3izabela 11.04.08, 15:16 mam takie malutkie pytanko jak zabezpieczacie swoje walizki, czy małe kłódeczki, a może plastrem przeźroczystym proszę o poradę. dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tazja Re: Jak zabezpieczacie walizki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 15:33 Latam bardzo czesto, zawsze zapinam tylko na taka mala kludeczke i nigdy nic sie nie stalo. Chociaz czesto widze na tasmie walizki otwarte albo rozerwane z zawartoscią na wierzchu.. Wiele osob jeszcze przewiazuje dookola tasma czy sznurkiem ( lub jak niemcy zawija dokladnie folia.. hehe) Najwazniejsze to zaznacz ja sobie jakos np przyczep czerwona wstazeczke lub cos innego widocznego ( to wrazie jesli beda dwie takie same) po co masz sie z kims szarpac ze to Twoja i opisz imieniem nazwiakiem nr tel i adresem. Tez latwiej zidentyfikowac ( i pomaga jesli przypadkiem by zaginela..) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana J. Re: Jak zabezpieczacie walizki IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 11.04.08, 17:04 Juz tu o tym rozmawialiśmy, ale daleko i nie moge znaleźć, to powtórzę swój sposob. Zamykam na kłódeczke lub szyfr (co tam walizka ma), ale dodatkowo oklejam walizkę taśma przezroczystą, tak, jaką pakuje sie czasem przedmioty zakupione - jest na wałeczku i "sama się do siebie klei". Mozna też szara do paczek( brac najszerszą). Ja taką zaklejam zamki - owe kłódki i szyfry. No, i oczywiście - konieczna zawieszka. Naprawdę, czasem trudno rozpoznać swój bagaż. Sposób ten zabezpiecza zawartośc, w wypadku rozerwania suwaków, ale tez samą walizke przed uszkodzeniem i ubrudzeniem. Faktycznie, podpatrzyłam to u Niemców. Oni potrafią zawinąć całą walizkę w worek. Ale owijanie tasmą dodatkowo ją wzmacnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seb Re: Jak zabezpieczacie walizki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 13:35 W folię, w papier ? a może włożyć walizkę do drugiej walizki !!! czy wy macie równo pod sufitem ??????????? Z mojego doświadczenia jak tylko jest jakaś taśma lub sznurek - to zaraz jakiś koleś na lotnisku z bagażowni chwyci za niego a nie za rączkę aby podnieść walizę i uszkodzi. Kupcie normalna walizkę a nie z papieru :) zapnijcie na tę kłódeczkę i nic więcej nie ma sensu pozdro Dreambox 500 | PDA | Tanie wakacje 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
3izabela Re: Jak zabezpieczacie walizki 12.04.08, 15:13 dziękuję za odpowiedź - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana J. Re: Jak zabezpieczacie walizki IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 13.04.08, 09:29 To widocznie jeszcze nie widziałeś walizki na tasmie, a rzeczy w worku! Obok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Jak zabezpieczacie walizki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 13:11 no jak ktoś ma sznurki naokoło to pewnie tak się stanie Dreambox 500 | PDA | Tanie wakacje 2008 Odpowiedz Link Zgłoś