Dodaj do ulubionych

Wielbłady

IP: *.bsk.vectranet.pl 23.04.07, 09:42
Mam pytanie. Czy jest możliwość przejechania się na wielbładach, jeśli nie wybieramy się na Saharę? Wybieramy się między Sousse a Monastir i bardzo byśmy chcieli się przejechać na wielbłądach (szczególnie nasza Mała - 4 lata)
z góry dziękuję za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: moonbeauty Re: Wielbłady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 10:46
      Na plażach często przechadza się pan z wielbładem - można przejechać się wzdłuż
      plaży :)
      • pawel_bielsko Re: Wielbłady 23.04.07, 14:45
        Ostrzegam przed wielbladami. To nic przyjemnego. Poznalem "egipskie wielblady" i nie mam zamiaru wiecej razy korzystac z tej watpliwej przyjemnosci, nikomu nie polecam.
        • Gość: monisia Re: Wielbłady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 15:07
          Kiedyś zwiedzałam z grupą znajomych Tunezje na własną ręke wypożyczonym
          samochodem.Podczas jednego przystanku dostrzegliśmy nieopodal zagrode z
          wielbładami. Arab własciciel za niewielką zapłatą chętnie zgodził sie bym na
          jednym sie przejechała. Niestety zwierze było pół dzikie, nieprzyzwyczajone by
          ktokolwiek na nim siedział i skakało jak oszalałe. Zanim spadłam minęła chyba
          cała wieczność. Prócz masy zadrapań i siniaków nic powaznego sie nie stało ale
          jeśli wielbłąd, a zwłaszcza kiedy ma dosiąsć go dziecko to tylko ten oswojony,
          przyzwyczajony do ludzi jak te prowadzane po plaży.
          • Gość: moonbeauty Re: Wielbłady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 17:48
            Jechałam na wielbładzie podczas wycieczki na Saharę - wielbład spokojny, było
            bardzo fajnie, jeździłam kiedyś konno, ale to zupełnie co innego ;) wielbłady
            które chodzą po plazy są przeważnie starsze i bardzo spokojne :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka