Gość: Aga IP: *.gprs.plus.pl 02.01.08, 11:20 W niedziele wrocilsimy z Sousse. Bylismy na Saharze, w Tunisie i Kartaginie. Chetnie odpowiem na pytania i poradze: agnieszkaboksa@yahoo.co.uk. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
graga27 Re: Tunezja 02.01.08, 11:33 Witam. Ja wyjezdzam za tydzien prosze powiedz jaka tam jest pogda? I w jakim hotelu nocowalas. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Tunezja IP: *.gprs.plus.pl 02.01.08, 14:04 Hotel Prima Life Karawan, 3 gwiazdki; standard typowy dla krajow arabskich. Nie bylo luksousow ale trzeba przyznac, ze calkiem przyzwoicie. Duzo jedzenia; mielismy HB i w zupelnosci wystarczy. Jednego dnia bylo 20 stopni a pozniej troche deszczu, troche slonca, okolo 13-16 stopni. Na pustyni po poludniu chlodno. Trzeba wziac cos cieplego i cos na sloneczne dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: Tunezja IP: *.chello.pl 02.01.08, 17:28 Mam pytanie odnośnie hotelu. Czy w czasie twojego pobytu odbywały się jakieś animacje, ponieważ planuje wyjazd pod koniec sierpnia, na ferie z dzieckiem. Pytałam w biurze powiedzieli mi, że owaszem są animacje ale ja wolę się upewnić. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Tunezja IP: *.gprs.plus.pl 02.01.08, 21:38 tak byly, co wieczor. w sezonie jest o wiele wiecej, lacznie z basenami na zewnatrz. polecam. mlodzi organizatorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alamic Re: Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 12:29 czy w tym hotelu jest basen ogrzewany ? lecę 6 stycznia ... czy jest tam kantor wymiany walut ? albo bankomat ? a jaka obsługa ? czy trzeba dawać łapuwke za pokój z widokiem na morze ? które piętro najlepiej ? pozdrawiam Ala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alamic Re: Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 12:27 czy lecisz może 6 stycznia 0 8 z w-wy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alamic Re: Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 12:25 witaj ! w niedzielę lece do sousse , na tydzień , powiedz o co chodzi z kartą wypełnianą na pokładzie samolotu - podobno jest tylko po angielsku, jakie ubrania zabrać , jak jest z bankomatami w sousse ? czy obsługują kartę maestro ? czy lepiej kupić walutę w Polsce i pózniej uwazac ,żeby ktoś nie ukradł ? jak jest z prezentami , co najlepiej kupować i gdzie w Sousse czy innych miejscach ? jakie wycieczki ? i za ile ? z góry dzieki za odpowiedż ala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: Tunezja IP: *.smrw.lodz.pl 03.01.08, 12:49 W samolocie zawsze wypełnia się kartę wjazdowa czy jak tam sie ona nazywa ... zawsze jest ona po angielsku i po arabsku / Tunezja /oczywiscie jak wolisz ... trzeba podac nazwisko imię i pare jeszcze takich tam miejsce zamieszkania cel podrózy ... uwaga trzeba miec przy sobie kartę pokładowasamolotu ponieważ na podstawie karty pokładowej i tej wypełnionej wbijaja ci wiże do paszportu ... na granicy ladowej na to samo czekasz ze 3 godziny... w Sousse nie byłem / w Hammamecie /.. bankomaty są wszędzie i kantory tez ...Uwaga waluta tunezyjska jest niewymienialna i jesli wymienisz za dużo to pozostałe srodki mozna wymienić z powrotem na dolary ale musisz mieć dowód ich pierwotnego zakupu w Bank of Tunezja wycieczki ... znajdź w googlach biuro sahel travel , które akurat mieści się w sousse i tam masz wszystkie mozliwe wycieczki .. az dziw bierze ale ceny u rezydentów polskich biur takie same a moze minimalnie tańsze pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: Tunezja IP: *.smrw.lodz.pl 03.01.08, 12:52 www.sahelvoyages.com/wycieczki/saf2d.htm tu masz dokładny link z opisem wycieczek Sahela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Tunezja/Sousse IP: *.gprs.plus.pl 03.01.08, 21:34 1. baseny sa 3 z czego jeden kryty woda w basenie bardzo cieplutka, czynny do 19.00 ale zawsze mozna poprosic o kluczyk i korzysta dluzej, sauna za doplata w hotlowym spa. 2. waluty nie mozna kupic w Polsce wiec radze wziac euro- kurs lepszy od dolara 1dolar-1,75 dinara 1euro -1,2 dinara 1 dinar to okolo 2,08 zl waluty mozna wymienic w recepcji i tam polecam jezeli chodzi o bankomaty to jest ich dosc duzo prowizja za wyplate z bankomatu to 10 zl mnie tak wyszlo przy wyplacie 100 dinarow 3. karte wypelnia sie w samolocie jest bardzo latwa do wypelnienia stewardesy pomoga; nie ma sie co martwic: imie nazwisko adres zamieszkania w polsce i adres pobytu w sousse dla Pani Prima Life Karawan; wazne karte zwraca sie przy wyjezdzie z Tunezji wiec trzeba trzymac 4 po przylocie odbywa sie spotkane z rezydentem, ktory odbierze Pania z lotniska wszystko wytlumaczy i popilotuje naprawde mily czlowiek arab ISHA u niego placie sie za wycieczki przy schodach do spa sa tablice na ktorych wszystko jest opisane Rezydent jest bardzo mily jest czesto w hotelu zazwyczaj o umowionych porach-jest punktualny!!! polecam wycieczke na sahare trwa 2 dni koszt 194dinary -jazda na wielbladach okolo1 godziny 4 godziny na jeepach po saharze i gorach zwiedzanie malych miasteczek naprawde niezapomniane wrazenia druga wycieczka to Kartagina i Tunis koszt 68 dinarow wycieczka 1 dniowa nie przynoszaca tyle emocji co sahara ale tez polecam 5. pokoje z nieparzystymi numerami wychodza na morze mozna sie wyklucac albo dac kilka dinarow osobie ktora wydaje pokoje w recepcji niespodzianka w hotelach jest to ze nie ma cieplej wody jest tylko letnia ale tam tak juz jest znajomi byli z 5 gwiazdkowym hotelu tez nie bylo cieplej najlepszym rozwiazaniem jest dluzsze spuszczanie wody pojawia sie wtedy cieplejsza natomiast nie mozna jej pic.Wode mozna kupic albo w hotelu albo taniej po wyjsciu z hotelu na ulice skrecic w prawo i za 200m po przeciwnej stronie ulicy od hotelu jest maly sklepik tam woda kosztuje od 500 milimow /pół dinara 6. wieczorem odbywaja sie imprezki w hotelu prowadzone przez animatorow mlodych facetow w sousse nie ma sezonu wiec na jakies dyskoteki nie ma co liczyc, przy wyjsciu z hotelu na plaze odbywaja sie dyskoteki typowo arabskie ja tam nie chodzilam . wyzywienie nie do przejedzenia bardzo dobre i duzo cukru. Wycieczki fakultatywne to dobry pomysl bo inaczej moze byc troche nudno w samym Sousse caly tydzien, jest po sezonie. Polecam Port - taksowka 6 dinarow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tunezja/Sousse IP: *.chello.pl 04.01.08, 15:30 a animatorzy nie zabierają turystów na dyskoteki? Pamiętasz może imiona animatorów? Był tam może Abdul? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Tunezja/Sousse IP: *.gprs.plus.pl 04.01.08, 16:47 nie wiem czy byl Abdul. Odpowiedz Link Zgłoś