Dodaj do ulubionych

Co wybrac?? Tunezja z Neckermannem..

18.02.05, 10:53
Chce jechac w tym roku, pierwszy raz i nie mam pojecia gdzie.
hammamet,port el kantaoui, Djerba czy moze Sousse?
Moze ktos byl z Neckermannem (ja jade z niemieckim) i moze polecic mi jakis
dobry, 4 lub 5 * hotel.Nie mam dzieci wiec nie zalezy mi na wielkim
kombinacie z tysiäcem atrakcji.
Jade tylko z mezem, chce wypoczäc, poznac kulture, cos zobaczyc..
Dziekuje za cenne rady tych, ktorzy tam byli.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lidiasz1 Re: Co wybrac?? Tunezja z Neckermannem.. 18.02.05, 18:16
      Jeśli zależy Ci na spokoju polecam Hammamet, hotel najlepiej bezposrednio przy
      plaży, Neckermann ma prawie wszystkie hotele b. dobre. Sousse jest też super,
      ma swój klimat i nieco więcej rozrywek, jest również co zwiedzać: muzeum
      archeologiczne, katakumby, medina, (najstarsze części budowli na starym mieście
      pochodzą z IX wieku). Kilka kilometrów od Sousse znajduje się port El Kantaoui.
      Ja byłam w hotelach 3* Marabout i Marhaba (szczególnie godnym polecenia jest
      Marhaba, b. dobry hotel z przemiłą atmosferą, położony w ogrodzie palmowym,
      bezpośrednio przy plaży, niedaleko centrum miasta). Osobiście polecam bardzo
      ten własnie hotel i nie jest to tylko moja opinia, wiem, ze Neckermann miał ten
      hotel w ofercie. Jeżeli koniecznie musi być 4* to chwalony jest Riadh Palms,
      ale to budynek 9 lub 10 piętrowy, chyba mniej kameralny niż Marhaba. Polecam
      wycieczkę na Saharę, można lepiej poznać kulturę tego kraju, zaś sama Sahara
      robi niesamowite wrażenie (koniecznie z przejażdżką na wielbłądach). Jeśli masz
      inne pytania służę pomocą, ja byłam w Tunezji 5 razy. Pozdrawiam i życzę
      udanych wakacji.
      • yasmina83 Re: Co wybrac?? Tunezja z Neckermannem.. 20.02.05, 20:53

ja bylam z neckermannem w hammamecie, w hotelu iberostar chich khan. bylo super
        jak chcesz to moge wyslac zdjecia podaj email
        • basia.bb Re: Co wybrac?? Tunezja z Neckermannem.. 22.02.05, 14:44
          hello! Yasmina mam małe pytanie. też niedawno byłam w Hammmamet również z
          Neckermannem a czy miałaś okazję poznać rezydenta Pawła??
    • marina101 Re: Co wybrac?? Tunezja z Neckermannem.. 21.02.05, 09:51
      Dziekuje za cenne rady!Juz wiem ze Hammamet i sousse sä ok!
      moj email marina101@gazeta.pl
      Bede bardzo wdzieczna za przyslanie zdjec z Iberostara.
      Neckermann ma tez duzo fajnych hoteli w samym Porcie el kantui.
      Moze tam tez warto?
      Pozdr
    • marina101 do yasmina83 21.02.05, 10:38
      niestety w moim niemieckim katalogu Neckermanna nie ma w hammamecie tego
      Iberostara,sä inne:Iberostar Belisaire, Avarroes i Phenicia.W hammamet
      yasmine...
      • yasmina83 Re: do yasmina83 21.02.05, 12:49
        Iberostar to ogólnie b.dobra sieć hoteli:) chich khan podobał mi się ze względu
        na to że jako jedyny hotel w tamtej okolicy nie był biały lub niebieski :P,
        tylko taki słoneczny-żółty:) zaraz wyślę Ci kilka fotek z hotelu
        • grzeegoorz Re: do yasmina83 28.02.05, 11:03
          Wybieram się do hotelu Chich Khan w czerwcu z dziećmi (3 i 5 lat). Bardzo
          proszę o informację na jego temat: jaki jest plac zabaw, czy codziennie jest
          minidisco, czy idąc na plażę trzeba przejść przez ruchliwą ulicę, czy puszczają
          głośną muzykę do północy, jaki pokój najlepiej wybrać parter czy piętro, czy od
          strony basenów?
          • yasmina83 Re: do yasmina83 28.02.05, 12:22
            hotel chich khan jest super. plac zabaw jest, nieduzy coprawda ale jest w
            ogrodzie obok brodzików dla dzieci. ja mieszkałam w pokoju od strony basenów i
            z tamtej strony nie ma słońca. codziennie organizowane sa dyskoteki dla
            doroslych , kiedy ja bylam dla dzieci nic nie organizowali bo nie bylo zadnego
            dziecka w hotelu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka