Dodaj do ulubionych

Kopernik PAL inn

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.09, 07:53
Wróciłam teraz z Tunezji,biuro podróży dobre wszystko
zorganizowane,hotel dobry , przewaga Polaków , wspaniali
animatorzy , którzy urozmaicają nam pobyt, jedzenie dobre mało
owoców , ale cóż wymagać za taką cenę. Jestem bardzo
zadowolona .Polecam wycieczke na SAchare 2 dni koszt 500, 00 zł od
osoby na nasz przelicznik.
Obserwuj wątek
    • Gość: dodo Re: Kopernik PAL inn IP: *.237.spine.pl 24.05.09, 09:55
      Też lecę do tego hotelu w lipcu.Na tym forum było mało opinii o
      Palmm Inn a jak już się pojawiały to nie do końca pozytywne-tak więc
      trochę mnie pocieszyłaś :).Napisz proszę coś więcej o samym hotelu-
      jak wyglądają pokoje 2+2,jak załatwić sobie pokój z widokiem na
      morze,opisz szerzej wycieczkę na Saharę (ile płacą dzieci,czy woda
      jest dostępna na wycieczce czy można ją sobie wziąć z hotelu? i o
      samej organizacji wycieczki). Czy w hotelu przy basenie są już
      zjeżdżalnie?
      Pozdrawiam
      • remi_73 Re: Kopernik PAL inn 24.05.09, 13:07
        My mamy wyjazd do Palm Inn 11.06 napisz proszę więcęj info opokojach,czy
        dawaliście pieniądze do paszportu , jezdziliście taxi do Monastiru lub Portu El
        kantui lub Sousse za ile a jak odprawa i przelot my lecimy pierwszy raz i trochę
        się stresujemy,a problemy jelitowe były? Dzięki za wszystkie info!!!
        • Gość: ANIA. Re: Kopernik PAL inn IP: 93.175.80.* 24.05.09, 13:14
          CZESC, JAK MOŻESZ TO NAPISZ CZY BYŁY JAKIEŚ PROBLEMY ŻOŁĄDKOWE BO
          LECIMY DO TEGO HOTELU Z 2 LETNIM DZIECKIEM, CZY DLA TAKIEGO SZKRABA
          ZNAJDZIE SIĘ COŚ DOBREGO DO JEDZENIA. CZY REZYDENTAKA MIŁA CZY
          TYLKO WIDZIELIŚCIE JA NA SAMYM POCZĄTKU I KONIEC.
          DZIĘKI ZA INFO. POZDRAWIAMY
          • operator1234 Re: Kopernik PAL inn 30.05.09, 21:11
            ja byłem z eximu rezydent nic nie robił. Mój dzieciak (1,5 roku) i znajomych nic
            nie jadł mimo dużego wyboru. Nie mam pojęcia czemu.
            pytałem innych jak u nich z jedzeniem u dzieci tez porażka
            • Gość: kaja Re: Kopernik PAL inn IP: *.sileman.net.pl 03.06.09, 12:18
              operatorze1234 mam jeszcze jedno pytanie bardzo mnie martwi bardzo
              rozległe opinie ty wróciłeś 29 maja i piszesz opinie dające nadzieję
              jednak osoby które były w tym samym terminie na portalu wakacje.pl
              opinie o palm inn są przerażające skąd ta rozbieżność mam nadzieję
              że ty poprostu należysz do ludzi normalnego pokroju a nie tz.ą ę i
              dlatego tamci tak narzekają bo to nie ich klasa ale rozbieżność jest
              gigantyczna pozdrawiam Kaja
              • operator1234 Re: Kopernik PAL inn 03.06.09, 13:20
                Tak jak pisałem luksusów proszę się nie spodziewać. Można się przyzwyczaić do
                wszystkiego a ewentualne braki w gwiazdkach (według mnie hotel powinien mieć 2)
                na pewno złagodzi rewelacyjna obsługa hotelowa, przyzwoite jedzenie, ciekawe
                miejsce, baseny, morze i przede wszystkim wycieczki do soouse, monastiru .
                Opinie innych na wakacje pl według mnie są spowodowane tym że tak jak dla mnie
                ta wycieczka to porażka pod względem zdrowotnym. Proszę sobie wyobrazić sytuacje
                kiedy Pani dziecko przez 6-8 dni z 14 dniowego pobytu ma gorączkę, przez cały
                pobyt praktycznie nic nie je ciągle płacze. gdy jest zdrowe musi Pani uważać
                żeby nie złapało wirusa od innego dzieciaka (przypominam że co najmniej 8-ro
                dzieciaków zachorowało na gardło, nie liczę te które złapały problemy żołądkowe)
                wiec łazi pani za nim krok w krok jak cień. Osoby starsze także miały problemy
                żołądkowe itp.
                W moim przypadku gdyby problemy zdrowotne nie miały miejsca zaliczył bym ten
                wyjazd do tych bardzo udanych.
      • operator1234 Re: Kopernik PAL inn 30.05.09, 21:08
        woda w hotelu w butelkach płatna :( poza tym można brać do kubeczków tyle ile
        zdoła się wypić baniaki stoją przy barze i przy basenie.
        3 zjeżdżalnie są 3 czynne 2 h w ciągu dnia. na wycieczce nie byłem, znajomy był
        - podobno rewelacja !!! ale bardzo męcząca gdyz 2 ciągu 2 dni pokonuje się 1200
        km autokarem. hotel z widokiem na morze oficjalna dopłata 100$. w pokoju brak
        mebli !!! łózko to betonowa płyta z materacami, łazienka ok ale żadna rewelacja.
        klimatyzacji jeśli oczywiście działa w pokoju lepiej nie włączaj, nie czyszczona
        od lat 90 -tych.
    • Gość: Sisi Re: Kopernik PAL inn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 15:18
      Też chętnie się dowiem więcej wylatujemy 4.06!
      • Gość: ania do sisi IP: 93.175.80.* 25.05.09, 16:35
        cześć, a skąd lecisz. ja tez się tam wybieraz z mężem i dzieckiem
        4.06. lecimy z katowic
        • Gość: Pangela Re: do sisi IP: *.nj.pl 25.05.09, 23:14
          my lecimy 28 05 09 z synem 1.5r katowic z exim tours
    • Gość: gość Re: Kopernik PAL inn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 16:57
      marixa napisz szerzej o wycieczce na Saharę. Czy można tam coś ciekawego kupić
      (poza różą pustyni) jeżeli tak, to w których miastach, np. wyroby skórzane,
      szale, owoce itp.Może coś ciekawego kupiłaś Ty lub inni uczestnicy wycieczki.
      • Gość: Pati Re: Kopernik PAL inn IP: *.net.stream.pl 25.05.09, 21:50
        Witam
        napisz czy leżaki są gratis czy trzeba płacić,i coś więcej o rezydencie i czy zjeżdżalnie są czynne .
        • Gość: do Ani Re: Kopernik PAL inn IP: *.ray.net.pl 25.05.09, 22:56
          Aniu wylatujemy również z Katowic. My 2+1, znajomi 2+1, znajomi 2+2
          a wy w jakim wieku macie dziecko?
          • Gość: ania Re: Kopernik PAL inn IP: 93.175.80.* 26.05.09, 13:33
            nasze dzieciątko ma 2 latka. a ty też lecicie w tym terminie? a wy
            i wasi znajomi w jakim wieku mają dzieci? pozdrawiam
            • domeno26 Re: Kopernik PAL inn 26.05.09, 23:12
              My także lecimy do tego hotelu w tym terminie więc do zobaczenia na
              miejscu.1+1 i 2+2 wylot z Poznania.Pozdrawiam
              • Gość: do Ani Re: Kopernik PAL inn IP: *.ray.net.pl 27.05.09, 21:17
                Dzieci razem to 3 chłopców 3,4,4 i 1 dziewczynka 5
        • operator1234 Re: Kopernik PAL inn 30.05.09, 21:14
          leżaki gratis ja byłem od połowy maja. walka o nie trwała od 6 rano.
    • remi_73 Re: Kopernik PAL inn 30.05.09, 18:03
      Do marixa napisz coś więcej o Palm Inn
    • operator1234 Re: Kopernik PAL inn 30.05.09, 20:56
      kilka dni temu także wróciłem z tego hotelu. Nie jestem wybredny ale...
      hotel nie remontowany od lat 90-tych (według mnie na pewno mniej niż 3
      gwiazdki). Jedzenie dobre i dość dużo, brak przekąsek miedzy posiłkami, do picia
      piwo, wino, soki rozrabiane z wodą, woda, cola, drink dnia (wino z sokiem).
      Pokoje czyste i sprzątane codziennie, gdy zobaczyłem swój pokój pierwszy raz
      chciałem uciekać. Nie wkładać kasy w paszport to nic nie da, zmiana pokoju tylko
      za dopłata ok 100 $. Najlepiej zabrać dolary, euro. napiwki tylko w dinarach !!!
      z bilonem euro i $ nie maja co zrobić - bardzo mili kelnerzy (drugiego dnia
      dałem każdemu z nich po dinarze ostatniego po 2, według mnie zasłużyli na
      napiwki ). Walutę wymieniamy w hotelu, według ogólnokrajowego kursu. Z ok 20-ro
      dzieci zachorowała połowa problemy z gardłem!!! jakiś wirus panował. Lekarz
      powiedział że to od wody w basenie (okrągły brodzik dla dzieci)!!! Dorośli
      także chorowali. Moje dzieci i dzieci znajomych nic nie jadły, mimo dużego
      wyboru, lepiej zabrać jakieś kaszki dla dzieci do rozrobienia z wodą - tylko
      mineralną !!! dzieciakom myć zęby tylko woda mineralną !!!
      uwaga !!! lekarz po wezwaniu do osoby chorej każe zapłacić za wizytę i lekarstwa
      (ubezpieczyciel oddaje po powrocie do kraju po pokazaniu rachunku za lekarstwa i
      wizytę) ok 100 DT czyli 250 zł !!! ja o tym nie wiedziałem i po 2 wizytach
      lekarza musiałem kasę wypłacać z bankomatu. Dlatego ten kto pisze że jak ktoś ma
      all wystarczy parę złotych jest w błędzie !!! Ktoś pytał czy z dzieckiem 2
      letnim jest bezpiecznie - nie straszę ale ja bym się już nie zdecydował na
      wizytę w tunezji nawet za darmo z tak małym dzieckiem (za dużo miałem problemów
      z 1,5 rocznym dzieciakiem). Najbliższa apteka w sahlin ok 3 km od hotelu w
      miescie tym jest 6 aptek ale tylko jedna otwarta trzeba pytać która. Kościół w
      souse sobota 18:15 niedziela 9:30. Rewelacyjni animatorzy: ciagle coś się dzieje
      show po 21:30 dla dorosłych, dla dzieci mini show o 20:30, w ciągu dnia aerobik,
      kursy tańca, różnorakie sporty, bulle itp. super sprawa.
      taksówka do souse ok 5 dt, do monastiru 7 dt (jak sie potargujesz moze uda się
      zejść niżej.) Autobus niecały dinar ale jedzie się jak w wagonie bydlęcym. Białe
      taksówki minibusy z cienkim pasem biegnacym przez srodek samochodu za 1 dt.
      Plusem hotelu jest jego odległośc od monastiru i souse 15 min taksówka do
      monastiru do souse 10 - autobus 30 i 20 min. Obowiazkowa wizyta na targu w souse
      i monastirze - w souse większy targ
      przykładowe ceny:
      wełniany ręcznie robiony koc z wzorami berberyjskimi z certyfikatem
      oryginalności i nr seryjnym 2,5 na 1,6 m z 280 DT utargowane na 57 DT
      sprzedawca wyzwał mnie od bandytów itp
      miska ceramiczna średnica ok 28-30 cm malowana - ręczna robota z 45 na 18 dt -
      chyba mnie oszukał :)
      branzoletka srebrna ok 1 cm szeroka - ręczna robota z 25 na 15 dt
      kolczyki srebrne z 15 na 10 dt - oszukany :)
      koc bawełniany 2,6 na 1,4 m z 140 dt na 25 dt.
      Największym plusem hotelu są animatorzy, to że nie da się nudzić, animatorzy
      proponują nawet samotnym kobietom, a nawet mężatkom przy których notorycznie nie
      ma męża bo np siedzi w barze sex, kilka skorzystało. super baseny, okolica hm
      ... elektrownia ok 1 km w linii prostej miałem na nią widok z pokoju, poza tym
      kilka hoteli i sklepów.
      Myślę że gdybym miał dzieci w wieku 4 lat pojechał bym tam jeszcze raz z
      mniejszymi zdecydowanie nie, dla mnie nie były to wakacje ale ciągły stres.
      jakieś pytania ?
      • remi_73 Re: Kopernik PAL inn 31.05.09, 14:03
        Dzięki za info,mam jeszcze parę pytań.Dlaczego piszesz że na widok pokoju
        chciałeś uciekac ? Dlaczego dzieci tam nic nie jadły nie było np.bułek i dżemu?
        My lecimy z dzieśmi 2l i 5l i twój opis pobytu trochę mnie wystraszył.Na co
        chorowało twoje dziecko,pytam by uniknąć błędu.Czy za napiwek można dostać inny
        drink np gin lub mocniejszy? I ostatnie pyt.jak poznać że srebro to srebro i nie
        dać się oszukać bo też chcę tam kupić? Pozdrawiam!!!
        • operator1234 Re: Kopernik PAL inn 31.05.09, 17:33
          pokój wygląda jak z lat 90 tych, brak mebli, wszystko w betonie nawet stolik
          betonowy. jedynym meblem było łózko pietrowe dla dzieci - drewniane :), obok
          głównego budynku był 1 piętrowy domek połączony z głównym. Ludzie mieszkali
          tylko na 1 piętrze na parterze była rupieciarnia, drzwi odpadały itp.
          Jedzienie dla dzieci było, z tym że mało które dziecko je jadło. 5 latek pewnie
          zje ale dla 2 latka zabierz jakiś zapas. Dzieci chorowały na zapalenie gardła i
          uszu, biegunkę miało może 2 dzieci, Dorośli głównie chorowali na żołądek, jedna
          po ugryzieniu komara rozdrapało bąbel spuchła i pojechała do szpitala. Za drinki
          takie jak piszesz trzeba było płacić napiwek nic nie dał.
          Najbezpieczniej kupić srebro z próba ale wowczas jest to wyrób fabryczny, ręczna
          robota nie jest oznaczona próba, czy to srebro sprawdzisz zapalając zapalniczkę
          i podkładając pod nią np. branzoletkę. Jeśli się okopci to jakiś inny metal. Czy
          coś jest jedynie posrebrzane tego nie sprawdzisz w ten sposób. Tylko po
          spiłowaniu brzegu przedmiotu. Jeśli nie pokaże sie mosiądz itp to srebro.
          Jeśli wszystko będzie ok i nie będzie problemów zdrowotnych po jakimś czasie
          przyzwyczaisz się do warunków i naprawdę spodoba ci się to miejsce i ci ludzie.

• maj18-98 Re: Kopernik PAL inn 31.05.09, 14:17
        czytałam że plaża przy tym hotelu jest fatalna. Mógłbyś napisać parę
        słów na ten temat?Dziękuję.
        • operator1234 Re: Kopernik PAL inn 31.05.09, 17:34
          troche glonów w wodzie i cieplutka woda :)
          piasek biały i bardzo drobny. plaża jest ok, czysta, codziennie sprzątana. Kilku
          sprzedawców się tam kręci. Według mnie jest ok.
      • Gość: ANIA Re: Kopernik PAL inn IP: 93.175.80.* 31.05.09, 14:26
        cZY MÓGŁBYŚ NAPISAĆ COŚ WIECEJ O POSIŁKACH, CZY MIĘDZY DANIAMI
        GŁOWNYMI MOŻNA COŚ PRZEKĄSIĆ I OGÓLNIE CZY JEDZENIE JEST DOBRE Z
        GÓRY DZIĘKI
        • Gość: dodo Re: Kopernik PAL inn IP: *.237.spine.pl 31.05.09, 15:01
          do operator:
          Napisz coś więcej o pokojach,myślę że było trochę więcej Polaków i z
          rozmów wiesz jak wyglądały pokoje z widokiem na morze? Mnie
          interesują większe tj. 2+2.Jak załatwić taki pokój- ile trzeba im
          dać w paszport by poskutkowało?
          Czy są już zamontowane zjeżdżalnie? I jeszcze jedno- jak wygląda
          sprawa klimy w pokojach-w jakich godzinach naprawdę ją włączają?
          • operator1234 Re: Kopernik PAL inn 31.05.09, 17:48
            zmieniałem raz pokój ze względu na dyskotekę która została hucznie otwarta 50
            metrów od mojego okna. Nie robiono żadnego problemu przy zmianie pokoju.
            Pierwszy pokój był ogromny specjalnie liczyłem i wyszło mi 35 m2 razem z
            łazienka i przedpokojem. Drugi malutki ale za to miałem spokój i nie było
            słychać dyskoteki która zaczynała się o 20 a kończyła o 3 w nocy. Kasa w
            paszporcie nic nie da. Trzeba oficjalnie zapłacić za pokój z widokiem na morze.
            Poczekaj jednak z tym do momentu gdy przydzielą ci pokój bo a nóż się uda.
            Znajomi dostali bez dopłaty od razu pokój z widokiem na morze.
            Klima działa a przynajmniej u mnie działała w drugim pokoju, w pierwszym panel
            sterujacy był oderwany i wisiał na kabelkach. Ja nie ryzykowałem i nie włączałem
            jej. Jest zapyziała i brudna. Zjeżdżalnie są ale tylko udostępniane w godzinach
            11-12 i 15-16
        • operator1234 Re: Kopernik PAL inn 31.05.09, 17:41
          jak ja byłem wówczas między posiłkami nic nie dawali do jedzenia. Jedynie
          napoje. Oczywiście większość ludzi pisze skargę z tego powodu do swojego biura
          podróży. Jedzenie dobrze. Duży wybór jednak po tygodniu gdy już wszystko
          skosztowałem zaczęło robić się nudno.
          Przykładowy obiad:
          makaron, ziemniaki, ryż- ewentualnie kus kus, kilka sałatek do wyboru, mieso 2
          rodzaje, pizza, napoje, ciasto, owoce.
          zawsze był tak duży wybór, niektóre produkty przy kolejnym obiedzie były
          wymieniane na inne , czasem ryba czasem lazania itp.
          dla dzieci na śniadanie polecam płatki z mlekiem , francuskie ciasteczka z
          czekolada itp. Naprawdę duży wybór. Moje nie chciały jednak nic jeść.
          • Gość: monika Re: Kopernik PAL inn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 23:12
            A jaka jest temperatura w nocy? wystarczy krótki rękaw czy potrzebny
            jest sweterek? i jak jest z wiaterm , bo słyszałam że jest zimny...
            Z góry dziękuję za odpowiedz.
            • operator1234 Re: Kopernik PAL inn 01.06.09, 08:14
              w nocy jest ok 15 - 18. ja spałem przy otwartym na oścież oknie balkonowym. Przy
              zamkniętym oknie w pokoju była sauna. Klimy nie włączałem bo była brudna. Miałem
              w pokoju pełno komarów ale coś za coś - dzieciak ma przez to pełno bąbli. Wiatr
              jest przyjemny i w upalne dni gdy zawiał dawał wielką ulgę. Zabierz jakiś polar
              na wszelki wypadek.
              • alannowak00 Re: Kopernik PAL inn 01.06.09, 14:21
                mam pytanie ile płaci się za leżaki na plaży i przy basenie? i jeszcze
                jedno czy są ręczniki na plaży czy trzeba mieć swoje?
                z góry dziękuję za odpowiedź
                • Gość: smad Re: Kopernik PAL inn IP: *.xdsl.centertel.pl 01.06.09, 21:28
                  wróciłem z Palminn 28-05 za leżaki nie płacisz nic jest tylko bitwa o nie ale
                  łatwo ja wygrać :)my z żoną jak szliśmy na kolacje to braliśmy ręczniki
                  "rezerwowaliśmy" leżaki i nikt ich nie ruszał ,ręczniki lepiej mieć swoje
                  ponieważ wypożyczenie Hotelowego recznika kosztuje 14 dinarów!!!
                  • Gość: ania Re: Kopernik PAL inn IP: 93.175.80.* 01.06.09, 22:12
                    a czy w hotelu drogo jest jeżeli bym chciała jakąś pizze zjeść albo
                    coś przekąsić. jest tam wogóle jakiś barek? jezeli możesz to napisz
                    orientacyjne ceny
                    • operator1234 Re: Kopernik PAL inn 02.06.09, 08:11
                      bar jest ale z tego co mi wiadomo otwarty jest wieczorem i wydaje mi się że do
                      jedzenia nic nie kupisz. Ja nie byłem głodny więc nie szukałem dodatkowego
                      posiłku. W hotelu wszyscy maja all (nawet ci co wykupili hb) jedzenia jest tyle
                      że i tak nie zmieścisz nic poza posiłkiem. 7-10 śniadanie, 12:30-14 obiad, 19-21
                      kolacja. ceny za ekstra :) drinki ? nie mam pojęcia nie kupowałem wiec nie wiem.
    • Gość: A Re: Kopernik PAL inn IP: *.netis.net.pl 02.06.09, 00:55
      Witam!!Z zainteresowaniem obserwuję forum,waszą opinię o palm inn ponieważ i ja
      już nie długo wybieram się tam a wasza opinia jest bardzo przydatna.Z tego co
      już wiadomo to hotel skromny ale da się wytrzymać,różnorodność w posiłkach,
      baseny ok a ja zapytam o morze, plaża???Jakie morze,plaża?Czy bać się meduz
      ;)_Mam nadzieję że nie ;)W biurze podróży informują że leżaki na basenie i plaży
      płatne a tu czytam że jednak nie i super!Czy w łazience jest prysznic czy
      wanna??Czy jest suszarka do włosów??Chcę wybrać się na saharę ,co ze sobą
      zabrać??czy w butach pełnych czy mogą być klapki,sandały??Czy wybierając się do
      najbliższego miasta jest bezpiecznie??Czy potrzebny jest sejf w pokoju??Dziękuję
      za odpowiedź :)
      • operator1234 Re: Kopernik PAL inn 02.06.09, 08:50
        Może ciepłe woda wieczorem cieplejsza niż w basenach, trzeba wejść dość daleko
        żeby by dało się popływać, w miarę czyste, glony tu i ówdzie. plaża sprzątana
        codziennie rano, nie za szeroka ale wystarczy. super piasek drobny i biały.
        Meduz nie widziałem ale ja byłem do 29 maja. W łazience jest wanna z prysznicem
        (prysznic w wannie). Suszarki do włosów nie znajdziesz. Najbliższe miasto to
        sahlin ale tam nie ma co zwiedzać, za to są apteki :) jak byłem tam pierwszy raz
        żałowałem ze nie zabrałem jakiejś pały do obrony :) W monastirze bezpiecznie w
        soouse wydaje mi się że też- byłem tam 2 razy i miasto to jest o wiele ciekawsze
        niz monastir (ktoś mówił że okradziono tam kilku turystów itp więc trzeba
        uważać). Kobiety po zmroku same też niech lepiej nie chodzą po plaży, mieście -
        próbowano niedawno jakąś turystkę na siłę uszczęśliwić...
        o saharze nic nie wiem bo nie byłem. w tym hotelu jeszcze nikogo nie
        okradziono, ja zostawiałem wszystko na stoliku, nic nie zginęło.
        • Gość: ania Re: Kopernik PAL inn IP: 93.175.80.* 02.06.09, 09:28
          dzięki za wyczerpujące odpowiedzi. jade z dzieckiem wiec chciałabym
          sie wszystkiego dowiedziec i ewentualnie zabezpieczyc. ja to dam
          rade ale z dzieckiem to troche inaczej. pozdrawiam
        • Gość: magda Re: Kopernik PAL inn IP: 93.175.80.* 02.06.09, 09:42
          sorry za pytanie ale ile tam miałeś pieniędzy i ile wydałeś? dzięki
          • operator1234 Re: Kopernik PAL inn 02.06.09, 12:44
            wizyta lekarska + lekarstwa (u mnie był 2 razy) 250 dt = 600 zł

wycieczka mini safari 2x20 dt = 100 zł

pamiątki: 140 dt = 350 zł

napiwki: 20 dt = 50 zł

woda, ciastka itp: 20 dt = 50 zł

taksówki, autobusy: 40 dt = 100 zł

wykup dodatkowego czasu w pokoju tzw. use day: 36 dt = 90 zł

jeśli ktoś przebywa w hotelu ponad 14 dni a wylot ma np w nocy 15 dnia wykupuje
            8 dodatkowych godzin w pokoju aby nie leżakować na korytarzu. oczywiście nie
            trzeba tego robic i koczować w holu.

miałem ze sobą 300 $ i kartę bankomatową.
            spokojnie by mi to starczyło gdyby nie problemy zdrowotne.

• Gość: kaja Re: Kopernik PAL inn IP: *.sileman.net.pl 02.06.09, 13:30
              a co to za wycieczka mini safari? warto się na nią wybrać ?jade z dzieckiem
              dlatego na te tz. duże safari się nie wybieramy więc może te mini to jakaś
              alternatywa , powiedz mi jeszcze czy na wycieczki jezdziłeś z jakiegoś biura czy
              na własną ręke z góry dzięki za info
              • operator1234 Re: Kopernik PAL inn 02.06.09, 14:12
                wycieczkę na mini safari sprzedaje facet przy wyjściu z holu hotelu w kierunku
                basenów i plaży po jego lewej stronie.
                Mini safari to wycieczka 4 godzinna. Wyjazd autokarem (jazda ok 25 min) w głąb
                lądu. Na mini safari turyści przez ok 90 min jeżdżą po jakiejś plantacji drzewek
                oliwkowych kaktusów itp na wielbłądach, koniach, osiołkach i w wozie z końmi.
                Oczywiście co 20 min są zmiany i ci co jechali w wozie jadą na koniu lub
                wielbłądzie. Ja z małym dzieckiem nie ma jeszcze 2 lat także jechałem na
                wielbłądzie. Większośc czasu jednak w wozie. Po jeździe jest wysiadka i pokaz
                jak wielbłąd pije kolę :) następnie kobieta wypieka w tradycyjny sposób chleb i
                turyści są nim, warzywami i owocami częstowani. Można na miejscu skorzystać z
                usług kobiety która tatuuje ciało henną.
                Wyjazd o 8:30 powrót 12:30.
                Wycieczka trochę męcząca bo wożą Cię na wolnym powietrzu (było ok 35 stopni
                ciepła) ale wydaje mi się że warto. Ja byłem zadowolony. Wycieczka ewidentnie
                dla kogoś z dzieckiem.
                • Gość: ANIA Re: Kopernik PAL inn IP: 93.175.80.* 02.06.09, 22:00
                  MAM PYTANKO, CZY W POKOJU SĄ RĘCZNIKI (PLAŻOWE I NORMALNE) PANI W
                  BIURZE POWIEDZIAŁA ZE SĄ, ALE JAK TO WYGLĄDA W RZECZYWISTOŚCI.
                  • Gość: mysia Re: Kopernik PAL inn IP: 83.168.106.* 02.06.09, 22:17
                    Aniu! Nie pisz prosze wielkimi literami, bo to w necie oznacza, ze
                    krzyczysz i wielu wkurza...
                    A ręczniki są ,białe, codzienie zmieniane , ale na basen koniecznie
                    zabierz swoje kolorowe, bo tych białych sięnie wynosi.Bylismy w
                    lipcu z dzieckiem i bardzo nam się podobało.
                    pozdrawiam(nie wszystko jest dokładnie tak jak pisze operator, ale
                    to zalezy od punktu widzenia , i tak daje wiele cennych informacji ;-
                    )
                    • operator1234 Re: Kopernik PAL inn 03.06.09, 07:55
                      przepraszam ... ale proszę określić które informacje jakie podałem są nieprawdą ?
                      Pani była w lipcu rok temu a ja wróciłem z tego hotelu 29 maja.
                    • Gość: ania do mysi IP: 93.175.80.* 03.06.09, 10:14
                      sorry nie wiedziałam ze takie są zwyczaje. dzięki za informacje.
                      pozdrawiam
                      • Gość: Pati Re: do poeratora1234 IP: *.net.stream.pl 03.06.09, 10:41
                        Witam
                        napisz coś o ręcznikach czy są gratis na plażę i czy są w pokojach .
                        czy trzeba płacić za nie (kaucja i ile)
                        • operator1234 Re: do poeratora1234 03.06.09, 13:03
                          Ręczniki w pokojach oczywiście są (te do użytku w łazience mają kolor kremowy,
                          nie można je było wynosić na plażę). Wymieniane są codziennie lub co 2 dni. Ja
                          nie korzystałem z wynajmu ręczników na plaże bo z tego co wyczytałem (naklejka
                          na lustrze w łazience) płaciło się za nie kaucję ok 10 euro. Nie pamiętam czy
                          były płatne, miałem swoje wiec nie korzystałem.
                          • remi_73 Re: do poeratora1234 03.06.09, 14:48
                            do operator Witam! Mam jeszcze jedno pytanko(może śmieszne ale co tam)czy w Palm
                            Inn można się napić dobrej kawy? Ludzie wracający z innych hoteli pisali że jest
                            niedobra a smaczniejsza to tylko z automatu a w Palm jest taki automat?
                            • Gość: doni Re: do poeratora1234 IP: *.237.spine.pl 03.06.09, 15:05
                              Do Operatora : Napisz proszę o 2 sprawach: 1/ czy faktycznie w opcji
                              All nie ma napojów alkoholowych??? (mówię o typowych drinkach
                              pomijając piwo i wino).Przecież w ofercie wyraźnie pisze: lokalne
                              nap.alkoh. Czy w ogóle pytałeś np.o Vodka+cola? Myślę chociaż o tej
                              ichniejszej z figi?
                              2/ inna sprawa : chodzi mi już o samą organizację przy przyjeździe i
                              wyjeździe z hotelu: czy jak mam przylot ok. 17 na lotnisku to czy
                              zdążę na kolację? To samo tyczy się wylotu-jeśli mam planowo o g.10
                              rano z lotniska w Monastirze to czy zjem jeszcze śniadanie? Ile
                              przed planowanym odlotem odbierano Was z hotelu? Jak długo trwa
                              transfer hotel-lotnisko?
                              Czekam na odp. i pozdrawiam:))
                              • operator1234 Re: do poeratora1234 03.06.09, 15:43
                                jak ja byłem nie było w opcji all napojów alkoholowych innych niż: drink dnia
                                (sok z winem), piwo, wino !!! wiem że w ofercie wyraźnie pisze że są i przekąski
                                i drinki ... niestety hotel zrezygnował z ich podawania !!! choć pod koniec
                                mojego pobytu zauważyłem że zaczęło pojawiać się ciasto (w małych ilościach)
                                Zdążysz spokojnie na kolację która zaczyna się dopiero o 19 i trwa przynajmniej
                                do 20:30 lub 21 już nie pamiętam!!! z lotniska do hotelu jedzie się jakieś 15
                                min. Po przylocie wszystkie formalności na lotnisku trwają jakieś 30 min.
                                Gdy wylatywałem zabrano nas z hotelu 2 h 20 min przed wylotem.
                            • operator1234 Re: do poeratora1234 03.06.09, 15:34
                              automat ciśnieniowy z kawą jest w barze (tam gdzie odbywają się także wieczorne
                              przedstawienia), kawa bardzo dobra :) oczywiście free :)
                              w barze przy basenie tez jest kawa ale już nie tak dobra.
    • Gość: wściekła Re: Kopernik PAL inn IP: *.sileman.net.pl 05.06.09, 21:04
      powiem szczerze czytając opinie na temat palm inn coraz częściej z
      rodziną zatanawiamy się nad rezygnacją ,wchodząc na różne portale z
      opiniami jesteśmy przerażeni opiniami ,wykupując wczasy w
      listopadzie opinie były w miarę pozytywne, te z tego roku powalają
      na kolana, pozytywne to piszą chyba pracownicy biur podróży bo
      niemożliwością jest że jedni nie mają co jeść i dają 1 punkt(a
      takich jest niestety 99%) a następnie ktoś pisze że jest 10 dań do
      wyboru cud miód malina jednym słowem nie ma nic gorszego jak
      zapłacić za all i głodować śpiąc na betonie hahha ale sie
      zapawiadają wakacje mam nadzieję że w pełni sezonu się tam
      poprawi.....
      • Gość: mysia Re: Kopernik PAL inn IP: 83.168.106.* 05.06.09, 22:26
        Coś czuję, że czytałaś opinie na wakacje.pl ;-)Bo tam pojawiła się
        ostatnio seria takich skrajnie negatywnych postów, wysyłanych dzien
        po dniu ;-)
        To nie dziwi w czasach kryzysu gdy upadają linie lotnicze i biura
        podrózy - robi się konkurentom negatywny PR.
        Wpisz hotel w google i poczytaj na innych stronach - nie są wcale
        złe opinie .Myślę , ze nie masz czego się bac - jest raczej tak jak
        opisuje operator(pozdrawiam).Byłam rok temu w lipcu i spanie na
        betonie (jak w wielu ciepłych krajach)zaliczam do bardziej
        udanych.Jesli o ten beton chodzi to łóżka (jak w wielu domach w
        Tunezji) są betonowe a na nich grube , wygodne materace.Zapewnia to
        chłód tak cenny w upały i to, że nie schowają się pod spodem zadne
        insekty czy zwierzaczki. ja wolę takie łóżka niż drewniane jeśli
        jestem w ciepłych krajch. A co do jedzenia-musieliby chyba zabić
        wszystkich kucharzy i się naćpać w tym hotelu ,żeby było tak źle jak
        opisują niby tam ostatno wypoczywający. Z pobytu jedzenie
        (róznorodność z zwłaszcza świerzość )oceniam jako bardzo dobre.
        Najbardziej dziwi mnie , ze piszą tak ludzie , którzy często nigdy w
        zyciu nie jadali tak urozmaiconych posiłków jak na wakacjach a się
        czepiają, że nie jest tak jak u mamy....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka