tom94 14.06.08, 22:11 Czy ktoś może był w Bahia Beach i może coś o nim opowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda Re: bahia beach IP: *.chello.pl 14.06.08, 22:14 my też się tam wybieramy. Kilka opinii mozna znależć na stronie www.wakacje.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: bahia beach all inclusive !!! IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 12.08.08, 21:26 Witam! czy ktoś może dokupił pakiet all inclusive w hotelu? podobno kosztuje 20 dinarów, ja bym chciała na dwa tygodnie, myślicie że mozna się targować i tym razem???;) jakie panują zasady z all inclusive, opaski na rękę jak to w innych hotelach? myślicie że może wykupić jedna osoba i korzystać w dwie osoby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: bahia beach all inclusive !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 12:56 Witam nie pamiętam dokładnie, ale chyba rzeczywiście All kosztował 20 dinarów za dzień za osobę. Nie ma takiej możliwości, żeby wykupiła jedna osoba - musi wykupić tyle osób ile jest w danym pokoju. All - to opaska na rękę. Proponuję na miejscu przekonać się, czy wogóle będzie Wam potrzebna wersja All. My mieliśmy HB (byliśmy z 6-letką) i nie opłacało nam się dopłacać do All-a. Ze śniadania można zabrać francuskie rogaliki do przekąszenia w ciągu dnia, ewentualnie dokupić porcję frytek czy pizzę a na kolację jest tyle jedzenia, że nie sposób wyjść głodnym. Napoje są w pobliskim sklepie, do sniadanie - napoje gratis, do kolacji - woda z dystrybutora. W sumie wychodzi to dużo taniej niż All. Jeśli chodzi o alkohol, to można DYSKRETNIE dogadać się z kelnerem i przyniesie jakiś alkohol w dobrej cenie. Poza tym z All-a można korzystać chyba jedynie do 22.00, więc będąc np na dyskotece trzeba i tak płacić. Dlatego też proponuję zadecydować na miejscu!!! Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
aga216 Re: bahia beach 15.06.08, 13:29 własnie wróciłam,pytajcie o co chcecie chetnie odpowiem!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: bahia beach IP: *.chello.pl 15.06.08, 13:37 witam,czy śniadania są naprawdę do9-tej jak wyglądają animacje i dyskoteka,jak pogoda i temperatura morza,ile kosztuje sahara i jak zabezpieczyć aparat na pustyni no i ogólne wrażenia z hotelu i z pobytu.Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
tom94 Re: bahia beach 15.06.08, 14:06 Z jakiego biura leciałaś? Czy wszystkie pokoje sa o takim samym standardzie, czy żeby dostac lepszy pokój trzeba "dopłacić" w recepcji. Jak jedzonko? Czy byłas na wycieczce np. w tunisie i gdzie wykupywałaś wycieczkę. Bedę pierwszy raz w tunezji w związku z tym co warto w okolicy zobaczyć? Czy daleko jest do lotniska w Monastyrze? Na co należy uważać w tym hotelu, czy byłas zadowolona z z niego? Odpowiedz Link Zgłoś
aga216 Re: bahia beach 15.06.08, 14:30 Z biura Viva Tours,pokoje są ładne,my nic nie dawaliśmy,a czy sa na tym samym standardzie to nie wiem,mi nasz odpowiadał,jedzonko pyszne,kazdy znajdzie cos dla siebie,z wycieczek byłam Nabeul,na własna ręke,taksówka jechalismu w 6 osób za 20 dinarów,a z biura podróży byliśmy na wieczorze folklorystycznym którby bardzo polecam,oraz na statku pirackim-tez godny polecenia-udało nam sie nawet nagrac delfiny.Hotel jest naprawde fajny-ale każdy ma inny gust trzeba to wziąsc pod uwage-nam sie podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: bahia beach IP: *.chello.pl 15.06.08, 15:47 witam aga. A jak okolica? Czy są jest gdzie wyjść wieczorkiem, czy może atrakcje w hotelu są wystarczające i nie trzeba szukać niczego wiecej? Czy daleko jest do plazy? Jak wygląda teren należący do hotelu pod kątem dzieci - jest jakiś fajny plac zabaw? Byliście z małym dzieckiem, czy nie mieliście jakiś problemów żołądkowych? Czy nie należy myć buzi i zębów wodą z kranu? Odpowiedz Link Zgłoś
aga216 Re: bahia beach 15.06.08, 14:10 juz odpowiadam,śniadania są od 06 30 do 10-do wyboru były jajka na twardo,jajecznica,jajko sadzone,parówki smażone chyba z papryczką,rogaliki i rózne bułeczki na słodko,do tego chyba z 5 rodzaji dżemu,3 rodzaje jogurtu,sałatki,twarożki,jeden rodzaj wędliny,ser,różne rodzaje płatek na mleku,pomidorki ogorki itd.Animacje fajne chociaż mogło by wiecej,przewazne były to aerobic,piłka siatkowa,piłka wodna,wodny aerobic,wiecej tak nie wiem bo w wiekszości byliśmy na plazy a tam raczej nie było animatorów,wieczorem dyskoteka najpierw dla dzieci a potem dla dorosłych,ale mało ludzi tanczyło-nie wiem dlaczego nasza grupa polaków zawsze sie bawiła!pogoda super ze trzy razy padało tak po 10 min,w wiekszości słoneczko a woda w morzu jak dla mnie cieplutka.Na Sacharze nie byliśmy bo synuś jeszcze za mały,a kosztowła chyba gdzies ok 180 dinarów,Ogólnie jesteśmy bardzo zadowolenie pokoje czysciutkie dziennie sprzątane,jedzenie pyszne -wszytsko na tak. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia-65 Re: bahia beach 15.06.08, 18:14 Mam prośbę! Czy jesteś w stanie umiejscowić mi ten hotel, bo go jakoś w Yasmine nie kojarzę. Napisz mi jakieś punkty blisko tego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia-65 Re: bahia beach 15.06.08, 18:41 Czy on jest przy rondzie na przeciw Averroesa? Odpowiedz Link Zgłoś
tom94 Re: bahia beach 15.06.08, 22:42 dzięki za informację, mam jeszcze pytanie które też juz było, czy można używac wody w hotelu do mycia zębów. Czy ktoś w hotelu chorował w związku z tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: bahia beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.08, 08:52 może aga się jeszcze odezwie. mnie też ciekawi co z tą wodą, czy naprawdę tak trzeba uważać, dzieci czasami ciężko upilnować Odpowiedz Link Zgłoś
tom94 woda w kranie 16.06.08, 21:24 Czy można używac wody dostępnej w łazience np. do mycia zębów, czy raczej należy tego unikać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: woda w kranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 21:30 Znajomi wrócili właśnie z Tunezji - do mycia zębów używali tylko wodę min., do alkoholu nie brali lodu. Nie chorowali. Noce w czerwcu chłodne. Odpowiedz Link Zgłoś
tom94 Re: woda w kranie 16.06.08, 21:50 a czy jak ktoś na to nie uważał to chorował? Odpowiedz Link Zgłoś
aga216 Re: bahia beach 17.06.08, 09:52 Okolicia jest ładna i bezpieczna,my nie wychodziliśmy wieczorkami bo mały zawsze ciągnoła na dustkotekę dla dzieci,a potem była dla dorosłych,czasem pokazy animatorów ,konkursy,gry z bingo i jeszcze dużo innych.Do plaży jest bardzo bliziutko,bocznym wyjsciem jakies 5 min drogi,plac zabaw jest ale raczej taki marny dwie huśtawki i dwie zjeżdżalnie,obok był jaki to mówił mój mały "domek zabawkowy" gdzie były różne klocki,gry planszowe i takie tam różne.Żdnych problemów z żołędkiem nie mieliśmy,wszystko było ok tylko mały płukał zęby wodą mineralną,a my normalną z kranu.Raczej nie polecam wody z kranu do picia,poprostu trzeba troszke uważac,aha i starałam sie też, soki czy to drinki pic bez kostek lodu(niestety).My po przyjedzie mielismy spotaknie z rezydentem i on też wspominał o wodzie.Pozdrawiam pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda wyposażenie pokoi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 12:38 witaj aga, Twoje informacje są bezcenne. Jesteś chyba jedyną osobą na tym forum, która może coś powiedzieć na temat Bahia Beach. Napisz proszę co znajduje się w pokoju - czy jest suszarka do włosów, czy lepiej wziąć swoją, czy jest jakiś kącik w którym można znaleźć żelazko, czy jest w pokoju jakaś mała lodówka? Odpowiedz Link Zgłoś
aga216 Re: wyposażenie pokoi 17.06.08, 13:44 Cieszę sie że moge pomóc,w łazience jest suszarka,żelazka w pokoju nie ma i nie wiem czy można byłoby gdzieś je załatwic zeby cos sobie przeprasowac,no i minusem jes brak lodówki,a szkoda bo naprawde czasem by sie przydała.W pokoju jest również telewizor -stacje które między innymi odbierają to TVN, RTL, ZDF,MTV,REI-UNO i pare innych, których juz nie pamietam.Pokoje były dziennie sprzatane,nawet łózka nie trzeba było scielic.Na balkonie sa dwa krzesełka i stoliczek.Pytajcie jeszcze o co chcecie w miare możliwosci odpisze pa. Odpowiedz Link Zgłoś
tom94 Re: wyposażenie pokoi 17.06.08, 23:50 No i jeszcsze jakbyś była uprzejma napisać. czy wodę mineralna butelkowana kupowałaś w sklepie, czy może jest dostępna w hotelu? Czy na plaży są dostępne napoje. Czy jest kort tenisowy? Czy jeździliście to najbliższych miast, ile kosztuje jest bilet? uff dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda transfer z lotniska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.08, 08:37 ile mniej więcej trwa tranfer z lotniska? Odpowiedz Link Zgłoś
tom94 Re: transfer z lotniska 24.06.08, 00:26 czy ktos wiem czy w bahia beach można wypożyczyc ręczniki na plaże , czy trzeba mieć swoje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basik Re: bahia beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.08, 19:56 może ktoś także wybiera się do tego hotelu w terminie 04.07-17.07? Odpowiedz Link Zgłoś
tom94 Re: bahia beach 27.06.08, 11:33 a nie wiecie czy wypożyczają ręczniki na plaże w tym hotelu, czy trzeba brać z Polski? Odpowiedz Link Zgłoś