Gość: gosiacha IP: 150.254.206.* 23.06.06, 14:50 Zastanawiam się , który kraj jest atrakcyjniejszy w pażdzierniku na wyjazd z 4 latkiem. Z góry dziękuję za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kot_klakier Re: Tunezja czy Egipt 23.06.06, 18:14 EGIPT!!! zdecydowanie 2 lata temu bylam w egipcie, rok temu w tunezji. Ta sama kasa za wycieczke ale na miejscu nie ma zadnego prownania, niebo a ziemia, bylismy baaardzo rozżaleni ze pojechalismy do tunezji, ale czlowiek sie uczy cale zycie ;) pozdrawiam Ewa gg 1066543 Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: Tunezja czy Egipt 23.06.06, 21:50 no cóż... Moim zdaniem TUNEZJA nie jest juz tak gorąco, nie ma tłoku i pobyt jest komfortowy. W Tunezji są ładne plaże z jasnym piaseczkiem, a w Egipcie dużo brzydsze, są skałki, kamienie, bez klapek raczej nie wchodzić w niektórych miejscach, no chyba, że hotel zrobił sztuczną laguny, ale i tam bywają niebezpieczne jeżowce. Który kraj atrakcyjniejszy dla 4- latka? Jakie atrakcje masz na myśli? W Tunezji może pojeździć na wielbłądzie np... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Tunezja czy Egipt IP: *.chello.pl 24.06.06, 09:13 Myślę, że na pobyt z małym dzieckiem lepsza jest Tunezja. Bardziej sprzyjający klimat i piękne piaszczyste plaże. Wybierz tylko dobry hotel bezpośrednio przy plaży z atrakcjami dla dzieci(zobacz oferty TUI i Scanholiday) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzanna162 Re: Tunezja czy Egipt IP: *.cable.wsm.wielun.pl 24.06.06, 09:49 Rosa Beach ze Skanu nigdy z Ecco wspaniali animatorzy dla dzieci zresztą dla dorosłych też.Bezpieczna plaża dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
janka76 Re: Tunezja czy Egipt 24.06.06, 20:20 Na pewno na wyjazd z 4 letnim dzieckiem lepszajest Tunezja. Plaża zblizona do naszej /miałkipiasek/, woda mniej słona niż w Egipcie /nie wiadomo jak na słoną wodę będzie reagowało dziecko, mój syn nie umiał się do niej przekonać, pozostał basen/. Plaże w Egipnie różnią się bardzo od naszych. Jest nie wiele piaszczystych nie mówiąc o rafach w morzu co nie pozwala bawić się w wodzie. Jest tylko sprawa pogody. W Egipcie pogoda jest zawsze /deszcz wlaściwie nie pada/, jest ciepło. Musisz sprawdzić jak przedstawia się pogoda w tym czasie w Tunezji. Czy jest wystarczająco ciepło i co z opadami gdyż potrofi tam deszcz padać dość intensywnie. Gdyby pogoda była dobra polecam jednak Tunezję. Pozdrawiam Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Re: Tunezja czy Egipt IP: 217.11.140.* 25.06.06, 11:08 Ja właśnie byłam w październiku w Tunezji i pogoda była świetna , upały minęły i było miłe ciepełko ok 28 stopni, ale były i dni powyżej 40 stopni. Padało 2 razy przez kilka godzinek i była 1 burza, ale to było bardzo przyjemne wytchnienie od wiecznego ciepła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiacha Re: Tunezja czy Egipt IP: 150.254.206.* 25.06.06, 11:57 Bardzo dziękuję za wszystkie wypowiedzi.Chyba rzeczywiście zdecydujemy się na Tunezję. Czy możecie polecić jakiś fajny hotel, z wersją All? Przeczytałam wcześniej propozycję -Rosa Beach, coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
l-a Re: Tunezja czy Egipt 25.06.06, 12:55 Dobre hotele z all to Nozha Beach lub Golden Beach Club (Scanholiday) lub bardziej luksusowe Mehari Hammamet czy Magic Life Maner Imperial (TUI). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Re: Tunezja czy Egipt IP: 217.11.140.* 25.06.06, 15:52 Ja bardzo polecam Nozha Beach, bardzo fajny hotel w strefie turystycznej, spokoj,cisza w okolicy, bardzo ładna plaża z jasnym piaseczkiem i SUPER jedzenie. Chociaż to hotel *** podobnego jedzenia nie było w 5*. Organizowane sa w poniedziałki wieczory tunezyjskie- torty w kształcie gitary naturalnej wielkości i inne wydziwiane potrawy- super. Hotel nie jest najnowszy, ale jest bardzo czysto i miło, dla dzieci ogród zabaw i mini zoo ( było jak ja byłam przed 2 laty),animatorzy ciągle organizują jakieś rozrywki, cały dzień jakieś atrakcje , wieczorem sa konkursy i zabawy dla dzieci, dziecko na pewno nie bedzie sie nudziło. Plaże i cała strefa turystyczna są patrolowane przez policję konną. Mnie się tam badzo podobało, w tym roku planuję tam jechać znów , ale we wrześniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Re: Tunezja czy Egipt IP: 217.11.140.* 25.06.06, 15:55 aa mam zdjęcia z Nozha Beach- jeśli chcesz, napisz do mnie iwka0@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
janka76 Re: Tunezja czy Egipt 26.06.06, 14:48 Polecam Riadh Palms 4+ w Souse. Posiada piękny basen w gaju palmowym a tuż obok basen dla dzieci,dość duży gdzie 4-latek będzie mógł pływać lub bawić się będąc nadzorowanyn z pobliskiego leżaka. Poza tym hotel posiada własną plażę, na którą przechodzi się bezpośdenio z basenu. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 Re: Tunezja czy Egipt 10.07.06, 10:41 iwka901, a w Egipcie nie można pojeżdzić na wielbłądzie? :) Ciekawe... co do wyjazdu z 4 -latkiem to i w Egipcie i w Tunezji można znależć fajne miejsca i dobre hotele na spedzemie czasu z dzieckiem. Tu się nie zgadzam, że Tunezja jest lepsza, bo w Egipt jest dużo bardziej atrakcyjny. Zawiodłam się Tunezją a Egiptem do tej pory jestem oczarowana. Pamiętaj tylko, żeby jechać z dobryyym biuremmmm! Polecam Scan Holiday! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fi Re: Tunezja czy Egipt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 14:01 Ja też wybrałabym Tunezję. Jakie są atrakcje dla 4latka? Ano: piasek, woda i ew towarzystwo innych dzieci - bardzo bezpiecznie - wszytscy lubia dzieci ;) to kraj bardzo proturystyczny i prodzieciowy ;) - na plaży fajny miałki piasek, idealny do tworzenia budowli ( w Turcji bardziej żwirowy, niezbyt dobry do zabawy) - warto wybrac hotel z dużym basenem i bezpośrednio przy plaży ( 4 latek dalego nie zajdzie) - woda bardzo słona ( mój 4 latek się do niej zraził i kąpał tylko w basenie) - dobre animacje nie są złe Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Tunezja czy Egipt 10.07.06, 10:46 egipt ze względu na pogodę.... w tunezji w październiku lubi padać już często deszcz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Re: Tunezja czy Egipt IP: 217.11.140.* 10.07.06, 17:13 Często to może przesada, padał 2 razy,przez 2 tyg, ale to był bardzo przyjemny deszczyk. Odpowiedz Link Zgłoś