dorotej5 05.07.05, 23:00 WITAM!!! czy ktos byl w tym hotelu? Prosze o opinie !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabcia100 Re: HANNIBAL PALACE -PORT EL KANTAOUI 26.07.05, 12:03 też się tam wybieram. W większości to co wiem sama znalazłam. Hotel jest bdb. Czy Ty się czegoś dowiedziałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
kuki77 Re: HANNIBAL PALACE -PORT EL KANTAOUI 29.07.05, 13:53 Też jadę do Hannibal Palace i znalazłam sporo opini na stronie wakacje.pl wszystkie były bardzo pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
wozimek Re: HANNIBAL PALACE -PORT EL KANTAOUI 04.08.05, 10:44 Byłem we wrześniu 2004. Całkiem przyzwoity hotel. Nie jest nowy, ale bardzo dobrze utrzymany. Zdarzają się usterki (np. u nas zaciął się zamek do łazienki), ale reakcja obsługi hotelowej jest b. poprawna. Hotel duży, ale fajnie położony. Niedaleko do portu i kilka kroków do plaży. Jest tak zbudowany, że chyba nie ma pokoi z oknami od strony ulicy. Okna albo na morze, albo na zadbane ogrody. Żarcie wporządku. Wybór potraw codziennie podobny, ale na jedno/dwutygodniowy pobyt można tak wybierać, że jadłospis będzie urozmaicony. Szwedzki stół i to dość obficie zastawiony. Dla hobbystów/entuzjastów bar w basenie ;) - dla mnie bomba. Porządek w pokojach - hmm, no nie wiem, według mnie było nieźle. Dopingowaliśmy obsługę przy pomocy skromnego bakszyszu (1D mniej więcej co drugi dzień) i tak wychodziło, że co ten drugi dzień była zmieniona pościel i świeże ręczniki. Generalnie mogę spokojnie polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
gabcia100 Re: HANNIBAL PALACE -PORT EL KANTAOUI 04.08.05, 12:51 Dzięki za odpowiedź. Jeszcze jedno pytanko-powiedz jak plaża? Czy jest czysta? Moje obawy budzi bliskość portu i zanieczyszczenia chemiczne i organiczne jakie się z tym wiążą. Daj znać, dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
wozimek Re: HANNIBAL PALACE -PORT EL KANTAOUI 04.08.05, 13:32 Jest dość wąska i w okolicy hotelu raczej czysta. Dalej idąc w prawo gdzie kończą się hotele jest gorzej. Tam różne rzeczy można znaleźć, ale tragedii nie ma. Co do wody to nie zawahałem się ani chwili. To jest port jachtowy, więc plamy mazutu Ci raczej nie zagrażają. Paradoksalnie bezpośrednie sąsiedztwo portu wydaje się być korzystne, bo długie głowki portu powodują, że woda z portu wypływa dość daleko w morze. Na pewno są zanieczyszczenia z niewielkich silników, skuterów i motorówek (te ostatnie są na całej długości wybrzeża). Mimo to woda jest b.przejżysta. Analizy chemicznej nie robiłem, ale korzystałem z kąpieli morskiej dość często i poza opalenizną nic na skórze nie przywiozłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabcia100 Re: HANNIBAL PALACE -PORT EL KANTAOUI 08.08.05, 08:00 Super. Dzięki za odpowiedź. Wylatuję 25.08 i juz nie mogę sie doczekać.Aczkolwiek powiem szczerze, że po tych zamachach w Turcji i Egpcie mam lekkiego stracha :-( Odpowiedz Link Zgłoś