Gość: Bursztyn13 IP: 195.205.221.* 10.08.07, 11:16 mam pytanko do tych którzy wrócili ...czy ktos kupował tam złoto. słyszłam ze jest tanie. jakie sa ceny i jak sprawdzic czy to naprawde ZŁOTO? pozdrawiam i z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: darek Re: Złoto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 13:18 wiesz tego jest kupa ale to zazwyczaj podroby,ja sie nadzialem i potem szczernialo,jak wrocilem do polski to sie nauczylem jak to rozpoznac,otoz pojdz do apart lub kruk i popytaj,zloto ma miedzynarodowe proby roznej wartosci i kazda ozdoba musi miec pewien ustalony w swiecie symbol,spisz sobie u jubilera i tyle wszelkie odstepstwa to podroby,nie kupuj zadnych lancuszkow na baarze,to te podroby,pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Złoto 10.08.07, 17:13 Tylko w państwowych sklepach jubilerskich z cenami.Drożej niż w Polsce więc po co wozić drzewo do lasu?.Handel i sprzedaż złota gdzie indziej jest w Tunezji przestępstwem,więc ZAWSZE jest to podróbka galwanizowanej miedzi lub cyny.To samo dotyczy innych metali szlachetnych i kamieni.To nie Turcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Złoto IP: *.gorzow.mm.pl 12.08.07, 13:34 Potwierdzam - złoto w Tunezji jest nie tańsze niż w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś