Gość: kryna IP: *.skynet.net.pl 09.09.08, 17:59 Zabrać ze sobą pieniądze, czy wymieniać na miejscu. Hotel Nour Justynia ***? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: litka Re: Wymiana IP: *.retsat1.com.pl 09.09.08, 18:39 A jakie chcesz zabrac stad?? W Tunezji walutą jest dinar tunezyjski, ktory możesz zdobyc tylko tam na miejscu. Nie można też wywozić z Tunezji ich waluty. Bierzesz dolary lub euro i na miejscu w hotelu wymieniasz.Kartke z wymiany zachowaj, bo jak Ci cos zostanie to zamienic dinary z powrotem na dolary czy euro można TYLKO z tym kwitkiem. Mozesz też dinary na miejscu wypłacić z bankomatu. Ale wtedy bank pobiera opłatę za transakcję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryna Re: Wymiana IP: *.skynet.net.pl 09.09.08, 18:45 Dzieki. Mie wiem czy brać całą sumę w EU czy $ czy wypłacić na miejscu, czy jest taka możliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
negra13 Re: Wymiana 09.09.08, 21:25 My mieliśmy dolary i troche euro. Alw wymienialismy tylko dolary. Najpierw 100 na lotnisku, bo nie wiedzielismy ile nam będzi potrzebne, A później jeszcze 200 w hotelu. Pozostałe dinary, wymieniliśmy na euro na lotnisku w drodze powrotnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: Wymiana IP: 62.153.139.* 15.09.08, 15:48 wszyscy pisza tylko o wymianie dolarow i euro...a orientujecie sie jak jest z funtami? da sie bez problemu wymienic? kurs porownywalny do EUR lub USD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: litka Re: Wymiana IP: *.retsat1.com.pl 09.09.08, 22:17 Na miejscu jak pisałam można wypłacić z bankomatu od razu dinary. Nie dolary czy euro, więc nie wymieniasz już nic.Większość ludzi mówi, ze mimo wszystko dolary lepiej wychodzą w przeliczniku. Po co więc brac euro? Weż wiec trochę ze sobą, a w razie czego wypłacisz coś. Trzymam kciuki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryna Re: Wymiana IP: *.skynet.net.pl 10.09.08, 12:06 Dzięki! Trzymaj mocno bo to moja pierwsza tak daleka podróż i jadę sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: litka Re: Wymiana IP: *.retsat1.com.pl 10.09.08, 13:36 Pytaj na forum, kto jeszcze tam jedzie, gdzie Ty. Możecie się wczesniej poznac i zawsze będzie raźniej.A potem szybko poznasz kolejne osoby:) NApisz jak było, gdy wrócisz.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryna Re: Wymiana IP: *.skynet.net.pl 10.09.08, 19:07 Pytałam, ale nikt się nie odezwał, zobaczę na lotnisku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś