Gość: Kamil IP: *.chello.pl 12.09.07, 09:44 Dostałem atrakcyjną ofertę, początek grudnia, Monastir, hotel ****, 2 posiłki ,dwie dorosłe osoby 2000zł. Czy warto????? Dziś muszę się zdecydować, poradźcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piootr3 Re: grudzień Monastir IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.07, 11:16 Drogo. Już po sezonie. W morzu trudno sie pluskać, chyba, że jest się morsem. Chyba, że jest to cena za dwie osoby. Mimo wzystko, w tym okresie z Last Minute trafisz taniej. (chyba, że są to dwa tygodnie). Sprecyzuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: grudzień Monastir IP: *.chello.pl 12.09.07, 11:56 Precyzuję: 2000zł za dwie osoby, tydzień, i może być jeszcze termin 7 albo 10 listopada. O 200 zł drożej. tak jak napisałem hotel ****. Warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piootr3 Re: grudzień Monastir IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.07, 12:36 Jest, to nrmalna oferta, tyle, że w porównaniu z obecnymi cenami wydaje się okazyjna. To jest grudzień. Własciwie, to trzeba się wykazać sporym samozaparciem aby wejść do morza. Jeżeli lubisz zwiedzać i poznawać nowe tereny, to warto. jeżeli lubisz siedzieć w knajpie i balować, to warto, jeżeli lubisz leżeć na plazy i się opalać, to raczej niewarto. Ja bym pojechał. W listopadzie od biedy mozna sie jeszcze pluskać. Weź ze sobą wódkę i papierosy na wymianę i prezenty. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: grudzień Monastir IP: *.chello.pl 12.09.07, 13:01 Jednak zdecydowałem się na ten termin listopadowy, masz rację może jeszcze uda mi się popluskać, a poza tym zwiedzanie to jest to co lubię, jeśli nie bedzie padać to myślę, że pogoda będzie akuratna. Wódkę i papierosy, powiadasz? Trza pomyśleć! Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piootr3 Re: grudzień Monastir IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.07, 13:20 W Tunezji przez 500 lat siedzieli Rzymianie. Później przyszli arabowie z islamem, a oni nie niszczyli, tak jak chrześcijanie. Jest bardzo dużo zabytków rzymskich, które warto zobaczyć. Nie bierz wycieczek fakultatywnych, sam podróżując zapłacisz połowę. Tunezja jest bezpieczna, dawna kolonia francuska. Porozumiewać się można po arabsku, francusku, niemiecku, angielsku i na migi. Miejscowi poza centrami turystycznymi życzliwi i pomocni. Noclegi w hotelikach niedrogie (jeżeli nie będziesz mógł, albo chciał wrócic). Tydzień, to niedługo. Zalicz Muzeum Bardo w Tunisie i Kartaginę. El- Jem - coloseum. Nie stołuj się w knajpach dla turystów, tylko tam, gdzie miejscowi(oczywiście na wyjeździe). Zasada - tam, gdzie dużo miejscowych siedzi i je, jest smacznie i zdrowo. Wchodząc do takiej garkuchni czy kawiarni wypada powiedzieć "salem alejkum". Myj ręce przed i po jedzeniu. Noś ze sobą papier toaletowy, bo tam tego nie uświadczysz. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: grudzień Monastir IP: *.chello.pl 12.09.07, 15:01 Dzięki za podpowiedzi. na pewno skorzystam, 5 rolek papieru toaletowego na każdą wyprawę! Ech, żeby jeszcze ta listopadowa pogoda dopisała byłoby świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś