Gość: LUKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 13:15 razem z jakimis biletami na pociagi takie tam. duzo trzeba miec ?? dziekuje za info :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pan Wakacyjny Re: Ile pieniedzy trzeba na dwa tygodnie w tunezj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.08, 13:38 wiesz co ja ostatnio liczyłem i na 2 dorosłych i 2 dzieci na 2 tygodnie w tym sahara i kartagina - wyżywienie HB wyszło mi 1300$ Jadę dopiero więc też mnie to ciekawi - jednak jeśli ktoś był i policzył już po powrocie proszę także o info Relook 250PVR | Cyfrowekanały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martusia Re: Ile pieniedzy trzeba na dwa tygodnie w tunezj IP: 77.252.100.* 07.04.08, 18:28 Zależy czy Masz opcje HB czy ALL i na jakie wycieczki chcesz sie udac. My bylismy na Saharze - 3 osoby dorosłe opcja HB i wydalismy na miejscu ponad 4 tys .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamalaya Re: Ile pieniedzy trzeba na dwa tygodnie w tunezj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 22:44 No ja się zgodzę z Martusią. Już gdzieś wcześniej pisałam że 1000 $ na osobę to jest absolutne MINIMUM. J a tyle wydaje w tydzien w Tunezji. Więc na 2 tyg. policzcie sobie 1500$ na łebka. Dodatkowo radze zabrać ok 500$ w razie nagłych wypadków- takie pieniądze nie do ruszenia, tylko na czarną godzinę - nigdy nie wiesz kiedy się trafi -mi się trafiła ostatniego dnia - okazało się ze zamiast do Kat. lecimy do Warszawy. I wróć tu człowieku do domu.(Biuro oddało ale dopiero po fakcie:) ) Więc zabezpieczenie musi być ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dolar Re: Ile pieniedzy trzeba na dwa tygodnie w tunezj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.08, 07:27 4000 $ wydać w Tunezji z opcją HB to nie rozumiem. Napisz na co poszło tyle kasy i czy było warto Digg this site Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anek Re: Ile pieniedzy trzeba na dwa tygodnie w tunezj IP: 212.244.147.* 08.04.08, 09:38 Ja tez nie rozumiem... Byłam 2 tygodnie z opcja All i wydałam 250 euro (w tym Sahara i sporo pamiatek). Jak masz All to nie idzie Ci na picie i jedzonko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKI Re: Ile pieniedzy trzeba na dwa tygodnie w tunezj IP: *.toya.net.pl 08.04.08, 10:12 ja mam HB ale mi to na jedzenie w zupełnosci wystarczało bo byłem tam juz 2 lata temu. tylko nie pamietam ile trzeba miec ze sobą kasy:)ja tak policzyłe ze 2000 zł to skromnie powinno wystarczyc. tak ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucia Re: Ile pieniedzy trzeba na dwa tygodnie w tunezj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.08, 12:37 A moim zdaniem to nie pytam ile trzeba wziaść tylko wydaje tyle ile mnie stac. ja jade na tydz. leniuchować z ALL i biore 300$ na 2 osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarsen Re: Ile pieniedzy trzeba na dwa tygodnie w tunezj IP: 80.54.27.* 15.04.08, 15:26 ja lece 17-04 z all i biore na 2 osoby 1000$ lecz mysle ze połowe przywioze ze sobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bella49 Re: Ile pieniedzy trzeba na dwa tygodnie w tunezj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 13:24 nam przy opcji all-inc wyszło z saharą i kartagina 1200$ w tym zniżka dla dziecka na wycieczki 50% Odpowiedz Link Zgłoś
elgry Re: Ile pieniedzy trzeba na dwa tygodnie w tunezj 08.04.08, 14:51 200$ - na wodę, napiwki, pociągi, taksówki, skromne /nie znaczy głodowe/ dojadanie na mieście. 100 $ dodatkowo - rezerwa na lekarza /wizyta, zatrzyk z lekarstwem/ - Oczywiście lekarz ma być niepotrzebny i tego życzę:), albo karta na nieprzewidywane wydatki. Dodatkowe dolary ... wg uznania, potrzeb i ilości planowanych zakupów i wycieczek oraz stylu spędzania czasu na wakacjach. 4 tysiące też można wydać, ale ja nie bardzo umiałabym. W ubiegłym roku robiliśmy na tym forum dokladnie wyliczenia dla tych, co liczą się z groszem. Może się znajdą te posty po moim nicku. Pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamalaya Re: Ile pieniedzy trzeba na dwa tygodnie w tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 21:31 Wydanie 4000 ale na 3 osoby :) czyli troche ponad 1000 na jedną :) Ja własnie ok 1000 zawsze wydaje i to nie jest problem - wypożyczenie sprzętu do windsurfingu - 30$/godzine za ten tańszy jeśli chce się high tech to nawet do 80 $ za godzine :)choćby pływać tylko godzine dzienne to się robi minimu 400$ a jednak czasem fajnie poszaleć na jakimś lepszym żaglu. Jazda konna ok 20$. Jeśli nie jest się w opcji all to sorry ale czy wy kupujecie butelke mineralnej i ją tak pijecie przegrzaną na plaży ? Fajny mi urlop :) Milej pstryknąć i zamówić zimną colę ( rozwiązując tym samym problem wydawania 4000 ) Drinki tez nie są tanie. Do tego jakieś wycieczki, wizyty w centrum handlowym - całkiem fajne ciuchy mają więc zawsze coś wydam. To naprawdę nie problem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cemnowy Re: Ile pieniedzy trzeba na dwa tygodnie w tunezj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.08, 11:28 podpijam tylko i ponawiam pytanie ile ? Dreambox 500 | Tanie wakacje 2008 | Google Earth blog Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKI Re: Ile pieniedzy trzeba na dwa tygodnie w tunezj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 15:27 Liczyłem srednie dzienne wydatki (woda, kanapka, kawa, lody...) i wyszło mi około 550 dinarów na dwie osoby na 14 dni. plus indywidualne wycieczki do ( Tunis Kartag i sidi bu said, Monastir, Hamamet, El Jam) razem z dojazdem i wejsciami to wyszło 800 dinarów. teraz przelicz na złotówki to jest około 1600zł a to wszystko na dwie osoby na 14 dni z opcją HB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalie Re: Ile pieniedzy trzeba na dwa tygodnie w tunezj IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.08, 19:50 Piszecie sporo o opcji all inclusive...i chce Was zapytac,czy byliscie kiedys w hotelu 3 gwiazdkowym z opcja all???To dla mnie bardzo wazne...od tego,jak takie all wyglada zalezy to,ile kasy wezme ze sobą.Pomozcie bardzo proszę. ps-jesli to bardzo skromne all musze sie liczyc z wieksza gotowką w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKI Re: Ile pieniedzy trzeba na dwa tygodnie w tunezj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 20:15 ja mówiłe o opcji HB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwanbt Re: Ile pieniedzy trzeba na dwa tygodnie w tunezj IP: *.mayhem.net.pl 22.05.08, 16:13 Ja biore 500 dolarow z opcja HB NA DWA TYGODNIE na 2 osoby i mam nadzieje ze starczy jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: Ile pieniedzy trzeba na dwa tygodnie w tunezj IP: 83.238.42.* 23.05.08, 08:42 Też sie właśnie zastanawiałam nad tym, ile wziąć kasy.No i myślałam o 2000zł na osobę. Oczywiście mamy zamiar duuzo zwiedzać, kupić troche pamiątek, spróbowac nowych rzeczy, posmakowac ich potraw, nie bać się, aby zabrakło. Sama nie wiem...ale zawsze lepiej mieć więcej niż żeby później zabrakło. Pozdrawiam i życze udanych wczasów!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
monique76 Re: Ile pieniedzy trzeba na dwa tygodnie w tunezj 10.06.08, 22:20 My bylismy w 3 gwiazdkowym Eden Club z all inc. - po dwoch tygodniach zaczelam miec problemy z mieszczeniem sie w spodnie:) Ani razu nie musielismy dokupywac jedzenia. Jak robilismy sobie wycieczki do Sousse albo Monastiru to wydawalismy kase na picie i owoce (pyszne zielone swieze migdaly.. hmm..) - ani razu nie czulismy potrzeby kupowania jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drucik33 Re: Ile pieniedzy trzeba na dwa tygodnie w tunezj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 11:40 Brat był w zeszłym roku w Saadi 3* i przytył 6 kilogramów w 2 tygodnie pomimo dziennego grania w siatke i piłke wodną.Wydali 1000$na 4 osoby Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.net Re: Ile pieniedzy trzeba na dwa tygodnie w tunezj 23.05.08, 11:00 1000$ dolców powinno starczyc zależy jakie masz potrzeby bo mozna wydac 5000$ nie ma problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej :) Re: Ile pieniedzy trzeba na dwa tygodnie w tunezj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 16:21 Ile potrzeba kasy na tydzień do Tunezji z opcją All... dla 4 dorosych?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwanbt Re: Ile pieniedzy trzeba na dwa tygodnie w tunezj IP: *.mayhem.net.pl 10.06.08, 20:07 ja biore 600 dolarow na 2 osoby bez wycieczki na sahare myslicie ze starczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaK Re: Ile pieniedzy trzeba na dwa tygodnie w tunezj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 22:14 Byliśmy w ubieglym roku w Port el Kantaoui. Mieliśmy 1100 dolarów. Przywieźliśmy do Polski 200, czyli wychodzi 900 dolarów na 2 osoby. Mieliśmy opcję HB i to w zasadzie wystarczało, bo w upale nie chce się jeść. Chcieliśmy jednak popróbować lokalnych specjałów, więc nie żałowaliśmy na kawę, miętową herbatę, wizyty w knajpkach, kebaby, zagadkowe dania w restauracjach obleganych przez Tunezyjczyków itp. Byliśmy na Saharze, w Tunisie, na wieczorze tunezyjskim Zahra, sporo jezdziliśmy taksówkami. Kupowaliśmy chałwę, kefiry i pyszne lokalne sery w Magasine Generale. Kupiliśmy prezenty - torebki, ceramikę, oliwę, harissę. Jak widać 900 dolarów w zupełności wystarczy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tattihay Re: Ile pieniedzy trzeba na dwa tygodnie w tunezj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 22:24 Jutro wyjeżdżam- dwie osoby dwa tyg., hotel 5* al inc. i biore 1000 dolarów i 1000 euro. To już mój 6 wypad do Tunezji więc znam realia - po pierwsze cena jazdy konnej po drugie cena wypożyczenia sprzętu do windsurfingu. Dodatkowo kolacji nie jadam w hotelu tylko w mieście. Więc każdy niech sobie pomyśli co własciwie chce tam robić - jeśli leżec na plazy to pieniądze są zbędne ;d Odpowiedz Link Zgłoś
roza0106 Re: Ile pieniedzy ...a jak bankomaty? 20.06.08, 08:04 Pierwszy raz jedziemy do Tunezji... juz wiem ile pieniedzy wziasc ale zaczelam sie zastanawiac, czy kase lepiej miec w gotowce, czy korzystac z bankomatow. Jak to wyglada na miejscu? Bardzo prosze o podpowiedz i opinie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike_tyson Re: Ile pieniedzy ...a jak bankomaty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.08, 08:52 Jeżeli masz karty kredytowe to lepiej pieniążków nie brać. Bankomaty są wszędzie w Sousse, Monastirze czy El Kantaoui. Nawet w hotelach spokojnie pobierzesz pieniążki. Oczywiście wypadałoby mieć ze 20-30 dolarów pod ręką (przede wszystkim napiwki) ale tak poza tym karta w zupełności wystarczy. Oczywiście mówię o kartach kredytowych a nie bankomatowych. Te w Tunezji można sobie włożyć ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeovil do AniaK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.08, 08:58 Jedno zdanie mnie interesuje: " Chcieliśmy jednak popróbować lokalnych specjałów, więc nie żałowaliśmy na kawę, miętową herbatę, wizyty w knajpkach, kebaby, zagadkowe dania w restauracjach obleganych przez Tunezyjczyków ". Znasz może nazwy tych typowo Tunezyjskich knajp ? Też chciałbym posmakować dobrego "żarła" za rozsądną kasę. Wiadomo co mają dla turystów a co dla swoich. W Nabulu i na Djerbie już byłem w Port E.Kantaoui i w Sousse niestety nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: do AniaK IP: *.kalisz.mm.pl 21.06.08, 17:34 Nam wystarczyło ok. 1200 zł na dwie osoby dorosłe i dwójke dzieci, hotel - opcja AL,głównie Dinary wydaliśmy na wycieczkę na Saharę - 1 dniowa z wyspy Djerba, skuter wodn,spadachron nad woda i upominki jak torebki, paski, portele itp...Nam wzstarczylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: do AniaK IP: *.crowley.pl 21.06.08, 18:25 chyba Ci sie pomylilo nie 1200zl tyklo dolarów ja właśnie wróciłam i wydałam na samą Sahare na 2 osoby dorosłe i jedno dziecko płaciłam 450dolarów wiec ponad 900 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hasan astirtir@o2.pl IP: *.net.fone.pl 21.06.08, 21:44 Moniko ja ciebie rozumiem i ich też :) Problem polega na tym ze oni płacili ceny które podali im Arabowie , zapomnieli o targowaniu sie :):):):) hehehehee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: astirtir@o2.pl IP: *.crowley.pl 22.06.08, 10:03 nie nie zapomnialam o targowaniu sie ale na Sahare nikt taniej Ci nie sprzeda wycieczki. Wrocilam wczoraj wiec mam wszystko na swiezo. Jadac z dzieckiem musisz byc pewny czy wszystko bedzie ok a nie brac wycieczki od arbow i zastanawiac sie czy sie odbedzie. Im nie mozna ufac trzeba sie zastanowic czy warto brac wycieczki dluzsze niz kilka godzin od arabow bo nie wiesz jakie niespodzianki na ciebie czekaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: astirtir@o2.pl IP: *.media-lab.com.pl 23.06.08, 11:17 Jednodniowa wycieczka na Saharę , zakupiona u rezydenta kosztuje od osoby dorosłej 80 Dinarów a od dziecka 40, cały koszt to 240 dinarów (my płaciliśmy 200 bo otrzymaliśmy rabat 40 D) plus dwa wielbłądy po 15 D i 2 zdjęcia każde po 4 D. Reszta kasy na prezenty i straciliśmy 1200 zł podkreślam zł... jedzenia nie kupowaliśmy, mieliśmy nadmiar w hotelu, Odpowiedz Link Zgłoś