jabbur 21.03.06, 12:47 Witam, Zrobiliśmy ranking tunezyjskich hoteli: forum.gazeta.pl/forum/71,72324.html?f=775 Zapraszam do oceniania, jeżeli czegoś brakuje na liście podeślijcie mi informacje - dostawimy co trzeba :) pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: franek.sb Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 09:47 Brakuje hotelu Tej Marhaba Odpowiedz Link Zgłoś
xruda Re: Nowość: ranking hoteli 22.03.06, 13:34 brakuje też hotelu Chems El Hana w Sousse- miło by było znaleść o nim jakieś informacje-może w ten sposób się uda :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidiasz Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 15:02 Brakuje również Sangho Village Djerba, a chętnie bym się czegoś o nim dowiedziała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inez68 Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 23:14 Przede wszystkim są juz błędy na stronie, na przykład hotel Aqua nour nie leży w pocie el kantaoui tylko w hammam sousse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inez68 Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 23:16 a tergui club nie leży w sousse tylko chott meriem ( blizej el kantaoui niż sousse ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.isp.tvkg.net 25.03.06, 12:07 Proszę o info o Blibane residence... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inez68 Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 14:32 halo zagląda tu ktoś czasami , czy spalił sie plan na wstępie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti26 Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.orange.pl 25.03.06, 23:50 szukam informacji na temat hotelu EXCEL - czy warto tam spędzić wakacje:}}} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Nowość: ranking hoteli IP: 87.207.250.* 26.03.06, 12:36 brakuje hotelu Primasol Golden Beach w Skanes Odpowiedz Link Zgłoś
woda6 Blibane- info sierpien 2006 23.08.06, 15:14 Witam wszystkich serdecznie, zamieszczam tu kilka informacji dot. hotelu- widzę, że jest to gorący temat smile.gif 1. Hotelowe 3 gwaizdki oznaczają polski standard nieco wyzszy od turystycznego. Nalezy spodziewac sie skromnie wyposazonego pokoju (lozka, lustro z poleczka, szafa na ubrania) oraz srednio utrzymanej lazienki. Drzwi dopokoju zamykane sa na zatrzask (a dokladniej jedynie na bolkade klamki), a nie zamek! Pokoje wychodza na ruchliwa i baaaardzo glosna ulice, przy ktorej stoi minaret (5 razy dziennie nawoluje do modlitw) oraz na "patio", czyli czesc z basenem, skad do poznych godzin nocnych dobiega glosna muzyka (w sierpniu krolowaly przeboje 50Centa, Patrycji Markowskiej oraz rosyjska muzyka rozrywkowa). 2. Basen jest bardzo maly. Cztery osoby w wodzie, a odnosi sie wrazenie tloku. 3. Restauracja utrzmana w srednim stanie czystosci- tzn. obrusy ze sniadania nie sa zmieniane ani na obiad, ani na kolacje. Czesto zostaja na stolach rowniez przez nastepny dzien. Oczywiscie nie musze nadmieniac, iz juz po pierwszym posilku, przybieraja one wiele barwnych plam. Posilki podawane sa na zasadzie szwedzkiego stolu, bez ograniczen. Czesto zdarzalo sie jednak, ze "kto pozno przychodzi, sam sobie szkodzi"- po prostu nie bylo juz takiego wyboru potraw, jak np chwile po rozpoczeciu godzin kolacji. Uwaga: jesli kolacja byla podawana w godz. 19-21, to juz o 18:45 tworzyla sie kolejka przed wejsciem (wszak kazdy chcial miec wybor smile.gif) 4. Posilki monotonne. Menu nie ulega zmianom. Kazdego dnia to samo. Sniadanie: jajko na twardo, dzem, ser bialy, chalwa, mielonka (ichni wyrob masarski, bedacy wariacja nt mortadeli), bagietka, croissonty lub babka piaskowa. Kawa (warto miec swoja, bo ta nie przypominala w smaku nic na podobienstwo kawy), mleko, kakao, herbata. Kolacje: surowki (mozliwosc wlasnej kompozycji z wystawionych skladnikow): zielony ogorek, pomidory, salata, kapusta biala i czerwona, ryz z mielonka i pomidorami na zimno, sosy do salatek (octowy i paprykowy ostry), smazone: plastry ziemniakow, baklazany, cukinia, dynia (czasem z serem), udka kurczaka, ryba (rybie glowy i ogony, nieliczne tuszki), makaron z sosem pomidorowym, zupa warzywna (nie cieszyla sie powodzeniem), bagietka, arbuzy. Napoje za dodatkowa oplata. Coca-Cola i inne napoje 2DT, piwo chyba 2,5DT lub 3DT. 5. Hotel gosci przede wszystkim Polakow, Rosjan i Ukraincow oraz srednia klase Algierczykow. Zona wlasciciela hotelu jest Polka, ale nie mozna liczyc na jej pomoc. Podobnie, jak na pomoc rezydenta (Pawel L.-nazwiska nie pamietam). rezydent wykazal sie calkowita ignorancja w przypadku zaistnialych problemow, mowiac ze jednyne co mozna zrobic, to napisac skarge po powrocie do Polski. O jego braku odpowiednich kompetencji nie bede wspominac. W Recepcji mowia lamana angielszczyzna- mozna sie dogadac. Pokoje sa sprzatane codziennie. Ale uwaga: wartosciowe rzeczy warto nosic przy sobie, albo zostawic w depozycie w recepcji (10DT za tydzien). 6. Przykre rzeczy, ktore zdarzyly sie uczestnikom z mojej wycieczki: - podczas 2dniowej nieobecnosci w pokoju (wycieczka na Sahare), hotel "podnajal" pokoj innym osobom, nie baczac na rzeczy faktycznie zmieszkujacych tam osob. Rekacja wlasciciela hotelu oraz rezydenta: ignorancja. - kradzieze szamponow, drobynych kosmetykow i bizuterii. Reakcja wlasciciela hotelu oraz rezydenta: "hotel nie ponosi odpowiedzialnosci za rzeczy pozostawione w pokoju" - UWAGA: w ostatnim dniu pobytu pokoj trzeba zdac do godz 12!!! Wiec jesli ktos ma wyolt np o 2:30 w nocy (jak moja wycieczka) do tego czasu musi radzic sobie sam (przed wykupieniem wycieczki zaden uczestnik wycieczki nie zostal o tym poinformowany). Wobec "buntu" zona hotelarza zgodzila sie udostepnic jedna lazienke dla calej grupy. Bagaze mozna bylo zostawic w recepcji. - w kilku pokojach nie dzialala klimatyzacja oraz byly usterki w lazience 7. Inne informacje: - woda w kranie nie jest odsalana! Po odstaniu dodaje sie do niej chlor (informacja od tubylcow). Polecam zabranie ze soba dobrej odzywki do wlosow i nawilzajacego balsamu do ciala. - niskie cisnienie wocy w kranie - plaza nalezaca do hotelu, jest w rzeczywistosci plaza publiczna. Mozna natomiast chodzic na plaze do pobliskiego hotelu Marhaba Club/Marchaba Beach- wystarczy pewnym krokiem przejsc przez hotelowy hot, minac baseny, a przy wejsciu na plaze powiedziec, ze jest sie z hotelu Marhaba i poprosic o dwa lezaki pod parasolem (dostaje sie je bez oplat). Obsluga nie robi problemu. - okolica hotelu Blibane: bardzo nieciekawa. Z jednej strony bardzo ruchliwa ulica, z drugiej wyschle koryto rzeki. Do plazy lub hotelu Marhaba ok 5-7 min piechota. Przy hotelu Blibane jest sklep spozywczy (tanie owoce) i piekarnia (pyszne i tanie wypieki), czynne do poznych godzin wieczrnych. - hotel jest oddalony od centrum w odleglosci ok 20 min piechota. - taksowki: zawsze nalezy brac taksowke z TAKSOMETREM. Nie pytac o cene, a jedynie wsiac i powiedziec, gdzie chce sie jechac. Oplata naliczona przez taksometr bedzie ok dwa razy nizsza od tej, ktora powie taksowkarz. Taksowki sa bardzo tanie, np kurs nocny do pobliskiego Port El Kantoui (ok 7km) kosztuje ok 4DT, kurs do centrum Sousse z hotelu Blibane ok 2 DT. Kolejki, bryczki i busy sa drozsze od taksowek o ok polowe. - zakupy: polecam zakupy w tanim Magazine General (dom towarowy ze sklepem spozywczym, mozna placic karta). Mam nadzieje, ze ktos skorzysta z tych informacji. Chetnie odpowiem na ewentualne pytania mailem. Moge wyslac tez ZDJECIA hotelu i jego okolic. Pozdrawiam serdecznie i zycze milego wypoczynku (niekoniecznie w hotelu Blibane i z Exim Tour) Odpowiedz Link Zgłoś
etrusek Aqua Nour 28.03.06, 12:17 Gość portalu: inez68 napisał(a): > Przede wszystkim są juz błędy na stronie, na przykład hotel Aqua nour nie leży w pocie el kantaoui tylko w hammam sousse Zanim zacznie się komus wytykać błędy propnuje najpierw sprawdzić u źródła (katalogi biur podróży): Aqua Nour Położenie: 1 km od Portu El Kantaoui www.wakacje.pl/hotele/tunezja/port_el_kantaoui/aqua_nour.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Aqua Nour IP: 89.171.128.* 12.09.06, 08:55 Bylam tam, i jeżeli ten hotel polozony jest 1 km od portu, to Sousse musi lezec chyba z 15 km. Poza tym, wszedzie wokol hotelu na tablicach z adresami pisze Hammam... Odpowiedz Link Zgłoś
etrusek Re: Nowość: ranking hoteli 28.03.06, 12:10 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22878&w=39324850&a=39324850 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inez68 Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:39 1 km od Portu to chyba nie jest napisane że hotel jest w Porcie El Kantaoui :)))) zbyt jestem pewna tego co piszę zebyś mnie pouczał. Znam te katalogi na pamięc a i wiem gdzie hotel jest zlokalizowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inez68 Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 13:38 i jeszcze jedno, ja muszę szukać źródła bo sama tam byłam i wiem gdzie się mieści ( cikolwiek by nie napisali w katalogu) i z całą pewnością wiem że aqua nour jest w hammam sousse - ja sie nie wymadrzam tylko daję rzetelną informację i nie wiem dlaczego tak cię to zabolało??? pozdrawiam :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Pani Mądralińska IP: .1P3D* / 192.11.185.* 29.03.06, 18:02 Skoro jestes taka Mądralińska i tak obyta w tunezyjskich hotelach, to moze zamiast krytykować, zrobiłabyś coś pożytecznego i zamieściła kilka opinii no forum hotelowym forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22878&sortuj=6 Błędy popełniaja tylko ci, którzy mają odwagę coś robić. Lenie nie maja szans - wolą krytykować innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: IP: *.tcz.pl / *.tcz.pl 29.03.06, 19:16 Proszę zamieśćcie jakieś informacje o hotelu DIMESS w Mahadi jest bardzo mało wypowiedzi i tylko z zeszłego roku.Przeważnie z wycieczek 7+7. Nic o wczasch 7 czy 14 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inez68 Re: Pani Mądralińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 12:47 Szkoda mi czasu na darmowe porady, zwłaszcza dla wymądrzajacych się na tym forum. W końcu tutaj każdy który pisze wie wszystko najlepiej :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 13:16 Royal Jinene Sousse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek.sb Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 00:50 Skoro prosicie o uwagi to uwzgledniajcie brakujące hotele. Napisałem wcześniej, że brakuje Tej Marhaba w Susse!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.ghnet.pl 30.03.06, 19:23 Brakuje Sol Club Selima z Sousse (oferta m.in. Scan Holiday). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.04.06, 15:02 Brakuje też hotelu Nozha Beach w Hammamet [obecnie oferta Scan Holiday]. Byłam w nim 5 lat temu i byłam bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
annnna3 Re: Nowość: ranking hoteli 15.04.06, 17:54 Nie ma hotelu EL HANA RESIDENCE W SOUSSE. Może ktos był? Proszę o info o tym hotelu. Anna Odpowiedz Link Zgłoś
ewano2 Re: Nowość: ranking hoteli 12.05.06, 13:14 Brakuje bardzo fajnego Skanes Garden w Skanes. Super miejsce, bungalowy, swietna obsluga i animatorzy, bardzo dobre i urozmaicone jedzenie, ladna plaza, czyste, duze pokoje. Ja spedzilam tam ubiegle wakacje i bylam zachwycona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 21.05.06, 19:43 Witam, proszę o informacje na temat hotelu Royal Jinene **** Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiek_rr Re: Nowość: ranking hoteli 20.06.06, 21:41 brak jest Thalassa Village Sousse, otworzyli ten hotel po remoncie chyba w maju. Jadę więc jak dodacie to ocenie w lipcu :) Odpowiedz Link Zgłoś
ellfik Re: Nowość: ranking hoteli 23.08.06, 15:49 Brakuje info o Royal Jinene w Sousse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.uwgda.gov.pl 24.08.06, 14:02 El Mehdi Hotel w Mahdii - 3 gwiazdki, dostepna opcja BB, HB, All inc. Fajny hotel. Polecam a Odpowiedz Link Zgłoś
kashaw Re: Nowość: ranking hoteli 24.08.06, 15:32 Do listy mozna jeszcze dodac hotel La Residence Hammamet, jest w centrum starego Hammmametu wiec pewnie znajda sie ludzie, ktorzy bede chcieli sie czegos wiecej o nim dowiedziec Tu szczegoly z katalogu --> www.wakacje.pl/hotele/tunezja/hammamet/la_residence_hammamet.html Pzdr! ;) K. -- Galeria zdj. z Tunezji --> www.kashaw.fotolog.pl/8,2006,archiwum.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ninka Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 01:47 Brakuje hotelu Nour Justinia, jest o hotelu Justinia, ale o Nour Justinia nic. a to dwa rozne hotele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puszek Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 14:06 dlaczego tam tzreba sie logowac zeby dodac opinie??? nie wsztyscy maja konta na gazea.pl i nie kazdemu chce sie zakladac! zniescie to! dlatego tak malo tam recenzji jest, pomyslcie o tym..... Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia_24 Abir 05.10.06, 18:54 dodajcie cos o hotelu Abir na Djerbie :))) bardzo prosze bo szukam i zadnych informacji nie mam o tym hotelu tyle co z oferty!!! w wyszukiwarce gazeta.pl rowniez nic nie ma :((( Odpowiedz Link Zgłoś
stopka27 Re: Nowość: ranking hoteli 27.11.06, 18:27 a gdzie tej marhaba bylo juz wspomnane i nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: Nowość: ranking hoteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 21:50 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22878&w=49811726 Odpowiedz Link Zgłoś