Dodaj do ulubionych

masakra w hana beach wrocilam!!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 12:39
witam wszystkich na forum wczoraj w nocy wrocilam z sousse z hotelu el hana
beach.Przed wyjazdem przeczytalam duzo informacji n temat tego hotelu i mowie
sobie jacys moze zmanierowani ludzie pisza te posty nie jestem wymagajaca w
wielu miejscach spalam na swiecie, i wiele widzialam , ale takiej zezni
nigdy.Hotel jest straszny nie ma w nim klimatyzaji tylko nawiew ktory nie
dziala,co mnie najbardziej przerazilo, obsluga hotelowa chamska nie mila nie
uprzejma na lyzeczki czekalam 15 min na stolowce,obrusy brudne,kible masakra
zaplesniala kotara w wannie, grzyb na scianach,sptzraczki ktore wogole nie
sprztaja, i wchodza bez plukania. myslalam ze juz mnie nic nie zdziwi ale
siedzac na stolowce widzialam jak kelner w brudnej koszuli zlotej pod pachami
zagarnia resztki jedzenia ktore wypadly z kocialoka z powrotem do tego gara
brudna szmata. hotel jest jak u nas za komuny w latach 80 identyczny i
personel taki sam.Rzedyentka straszna kiedy zglaszalimy jej nasze zale pani
ewa liskiewicz zula gume i pisala smsy, centralnie nas zlewajac.morze z
plywajacymi podpaskami i osranymi pampersami!dlatego moj zoladek nie mogl
tego juz wytczymac i przez 2 dni zdychalam z bolu.Bylam juz i w egpcie i w
markou, i wiem ze jest to afryka i wiem czego sie moge spodziewac,ale co
njgorsze ze ludzie ktorzy placili te same pieniadze co ja mieli takie hotele
ze serce mi pekalo jak ogladalam ich zdecia i sluchalam ich wraczen.Na
dodatek jechalam ze sprawdzonego biura sun& fun z ktorym jezdze od lat, i
taki hotel poprostu masakra. Wiem ze w folderze jest napisane dla malo
wymagajacyh ale ten hotel jest chyba dla zeznikow nie obrazajac ludzi ktorzy
pracuja w zezni.Blagam was nie jedzcie do tego hotelu bo za te same pieniadze
sa naprawde fajne hotele i mila obsluga bo sie rozczarujecie. nie czytajcie
tych postow ze jest tam fajnie, dobrze tunezja jest piekna ale hotel jest do
dupy,nie pocecam zabieram sie za pisanie reklamacji do tego biura bede sie z
nimi sadzic,bo przyjechalam bardziej zmeczona uzeraniem sie z tymi ludzmi co
tam pracowali niz wypoczelam,mam kilka fotek ktore zbija z nog kazdego,
poduszki w pokojach brudne smierdzace na schodach kawalki jedzienia,kiepy
wszedzie,smrod rozlegal sie po calym hotelu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Poznanianka Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.06, 17:35
      To bardzo ciekawe co piszesz. Mam wykupione wczasy w tym hotelu i sugerowałam
      się opiniami z tego forum. Możesz nazawać mnie naiwną, ale ja cieszę się na
      wyjazd i mam nadzieje, że się nie rozczaruję.
      Dziwi mnie tylko to, że twoja opinia jest tak różna od opinii innych ludzi
      wypoczywających tam. Większość z nich jest zachwycona. Klimatyzacja według nich
      jest! Część z nich pisze też, że "stuff" traktuje cię tak, jak wysokie są twoje
      napiwki dla nich, lub też ich brak. Czy to prawda? Pozdrawiam
      • dorrisha Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! 07.08.06, 13:27
        Strasznie dziwi mnie Twoja wypowiedź. W hotelu El Hana beach byłam od 11
        lipca .Byłam i jestem zachwycona tym miejscem. Nikt nie sprawił mi
        przykrości , tym bardziej nie był chamski czy wulgarny. Obsługa traktowała mnie
        wyjątkowo( w Polsce nie byłam tak traktowana przez hotelową obsługę!!!!). Na
        stołówce kelner był wyjątkowy , sympatyczny. Sztućce, napoje miałam od razu
        kiedy przychodziłam. Nie musiałam nawet staw w kolejce do stołu szwedzkiego ,
        gdyż kelner przeprowadzał mnie przez pomieszczenie dla służby do sali obok ,
        która świeciła pustkami. Jeżeli chodzi o sprzątaczki to pierwszego dnia
        zostawiłam jej list , w którym wypisałam do niej prośby dotyczące sprzątania,
        wzystkie spełniła i jeszcze tego samego dnia przyszła z listem i poinformowała
        mnie o jego przeczytaniu. Jeżeli chodzi o wchodzenie sprzątaczki do pokoju bez
        pukania to oświadczam Ci ,że od tego są wywieszki ,które wiszą na klamkach i
        jeżeli chcesz skorzystać z usłóg sprzątaczki to wywieszasz kartkę na
        odpowiedniej stronie - wtedy przychodzi( wystarczy tylko wczytać się w treść ,
        a nie mieć pretensje). Wspominając jeszcze o recepcji to również nie miałam
        żadnych zastrzeżeń, byli mili, symatyczni i żetelni dlatego naprawdę nie wiem
        czego się czepiasz. Natomiast jeżeli chodzi o pokój , to mieszkałam na 4
        piętrze i nie miałam ani grzyba , ani żadnych robaków niczego!!.
        • Gość: zenek@interia.pl Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.08.06, 22:06
          Propunuję dorrisha kilkanaście lekcji ortografii !!!
      • Gość: wojas@wp.pl Re: masakra w Les Pyramides w Nabeulu IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.08.06, 22:02
        Niestety mnie wrobiło biuro podróży TRIADA !!!!! Odradzam wszystkim, którzy by
        chcieli skorzystać z usług tego oszukańczego biura!!!!Hotel i bungalowy brudne!
        Po ściele i ręczniki również! Jadalnia bez klimy, obrusy poplamione, pod stołami
        zawsze resztki z poprzednich dni. Kelnerzy/ ci starsi/ patrzą na gości jak na
        intruzów zabójczym wzrokiem ! Horror.... Jedzenie bezsolne i dla tych co
        przychodzą później zawsze brakuje. Do tego temperatura 40-45*C i strasznie duża
        wilgotność. O tym w biurze nikt nie informuje, bo po co czasem by ktoś
        zrezygnował Współczuję tym, którzy mają podróż do Tunezji przed sobą!!! Do tego
        jeszcze wredna rezydentka Magda !!!
    • martiness77 Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! 04.08.06, 23:05
      Czesc Kate!
      Moge prosic o pare fotek z tego syfu?
      martiness77@gazeta.pl
      Chcialbym to zobaczyc, mam nadzieje, ze poza hotelem zadowolona z pobytu
      jestes, w koncu nie tylko hotelem czlowiek zyje, ale i tak wspolczuje (staram
      sie szukac pozytywow)
      Pozdrawiam :)
      • antidotumm Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! 05.08.06, 00:02
        Ja w tym roku bylam w tym hotelu: pokoje czysciutenkie, jedzenie super,
        klimatyzjac wiala jak Grenlandia, cudowne baseny w przepieknym ogrodzie
        palmowym.
        Hotel polecam kazdemu!
    • amoniaaa wyślij mi fotki na gazetowego!!!! 05.08.06, 10:48
      z góry dziękuję
      • Gość: ja Re: wyślij mi fotki na gazetowego!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 16:07
        Bardzo ciekawe co piszesz. Byłam w El Hana Beach w tym roku i wydaje mi się,
        że Twój opis jest mocno przesadzony. W hotelu nie śmierdziało, pokoje były
        czyste, sprzątaczka zawsze pukała przed wejściem do pokoju, jedzenie pyszne. W
        morzu na żadne "niespodzianki", o których piszesz nie natknęłam się. Mam
        zdjęcia z pokoju i łazienki , mogę przesłać zainteresowanym.
        Wszystkim wyjeżdżającym życzę miłego pobytu w el hanie.
        • Gość: magdzie85 Re: wyślij mi fotki na gazetowego!!!! IP: *.chello.pl 06.08.06, 12:00
          Hej wybieram sie niedługo do dego hotelu i chciałabym prosić o zdjęcia, o
          których piszesz. Z gory bardzo dziekuje
          magdzie85@o2.pl
        • Gość: katarina Re: wyślij mi fotki na gazetowego!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 22:57
          mogę prosić o parę fotek?
          brombka@interia.pl
          z góry dzięki
        • Gość: Magda Re: wyślij mi fotki na gazetowego!!!! IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 08.08.06, 01:02
          Mogę poprosić o zdjęcia? (wszystkie), lece tam 31.08 i chciałabym wiedzieć jak
          to wygląda w rzeczywistości.. Z góry dziękuję ;)) moj e-mail: megi_1987@wp.pl
        • Gość: Dage Re: wyślij mi fotki na gazetowego!!!! IP: *.firma.o2.pl / *.firma.o2.pl 08.08.06, 09:58
          Witam,
          Ja tez popropszę o fotki! wybieram się tam w październiku i chcę wiedzieć jak
          jest naprawde. Piszcie dagelu@gmail.com
        • Gość: Anna Re: wyślij mi fotki na gazetowego!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:53
          Prosze jesli możesz wyslij mi kilka fotek z tego hotelu, wyjeżdzam 17 sierpnia
          i jestem strasznie ciekawa co zastane. I zgadzam sie z tym ze nie jade siedzieć
          w hotelu tylko na plaży badź zwiedzać.
          • Gość: anna Re: wyślij mi fotki na gazetowego!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:55
            Mój mail to apomazana@o2.pl
          • antidotumm Re: wyślij mi fotki na gazetowego!!!! 13.08.06, 00:13
            Hotel El hana beach polecam kazdemu! Wspaniale polozenie, przepiekny ogrod
            palmowy, baseny, plaza, rewelacyjne jedzenie, ladne i czyste lazienki,
            wspaniala animacja.
            Male minusy: niepiekne umeblowanie w pokoju (malo prawdopodobne aby to moglo
            komus... zepsuc wakacje i w szczycie sezonu - lekki chaos w restauracji (np.
            okresowe braki w sztuccach).
            Woda w basenach czysciutka, morze - to zalezy skad wieje wiatr. Plaza
            codziennie sprzatana.
            • Gość: Realistka Do antidotum! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 01:41
              Antidotum Ty pewnie jesteś właścicielką biura poróży
              albo rezydenką hotelu El Hana Dzicz.
              Ewentualnie mieszkasz w lepiance skoro się Tobie
              w tym hotelu podobało.
              • Gość: Sas do realistki IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 13.08.06, 11:45
                To typowo po polskiemu jak nie masz konkretnych argumentów to zawsze mozesz
                uknuć teorię spiskową lub w prostacki sposób kogos obrazić - szanowna PANI
                mieszkająca zapewne w apartamentowcu za 1 mln dol . Sas
              • Gość: Bonkers Re: Do antidotum! IP: *.tvk3.pl / *.tvk3.pl 13.08.06, 15:20
                NC
        • Gość: piotrek 30lat Re: wyślij mi fotki na barberos@o2.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 12:46
          Witam,
          myślimy czy wybrać się do tego hotelu El Hana Beach z dziećmi 1,5 lat i 2,5
          lat) na 7 dni w All inc. Czy warto?
          Bedziemy wdzięczni z opinie.

pozdrawiamy

Piotr 30lat
          barberos@o2.pl poproszę fotki
    • Gość: aza Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 20:50
      Fakt jest taki że jest to fatalnie położony hotel.
      w samym centrum głosnego i smrodliwego SOUSE. Plaża dzielona z publiczną
      (maskara wszędzie pełno miejscowych brudasó)
      Byłam w Marhaba Club i byliśmy bardzo zadowoleni. W położenia, z prywatnej
      plaży i wyżywienia
      • Gość: ja Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 23:12
        To bardzo przykre moim skromnym zdaniem ze ktos kto wybiera sie do Tunezji
        nazywa Tunezyjczykow "miejscowymi brudasami"... wystarczy rozejrzec sie po
        plazach hotelowych, na ktorych smieca TURYSCI!! Nie twierdze ze Tunezyjczycy to
        pedanci, ale bez przesady... "plaza dzielona z publiczna"... też mi cos, czy im
        juz sie nic nie nalezy?? jeju, po co w takim razie wybierac sie do Tunezji
        skoro nie jest sie w stanie patrzec na ludzi tam mieszkajacych?? a swoja droga
        radze wybrac sie na plaze do Gdanska...niewiele sie rozni pod wzgledem
        czystosci ;)
    • Gość: ki Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 15:15
      witam ponowinie na forum. oczywiscie co to tunezji jestem zadowolona bodo
      hotelu sie przychodzilam tylko przespac. uwazam ze mojpost nie jest
      przesadzony, bo czemu spotykajac na lotnisku 15 osob miszkajacych w tym hotelu
      15 bylo nie zawowolonych , to nie tylko moja opinia ale to co od nich
      uslyszalam to tez sie zdolowalam to np ze pani kradly sprzataczki nie
      milosirenie kosmetyki to ze pani z malym dzieckim nie dostala lozeczka to ze
      nastepna pani dostala pokoj i kiedy otworzyla drzwi na lozku spal jakis
      na..y arab, to ze sobie sprztaczki robily imprezy pod nieobecnosc lokatorow
      itd. ale juz nie bede nazekac, bo nie jestem taka osoba przykro mi bylo
      poprostu tylko dlatego ze ludzie za te same pieniadze mieli super hotele, bylam
      w egipcie w 3 gwiazdkowym wiec czulam sie z niesmaczona tym co widzialam w
      tunezji tam stol z salatkami czy ciastami byl wiekszy niz cala ta stlowka w
      tunezji, bylo czystko schludnie milo, a co do napiwkow bo pewna pani sie
      spytala czy od napiwkow zalezy jak cie traktuja, wiec szczerze mowie ja nie
      dawalam tym zladzieja zadnych napiwko bo byli nie mili, ja daje napiwki jak
      ktos jest mily i jestem zadowolona z ich uslug. to tyle, wybor nalezy do was,
      pozdrawiam i zycze cudownych wakacji.
      • Gość: mikdan Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 18:30
        Byłam w tym "hotelu" w ubiegłym roku i widzę, że się nic nie zmieniło. Byłam w
        tej lepszej sytuacji, że dawałam napiwki kelnerowi (taki mały brunet z umęczona
        miną) tak więc obrus maiałam czysty, łyżka do zupy czekała na serwetce, mała
        łyżeczka do lodów też, a rano czy chciałam czy nie pędził nalać ichniejszej
        lemoniady. No nie wiem może nam Polakam dawali takie koszmarne pokoje. W
        październiku ubiegłego roku było masa Niemców,Węgrów, Czechów, Skandynawów,
        Rosjan. Nas Polaków było naprawdę niewielu w porównaniu z innymi nacjami.
        Spotkałam ludzi mieszkających w pozostałych Hanach (ten sam ogród tylko 4*) oni
        na warunki sanitarne nie narzekali, mieli czysto, ale i tamte Hany były
        znacznie młodsze. Czy to tak naprawdę wiele wymagać czystości? To, że to 3* i w
        miarę niedrogo nie oznacza, że totalny syf jest do akceptacji.
        A tak nawiasem byłam z Neckermannem. Do tunezji pojadę ponownie bo kraj do
        zwiedzania świetny, ale hotel wybiorę rozważniej w czym mam nadzieję pomogą mi
        opinie innych internautów. Dlatego też bardzo Was wszystkich proszę
        uzupełniajcie ranking hoteli, ale piszcie trochę więcej niż "było świetnie"
        albo "samo dno".
        pozdrawiam mikdan
      • Gość: Agunia Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 01:13
        belindka@tlen.pl

zastanawiam się nad tym hotelem ale widze ze nie warto poprosze rowniez fotki
        SYFU!!!
    • Gość: Anita Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 19:37
      Hej!Byłam w tym hotelu z chłopakiem przez tydzień, wróciliśmy 2 sierpnia.
      Akurat z hotelu jesteśmy bardzo zadowoleni.Z tym, że musze zaznaczyć , że
      odrazu dopłaciliśmy 22 euro, aby miec pokój wysoko (bo podobno im wyżej tym
      pokoje lepsze) i z widokiem na morze. Dostaliśmy pokój na 7 piętrze. Pokój był
      czysty, pościel i ręczniki też.Widok niesamowity. Klima działała super. Akurat
      jeżeli chodzi o sprzątaczki to sie zgadzam: wchodziły często i bez pukania. Ani
      razu nie zostawiliśmy im napiwku, a mimo to w ciągu naszego tygodniowego pobytu
      pościel i ręczniki były zmienone 3 razy. Jeżeli chodzi o jedzenie to uważam, że
      w porównaniu do innych hoteli, było bardzo dobre: smczne i dośc duży wybór. Z
      kelnerami nie mieliśmy problemu. Z napiwkami dla nich nie przesadzaliśmy,
      daliśmy drobny napiwek może z 2 razy.Zawsze mieliśmy czyste sztućce, z
      łyżeczkami do deserów też nie było problemów. Kelner przynosił gdy poprosiliśmy
      lub sami sobie braliśmy (zauważyliśmy, że trzyma je na swoim małym stoliku pod
      obrusem :)Korytarze były czyste. Windy naz wnerwiały i troche śmierdziało ale
      mimo to uważam hotel za ok.Położenie hotelu jest bardzo dogodne: wszędzie
      blisko. Hotelowy "ogród" (miejsce przy basenie) jest fajny i czysty, rosną tam
      ładne palmy dktylowe. Dziwie sie nasze wrażenia są tak skrajne.My byliśmy z
      TRIADĄ i organizację wyjazdu oceniam bez zarzutu. Rezydentka pani Alicja
      Skupniewicz była bardzo miła, rzeczowa i służyła nam pomocą i radą. Równie
      sympatyczna była nasza pilotka Patrycja podczas wyjazdu na Saharę.Życze
      wszystkim miłego pobytu w tym hotelu i pozdrawiam! PS pamiętajcie , ze
      naprawde warto dopłacic do pokoju z widokiem na morze
    • Gość: Sas Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 07.08.06, 00:33
      Nie wiem w jakim kate byla hotelu , ja byłem w El Hana Beach. Nie wiem też czy
      Jej OPONIA to mierna prowokacja , czy zasłyszana lub przeczytana opinia osoby
      ktora NIGDY w tym hotelu nie była . Kate KŁAMIE że w El H nie ma kilmy -jest z
      trzystopniową regulacją . Kete KŁAMIE że wszędzie jest grzyb na ścianach i
      zaplesniale wanny - spaliśmy w dwoch pokojach PARZYSTYCH / 2pięt/ 3 nocki i w
      pokojach NIEPARZYSTYCH / 8 pięt/ 10 . Pokoje przyzwoite Różnica tylko w WIDOKU
      z okna . Panie sprzątaczki KRĘCIŁY się od rana -POŚCIEL ZMIENIONA I UŁOŻONA W
      KOKARDKĘ , pokój odkurzony , łazienka posprzątana -moze dlatego że nie jestem
      ULTRA SKĄPIRADŁEM jak kate i ZRUJNOWAŁEM się co jakiś czas na 2 złotowy
      napiwek. A co do kibli może SZANOWNA KSIĘŻNICZKA kate nie odróznia KIBLA OD
      UMYWALKI i dlatego MIAŁA PROBLEMY bo słowo MASAKRA nic mi nie mówi . Co do
      osranych pampersów i podpasek pływających w morzu przy El h to rzeczywiscie że
      mozna dostać roztroju żołądkowego jeżeli KTOŚ OPOWIADA TAKIE BREDNIE.W czasie
      mojego pobytu w El H mieszkali RZEŹNICY / hrabianko rzeźnik pisze się przez R
      Z / z Holandi . Niemiec Francji , byłe demoludy , arabowie itd. Ciekawe czy po
      przeczytaniu twojego postu nastepni odwołają rezerwacje.Sadzę że jesteś jedną z
      tych TURYSTEK króre wydając niewielkie pieniądze mają bardzo wielkie wymagania
      BO KTOŚ / zapewne taki upierdliwy jak ty/ powiedzial że U MNIE TO BYLO
      FAJNIE.Reasumując przyzwoity hotel , ładne baseny / ciekawe animacje/, bardzo
      ładny ogród blisko do czystego i cieplego morza , plaza sprzątana każdego
      ranka . W KOMBINACIE gdzie przebywa kazdego dnia ponad 1000 osób mają prawo
      wystąpic pewne niedociągnięcia. Zawsze znajdzie się ktoś taki jak ty który
      będzie PASTWIŁ SIĘ NAD DROBIAZGAMI lub przytaczał nieprawdziwe historie. A
      kiedy napiszesz już REKLAMACJĘ to mam nadzieję że biuro zrobi z niej UZYTEK w
      KIBLU -MASAKRA. Niepozdrawiam Sas
      • Gość: ki Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 15:56
        A i jeszcze jedno,mam w domu klimatyzacje i wiem doskonale jak ona wyglada i
        jak dziala.W hotelu jest zwykly nawiew,ktory Ty nazywasz klimatyzacja,i ktory
        akurat w twoim pokoju dzialal.Miales szczescie.A co to tandetnej kokardy ktora
        ukladala sprztaczka na twoim lozku z poscieli, jak to ci sie podobalo ty chyba
        malo wymagasz od siebie i od zycia, mnie sie pobobalo jak w jednym z holeli
        pan ukladal mi z recznikow takie rzeczy ze sie nie moglam nadziwic i moja
        posciel byla obsypana platkami roz!-Ksiezniczka:)
        • Gość: Sadud Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: 195.85.249.* 09.08.06, 12:21
          A dla tej Pani prosze o stworzenie nowej kategorii Hoteli! ********** myślę, że
          nie starczy... Jak się jedzie do *** to i taka kokarda cieszy, że wogle jest!!
          • Gość: bolek@op.pl Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.08.06, 22:15
            Ale sadud jesteś mądralą !!! Czy są dwie ** czy pięć to czysto musi być zawsze !!!
      • Gość: ki Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 16:06
        Musze jeszcze raz napisac bo moj post nie doszedl .Panie Sas po to jest to
        forum zeby ludzie mogli wyrazac swoje opinie a Ty nie jestes od krytykowania
        i osadzania czy ktos klamie czy nie.Kazdy czlowiek ma inne wymagania co do
        jakosci swojego zycia.Uwazam ze cena jaka zaplacilam za wycieczke nie jest
        wcale taka mala 1500razy 2. Za 30 tys zl chyba mam prawo oczekiwac minimum
        czystosci, dzialajacej klimatyzacji.Panie sas doskonale potrafie odroznic
        umywalke od kibla,bo wychowalam sie w miescie za to Ty chyba na peryferiach bo
        zalatwiales sie chyba do "wychodka" i dlatego standart w tym hotelu jest ci
        obojetny.Ja nie namawiam ludzi do rezygnacji z wakacji tylko sugeruje ze za
        identyczna sume pieniedzy maja hotel o naprawde lepszym standarcie.PanieSas
        przeczytaj sobie inne strony internetowe na temat tego hotelu 80% na 100% jest
        nie zbyt pochlebna, wiec chyba inni tez klamia.
        • Gość: Sas do ki IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 07.08.06, 17:42
          Zgadzam sie z toba że kazdy powinien wyrażać na forum swoje opinie. Czy ktoś
          kłamie czy nie mogą zweryfikować fakty lub inni forowicze , którzy byli w El
          H. Jezeli SZANOWNA KSIĘŻNICZKA ki ma takie a nie inne wymagania CO DO JAKOŚCI
          SWOJEGO ŻYCIA to na pewno są w Tunezji hotele dla WYMAGAJACYCH tyle że nie za
          1500 zł .Jezeli WYMAGAJĄCEJ KSIĘŻNICZCE ki nie dzialala klima to jako MIASTOWA
          powinna umieć OTWORZYĆ DZIÓB na miejcsu a nie wylewać żale po fakcie na
          forum.Nasz rezydent MAHER załatwial ludziom lekarza , zamieniał pokoje ,był
          poprostu NA GWIZDEK . Co do standartu to jest on taki jak w opisie katalogowym
          i jesli chodzi o takiego WSIOKA jak ja -umiejącego nawet czytać chyba w
          przeciwieństwie do ciebie - to przed wyjazdem przeczytałem ofertę katalogową i
          wiele róznych opini na forum .Ale chyba KSIEZNICZKA ki czyta inne forum bo na
          tym - własnie przynajmniej 80% opini dotyczacych El H jest pozytywnych/ nawet w
          twoim wątku/. Gdyby SZANOWNA KSIEŻNICZKA ki pisała ,że w moim pokoju złe bylo
          to i tamto - to jest to ewentualnie do przyjęcia , ale ki pisze że cala El H i
          otoczenia jest BE. Trudno dyskutować z WIECZNIE NIEZADOWOLONYMI - do ktorych
          zaliczam ki - nie chcesz jechac do El H , jedź do Dubaju - BĘDZIE TANIEJ I
          WYKWINTNIEJ. A jeszcze 1500 X 2 = moim WSIOWYM zdaniem 3 tys./ ani pisać ani
          liczyć TYLKO NARZEKAC / . Sas
          • Gość: parasol Re: do ki IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.08.06, 18:04
            popieram :) skoro "księzniczka" za 1500 zł x 2 mogła jechac do lepszego hotelu,
            to dlaczego tego nie uczyniła? Sas, masz rację - niech jedzie do Burj Al
            Arab!!! Tylko nie wiem, czy takie "księżniczki" w plastikowych klapkach, z
            torbą wypchaną od wody mineralnej zakupionej poza hotelem zostaną wpuszczone na
            próg :) C'est la vie...
          • Gość: ki Re: do sas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 19:16
            Panie Sas nie sprwdzaj mi bledow i nie wytykaj ze nie umie liczyc.Czlowiek
            pisze szykbo moze sie pomylic.Uwierz mi o swoje to ja sie doskonale potrafie
            wyklucuc, skoro moja rezydentka podczas rozmowy zula gume i pisala smsy i po
            parokratnym zwroceniu uwagi nasze proby i problemy nie zostaly rozwiazane i
            to nie tylko moje ale 10 osob ktre byly w tym hotelu i mieli podobne problem z
            brudnym pokojem i nie dzialajaca klimatyzacja, to tylko jedna rzecz zostala
            zeby zrobic tej rezydentce, ale ze nie uzywam przemocy.Troche zaluje ze sie
            wdalam w dyskusje z Toba, bo juz nie chce mi sie n ten temat rozmawiac. i nie
            lubie narzecac,ale twoje posty mnie prowokuja.Czlowieku masz racje nastpenym
            razem jade do dubaju.
            • Gość: Sas do ki IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 08.08.06, 12:06
              W El H oprócz rezydentów są panowie w recepcji , jest NENAGO , ITP. Cały czas
              wypisujesz o kosmicznej liczbie niezadowolonycj turystów , a na SWOIM wątku
              BIADOLISZ tylko ty , tych następnych 10 niezadowolonych TO GDZIE. Forowicze
              przesyłają zdjęcia pokojów w ktorych mieszkali i otoczenia El H a ty
              KSIĘŻNICZKO DALEJ IDZIESZ W ZAPARTE- CO STAJE SIĘ POWOLI NUDNE. Znasz
              przysłowie - JAK MASZ GŁUPIO GADAĆ TO LEPIEJ NIC NIE GADAJ. A planowanego
              wyjazdu do Dubaju oczywiscie ci zazdroszczę , współczuje tylko obsludze
              następnego hotelu w ktorym się znajdziesz. Sas
    • Gość: Sylwia24 Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 07.08.06, 11:56
      Ja tez była w tym hotelu i mam zgoła inna opinie!!!! Obsługa zarówno w recepcji
      jak i w restauracji przemiła! może dlatego, że my (podróżowałam razem z
      koleżanką) odwzajemniałysmy ich sympatyczne uśmiechy;-) Widziałam czasem takie
      panienki, które naburmuszone wchodziły obrażone na cały świat. I glośne
      komentarze naszych rodaków w restauracji "no kur... gdzie są nasze łyzeczki!?"
      Wybaczcie, ale ja pracując jako kelnerka nie skakałabym z radości obsługując
      takich "gości". Za pokój fakt, dopłacilismy 10 dolców ale było warto. Widok na
      morze z 4 piętra wart był tego. Na stołówce wiedziałam (z tego forum;-), że
      dobrze jest zamawiać wodę do kolacji, bo wtedy przychylniej patrzą na ciebie.
      Ale nawet gdy jej nie zamawiałysmy zawsze nasz kelner coś zagadał, naprawdę
      obsługa to niewątpliwie jedna z tych rzeczy które na pewno zapamiętam. Windy
      oczywiście zatłoczone i duszno w nich było, ale dało się to wytrzymać. Bardzo
      fajnie można spędzać czas przy basenie. Czysto, sympatycznie z muzyczką.
      POlecam szczególnie tym, którzy nie chcą być zaczepiani przez mijescowych, mowa
      oczywiście o dziewczynach szczególnie z jasnymi włosami, niebieskimi oczami. Na
      plaży zaczepki są BARDZO nagminne.
      I tak uważam te minione wakacje za jedne z najbardziej udanych. Serio myślę, o
      odwiedzeniu go raz jeszcze w październiku. Choć przed urlopem zastanawiałam sie
      po co niektórzy jadą w to samo miejsce?? Teraz trochę ich rozumiem. My mamy za
      sobą wrażenia niesamowite. POTWIERDZAM ZDANIE NIEKTÓRYCH Z TEGO FORMU, ZE
      Polaków którzy chcą zapłacić 1400 zł i oczekują Bóg wie czego powinno sie ...
      juz nie skończę. Ja jestem Tunezja zafascynowana.
      • Gość: ja Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 01:09
        Umieściłam zdjęcia z hotelu i pokoju www.redlobster.pl/tunezja2006/.
        Jezeli chcecie to sobie zobaczcie. Nie wiem czy to wazne, ale ja juz w Polsce
        doplacilam za pokoj (813), blisko windy i z widokiem na morze. Nie bede
        poszerzac rzeszy niezadowolonych Polakow, ktorych pelno bylo w el hana, dlatego
        kazdemu polecam ten hotel. Co do stolika i kelnerow w restauracji, wystarczy
        sie szrpnac na dinara napiwku co wieczor (ok.2 zl) i nie ma problemu z
        lyzeczkami. Ze sprzataczkami jest tak samo.
        Aha, tez mam klime w domu, jednak uwazam, ze jak na tunezyjskie upaly i warunki
        nawiew w el hana jest wystarczajacy. Proponuje jednak zostawaic dinara napiwku,
        zeby miec pewnosc, ze sprzataczka go nie wylaczy.
        • Gość: Sas Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 08.08.06, 11:48
          TEZ SPALEM W 813 . Pozdrawiam Sas
          • Gość: aga Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 15:10
            Mój pokój to 323 widok na morze bez dopłaty. Pokój czysty i posprzątany za cenę
            1 dinara dziennie ( bez zastrzeżeń)Klima czy nawiew miło chłodziła.Kelnerzy
            przynosili łyżeczki, a i bez nich można sobie poradzić. Hotel duży, ale ładnie
            położony. Plaża bez zarzutu. Wydzielona część hotelowa, gdzie starają się
            pilnować turystów. O kradzieżach w hotelu nie słyszałam, choć pewno jak wszędzie
            się zdarzają. W Polsce też kradną.Mogę polecić ten hotel. Mnie się podobało i
            nie tylko mnie.
        • mikdan Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! 10.08.06, 21:59
          Nie mam wątpliwości to ten sam hotel, ale łazienki to oni maja tam jednak
          różne, albo od ubiegłego roku wysprzątali. Fakt, od 3* nie należy wymagać
          cudów. Z obsługą nie miałam problemów, a dinar z dodatkiem chociaż minimum
          uśmiechu załatwiał naprawdę dużo. A jeżeli chodzi o położenie - jednym
          odpowiada w centrum miasta, bo wszędzie blisko i można zobaczyć trochę
          tamtejszego kolorytu, inni wolą strefy turystyczne. Wolny wybór. A tak nawiasem
          mówiąc/pisząc jak się tak rozejrzeć po naszych ulicach, to tak wysprzątane? Czy
          trawniki po deszczu to pachną? Nie tam gdzie na mieszkańca osiedla przypada 3/4
          psa. No tak, do własnego bałaganu jesteśmy przyzwyczajeni. Tunezja dopiero uczy
          sie ekologii, ale nie jest tak najgorzej, nie przesadzajmy. Cieszmy sie
          pięknym, egzotycznym krajem i oprócz plaży i morza oglądajmy co sie tam da.
          Warto. pozdrawiam mikdan
    • Gość: Dage Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.firma.o2.pl / *.firma.o2.pl 08.08.06, 14:00
      to ja w takim razie chcę zobaczyć te zdjęcia. lecę tam w październiku więc w
      razie czego będzie jeszcze czas na podjęcie innej decyzji. wyślij mi je prosze
      na adres dagelu@gmail.com
      • Gość: ja Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 17:43
        Wyzej jest link do zdjec.
        • Gość: bea Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.aster.pl 08.08.06, 18:27
          Łazienka to rzeczywiście tragedia, reszta ujdzie.
          • Gość: Długi Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.08.06, 20:11
            Hehe Kate rzeznia masz racje. Kelnerzy chodzili z nozami beduinskimi,
            zapraszali turystow do krwawego tanca z szablami. Na dobranoc karaluchy do
            poduchy, wypelzajace z lazienki. Dla kazdego cos milego, nawet dla amatorow
            lesnego runa, świeze grzybki zgadnijcie skad... z lazienki. No i te pampersy
            wywolaly katastrofe ekologiczna w miescie ewakuowano turystow i
            tubylcow. ....Tak powaznie nie dajmy sie zwariowac. Hotel byl trzy gwiazdkowy
            czyli zgodny z moimi oczekiwaniami. Nie był to radison, czy inny ekskluzywny,
            byłem swiadomy ze wchodze w trzy gwiazdki. Pokoj był schludny i warunki w nim
            optymalne, o lazience nie wspomne. Zdjecia zamieszczone przez ..ja.. nie sa
            fotomontazem. Zazdroszcze troche pelnego widoku na morze. Mieszkalem na
            pierwszym pietrze miałem widok na basen i fale morskie, panorame promendy i
            morza zakrywaly palmy.Dla mnie karaluszki i grzyby to mity, przyznaje wnikliwie
            rozgladalem się za nimi, ostrzezony przed wyjazdem przez niektórych
            forumowiczow , zdziwilem się nie było ich . Klima dziala, tak zimno ze nauczony
            doswiadczeniem po poprzedniej nocy na nastepna noc zmniejszalem jej regulacje
            na drugi poziom. W trakcie dnia chodzila na trojce. Sprzataczka fakt zdarzalo
            się jej samowolne wchodzenie, jednak wczesniej zapukala ale była to godz 9 wiec
            w trakcie... ciszy nocnej nikt mi nie przeszkadzal. Kelnerzy mili i pozytywnie
            nastawieni, zapracowani w obsludze turystow, znalezli tez czas na pogawedke o
            tunezji o miescie. Spokojnie po angielsku lub niemiecku szlo się z nimi
            dogadac. Jak wypadalo na mieszkancow bylej koloni mowili biegle po francusku.
            Napoje do posilkow były bardzo drogie.....ceny porownywalne w Polsce litr wody
            mineralnej z gazem albo bez kosztowal jak się nie myle 1,2DT:) czyli około
            trzech zeta. Kelnerzy cieszyli się z napiwkow typu 300 milimow. Kapalem się w
            turkusowym morzu, nie mijalem boj typu pampersy, albo nie potykalem się o nie
            na plazy, bo ich nie było. Mankamentem plazy był brak prysznicy, niezwykle
            przydatnych po kapieli w zasolonym morzu. To chyba będzie na tyle, jak chcecie
            to pytajcie chetnie odpowiem. Chce jeszcze dodac ze należy wziąć troche
            poprawke ze Tunezja to kraj arabski, ulice nie raz nie były super czyte, no i
            nie raz unosil się odor, wiadomo jakie sa tam temperatury. Oczywiście odoru nie
            bylo w hotelu. Pozdrawiam
            • Gość: joan Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.such.nat.hnet.pl 14.08.06, 22:05
              jadę do kompleksu El Hana,do El Hana Residence i powiem szczerze- przeraziłam
              się tym,co przeczytałam o El Hana Beach.Jesli to ten kompleks to te same
              miejscaCzy wiesz moze cos o tym hotelu?
              • Gość: Długi Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 15.08.06, 00:44
                joan El Hana Residence to hotel majacy pol gwiazdki wyzej niz El hana Beach.
                Nalezy do sieci El Hana. Jest to osobny budynek. Co do warunkow w pokoju to nie
                wiem jakie tam panuja. Jest w nim telewizor, w elhanie beach nie ma go na
                standarowym wyposazeniu. Gdy znudza sie Tobie arabskie kanaly, mozesz podlaczyc
                do tv cyfrowke i podziwiac widoki na duzym ekranie:)Hotele sieci El hana
                polozone w malowniczym ogrodzie palmowym gdzie sa dwa odkryte baseny i brodzik
                ale pewnie o tym wiesz. Oba wymienione wyzej hotele posiadaja kryte baseny.
                Nasi rodacy, poznani tam, cenili sobie ten hotel Residence.
    • Gość: KUBSON Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 18:36
      witam
      mam kilka slow do powiedzenia na temat hotelu el hana beach.nie bede sie
      rozpisywal bo nie mam kasu ani ochoty pisac na ten temat. warunki sa tragiczne
      w pokojach na korytarzach na kuchni oraz na plazy hoteloewj. obsluga hotelu
      wyprowadza z rownowagi i trzeba uzyc sily zeby doprowadzic ich do porzadku. na
      plazy lata jakis kudlaty pirat z jajami wielkosci aruza i zbiera 5 dinarow za
      parasol. w morzu plywaja podpaski, piluchy, i inne parfocle ktore poodklejaly
      sie od kapiacych sie w ciuchach muzulmanskich kobiet. w piasku pelno kiepow
      oraz strzykawek pewnie z hivem.na stolowce zarcie luz tylko nie bylo czym go
      jesc. kelnarzy nie kwapili sie zeby je przyniesc.ogolnie atmosfera w miescie
      luzna. czarni rabia torebki sprzedaja dragi i wciskaja swoj towar
      przechodnia.fajny kraj dla kobiet ktore przyjezdzaja tu samotnie bo w ich
      ojczystym kraju nie popychaczy a tutaj za 20 dniarow nawet grube brzydkie
      pasztety znajda sobie chlopa na noc, dlatego moze tak dluzo pozytywnych
      komentarzy od kobiet ktore grzaly sie na okraglo z arabusami i nie
      przeszkadzala im otaczajaca atmosfera hotelowa. pragne tez zauwazyc ze panom
      ktorym tez sie tak podoba moze tez wpadni w oko przystojni machomeci.na koniec
      prage stwierdzic ze nie jestem osoba wymagajaca a wszytskie 3 kolejne moje
      paszporty sa wypelnione pieczatkami i sypialem w miejscach gorszych niz el hana
      beach jednak nie placilem za nie jak bym byl na wakacjach, jadac na wakacje do
      tunezji myslalem ze bede spedzal mimo czas a nie szarpal sie z jakimis
      czaruchami i odganiajac dilerow.jednak tym z pozytywami gratuluje pomyslu i
      nastepne wakacje proponuje spedzic w libanie tam przynajmiej beda wiedziec na
      co moga liczyc pozdro dla wszystkch.
      ps. kate chyba bylismy w tym samym czasie:)
      • Gość: ja24 Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.os1.kn.pl 14.08.06, 19:26
        twoja opinia "KUBSON" jest poprostu żenująca. Nawet nie chce mi sie pisać.
        Zmień forum. Z takimi komentarzami to prędzej na kafeterii znajdziesz cos dla
        siebie. porażka. Współczuje. Ja tez tam byłam! Co za brednie wypisujesz.
    • Gość: noe Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.08.06, 00:45
      Słuchaj - może byś tak przećwiczyła ortografię - bo Twój opis wygląda niczym te
      kible, które opisujesz...
    • Gość: Ania Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 14:33
      poprosze to te fotki anna.choluj@wp.pl
    • Gość: aniuta Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.uwgda.gov.pl 16.08.06, 15:20
      Ale mieliście pecha. Ja pojechałam do Mehdii - tam było super. Czysty hotel,
      grzeczna obsługa, piękana plaża, klimat raju.
      Zastanawiam się tylko czy to Wasze biadolenie wynika z "przerośniętych"
      oczekiwań, wymuskania czy nudzicie się. Ale obrażanie autochtonów to już
      przegiecie.
      • Gość: karo Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: 212.160.103.* 16.08.06, 15:45
        wiecie, co, to jest przykre - chciałabym zobaczyc jak wy czyscioszki macie u
        siebie w domach - zapewne Wersal pelna gebą??? Az się was czytac nie chce - ja
        nie wiem czy wy ludzie jedziecie wypocząć czy po prostu biegac jak inspektor
        Gadget po hotelu z lupa i szukac do czego moznaby sie przyczepić??? Idiotyzm!
        Szkoda Wam kasy wydac na porzadny hotel i potem tylko narzekacie - jest takie
        powiedzenie"jak sie nie ma miedzi to sie w domu siedzi" i to wam proponuje na
        przyszłość!
        • Gość: aniuta Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.uwgda.gov.pl 16.08.06, 15:52
          Wiesz co Karo? oni po prostu marudzić lubią. To taka narodowa choroba. Szkoda
          tylko że dopada młodych i lekarstwa na to nie ma.
          • Gość: karo Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: 212.160.103.* 16.08.06, 15:55
            Całkowicie sie z Toba zgadzam Aniuta - zazwyczaj sa to młodzi ludzie, którzy
            maja trochę kasy i jadą gdzieś za granicę tylko po to zeby marudzic i innym
            obrzydzic wakacje!
            • Gość: aniuta Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.uwgda.gov.pl 16.08.06, 16:03
              ja miałam fuksa - bardzo mało rodaków w hotelu. Wiesz jaki to komfort? Słowo
              Polak nie powodował złych skojarzeń. Po moim wyjeździe również !!! Ale to co
              opowiadali o "naszych rodakach" ludzie w samolocie - to włos się jeży na
              głowie. Właśnie takie towarzystwo - paniusie hrabianki i amatorzy whisky tworzą
              nasz obraz w świecie.
              • Gość: martuha Re: masakra w hana beach wrocilam!!!!! IP: *.crowley.pl 31.08.06, 11:48
                Ja mam zamiar wyjechac do el hana beach we wtorek. Nie wiem czemu sie tak
                wszyscy burza na komfort.. Jesli nie pasuje to zapraszam do 5 gwiazdkowego
                hotelu. A tak przy okazji to tak duzo czasu w hotelu sie siedzi chyba? Ja tam
                pod namiotem moge spac..oby bylo mi cieplo. Hotel generalnie do spania mi
                potrzebny. No, ale nigdy tam nie bylam i jak tylko wroce to napisze jakie moje
                wrazenia :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka