IP: 188.33.16.* 24.06.09, 20:19
Mam pytanie czy o tej porze są jakieś owady w Tunezji które mogą uprzykrzyć
wakacje? Jadę z dwuletnią córeczką i mężem i zastanawiam się czy zabrać coś na
odstraszanie owadów. Z góry dziękuję z odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • salsa13 Re: Owady?? 24.06.09, 20:26
      komary
      naprawdę weź coś na komary choć na miejscu w razie czego też kupisz świetne
      preparaty.
      • Gość: neusia Re: Owady?? IP: 188.33.16.* 24.06.09, 20:37
        serdeczne dzięki w takim razie zaopatrze się w coś, ja sama jestem trochę
        uczulona więc coś na alergie też wezmę i jakąś maść po ukąszeniach. Jeszcze raz
        dzięki!!!!
    • kask_a Re: Owady?? 24.06.09, 20:36
      Ogromne ilości komarów ( Sousse)wróciłam, byłam z dwulatkiem - preparat
      "przeciwkomarowy" Ziajki - AntyBzzzz baardzo się przydał, pożyczaliśmy także
      innym dzieciom
    • gusia210 Re: Owady?? 24.06.09, 20:59
      bez tego wieczorem nie wyjdziesz z pokoju.Ja pierwszego dnia byłam okropnie
      pogryziona.
      • aja84 Re: Owady?? 24.06.09, 21:32
        Kurcze, to ja wróciłam teraz z Hammemetu (18 czerwca), miałam ze sobą kilka
        preparatów na komary i ani razu tego nie użyłam, bo nie było ani jednego komara!
        Naprawdę.
        Chyba jakiś fart miałam. :) A wieczorami codziennie siedzieliśmy na dworze.
        • anmaja76 Re: Owady?? 25.06.09, 08:20
          Bylam we wrzesniu w Porcie i nie widzialam ani jednego komara. Sa za to mrówki
          ale nie gryza:)
          • Gość: ona Monastir bez owadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 22:41
            no z kilkoma upartymi muszyskami:)
            • Gość: Jowi Re: Monastir bez owadów IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.09, 22:48
              Teraz wróciłas z Monastiru? Lecę tam za tydzień i potrzebne mi
              aktualne dane?
              • Gość: gość A jak w Hammamet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 10:21
                • Gość: Booook Re: A jak w Hammamet? IP: *.ray.net.pl 26.06.09, 21:56
                  Byłem w Monastirze! Zabraliśmy Raid taki do prądu. Był włączony całe
                  2 tygodnie w pokoju. A w innych miejscach komarów brak! Fakt masa
                  much takich smętnych! No i zdarzały się pchły! Na terenie naszego
                  hotelu było mnóstwo chyba bezpańskich kotów!
                  • Gość: evka Re: IP: *.chelm.mm.pl 27.06.09, 15:44
                    my też byliśmy z dwulatką i piszę prawdę- jak masz hotel z gajem
                    palmowym a taki mieliśmy - to komary tną niemiłosiernie, hotele w
                    mieście bez ogrodów nie mają takiego problemu
                    fenistil i wapno załatwia sprawę całkowicie ale nie zapomnij
                    smarować - mi się raz nie chciało biec do pokoju po ukąszeniu komara
                    późniejsze smarowanie niewiele pomogło- naprawe męczyło mnie to
                    ugryzienie z półtora miesiąca a ktoś inny też pisał na tmy forum ,że
                    te afrykańskie komary potrafią dokuczyć- tyle, że bez paniki ;)
                    fenistil i wapno pomaga
                    • Gość: neusia Re: IP: 188.33.76.* 27.06.09, 16:42
                      Dziękuję bardzo za jasną odpowiedź. Na wszelki wypadek we wszystko już się
                      zaopatrzyłam, zamiast fenistilu mam comarol ale myśle że będzie ok, na nasze
                      polskie owady działa dobrze.
    • Gość: Malinka Re: Owady?? IP: *.xdsl.centertel.pl 28.06.09, 22:19
      Dużo much i mrówek. Czyli to, co u nas.
    • Gość: Migdałowa Re: Owady?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 23:51
      Kilka dni temu wróciłam z Hammametu z 5 ukąszeniami kamarowymi:)
      w innych krajach takich jak np. Turcja..nie zdarzyło mi się nigdy i nie byłam
      przygotowana - musiał mi wystarczyć Amol:D Tak że weź środki na komary!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka