Dodaj do ulubionych

Nowość: ranking hoteli

21.03.06, 12:47
Witam,

Zrobiliśmy ranking tunezyjskich hoteli:
forum.gazeta.pl/forum/71,72324.html?f=775
Zapraszam do oceniania, jeżeli czegoś brakuje na liście podeślijcie mi
informacje - dostawimy co trzeba :)

pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • Gość: franek.sb Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 09:47
      Brakuje hotelu Tej Marhaba
    • xruda Re: Nowość: ranking hoteli 22.03.06, 13:34
      brakuje też hotelu Chems El Hana w Sousse- miło by było znaleść o nim jakieś
      informacje-może w ten sposób się uda :-)
      pozdrawiam
      • Gość: lidiasz Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 15:02
        Brakuje również Sangho Village Djerba, a chętnie bym się czegoś o nim dowiedziała...
        • Gość: inez68 Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 23:14
          Przede wszystkim są juz błędy na stronie, na przykład hotel Aqua nour nie leży
          w pocie el kantaoui tylko w hammam sousse
          • Gość: inez68 Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 23:16
            a tergui club nie leży w sousse tylko chott meriem ( blizej el kantaoui niż
            sousse )
            • Gość: Tom Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.isp.tvkg.net 25.03.06, 12:07
              Proszę o info o Blibane residence...
              • Gość: inez68 Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 14:32
                halo zagląda tu ktoś czasami , czy spalił sie plan na wstępie :))))
                • Gość: arti26 Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.orange.pl 25.03.06, 23:50
                  szukam informacji na temat hotelu EXCEL - czy warto tam spędzić wakacje:}}}
                  • Gość: ania Re: Nowość: ranking hoteli IP: 87.207.250.* 26.03.06, 12:36
                    brakuje hotelu Primasol Golden Beach w Skanes
              • woda6 Blibane- info sierpien 2006 23.08.06, 15:14
                Witam wszystkich serdecznie,
                zamieszczam tu kilka informacji dot. hotelu- widzę, że jest to gorący temat
                smile.gif
                1. Hotelowe 3 gwaizdki oznaczają polski standard nieco wyzszy od turystycznego.
                Nalezy spodziewac sie skromnie wyposazonego pokoju (lozka, lustro z poleczka,
                szafa na ubrania) oraz srednio utrzymanej lazienki. Drzwi dopokoju zamykane sa
                na zatrzask (a dokladniej jedynie na bolkade klamki), a nie zamek! Pokoje
                wychodza na ruchliwa i baaaardzo glosna ulice, przy ktorej stoi minaret (5 razy
                dziennie nawoluje do modlitw) oraz na "patio", czyli czesc z basenem, skad do
                poznych godzin nocnych dobiega glosna muzyka (w sierpniu krolowaly przeboje
                50Centa, Patrycji Markowskiej oraz rosyjska muzyka rozrywkowa).

2. Basen jest bardzo maly. Cztery osoby w wodzie, a odnosi sie wrazenie tloku.

3. Restauracja utrzmana w srednim stanie czystosci- tzn. obrusy ze sniadania nie
                sa zmieniane ani na obiad, ani na kolacje. Czesto zostaja na stolach rowniez
                przez nastepny dzien. Oczywiscie nie musze nadmieniac, iz juz po pierwszym
                posilku, przybieraja one wiele barwnych plam. Posilki podawane sa na zasadzie
                szwedzkiego stolu, bez ograniczen. Czesto zdarzalo sie jednak, ze "kto pozno
                przychodzi, sam sobie szkodzi"- po prostu nie bylo juz takiego wyboru potraw,
                jak np chwile po rozpoczeciu godzin kolacji. Uwaga: jesli kolacja byla podawana w
                godz. 19-21, to juz o 18:45 tworzyla sie kolejka przed wejsciem (wszak kazdy
                chcial miec wybor smile.gif)

4. Posilki monotonne. Menu nie ulega zmianom. Kazdego dnia to samo.
                Sniadanie: jajko na twardo, dzem, ser bialy, chalwa, mielonka (ichni wyrob
                masarski, bedacy wariacja nt mortadeli), bagietka, croissonty lub babka
                piaskowa. Kawa (warto miec swoja, bo ta nie przypominala w smaku nic na
                podobienstwo kawy), mleko, kakao, herbata.
                Kolacje: surowki (mozliwosc wlasnej kompozycji z wystawionych skladnikow):
                zielony ogorek, pomidory, salata, kapusta biala i czerwona, ryz z mielonka i
                pomidorami na zimno, sosy do salatek (octowy i paprykowy ostry), smazone:
                plastry ziemniakow, baklazany, cukinia, dynia (czasem z serem), udka kurczaka,
                ryba (rybie glowy i ogony, nieliczne tuszki), makaron z sosem pomidorowym, zupa
                warzywna (nie cieszyla sie powodzeniem), bagietka, arbuzy. Napoje za dodatkowa
                oplata. Coca-Cola i inne napoje 2DT, piwo chyba 2,5DT lub 3DT.

5. Hotel gosci przede wszystkim Polakow, Rosjan i Ukraincow oraz srednia klase
                Algierczykow. Zona wlasciciela hotelu jest Polka, ale nie mozna liczyc na jej
                pomoc. Podobnie, jak na pomoc rezydenta (Pawel L.-nazwiska nie pamietam).
                rezydent wykazal sie calkowita ignorancja w przypadku zaistnialych problemow,
                mowiac ze jednyne co mozna zrobic, to napisac skarge po powrocie do Polski. O
                jego braku odpowiednich kompetencji nie bede wspominac.
                W Recepcji mowia lamana angielszczyzna- mozna sie dogadac.
                Pokoje sa sprzatane codziennie. Ale uwaga: wartosciowe rzeczy warto nosic przy
                sobie, albo zostawic w depozycie w recepcji (10DT za tydzien).

6. Przykre rzeczy, ktore zdarzyly sie uczestnikom z mojej wycieczki:
                - podczas 2dniowej nieobecnosci w pokoju (wycieczka na Sahare), hotel "podnajal"
                pokoj innym osobom, nie baczac na rzeczy faktycznie zmieszkujacych tam osob.
                Rekacja wlasciciela hotelu oraz rezydenta: ignorancja.
                - kradzieze szamponow, drobynych kosmetykow i bizuterii. Reakcja wlasciciela
                hotelu oraz rezydenta: "hotel nie ponosi odpowiedzialnosci za rzeczy
                pozostawione w pokoju"
                - UWAGA: w ostatnim dniu pobytu pokoj trzeba zdac do godz 12!!! Wiec jesli ktos
                ma wyolt np o 2:30 w nocy (jak moja wycieczka) do tego czasu musi radzic sobie
                sam (przed wykupieniem wycieczki zaden uczestnik wycieczki nie zostal o tym
                poinformowany). Wobec "buntu" zona hotelarza zgodzila sie udostepnic jedna
                lazienke dla calej grupy. Bagaze mozna bylo zostawic w recepcji.
                - w kilku pokojach nie dzialala klimatyzacja oraz byly usterki w lazience

7. Inne informacje:
                - woda w kranie nie jest odsalana! Po odstaniu dodaje sie do niej chlor
                (informacja od tubylcow). Polecam zabranie ze soba dobrej odzywki do wlosow i
                nawilzajacego balsamu do ciala.
                - niskie cisnienie wocy w kranie
                - plaza nalezaca do hotelu, jest w rzeczywistosci plaza publiczna. Mozna
                natomiast chodzic na plaze do pobliskiego hotelu Marhaba Club/Marchaba Beach-
                wystarczy pewnym krokiem przejsc przez hotelowy hot, minac baseny, a przy
                wejsciu na plaze powiedziec, ze jest sie z hotelu Marhaba i poprosic o dwa
                lezaki pod parasolem (dostaje sie je bez oplat). Obsluga nie robi problemu.
                - okolica hotelu Blibane: bardzo nieciekawa. Z jednej strony bardzo ruchliwa
                ulica, z drugiej wyschle koryto rzeki. Do plazy lub hotelu Marhaba ok 5-7 min
                piechota. Przy hotelu Blibane jest sklep spozywczy (tanie owoce) i piekarnia
                (pyszne i tanie wypieki), czynne do poznych godzin wieczrnych.
                - hotel jest oddalony od centrum w odleglosci ok 20 min piechota.
                - taksowki: zawsze nalezy brac taksowke z TAKSOMETREM. Nie pytac o cene, a
                jedynie wsiac i powiedziec, gdzie chce sie jechac. Oplata naliczona przez
                taksometr bedzie ok dwa razy nizsza od tej, ktora powie taksowkarz. Taksowki sa
                bardzo tanie, np kurs nocny do pobliskiego Port El Kantoui (ok 7km) kosztuje ok
                4DT, kurs do centrum Sousse z hotelu Blibane ok 2 DT. Kolejki, bryczki i busy sa
                drozsze od taksowek o ok polowe.
                - zakupy: polecam zakupy w tanim Magazine General (dom towarowy ze sklepem
                spozywczym, mozna placic karta).

Mam nadzieje, ze ktos skorzysta z tych informacji.
                Chetnie odpowiem na ewentualne pytania mailem. Moge wyslac tez ZDJECIA hotelu i
                jego okolic.
                Pozdrawiam serdecznie i zycze milego wypoczynku (niekoniecznie w hotelu Blibane
                i z Exim Tour)
          • etrusek Aqua Nour 28.03.06, 12:17
            Gość portalu: inez68 napisał(a):
            > Przede wszystkim są juz błędy na stronie, na przykład hotel Aqua nour nie
            leży w pocie el kantaoui tylko w hammam sousse

Zanim zacznie się komus wytykać błędy propnuje najpierw sprawdzić u źródła
            (katalogi biur podróży):
            Aqua Nour
            Położenie: 1 km od Portu El Kantaoui
            www.wakacje.pl/hotele/tunezja/port_el_kantaoui/aqua_nour.html
            • Gość: lila Re: Aqua Nour IP: 89.171.128.* 12.09.06, 08:55
              Bylam tam, i jeżeli ten hotel polozony jest 1 km od portu, to Sousse musi lezec
              chyba z 15 km. Poza tym, wszedzie wokol hotelu na tablicach z adresami pisze
              Hammam...
      • etrusek Re: Nowość: ranking hoteli 28.03.06, 12:10
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22878&w=39324850&a=39324850
        • Gość: Inez68 Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:39
          1 km od Portu to chyba nie jest napisane że hotel jest w Porcie El
          Kantaoui :)))) zbyt jestem pewna tego co piszę zebyś mnie pouczał. Znam te
          katalogi na pamięc a i wiem gdzie hotel jest zlokalizowany
          • Gość: inez68 Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 13:38
            i jeszcze jedno, ja muszę szukać źródła bo sama tam byłam i wiem gdzie się
            mieści ( cikolwiek by nie napisali w katalogu) i z całą pewnością wiem że aqua
            nour jest w hammam sousse - ja sie nie wymadrzam tylko daję rzetelną informację
            i nie wiem dlaczego tak cię to zabolało???
            pozdrawiam :))))
            • Gość: grzes Pani Mądralińska IP: .1P3D* / 192.11.185.* 29.03.06, 18:02
              Skoro jestes taka Mądralińska i tak obyta w tunezyjskich hotelach, to moze
              zamiast krytykować, zrobiłabyś coś pożytecznego i zamieściła kilka opinii no
              forum hotelowym
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22878&sortuj=6
              Błędy popełniaja tylko ci, którzy mają odwagę coś robić. Lenie nie maja szans -
              wolą krytykować innych.
              • Gość: Maniek Re: IP: *.tcz.pl / *.tcz.pl 29.03.06, 19:16
                Proszę zamieśćcie jakieś informacje o hotelu DIMESS w Mahadi jest bardzo mało
                wypowiedzi i tylko z zeszłego roku.Przeważnie z wycieczek 7+7. Nic o wczasch 7
                czy 14 dni.
              • Gość: inez68 Re: Pani Mądralińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 12:47
                Szkoda mi czasu na darmowe porady, zwłaszcza dla wymądrzajacych się na tym
                forum. W końcu tutaj każdy który pisze wie wszystko najlepiej :))))
        • Gość: gosc Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 13:16
          Royal Jinene Sousse

• Gość: franek.sb Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 00:50
      Skoro prosicie o uwagi to uwzgledniajcie brakujące hotele. Napisałem wcześniej,
      że brakuje Tej Marhaba w Susse!!!
    • Gość: Darek Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.ghnet.pl 30.03.06, 19:23
      Brakuje Sol Club Selima z Sousse (oferta m.in. Scan Holiday).
      • Gość: Maja Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.04.06, 15:02
        Brakuje też hotelu Nozha Beach w Hammamet [obecnie oferta Scan Holiday]. Byłam
        w nim 5 lat temu i byłam bardzo zadowolona.
    • annnna3 Re: Nowość: ranking hoteli 15.04.06, 17:54
      Nie ma hotelu EL HANA RESIDENCE W SOUSSE.
      Może ktos był? Proszę o info o tym hotelu.

Anna
    • ewano2 Re: Nowość: ranking hoteli 12.05.06, 13:14
      Brakuje bardzo fajnego Skanes Garden w Skanes. Super miejsce, bungalowy,
      swietna obsluga i animatorzy, bardzo dobre i urozmaicone jedzenie, ladna plaza,
      czyste, duze pokoje. Ja spedzilam tam ubiegle wakacje i bylam zachwycona!
    • Gość: Kaśka Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 21.05.06, 19:43
      Witam, proszę o informacje na temat hotelu Royal Jinene ****
    • grzesiek_rr Re: Nowość: ranking hoteli 20.06.06, 21:41
      brak jest
      Thalassa Village Sousse, otworzyli ten hotel po remoncie chyba w maju. Jadę więc
      jak dodacie to ocenie w lipcu :)
      • ellfik Re: Nowość: ranking hoteli 23.08.06, 15:49
        Brakuje info o Royal Jinene w Sousse.
    • Gość: mała Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.uwgda.gov.pl 24.08.06, 14:02
      El Mehdi Hotel w Mahdii - 3 gwiazdki, dostepna opcja BB, HB, All inc.
      Fajny hotel. Polecam
      a
    • kashaw Re: Nowość: ranking hoteli 24.08.06, 15:32
      Do listy mozna jeszcze dodac hotel La Residence Hammamet, jest w centrum starego
      Hammmametu wiec pewnie znajda sie ludzie, ktorzy bede chcieli sie czegos wiecej
      o nim dowiedziec
      Tu szczegoly z katalogu -->
      www.wakacje.pl/hotele/tunezja/hammamet/la_residence_hammamet.html
      Pzdr! ;)

K.

--

Galeria zdj. z Tunezji --> www.kashaw.fotolog.pl/8,2006,archiwum.html

• Gość: Ninka Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 01:47
        Brakuje hotelu Nour Justinia, jest o hotelu Justinia, ale o Nour Justinia nic. a
        to dwa rozne hotele.
        • Gość: puszek Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 14:06
          dlaczego tam tzreba sie logowac zeby dodac opinie??? nie wsztyscy maja konta na
          gazea.pl i nie kazdemu chce sie zakladac! zniescie to! dlatego tak malo tam
          recenzji jest, pomyslcie o tym.....
          • karolcia_24 Abir 05.10.06, 18:54
            dodajcie cos o hotelu Abir na Djerbie :))) bardzo prosze bo szukam i zadnych
            informacji nie mam o tym hotelu tyle co z oferty!!! w wyszukiwarce gazeta.pl
            rowniez nic nie ma :(((
    • stopka27 Re: Nowość: ranking hoteli 27.11.06, 18:27
      a gdzie tej marhaba bylo juz wspomnane i nic
      • Gość: li Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 21:50
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22878&w=49811726
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka