pocztowka_z_egiptu 21.03.08, 11:30 Czy ktos z was byl z tym biurem w Tunezji? Jak wrazenia? Czy warto z nimi leciec? Zastanawiam sie nad wyjazdem Tunezja - Libia. Moze ktos cos napisze nt takiego wyjazdu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pocztowka_z_egiptu Re: Tunezja z Selectours 22.03.08, 15:31 Hej, czy naprawde nikt nie byl na takiej wycieczce? Ani z tym biurem? Czekam na jakies info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podr_bez_przygod Re: Tunezja z Selectours IP: *.centertel.pl 22.03.08, 15:43 Może i ktoś był, ale widać nie wrócił :-) Odpowiedz Link Zgłoś
somila Re: Tunezja z Selectours 24.03.08, 10:12 My lecimy z selecturs 1 maja, ale sama Tunezja - mysle że nie powinno byc problemów - biuro ma dobre hotele w ofercie, sprawdzone oraz różne ceny,latają Tunis Air. Koleżanka rok temu była 2tyg w Tunezji też z tym biurem i nie ma zastrzeżeń :) a poza tym biuro jest dośc długo na rynku . Pozdrawiam - aha jak wrócę to napiszę - żeby nie było że się nie wraca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iwanbt Re: Tunezja z Selectours 13.04.08, 15:26 Ja jade z tym biurem 12.06 do Monastiru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Tunezja z Selectours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.08, 19:06 witaj my tez lecimy do monastiru 12.06 do jakiego hotelu jedziesz? bo my do le prince Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwanbt Re: Tunezja z Selectours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 21:13 A to super!My bedziemyspedzac 14 dni w hotelu esplanade blisko portu askad lecisz bo my z wrocka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Tunezja z Selectours IP: *.icpnet.pl 02.05.08, 00:10 Ja byłam z tym biurem. Zero zastrzeżeń.polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Tunezja z Selectours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 23:06 z select byłam dwa razy w esplanade.W czerwcu lecę trzeci.Tez esplanade.Hotel "wczesny Gierek".Nie wiem jak inne.Ten jest dla bardzo mało wymagających.Ale na biuro nie narzekam.Mają kompetentnych i fajnych rezydentów.Jakoś nie miałam kłopotów z niczym.Jeśli chodzi o loty,to ja leciałam Kartago i....aby na miejsce.Trochę porażka ze stanem technicznym i posiłkami,ale to mało ważne jak się ma perspektywę,że to tylko niecałe trzy godziny...i luzik-guzik Odpowiedz Link Zgłoś
iwanbt Do Moniki 03.05.08, 01:47 A zdazały sie kradzieze w Esplanade jak byłas? Czy bylo czysto?Jak z pokojami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Do Moniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 15:26 hotel generalnie czysty tyle,że standard bardzo niski (i jeśli to komuś przeszkadza od razu uprzedzam,że w tym hotelu mieszkają i np przychodzą do kawiarni miejscowi Tunezyjczycy).Trochę pordzewiałe brodziki.Toaletki i krzesła z 1614 roku.Ciekła mi woda spod zlewu i przez dwa tygodnie nikt tego nie naprawił.Po 2 dniach przestałam się przejmować i zmuszona byłam rzucać na podłogę ich ręczniki kąpielowe.Myślałam,że na to zareagują,ale oni tylko zmieniali ręczniki na suche.Jednym z plusów jest widok na morze z większości pokoi.Ja raz miałam z widokiem na "garden" i to była porażka.Tyle,że było mi wszystko jedno,bo mało czasu spędzałam w pokoju.Nie wiem nic o kradzieżach,ale drzwi można otworzyć mocniejszym pchnięciem.Między niektórymi pokojami są również drzwi łączące te pokoje (nie wiadomo po cholerę) i zdarza się,że nie dadzą się zamknąć.Więc raczej weźcie sejf.Koszt żaden,bo 2 dinary za tydzień,czyli ok 5 zł i masz święty spokój.Jak się nie mylę,to również płaciłam 10 dinarów kaucji,którą zwracają przy oddaniu sejfu jak wyjeżdżasz.Sejfy przy recepcji,więc nikt się do nich nie będzie dobierał.I jeszcze jedno.W hotelu nie ma kantoru.Są bardzo blisko 2,czy 3 banki,ale jak przylecicie wieczorem lub w dzień jak będzie sjesta,to nie ma gdzie wymienić kasy.Chyba,że ktoś korzysta z bankomatu,to problem z głowy.W innych wypadkach polecam wymianę chociaż niewielkiej kasy na lotnisku.Mają jakieś tylko grosze po przecinku niższy kurs niż w bankach.Pytajcie w razie czego o to,co was interesuje.Miejsce i ludzi znam jak własną kieszeń.I miłej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwanbt Re: Do Moniki IP: *.mayhem.net.pl 03.05.08, 23:06 Nam tez nie chodzi o wysoki standard tylko chodzi aby było czysto bo jestesmy młodzi i jedziemy tam poszalec :)A kiedy ty Monika jedziesz? bo my lecimy 12 czerwca z Wrocławia na 2 tygodnie.A kto w hotelu przebywa duzo jest tam Polakow? Jak tam obsługa jest miła?Słyszałem ze da rady wymienic pokoj jesli by sie nam nie spodobał?Do jakich slepow chodzic i co na własna reke bys poleciła zwiedzic? Gdzie lepiej kupowac ciuchy itd na bazarach czy w sklepach?Napisz wszystko co mozesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Do Moniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 17:43 ja lecę 26-go na dwa tygodnie,więc mijamy się.Nigdy nie wymieniałam pokoju,więc nie wiem jak to jest.Ale pewnie jak wszędzie.Wszystko jest do załatwienia,pod warunkiem,że nie jest pełen hotel.W Esplanade jest ok 30% Polaków,30% Niemców,reszta to Tunezyjczycy z różnych zakątków kraju.Obsługa przesympatyczna i to trochę rekompensuje niewygody.Uwaga tylko na jedną z recepcjonistek.Młoda muzułmanka,ale wyjątkowa sucz.Poza nią wszyscy ok.Na własna rękę możecie zwiedzić cały Monastir.Obok hotelu jest Ribat.Warto wejść na wieżę widokową,bo widać całą panoramę miasta i port.W porcie dużo kafejek i super widoki.Niedaleko hotelu jest Medina.Koniecznie wejść.Zapuśćcie się w małe boczne uliczki,takie mniej turystyczne.Generalnie jest bardzo bezpiecznie i nikt wam krzywdy nie zrobi jak wejdziecie w "strefę 0",czyli ich intymny światek.Jeśli chodzi o fakultety,z lokalnych biur jest trochę taniej,więc możecie skorzystać,ale z takich wycieczek bardziej rekreacyjno-wypoczynkowych,czyli : karawana na wielbłądach (nie do opisania,kupa dobrej zabawy),rejs statkiem z kąpielami i wędkowaniem,rejs na bezludną wyspę.Wycieczki na Safari,do Tunisu itd proponuję kupować w naszych biurach ze względu na polskojęzycznego przewodnika.Jeśli chodzi o zakupy spożywcze,to polecam MonoPrix.To taki spożywczo-przemysłowy market.Przy zakupie pamiątek najpierw proponuję żebyście rozejrzeli się w Jasminie.To taki piętrowy sklep na terenie Mediny,na przeciwko MonoPrix.Tam są stałe ceny i gwarancja jakości (np przy zakupie biżuterii,czy skórzanych wyrobów masz pewność,że to jest skóra,a nie plastik-fantastik).W sezonie zresztą może się zdarzyć,że w Jasminie kupisz coś taniej niż na suku już po stargowaniu.Targować się trzeba,bo taka jest tradycja.To dla nich zabawa i obrażą się jak kupisz cos bez targowania.W efekcie kupujesz coś za jakieś 30%-40% ceny wyjściowej.Na targu generalnie kupujcie przyprawy,ceramikę,róże pustyni i takie tam duperele.Fajkę wodną tylko w Jasminie,bo wtedy wiesz,że to nie atrapa i po powrocie możesz sobie w domu zapalić przedłużając czar wspomnień.Nie chcę podawać na forum swojego maila,ale jak chcesz jeszcze o coś zapytać,to daj namiary na siebie. Acha.Uwaga na kupowane ciuchy.Tam jest świat podróbek i są prawie nie do rozróżnienia,wiec nie przepłaćcie.Prawdę mówiąc oryginały są tylko w markowych sklepach na mieście.Cała reszta,to po prostu super zrobione "nieoryginały".Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majka782 Re: Tunezja z Selectours 20.05.08, 15:59 My też do Le Prince 12.06. z Wrocławia. A Ty skąd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys Re: Tunezja z Selectours IP: *.net.autocom.pl 10.06.08, 21:03 my tez jedziemy do tego hotelu krakow 23,55 12.06 zarezerwowana sahara 16,17 Odpowiedz Link Zgłoś
somila Re: Tunezja z Selectours 20.05.08, 16:47 Byłam z Selectours- od 1 -8 maja w Tunezji - Sousse - chams el hana - zadnych zastrzezenie - spokojnie mozna jechac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marza Re: Tunezja z Selectours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.08, 09:40 Witam ja byłam w październiku z selectursem w hotelu chams el hana, miejsce niezłe, blisko plaza, spacerk do mediny, taksóweczki na trochę dalsze wypady. Hotele te faktycznie takie gierkowskie, ale czysto, codzienna zmiana reczników(chociaż mogli by je płukać w płynie do płukania zeby ładnie pachniały. Ale obsługa bardzo miła, animatorzy bardzo sympatyczni. W tym czasie nie było pełnego obłozenia w hotelu więc nie było tłoczno. Posiłki smaczne, chociaz w ersja z all w tunezji nie konieczna, bo w miescie można dobrze zjesć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwanbt Re: Tunezja z Selectours IP: *.mayhem.net.pl 10.06.08, 20:14 Miałem jechac do club esplanade i dwa dni przed wyjazdem zadzwonili z biura i powied juz ze hotel jest zamkniety i zaproponowali inny hotel ktory jest tanszy i kosztow nie zwrocili bo ten hotel do ktorego jaDE jest tanszy o 200zł od osoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Tunezja z Selectours IP: *.4web.pl 11.06.08, 13:01 Współczuję, bo mnie też chcieli zakwaterować w tańszym hotelu niż wykupiłam... Byłam z Selectours dwa razy i okazywało się, że oferta katalogowa i zapewnienia pracownic biura mocno rozmijały się z rzeczywistością! Bezpłatny sejf okazywał się płatny! bus na plażę, który miał jeździć co pół godziny kursował raz dziennie! bezpłatny bus do centrum miasta nie kursował wcale! posiłki w formie bufetu serwowane do stolika! możliwość bezpłatnego korzystania z plaży innego hotelu oznacza niczym nieograniczone korzystanie z plaży publicznej! Niestety Selectours nie odpowiada na oficjalnie złożone reklamacje klientów! :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANKA Re: Tunezja z Selectours IP: 80.48.207.* 04.07.08, 11:13 Czy ktoś był w Hotelu Kilma***? Sa straszne opinie i nie wiem już co o tym mysleć - jadę za tydziń. Napiszcie coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Tunezja z Selectours IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.08, 21:13 podbijam watek dotycz.hotelu kilma????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Tunezja z Selectours IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.08, 18:40 Ania jak wrocisz to napisz jak bylo??pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś