Dodaj do ulubionych

czy leciał ktoś kiedyś z Gdańska ?

IP: *.113.75.70.plusnet.pte-ag2.dyn.plus.net 30.11.08, 21:00
Witam - mam juz wybrana wycieczke 0 chce leciec z Exim Tour do SOVIVY w maju,
lotnisko z ktorego chce startowac to Gdansk, opcja taka jest do kupienia i
teraz sobote ide do biura podrozy zaklepac juz sobie wszystko, martwi mnie
jedna rzecz- czy kts lecial kiedys do Tunezji z Gdanska albo ze Szczecina - bo
szukajac wycieczek wlasnie najbardziej sugerowalam sie doborem lotniska -
miejscem wylotu zeby mi ono najbardziej pasowalo.

Znalazlam wiele ofert ale boje sie jednej rzeczy, czy jak oni sprzedadza mi
wycieczke wylot wlasnie z Gdanska, to czy w ostatniej chwili moga mi zmienic
lotnisko z ktorego bede leciec ?

naczytalam sie tych Waszych postów i teram mam mętlik w głowie
Obserwuj wątek
    • Gość: ona Re: czy leciał ktoś kiedyś z Gdańska ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 21:38
      Witam, leciałam w tym roku z Eximem z Gdańska i wszystko było ok. Wcześniej
      miałam lecieć z Itaką, wykupiłam wylot właśnie z Gdańska, ale jakiś czas przed
      wycieczką dostałam informację, że samolotu niestety nie będzie i albo mogę
      lecieć z W-wy, albo zrezygnować z wycieczki. Tak więc bywa to różnie...
      • Gość: aniapru Re: czy leciał ktoś kiedyś z Gdańska ? IP: *.113.75.70.plusnet.pte-ag2.dyn.plus.net 30.11.08, 21:47
        no wlasnie o to mi chodzi, zeby mi lotniska nie zmienili, dlatego iz mam blizej
        do Szczecina to wezme jednak lotnisko z Gdanska, moze wiekszy ruch w maju sie
        tam bedzie zapowiadal

zreszta (odpukac w niemalowane) o zmianie miejsca wylotu to powinni poinformowac
        w razie takiej mozliwosci duzo wczesniej a nie dzien czy dwa - jak myslicie ?

zreszta jestem dobrej mysli - i wezme wylot z Gdanska
        • Gość: ania w. Re: czy leciał ktoś kiedyś z Gdańska ? IP: *.gdynia.mm.pl 01.12.08, 07:25
          jakie biura organizują wyloty z Gdańska w maju? w zeszłym roku byłam na
          pierwszym turnusie od 12 czerwca,ale może się mylę
        • Gość: Ada Re: czy leciał ktoś kiedyś z Gdańska ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.08, 10:18
          Gwarancji 100% nie ma nigdy, jeśli w tym czasie nie będą mieć dużego
          obłożenia na samolot z Gdańska czy Szczecina to przerzucą Cię do
          innego portu lotniczego, ale trzeba być dobrej myśli, że będzie ok.
          • Gość: basia Re: czy leciał ktoś kiedyś z Gdańska ? IP: *.chelmnet.pl 01.12.08, 10:31
            Dwa razy leciałam z Gdańska do Tunezji. Raz z Eximem i właśnie do Sovivy i drugi
            raz z Sun & Fun.

Nie bylo żadnych zmian. Lot do Monastiru trwał 2,4 h, a powrotny 3,20h.
            W tym roku podobno zmieniali niektórym lotnisko docelowe na Tunis.

Jedyną wadą tej wycieczki był transfer który trwał ponad 1,5 godziny, ponieważ
            jadąc z Monastiru jest to najczęściej ostatni hotel na liście. Ze Szczecina
            natomiast zrobiono ludziom międzylądowanie e Poznaniu.

Też jestem zdziwiona ofertą z Gdańska na Tunezję w maju i raczej skorzystam.
            • Gość: aniapru Re: czy leciał ktoś kiedyś z Gdańska ? IP: *.113.75.70.plusnet.pte-ag2.dyn.plus.net 01.12.08, 10:54
              www.eximtours.pl/index.php

z tej stronki sobie znalazlam wycieczke i w nastepna sobote ide kupic do ich
              biura (bo przez neta sie jakos nie odwarze)

wycieczki z Gdanska albo ze Szczecina sa do Tunezji

ja decyduje sie na termin 21-28 maja - czy ktos wiec jaka pogoda tam jest wtedy ?
            • Gość: aniapru Re: czy leciał ktoś kiedyś z Gdańska ? IP: *.113.75.70.plusnet.pte-ag2.dyn.plus.net 01.12.08, 10:55
              BASIA - a powiedz jak było w SOVIVIE ?
              • Gość: basia Re: do aniapru IP: *.chelmnet.pl 02.12.08, 09:21
                2barb@gazeta.pl

Napiszę Ci dużo więcej + zdjęcia
                • Gość: do Basia Re: do aniapru IP: *.114.139.87.plusnet.thn-ag1.dyn.plus.net 02.12.08, 09:55
                  moj mail to aniapru@interia.pl

dziekuje slicznie za pomoc

a moze ktos sie orientuje jaka pogoda tam jest pod koniec maja ?
                • Gość: do Basia Re: do aniapru IP: *.114.139.87.plusnet.thn-ag1.dyn.plus.net 02.12.08, 09:58
                  moj mail to aniapru@interia.pl

dziekuje Ci za udzielenie mi informacji

a moze wiesz jaka tam pogoda jest na koniec maja ?
                  • Gość: karola Re: do aniapru IP: *.chello.pl 02.12.08, 21:03
                    polecam jeśli to możliwe to lecieć na 14 dni,a nie na 7.7 to za
                    mało,1 i ostatni dzień przeznaczony na przylot/wylot i zostaje z
                    tego 4 dni,troche mało,jeśli ma się ochotę pojechać na 2 dniową
                    sahare,zwiedzić Tunis,miasteczko sidi b.s,kartagine,medine w
                    sousse,port el kantaoui wieczorowa porą gdy rozświetlone są fontanny
                    grające.Zabraknie Wam dni,pomyślcie lepiej dołożyć ciut więcej,a
                    często to mała róznica miedzy 7,a 14 dni,niż żalować ze tak krótko:)
                    pozdrawiam.
                    • Gość: aniapru Re: do Karola :-) IP: *.114.139.87.plusnet.thn-ag1.dyn.plus.net 02.12.08, 22:00
                      pewnie ze bym chciala jechac na 14 dnia, ale niestety czas mnie troche ogranicza
                      - tzn dostane cos kolo 2 tygodni urlopu letniego, wiec tydzien chce spedzic w
                      Tunezji, a reszte czasu z rodziną w Polsce :-)

moja wycieczka jest od 21- 28 czyli 8 dni, dwa dni odliczam na dojazd wiec
                      zostaje 5 dni na zwiedzanie, na pewno chcemy pojechac na Saharę, wiec zostana
                      nam 3 dni na wylegiwanie sie na lezaku i korzystanie z basenu oraz zwiedzanie
                      okolicznych miaseczek

wiadomo ze chciałoby się na dłuzej - ale i tak ciesze sie ze jedziemy :-)
                      • Gość: karola Re: do Karola :-) IP: *.chello.pl 02.12.08, 22:08
                        z tego co widze na stronie exim wycieczki maja po 7 i 14 dni,gdzie
                        znalazlas 8?
                        • Gość: aniapru Re: do Karola :-) IP: *.114.139.87.plusnet.thn-ag1.dyn.plus.net 02.12.08, 23:16
                          www.eximtours.pl/index.php to stronka z ktorej korzystam

wpisz hostel SOVIVA RESORT - wersja all inclusive, miejsce Tunezja Sousse, wylot
                          z Gdanska, czas trwania 21 maj do 28 maja - czyli to jest 8 dni chyba ze ja zle
                          licze?

na ich stronkach jes tez napisane ze loty odbywaja sie czasem w poznych
                          godzinach, ale wszystkiego sie dowiem juz na 100% w sobote bo wtedy ide do nich
                          do biura wplacic 30% wartosci wycieczki :-)
    • Gość: malaa Re: czy leciał ktoś kiedyś z Gdańska ? IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.08, 13:56
      ja rok temu lecialam z gdanska wlasnie z exim tours i wszystko bylo w porzadku
      nic nie zmenili a lot byl punktualnie takze nie martw sie
      • Gość: malaa Re: czy leciał ktoś kiedyś z Gdańska ? IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.08, 00:02
        niestety ale wyloty sa o godz 23:50 wiec zostaje 7 dni
        • Gość: aniapru Re: czy leciał ktoś kiedyś z Gdańska ? IP: *.114.139.87.plusnet.thn-ag1.dyn.plus.net 03.12.08, 00:41
          mysle ze jakoś przeżyjemy :-) teraz to tylko żeby pogoda dopisała :-)
          • Gość: karola Re: czy leciał ktoś kiedyś z Gdańska ? IP: *.chello.pl 03.12.08, 09:18
            pewnie dacie rade:)ja byłam 2x w Tunezji porą wrześniową też na 7
            dni i porą zimową na 7 dni,bo akurat w grudniu nie widziałam sensu
            siedzieć 14,ale pobyt na pewno będzie udany:)
            pozdrawiam
            • aniapru1 do BASIA 06.12.08, 20:56
              dziękuje Ci bardzo za zdjecia i za maila

niestety po przeczytaniu Twojego maila - straciłam go - dlatego pisze tutaj

czy moglabys mi napisac jaki standard był w pokojach ? czy dawaliście przy
              zakwaterowaniu pieniadze (jakies ekstra dolary) zeby miec lepszy pokoj i czy
              fkatycznie gwarantuje to lepsze warunki ?

- czy istnieje opcja zeby nikt nie wchodzil Ci do pokoju - chodzi mi o
              sprzataczki (zeby codziennie nie sprzataly pod moja nieobecnosc) gdyz tyle sie
              teraz naczytałam w Waszych postach o kradziezach ze :-/

czy były przypadki kradzieży podczas Twojego pobytu

- z mężem zdecydowaliśmy się na sejf - nie wiesz moze jakie sa stawki

i oczywiscie pytanie o leżaki - czy faktycznie jest WALKA o nie ??

pytanie skierowałam do Basi, ale jeśli ktoś cokolwiek wie na ten temat to
              również prosze o odpowiedz :-)
              • Gość: basia Re: do BASIA IP: *.chelmnet.pl 07.12.08, 09:35
                10 $ w paszport i mieliśmy pokój w bungalowie przy basenie.
                Nie zależało mi na super standardzie, ale na lodówce na leki dla dziecka, o czym
                powiedziałam pani na recepcji.

Soviva Resort dzieli się na Soviva 3* i Golden Soviva 4*.
                w BP mają przy zakupie wycieczki już mają podzial na budynki (3 lub 4*).
                We wrześniu walka była mała o leżaki. W maju będzie podobnie, bo przed sezonem.

Będzie dobrze !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka