24.06.08, 15:32
Witam.Mam pytanko..czy i ile sie daje dinarow jako napiwek..
Obserwuj wątek
    • Gość: aneta Re: Napiwki IP: *.compower.pl 24.06.08, 16:36
      komu te napiwki?
      w restauracji hotelowej, sprzątaczce 1 dt co 2-3 dni
    • Gość: zita Re: Napiwki IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.08, 16:42
      My dawaliśmy sprzątaczowi codziennie 1dinara lub 1dolara na to samo wychodzi.
      • Gość: mazuro1 Re: Napiwki IP: *.crowley.pl 24.06.08, 18:07
        Z tymi napiwkami to róznie bywa.My dawalismy sprzataczce co drugi dzien bo czy dostala czy nie bylo tak samo sprzatniete,tylko pierwszy dzien ukladala rozne wzory z przescieradel i posypala lozka platkami rozy.Moja rada co do obslugi baru:nie warto im dawac napiwkow i tak nie zapamamietaja chyba ze jestes kobieta z duzym biustem.Ja i moi znajomi dawalismy przez pierwsze 2-3 dni czy to w barze hotelowym czy na plazy i w dyskotece,niestety najczesciej juz wieczorem kelner nie pamietal lub nie chcial pamietac ze dostal napiwek i omijal stolik z daleka.Przy barze tez za to nie bylo zadnych profitów,trzebabylo czekac i czekac(nie mowie tutaj o wpychaniu sie bez kolejki).Wiec do konca pobytu zaden kelner nie dostal napiwku.
        • Gość: ew Re: Napiwki IP: *.chello.pl 24.06.08, 22:52
          a czy spoko mozna dawać napiwki w dolarach?
          bo moja mama czytała gdzieś w necie, że oni (sprzataczki, kelnerzy)
          potem mają problem z wymianą tych dolarów na dinary (że niby im nie
          wolno).
          Czy słyszeliście o czymś takim czy to kolejna bzdura ?
          • Gość: mazuro1 Re: Napiwki IP: *.crowley.pl 25.06.08, 15:17
            Ja dalem napiwek w dolarach tylko zaraz po zakwaterowaniu boyowi hotelowemu bo nie mialem jeszcze wymienionych.Nie zgłaszał sprzeciwu.Mysle ze to nie prawda ze maja problem z wymiana.Ja wymienialem dolary na poczcie wiec nie widze przeszkod zeby oni tez sobie wymienili(recepcja hotelowa to co innego).
            • Gość: tixon Re: Napiwki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 19:01
              Oficjalnie im nie wolno posiadać, a więc i wymieniać waluty. Jest to
              dla nich zapewne uciążliwe. Mnie 2 razy prosili o zamianę waluty na
              dinary
    • Gość: irmina Re: Napiwki IP: *.centertel.pl 25.06.08, 21:32
      Witam
      Wróciłam z Tunezji dwa dni temu. Wrto zostawić sprzątaczce około
      dinara/dziennie napiwku najlepszy sejf, obsłudze na plaży tez (jeśli
      hotel nie ma swojej jak to było w naszem przypadku), zawsze znalazł
      się dla nas leżak i parasolka nieważne jakie były tłumy.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka