Gość: diana IP: *.chello.pl 12.05.09, 19:58 Czy byl ktos ostatnio w hotelu Safa w Hammamecie?Wylatuje 17 do niego ,prosze o kontakt kogos kto niedawno w nim byl:* Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evisia1802 Re: hotel SAFA Hammamet 12.05.09, 22:53 ja nie byłam w tym hotelu , ale z relacji dwa lata temu jak byłam ludzie byli bardzo zadowoleni....ja go w kwietniu widziałam tylko z ulicy przy Medinie i bardzo fajnie wyglada----a i jeszcze jedno ma super lokalizacje! Odpowiedz Link Zgłoś
adamagnes Re: hotel SAFA Hammamet 13.05.09, 11:05 w sprawie Safy toczyła się rozmowa tutaj- wystarczy poszukać :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21193&w=94608144&wv.x=2&a=94608144 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21193&w=82113353&a=83909659 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: hotel SAFA Hammamet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 13:10 trochę fotek z hotelu http://tunezja2007.googlepages.com/hotelprimalifesafa Odpowiedz Link Zgłoś
tpitek Re: hotel SAFA Hammamet 14.05.09, 21:44 17 maja też lecimy do SAFA z 2 letnim szkrabem - wierzymy, że będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sydor Re: hotel SAFA Hammamet IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.09, 11:27 a szczepiliście się na coś? a jak wygląda wymiana pieniędzy przed wyjazdem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: hotel SAFA Hammamet IP: 89.171.224.* 11.06.09, 10:05 Wróciłam 2 tyg. temu miałam wykupioną opcje all inclusive niestety jezeli chodzi o podawanie darmowych drinków to niestety sliski temat czesto brakuje i wogóle nastepnym razem inny hotel cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
paula1166 Re: hotel SAFA Hammamet 13.06.09, 21:33 Byłam w hotelu safa od 28.05.20009 hotel z wyglądu i wyposażenia jest ok . Obsługa uważa wszystko za ok.. jeżeli jest jakiś problem to mówią słowo Tomorrow . Sprzątaczki jeżli się nie da napiwku posprzątaja ogólnie i nawet ręczników nie wymienią. Może to jest śmieszne ale z pokoju zginoł min biustonosz.. a pozatym papierosty drobne pieniądze kosmetyki. Inclusive niby jest ale wieczorami zaczyna alkoholu brakować. Śniadania beznadziejne obiady da się przeżyć a kolacje dośc obfite, jednym słowem codziennie to samo ! Baseny są 3 jeden w hotelu w którym wogóle nie jest czyszczona woda.. przy hotelu basen ok czyszczony mocno chlorowany płytki myte codziennie rano przyu basenie za hotele ze zjeżdzalniami besen brudny woda śmierdzi benzyną . Na stołówce obrusy zmieniane nawet co 3 dni brakuje widelców noży serwetek.. a jak juz są to pzewaznie brudne. po jedzenie masakryczne kolejki kubki na piecie tylko płukane i śmierdzące chlorem. Co do rezydentki p. Agaty brak słow. W hotelu bywa góra 2 razy w tygodniu przez 30 minut. Namawia na wycieczki które sie u niej nie opłacają ponieważ wiekszośc pieniędzy idzie dla niej.. gdy jest jakiś problem ona to olewa i twierdzi ze wszystko jest ok. Gdy chodzi o dzień wyjazdów z hotelu to do 12 jest wykwaterowanie z hotelu i póżniej siedzenia na walizkach i nic nam nie przysługuje.. Problem ma ten który wyjazd ma dopiero np po 20 tak jak ja bo cały dzień nie ma picia jedzenia i z łaską pozwalają kożystać z basenu . Co do plaży owszem czysta ale bitwa o lezaki. Na plazy od godziny 10 podają napoje w kubkach "jednorazowych" przyczym byłam świadkiem gdzy zostały zbioerane z koszów na plaży i płukane w wiadrze w wodzie z morza. Uczulam na to i radze po sporzyciu napoju gnieśc kubki i robić w nich dziury. Miasto ok sprzedawcy strasznie nachali gdzy się nie chce wejść do sklepu a tym bardziej coś kupić bardzo wyzywają . Byłam tam 2 tygodnie i uważam ze stanowczo zadługo i za drogo. Bo ten hotel miał miec *** a najwyraźniej dopisał sobie tę * bo wygląda na niestety tylko ** . Jeżeli się ktoś tam wybiera to uczulam najbardziej na kradzieże. Udanych wakacji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: hotel SAFA Hammamet IP: 41.225.207.* 14.06.09, 18:05 Witam, bylam rowniez w tym hotelu na urlopie na pocz czerwa i oczom nie wierze czytajac te brednie; ludzie , Wy na prawde jedziecie na wypoczynek czy na marudzenie????wybierajac sie na urlop w Tunezji zdawalismy sobie sprawe, ze jedziemy do kraju arabskiego gdzie stanadrd na pewno nie dorownuje st europejskim.my swiadomie wybralismy h trzygwiazdkowy, nastawiajac sie na aktywny wypoczynek. Owszem, czasem moze z3 min trzeba bylo postac w restauracji, ale wszedzie wystarczyl usmiech, mile slowo i wszyscy wokol byli bardzo mili i uczynni. nie zdazylo nam sie natrafic na braki w barze all incl, na brudny kubek, czy kradzieze.minusem wlasnie chyba byl fakt, ze jest tam duza grupa polskich klientow, chyba ponad 150 i czasem nam bylo wstyd za ich zachowanie, szczegolnie w barze;obsluga mila, skuteczna, pani rezydent Agata bardzo pomocna, poza dyzurami 3 razy w tyg byla czesto uchwytna w hotelu i sluzyla kompetentna wiedza.My spedzilismy 2 upojne tygodnie na lenistwie, ale i duzo zobaczylismy.milych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viki Re: hotel SAFA Hammamet IP: *.rene.com.pl 15.06.09, 00:29 Hotel naprawdę w porządku :-) jedzenie smaczne, pokoje czyste, animacje co wieczór :-) jak ktoś chce to zawsze znajdzie coś do czego możnaby się przyczepić, ale uważam że w tej cenie jest rewelacyjny naprawdę. Najlepiej chyba zaświadczy fakt, że w tym roku byłam tam z koleżanką jeszcze raz w tym samym hotelu (21.05.2009- 04.06.2009)Leżaki są bezpłatne (są bez materacy,materac płatny 2 dinary za dzień) a ręczniki trzeba mieć też własne,bo hotelowych ręczników nie można wynosić a zdarza się że zabierają z pokoju ręczniki do prania i dopiero kolejna pani przynosi swieże, więc może ich nie być jakiś czas w pokoju. W porównaniu z rokiem poprzednim hotel zmienił się na plus.Jedzenie bardziej urozmaicone,a jeśli chodzi o owoce to zaleznie od sezonu,w 2 tygodniu naszego pobytu były już arbuzy.Porównując rok poprzedni mam wrażenie ,że jest czyściej. Na pewno ma na to wpływ zmiana managera hotelu oraz to,że Safa nie nalezy juz do sieci Prima Life.Animacje z dnia na dzień tez co raz lepsze- w między czasie zmienił się główny animator. Jak ktoś ma jeszcze jakieś pytania to służę pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
hafra29 Re: hotel SAFA Hammamet 01.07.09, 20:57 Kto leci do tunezji hotel-safa 30 lipca??? Odpowiedz Link Zgłoś
hafra29 Re: hotel SAFA Hammamet 01.07.09, 21:16 Ile kasy potrzeba przy all jedzie 2 dorosłych i pięciolatek?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: hotel SAFA Hammamet IP: *.am.wroc.pl 07.07.09, 18:58 My jedziemy w 4 osoby z dwójką dzieci (6 i 9) i zamierzamy wziąć ok. 800 euro (2 tygodnie). W ubiegłym roku w turcji mielismy 500 euro i był kłopot z gotówką pod koniec pobytu. Ale w Hammamet jest na pewno łatwiej, niż w miejscach odludnych, bo to miasto i ma bankomaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Tragedia to nie Safa to Syfa byliśmy 10.2009 IP: 77.255.197.* 11.11.09, 20:56 Tragedia nikomu nie polecam. Byliśmy już z żoną w wielu Hotelach 3 gwiazdkowych i ten nawet im nie dorównuje do pięt. Jedzenie beznadziejne na śniadanie nie ma dosłownie co jeść z wędlin jeżeli to można nazwać wędliną jest tylko ich salami czytaj mortadela i to by było na tyle z wędlin, brak żółtego sera, naleśniczki takie małe dają, że trzeba zrobić ze trzy kursy żeby poczuć coś na żołądku. Na obiady jakieś żylaste twarde mięso nie wiem z jakiego to zwierzęcia, ryby co prawda były i sam osobiście bardzo lubię ryby, ale były tak śmierdzące, że nie dało się ich zjeść. Jeśli chodzi o napoje alkoholowe (lokalne) podawane w barze to też tragedia. Barman lał w śmierdzących chlorem kubkach, a ilości trunku były znikome. Miał swoją miareczkę o pojemności zakrętki. Poza tym pokój z widokiem na morze kosztował 20 euro. Sprzątaczki nie robiły za wiele. Za 1 dinara zabierały ręczniki i po przyjściu z nad morza trzeba było biegać po całym hotelu w poszukiwaniu ręczników, pokój sprzątały bardzo rzadko. Jednego dnia tak nam wysprzątały, że zginęło nam z kurtki z szafy 150$. Boss hotelu stwierdził "i'ts normal", nie było żadnych szans na odzyskanie pieniędzy. Ogólnie rzecz biorąc ten hotel to totalny niewypał. I naszym zdaniem powinien nosić nazwę "SYF-a", a nie "SAFA". Odpowiedz Link Zgłoś