Gość: mexxyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.09, 11:25 Nie boicie sie lecieć na wczasy - bo ja ze strachu rycze co noc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gladi3 Re: Świńska Grypa 30.04.09, 12:28 a czego sie bac? po wypowiedzi pierwsze wczasy za granica? to nie lec,po co z domu wylazic i ryczec ze strachu,to jakies chore urojenie bac sie wakacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Świńska Grypa IP: 82.160.224.* 30.04.09, 12:35 tak boimy sie tym bardziej ze w tunezji straszny brud i brak higieny,jestem przerazona Odpowiedz Link Zgłoś
tomek-77 Re: Świńska Grypa 30.04.09, 13:19 to po jaką ch... jedziesz do Tunezji na wczasy???? Jedź nad Bałtyk... tam jest czysto i higienicznie, hehehehheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Świńska Grypa IP: 82.160.224.* 30.04.09, 13:31 po co sie tak denerwujesz ,jade do tunezji bo na nic innego mnie nie stac,mam dzieci i sie o nie martwie,wczasy wykupilam kilka miesiecy temu,gdybym miala to zrobic dzis to bym napewno ten wyjazd przelozyla.ktos zapytal czy sie nie boimy to odpowiedzialam.po co czytasz skoro pytanie cie irytuje Odpowiedz Link Zgłoś
tomek-77 Re: Świńska Grypa 30.04.09, 14:27 Iza, nie irytuje mnie to że sie boisz. Śmiać mi się chce ze stwierdzeń osób. które piszą jak Ty... że tam jest brud itp. Ja jak gdzieś jest brudno i śmierdząca to tam nie wchodzę! Po co się męczyć??? Skoro masz negatywne nastawienie do Tunezji to po prostu nie jedź a skoro jedziesz to nie nażekaj że tam brudno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Świńska Grypa IP: 82.160.224.* 30.04.09, 14:44 nie narzekam tylko stwierdzam fakt .biorac pod uwage inne spojrzenie arabow na czystosc ,ryzyko rozprzestrzeniania sie swinskiej grypy jest bardzo duze ,stad moje obawy.bylam w tunezji i wrocilam zadowolona dlatego tam wracam,ale to nie przeszkadza mi w obawach przed epidemia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nastka Re: Świńska Grypa IP: 89.240.201.* 30.04.09, 15:19 a czy stwierdzone sa jakie przypadki w tunezji o swińskiej ?? czego sie bać tak jechac przezcież nie ma tam poki co przypadków gryby prosiaczków.... dlaczego sie boicie tam jechac?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Świńska Grypa IP: *.xdsl.centertel.pl 30.04.09, 16:21 jak się choroba dalej będzie rozprzestrzeniać to co za różnica być w polsce czy Tunezji (wybrałabym Tunezje oczywiście:)), a co do brudu to jest wszędzie, tylko w najbliższym otoczeniu się go tak nie zauważa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzzzz Re: Świńska Grypa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 10:59 A ja wiem czego obawia się Iza. Nie wiem czy nikt nie zauważył, że pisała o wyjeździe z dziećmi. Wcale się jej nie dziwię. Bo nie boi się o siebie tylko o dzieciaczki. Doskonale to rozumiem, bo sami z mężem zdecydowaliśmy nie zabierać naszego synka, choć za niego zapłaciliśmy dużo wcześniej. Po prostu, dla pewności wolimy go nie narażać, czy jest ta cholerna grypa czy nie. Co do brudu w Tunezji- nie wypowiem się bo jadę tam po raz pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martilka Re: Świńska Grypa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 12:45 ja sie bardzo boje tej grypy;/ musialam zrezygnowac z Tunezji:(:(((( choc tak bardzo chce tam jechac,,, nie boicie sie ze bedzie tam ktos zarazony? przeciez to przenosi sie droga kropelkowa..:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ara Re: Świńska Grypa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 14:53 Ludzie czy wyście powariowali???!!!! Jaką masz gwarancję, że za chwilę w Polsce nie będzie wirusa? Żal mi takich jak Ty. Uważaj na przejściach dla pieszych, przechodząc obok budynków, pod drzewami, itd., przecież może Ci się coś przytrafić. Jejku i jeszcze samolot, dobrze, że zrezygnowałaś, toż to przecież niemożliwe, żeby takie żelastwo mogło latać. He he he... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: Świńska Grypa IP: *.polkowice.vectranet.pl 05.05.09, 13:01 swinska grype masz w majtach jak nie bedziesz wkladac tam gdzie nie trzeba rak to bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emek Re: Świńska Grypa IP: *.devs.futuro.pl 05.05.09, 13:18 Jedziemy z żoną i 4 letnim dzieckiem. Jakoś nie widzę powodów do paniki. Po pierwsze Tunezja jako kraj nastawiony na turystykę, mimo obiegowych opinii o braku czystości, nie będzie narażał się na straty jak mógłby ponieść z powodu świńskiej grypy i napewno pilnują aby nie pojawiła się tam epidemia. Po drugie z tego co wiem opieka zdrowotna jest tam na stosunkowo wysokim poziomie - słyszałem nawet , że na wyższym niz Polska. Po drugi z tego co mi wiadomo w Egipcie np. (również kraj arabski) wytłukli "na wszelki wypadek" prawie całą populację "wieprzowiny". Po trzecie przy zachowaniu podstawowych zasad higieny - nikt nie powinien się czuć zagrożony bez powodu, a ja nie słyszałem żeby tam pojawiła się ta choroba. Po czwarte - media szukając sensacji wyolbrzymiają tzw. świńską grypę , tak samo jak chorobę wściekłych krów, sarsy, sepsy, ptasią grypę itp. Myślicie , że te choroby tak po prostu zniknęły ? Nie, istnieją nadal, tyle , że media nasyciwszy się tematem przestały go wyolbrzymiać. Jedźcie i bawcie się dobrze ! I nie dajcie się zwariować ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Świńska Grypa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.09, 13:24 ŚWIĘTA RACJA ZDROWY ROZSADEK I HIGIENA-TO NAS URATUJE I TO NIE TYLKO W TUNEZJI ALE I W NASZEJ KOCHANEJ OJCZYŹNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ara Re: Świńska Grypa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 14:56 Wreszcie normalny człowiek się wypowiedział, życzę udanego urlopu :-) Może lepiej jak ci wszyscy panikarze zostaną w domu, będziesz mieć spokojniejsze wakacje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Świńska Grypa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 21:53 ale przeciez tam ludzie beda roznych narodowosci inie wiadomo kto skad przyleci i z kim mial do czynienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emek Re: Świńska Grypa IP: *.devs.futuro.pl 06.05.09, 12:17 No tak, Kamila - napewno będzie tam mnóstwo meksykanów :) A jeszcze musisz pamiętać o : -klątwie faraona -udarze słonecznym -meduzach mordercach w morzu śródziemnym -pijanych ruskach -chamskich angolach -komarach jak woły -"trującej" wodzie w kranach -katastrofach samolotowych -oszustwach biur podróży ....wiesz co - lepiej zostać w domu , przecież Polska to taki piękny kraj ^ ^ Pozdrawiam lękowców. Odpowiedz Link Zgłoś
yo_witka Re: Świńska Grypa 06.05.09, 13:41 Nie dajmy się zwariować! Ja lecę do Tunezji w piątek z dwójką małych dzieci 4 i 2 lata. Nie uważam żeby prawdopodobieństwo zarażenia się czymkolwiek było tam większe niż w Polsce. Osobiście słabią mnie ludzie którzy swoje lęki tłumaczą posiadaniem małych dzieci i rezygnują z zabierania na wakacje dziecko "bo może się czymś zarazić" Jeśli ma się zarazić droga mamo i tato to najpewniej zrobi to od waszego powitalnego pocałunku po wakacjach na które pojechaliście sami. POzdrawiam inne wyrodne matki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Świńska Grypa IP: *.xdsl.centertel.pl 06.05.09, 17:33 Gość portalu: emek napisał(a): > "No tak, Kamila - napewno będzie tam mnóstwo meksykanów :) > > A jeszcze musisz pamiętać o : > -klątwie faraona ........" KLĄTWA FARAONA JEST W EGIPCIE:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emek Re: Świńska Grypa IP: *.devs.futuro.pl 08.05.09, 11:22 Raczej w Afryce :) Przecież chodzi o rozstrój żołądka spowodowany inną florą bakteryjną, choć z tego co się zorientowałem w większości z przejedzenia i przepicia :P Odpowiedz Link Zgłoś