasmine, tylko jakieś 2 km za Yasmine w stronę starego Hammametu. Byłam tam w październiku, obsługa lekko leniwa ale jedzenie dobre, ciutkę bez smaku. Po powrocie miałam sensacje żołądkowe, ale obwiniam o to daktyle które zjadłam poza hotelem. Jak masz jakieś pytania odnośnie hotelu, to pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
agaelgam Jadę do hotelu Saphir 14.02.05, 13:13 będę tam od 19.05 do 02.06. Czy możesz mi powiedzieć jaka jest w maju pogoda. Interesują mnie też ceny np tytoniu do fajki wodnej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wp19744 Re: wellcome in Tunisia! 14.02.05, 17:59 Mam takie pytanie? Czy korzystając z tunezyjskiego biura podróży można sie dostać do Libii w ramach wycieczki fakultatywnej np z Djerby. Odpowiedz Link Zgłoś
maher_tun Re: wellcome in Tunisia! 16.02.05, 11:10 Jedyne biuro co organizuje wycieczki do Libii to Triada, za niedługo chyba tez tez Exim..ale te wyczeczki narazie można tylko kupic w pakecie ( czyli cały program objazdowy wykupiony w Polsce). Odpowiedz Link Zgłoś
wp19744 Re: wellcome in Tunisia! 20.02.05, 02:18 Chciałym sie dowiedzieć czy wiesz coś o 8 dniowych wyprawach trekkingowych plus wiolbłady na pustynie z Douz. Podobno organizuje je biuro Douz Voyages z Tunisu. Odpowiedz Link Zgłoś
justynainfo Re: wellcome in Tunisia! 15.02.05, 23:55 Prosiłabym o kilka informacji dotyczących hotelu Medi Sea Club***w Bordj Cedria. Za wszystkie starania dziękuję! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
brodzio1 Re: wellcome in Tunisia! 16.02.05, 13:18 a moze Ty orientujesz sie czy w okolicy sousse sa jakies parki wodne? Lub tez w dalszej okolicy i ile kosztuja mniej wiecej z gory dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
maher_tun Re: wellcome in Tunisia! 16.02.05, 13:32 jest aqua park w el kantoui ...niedaleko hotelu hanibal palace...wstęp:10 dt /os.dor /doba Odpowiedz Link Zgłoś
pmalcz Re: wellcome in Tunisia! 17.02.05, 09:37 Prosze o informacje o hotelu SAADIA*** w Monastirze. Interesuje szczególnie mnie: - czy lezy przy plazy - standard pokoi,czy są czyste, jak często jest zmieniana pościel - czy na śniadania przygotowywane sa posiłki w obecnosci gości (naleśnki, dania z jaj) i czy taka obsługa jest obecna codziennie, - czy według polskich gustów jedzenie można uznać za smaczne Odpowiedz Link Zgłoś
agula130 Re: wellcome in Tunisia! 18.02.05, 16:56 witam, poproszę o informację na temat Jockey Club. Odpowiedz Link Zgłoś
maher_tun Re: wellcome in Tunisia! 19.02.05, 13:37 to jest hotel jockey club palm garden w Monastirze , 4 * hotel, troche stary hotel, w połowie drogi między Sousse a Monastir..nie polecam.. Odpowiedz Link Zgłoś
dachauka Re: wellcome in Tunisia! 18.02.05, 22:41 Wybieramy się na przełomie maja i czerwca do Mahdii, hotel RIU El Mansour. Czy wiesz coś o hotelu, jak go oceniasz? Co warto kupić w Tunezji? Jakie wycieczki dodatkowe polecasz dla rodzinki z dwójką dzieci (trzylatek i sześciolatek)? Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
pmalcz Re: wellcome in Tunisia! 24.02.05, 07:28 Prosze o informacje o hotelu SAADIA*** w Monastirze. Interesuje szczególnie mnie: - czy lezy przy plazy - standard pokoi,czy są czyste, jak często jest zmieniana pościel - czy na śniadania przygotowywane sa posiłki w obecnosci gości (naleśnki, dania z jaj) i czy taka obsługa jest obecna codziennie, - czy według polskich gustów jedzenie można uznać za smaczne Odpowiedz Link Zgłoś
majusza6 Re: wellcome in Tunisia! 24.02.05, 09:15 Czesc! Wybieram sie z chlopakiem na swieta do Sousse. Jedziemz z Konsorcjum Polskich Biur Podrozy. Zdecydowalismz sie na Complex "Marhaba". To jest to samo co "Marhaba- Club"??? Jesli znasz ten hotel to prosilabym Cie o opinie. Mam nadzieje, ze dobrze wybralismy. JAka jest tam pogoda pod koniec marca, poczatek kwietnia? Jesli mozesz to napisz mi tez jakie okolice Sousse najlepiej zobaczyc. No i jeszcze jedno pytanko: ile mniej wiecej trzeba zabrac z soba pieniedzy na tydzien (2 osoby). Slyszalam ze lepiej wziac dolary. Jesli mozesz mi pomoc bede bardzo wdzieczna. Dziekuje!!! Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maher_tun Re: wellcome in Tunisia! 24.02.05, 10:31 Hotel Marhaba należy do całego kompleksu w którym jest arhaba club 3*, marhaba beach i tour khalef 4*..super hotelik, nawet ostatnio zremontowali hotelik , super wybrałas , cały kompleks jest w ogrodzie palmowym, bezpośrednio przy plaże, blisko centrumno i ten hotel należy do najlepszych 38 w sousse przede wszystkim pod względem jedzenia! co warto zobaczyc w sousse ? z decydowaniem stary miasto ( Medina), i port el kantoui do mediny mozna nawet pieszo ( 30 min) i do portu taksowka ( 4 DT). do tunezji mozna euro tak jak dolary , kurs jest prawie taki sam wsiędzie..pogoda w marcu : nie jest najcieplej ,ale przyjemnie ..chociaz pogoda w tunezji nie jest regularna..pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
dzoana_b Re: wellcome in Tunisia! 24.02.05, 13:29 Lecimy z dziećmi w czerwcu do Shalimar w Hammamecie, opcja all inc., z Oasis Tour. Znasz ten hotel? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
gonia333 Re: wellcome in Tunisia! 24.02.05, 16:03 Hotel Karawan!!! Proszę napisz mi czy warto tam jechać,ja nie mam wielkich wymagań. Jakie są opinie o tym hotelu. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
maher_tun Re: wellcome in Tunisia! 24.02.05, 16:28 Hotel Karawan, w samym centrum sousse ,3* hotel, jest po remoncie ma 2 baseny .,czysto, miła obsługa..,ale nie nalezy do najlepszych 3 * ....Do plazy bardzo blisko wystaczy przyjsc przez promenady (ruchliwa ulica) do mediny jest oddalony ok 400mw Odpowiedz Link Zgłoś
fiwona Re: wellcome in Tunisia! 24.02.05, 17:03 W czerwcu jadę z mężem i córeczką 2 latka do hotelu Hill Diar w Susse - słyszałam różne opinie, szczególnie niepochlebne o bungalowach. Może coś wiesz na ten temat i doradzisz co wybrać? czy bungalowy czy hotel? Bardzo dziekuje za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
maher_tun Re: wellcome in Tunisia! 04.03.05, 10:26 Hill diar to duze kompleks hotelowy , jeden z najstarszych 3* w sousse ..bugalows sa beznadziejne! jesli jeszcze sie nie decydowałas to polecam zmienic na marabouta , marhaba .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olikk Re: wellcome in Tunisia! IP: 192.193.245.* 17.05.06, 13:44 Mam tam rezerwacje na czerwiec 2006, ale nie bungalows tylko bud. glowny. Jako ze nie polecasz czy mam sie juz zaczac stresowac? Prosze o info takze tych ktorzy byli tam niedawno. Dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
gonia333 Re: wellcome in Tunisia! 24.02.05, 17:42 Proszę napisz co to znaczy że Karawan nie należy do najlepszych? Chodzi mi czy dla niewymagającego klienta jest ok? Jakie ciuchy trzeba wziąść o tuneji? Czy tylko krótkie spodenki i bluzki na ramiączkach/ Jakie leki wziąść ze sobą? Jakie obuwie na rejs Jepem po pustyni? Ile kasy i w jakiej walucie? Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
marcia.back Re: wellcome in Tunisia! 25.02.05, 00:31 co do leków,to na pewno coś,gdyby złapała Cię biegunka itp. ;) niestety w krajach arabskich ciągle sie to zdarza,choć wodę chlorują maxowo ;) a co do kasy to i euro i dolary wymienisz tam bez problemu :D Odpowiedz Link Zgłoś
gonia333 Re: wellcome in Tunisia! 25.02.05, 16:59 Proszę napisz mi coś o hotelu Neptunia Beach. Jadę tam w lipcu ze Scan Holiday. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
eman53 Re: wellcome in Tunisia! 27.02.05, 13:47 gonia333 ja tez jade w lipcu od 7 na 2 tygodnie z Krakowa a TY? czy juz wiesz cos o Tunezji? Odpowiedz Link Zgłoś
gonia333 Re: wellcome in Tunisia! 27.02.05, 14:13 Ja jadę 28 lipca na 2 tygodnie. W Tunezji nigdy nie byłam, zresztą nigdzie za granicą jeszcze nie byłam. Chciałabym się coś dowiedzieć o tym hotelu Neptunia Beach. Jadę z Krakowa z biura Scan Holiday. Czekam na jakieś informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
eman53 Re: wellcome in Tunisia! 27.02.05, 23:57 niestety miniemy sie ale jak wroce 21 to moge kilka slow napisac lepiej pozno niz wcale jezeli chcesz to napisze jak bylo podaj adres pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gonia333 Re: wellcome in Tunisia! 28.02.05, 06:39 Dziękuję, napisz jak było. gonia@neostrada.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ada673 Re: wellcome in Tunisia! 06.03.05, 11:16 Mozesz cos powiedziec na temat hotelu el Menzah - przydatne rady - lece w sierpniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamukanka Re: wellcome in Tunisia! THAPSUS MAHDIA 31.03.05, 14:59 Bardzo prosze o szybka informacje na temat hotelu THAPSUS k/MAHDIA, hotel 3***. Jutro chce wplacic zaliczke za pobyt 2tyg w maju w tym hotelu, wersja all inclisive. Jade pierwszy raz do Tunezji z malym dzieckiem (niepełne 3 lata), dlatego musze wiedziec czy ów hotel jest godny polecenia, jaki standard itp. Mogłbys mi pomoc? dziekuje. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
paula28 Re: wellcome in Tunisia! THAPSUS MAHDIA 31.03.05, 15:52 Jadę na Dżerbę na przełomie IV i V - jaka jest o tej porze pogoda? Mam nadzieję, że można się już porządnie poopalać :-))) Zatrzymam się w hotelu Giktis - wiesz coś może na jego temat? Wdzięczna będę za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lom re: wellcome in tunisia! thapsus mahdia IP: *.citysat.com.pl / *.net81.citysat.com.pl 23.05.06, 17:17 bardzo proszę o w miarę szczególowe informacje dotyczace hotelu prima life safa w hamm. oraz prima life karawan w sos. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamukanka THAPSUS Maher,odpowiedz proszę! 02.04.05, 19:42 Maher,odpowiedz proszę jaka jest Twoja opinia o THAPSUS w Mahdii. Prosze!....... Odpowiedz Link Zgłoś
sprezynka77 Re: wellcome in Tunisia! 04.04.05, 09:18 czesc jadę w czerwcu do Tunezji i Libii i mam 3 pytanka: 1. czego mogę się spodziewać po hotelu Nejma w Sousse? 2. czy bez problemu można używać kart płatniczych? 3. czy w Libii (jako, że to sąsiadujący kraj może wiesz) jest bezpiecznie? pozdrawiam sprezynka Odpowiedz Link Zgłoś
ambaer Re: wellcome in Tunisia! 07.04.05, 15:56 mam pytanie o scanholiday,jade z mnimi ale cos nie sa ok-bb dokladnie przeczytalam umowe,a panie w brurze nie madaja sie moim zdaniem do kontektu z klientami...no coz.... bardzo prasze o info na temat hotelu KAISER w soussie Odpowiedz Link Zgłoś
asiaaa25 Re: wellcome in Tunisia! 11.04.05, 11:14 Cześc! Interesuje mnie hotel Samara w Sousse pod kątem niemowlaka, lecimy 28 kwietnia. Czy jest on odpowiedni dla tak małego dziecka? Z jakiej wody korzystać? Czy jest jakiś aneks kuchenny żeby zagotwac wode, podgrzać jedzenie dla dziecka? Czy w pokojach są lodówki? Jak wygląda opieka rezydenta, lecimy z Exim Tours? Za wszelkiego rodzaju informacje będe bardzo wdzięczna. Pozdrawiam Asia Kamilek - 10 m-cy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: wellcome in Tunisia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 15:49 Jaki jest kurs dolara do euro, co się bardziej opłaca zabrać, dolary czy euro? Jak byłem w Egipcie to kantory stosowały kurs 1:1, a u nas wiadomo dolce są tańsze niż euro, a mieliśmy wtedy tylko euro i trochę na wymianie traciliśmy. Jak to jest w Tunezji? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek_gl Re: wellcome in Tunisia! 21.05.06, 18:55 maher_tun napisał: > jestem z tunezji , pracuje w turystyce, chętnie odpowiem na pytania > dotyczące hotele w sousse , w mahdii, w monastirze, ...wyczeczki > fakultatywne...obsługi biur podróży na miejscu ..pozdrawiam! Jaka temperatura powietrza i wody-czy brac maske i płetwy.Lece w czwartek do hotelu Les Piramides-moze cos o nim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nulek Re: wellcome in Tunisia! IP: *.ib.tcz.pl 21.05.06, 21:14 Cześć witam cię serdecznie. Mam wielka prośbę napisz cos na temat hotelu Dimess w Mahdi. Niewiele o nim pisza na forum.Lęcę z męzem i dwiema córkami wersja All 14 dni. Czy jest to napewno bardziej spokojna okolica niż np. Sousse, Port el Kantanuji. Jedziemy na spokojny wypoczynek. Napisz wszystko co wiesz o tym hotelu i jedzeniu. Czy wersja All jest względna. Lecimy 15.06. Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
pumka8 Re: wellcome in Tunisia! 23.05.06, 14:10 bardzo prosze o informacje,na temat hotelu CHIRAZ . Odpowiedz Link Zgłoś