Dodaj do ulubionych

ile kasy???

30.01.09, 14:34
Pomóżcie,
Nie mam pojęcia ile kasy wziąć do Tunezji (Sousse) na 2 tygodniowe
wakacje all incusive. I w jakiej walucie?
Dźwięczna będę za pomoc :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: ile kasy??? IP: *.aster.pl 30.01.09, 17:27
      to zalezy co chcesz kupowac..ja biore zawsze dolary. na dwa tygodnie ok. 400 ale wszystko wydaje na bazary i chiche i kawke :) chicha- 5 dinarow...piwko 2-3 dinary, kawka ok. 2 dinarow..w Tunezji jest ogolnie tanio:D ale te bazary:D
      • kingaa26 Re: ile kasy??? 31.01.09, 21:01
        Dzięki za inofrmację :)
    • Gość: marta Re: ile kasy??? IP: 91.145.142.* 31.01.09, 23:06
      Ja jak byłam w tym roku to wzięłam ze sobą 1000 zl ( czesc w dolarach czesc w euro)
      • Gość: edzia Re: ile kasy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 23:43
        Ja właściwie też nie b. wiem, czy 350$ wystarczy mi na 7 dni???
        Też mam opcje "all...". Ale TAM spotykam się z przyjacielem , którego nie
        widziałam 20 lat i chyba nie bedzie czasu biegać do mojego hotelu na posiłki!!
        I jestem pewna ,że My bedziemy jeść " na mieście".
        I sama już nie wiem, czy ta kwota mi wystarczy na te "posiłki"+ drobne pamiatki
        dla znajomych?
        • Gość: Kasia Re: ile kasy??? IP: *.aster.pl 01.02.09, 10:18
          pzykładowo w Hammamecie Yasmin (tam najwięcej restauracji) możesz zjeśc porządny obiad za 10-15 dinarow to jest drugie danie i to takie ogromne i cos do picia bo przystawki daja sami- jest to najczesciej buleczka. ich tradycyjne sosy i oczywiscie tuńczyk :)..a zawsze mozna zjesc chipati albo kanapeczka 1,5-2 dinara a tez mozna sie najesc..W Hammamecie dobre są obok Rotany :)
        • Gość: Kasia Re: ile kasy??? IP: *.aster.pl 01.02.09, 10:21
          a jeśli chodzi o pamiątki to tak...np. taka duża chicha mi siega do kolana to 20 dinarow po targowaniu...! + tytoń :) koszukli po 10-15 a figurki czy jakies bryloczki sa po 1-3 dinary. torebki od 50 do 20 dinarow ale trzeba sie targowac! i powiedziec, ze jest sie z Polski :) i trzeba isc na bazar a nie do sklepu fixed prize :) bo na bazarze taniej chociaz jakies figurki to mozna tez i w sklepie bo prawie nie ma roznicy w cenie. W Hammamecie bazary sa w medinie..Polecam starą bo jest mniej ludzi:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka