23.09.11, 01:06

Z cyklu 'lekki wątek weekendowy'.
Zawsze, kiedy słyszę, albo czytam takie rzeczy jak poniżej, to zachodzę w głowę, czy aby się obudziłam rano, albo coś w tym stylu. Ostatnimi czasy znacznie mniej takich kwiatków, niż jeszcze parę lat temu i średnia wieku też jakby większa, toteż tym bardziej mnie zadziwia takie, ehm, ujawnianie się;)

O pladze niszczących kobiet zwłaszcza, ale i reszta jest 'fajne to'
deser.pl/deser/56,111858,10325485,O_pladze_niszczacych_kobiet,,5.html

"Wszędzie też gdzie się pojawiają - niszczą. Gdy nie zajmują się nauką czy szeroko pojętą kulturą - niszczą siebie (swoją kobiecość); gdy zaś zajmują się (zawodowo) nauką czy kulturą - zaniżają ich poziom, przez co niszczą ludzkiego ducha".
Aby nie być gołosłowną, Żuraw wymienia najważniejsze dziedziny ludzkiej aktywności i sprytnie zauważa, że brak w nich wybitnych reprezentantek płci pięknej.

1. Nauka: Niemal wszystkie przełomowe odkrycia w dziejach ludzkości dokonywane są przez mężczyzn. Żadnego Lorentza, Newtona płci pięknej.
2. Poezja: dziś w większości pisana przez kobiety ? upada. Żadnego Baudelaira, Poego.
3. Literatura: żadnego Dostojewskiego, Goethego.. Wybitna literatura nie wyszła nigdy spod kobiecego pióra - wymienia Żuraw z całą bezwzględnością - Świat nie rozwija się dzięki kobiecie - i to jest FAKT - stwierdza.
Ale przecież do czegoś chyba muszą się kobiety nadawać?

Miejscem kobiety jest dom. Dobra literatura, poezja (pisana przez mężczyznę), ukochane dziecko. Tam może się rozwijać, tam realizować i stamtąd zmieniać świat - poucza młoda kandydatka PiS.

Uznałabym to za żart, kiepski, ale żart, ale to nie jest żart.
Dzidzia piernik?
Obserwuj wątek
    • maitresse.d.un.francais a pani Żuraw nie zniszczy Sejmu? 23.09.11, 01:18
      Że o partii nie wspomnę?
    • tigertiger Re: Fenomen 23.09.11, 01:22
      easz zaglądaj częściej na forum:)

forum.gazeta.pl/forum/w,212,128908261,128908261,Wyznania_kandydatki_PiS_jestesmy_szarancza_.html
      • easz Re: Fenomen 23.09.11, 01:49
        A. Nie dotarłam jeszcze do tego, i to jest FAKT;)
    • berta-death Re: Fenomen 23.09.11, 01:43
      Dawniej to byli politycy, mężowie stanu, ojcowie narodów, a teraz cycatki służące do przyciągania elektoratu do partii i wciskania guzików głosujących według odgórnej instrukcji. Że też się pani kandydatka nie wstydzi, że przyczyniła się swoją płcią do zejścia polityki na psy. A w zasadzie na baby, nie na psy.
      • bene_gesserit Re: Fenomen 23.09.11, 02:09
        Wychodzi na to, ze na suki.
        A raczej suczki - jakies cziłały z kokardkami. Oj, jaka grozne psinki.
    • bene_gesserit Re: Fenomen 23.09.11, 02:07
      Mi sie tam MZ dzialanosc podoba.
      10, powiedzmy lat temu mozeby i zyskala nieduze kolko fanow. Dzisiaj osmiesza i siebie, i partie, ktora zdecydowala sie jej sliczna buzia zbierac glosy na starszych i brzydszych kandydatow. Im wiecej takich publicznych - chocby tylko, jak MZ, internetowych - glosow, kojarzonych z PiSem, tym lepiej. To jak lopata kopiaca dołki pod i pila, pilujaca galaz na ktorej siedza w jednym. Dla mnie bomba.

Ale zupelnie powaznie to mi tej dziewuszyny zal. Cos z nia jest strasznie nie tak, ktos ja musial dlugo i wytrwale ranic.
      • berta-death Re: Fenomen 23.09.11, 02:24
        Ja myślę, że jest to sposób na zaistnienie. Polityk to jak celebryt, im bardziej kontrowersyjny tym ma większe szanse na głosy. A szowinistyczne teksty dobrze się sprzedają i nie wymagają jakiegoś szczególnego przygotowania. A w PL ciężko się skutecznie komuś narazić takimi gadkami. Jak jeszcze bardziej się dziewczyna spopularyzuje, albo wejdzie do sejmu, to niewątpliwie zostanie gwiazdą rozmów w tłoku. Ciekawe kto ją zagra.
        • bene_gesserit Re: Fenomen 23.09.11, 15:59
          No tak, ale zaistnienie przez samoosmieszanie sie jest ryzykowne. Gdyz jej teksty sa smieszne, jest bardziej mizoginistyczna od JKM nawet. Na prawo od prawa i piec metrow nizej niz najbardziej zajadly mizogin.
          Jesli jej rzeczywiscie zalezy na rozglosie, powinna nakrecic ustawke z prasa kolorowa, w ktorej wystepuje w bikini i z umiesnionym brunetem. Ze niby przypadkiem nasz reporter przechadzal sie po plazy i, och, przypadkiem zrobil zdjecia tej uroczej parze a potem okazalo sie, ze to polityczka z PiSu ;) Stety czy nie, w Polsce nadal wiecej zdziala apetyczny wyglad niz mowa nienawisci.
      • saszenka2 Re: Fenomen 23.09.11, 16:57
        bene_gesserit napisała:

> Mi sie tam MZ dzialanosc podoba.
        > 10, powiedzmy lat temu mozeby i zyskala nieduze kolko fanow. Dzisiaj osmiesza i
        > siebie, i partie, ktora zdecydowala sie jej sliczna buzia zbierac glosy na sta
        > rszych i brzydszych kandydatow. Im wiecej takich publicznych - chocby tylko, ja
        > k MZ, internetowych - glosow, kojarzonych z PiSem, tym lepiej. To jak lopata ko
        > piaca dołki pod i pila, pilujaca galaz na ktorej siedza w jednym. Dla mnie bomb
        > a.
        >
        > Ale zupelnie powaznie to mi tej dziewuszyny zal. Cos z nia jest strasznie nie t
        > ak, ktos ja musial dlugo i wytrwale ranic.
        >
        >
        >
        Nie wiem, czy tak zniechęca do PiSu. Widziałam na forum na kobiecym portalu, że wiele osób ją potępia i się z niej wyśmiewa, ale mimo to ma zamiar głosować na mądrzejsze persony z PiSu. No i ma kółko wyznawców, panów, na swojej Facebookowej tablicy, gdzie jako zdjęcie profilowe chyba przez pomyłkę ustawiła zdjęcie Katie Holmes. Pewnie kobiecina została poinstruowana przez swojego geniusza, jak wybierać zdjęcie profilowe;P
      • easz Re: Fenomen 24.09.11, 01:33
        Żal? Jej nie. Wie co mówi i co robi. Wie po co. Owszem, przeliczy się, ale to jest już mniej istotne. Pełna świadomość, premedytacja i trzeźwość. To nie ona odpowiedziała Kluzikowej 'spokojna głowa, nie zawiedziemy się'?
        Nie wiem, czy bardziej mnie brzydzi, czy bardziej przestrasza, ale nie zamierzam się bliżej zapoznawać, więc właściwie wisi mi. Ważniejsze natomiast, z którego miejsca startuje i to, że jednak jakoś się tam znalazła, gdzie jest, ktoś ją popiera, w tym co laska mówi i robi. Nie jeden ktoś zapewne.

Propos ładnych. Widziałam też taki zestaw najpiękniejszych dziewczyn startujących w tych wyborach, z różnych partii i tak sobie pomyślałam, czy im to sprawia frajdę? czy to aby naprawdę takie przyjemne, że nagle się wszyscy na nie gapią i to w kontekście i sensie raczej jednoznacznym - buzia, ciało&co. Nie spuszczają z oka.
        No i gdzie są ciacha? Lista ciach wyborów 2011, albo coś w ten deseń. No gdzie? Nie uczą się ci politycy, nie uczą.
        • bene_gesserit Re: Fenomen 24.09.11, 02:15
          No tak, ale ktos z normalnym dziecinstwem by na taka postac autokreacji nie wpadl. Ktos jej to gigantyczne poczucie nizszosci z powodu posiadania cipki zamiast siurka wmógł, podpowiedzial.
          Zreszta mam wrazenie, ze to nie jest cynizm, tylko ona naprawde wierzy w to, co pisze i mowi. To jest zbyt glupie, zeby bylo wymyslone. Jak sie siebie wymysla, to sie uruchamia nieuchronnie narcyzm i blokuje robienie z siebie kompletnego posmiewiska.

A ciach nie ma. Do partii wstepuja brzydcy faceci, szpetni jak noc.
          • easz Re: Fenomen 24.09.11, 02:38
            Też tak sądzę, jest niestety autentyczna, czy jak to to nazwać. Albo rozdwojona i zaburzona, jeśli mogę już tak domorośle;) No bo konsekwencji w tym, co mówi nie ma za grosz, już ktoś to zauważył. A ona, nie zauważyła, że sama nie ma fiutka? Oj, coś tu nie tak.
            Przypomina mi tę żonkę wielebnego z True Blood;) Trochę się ocknie, jak ją pambóg palcem dotknie.

• saszenka2 Re: Fenomen 24.09.11, 20:07
            bene_gesserit napisała:

> No tak, ale ktos z normalnym dziecinstwem by na taka postac autokreacji nie wpa
            > dl. Ktos jej to gigantyczne poczucie nizszosci z powodu posiadania cipki zamias
            > t siurka wmógł, podpowiedzial.
            > Zreszta mam wrazenie, ze to nie jest cynizm, tylko ona naprawde wierzy w to, co
            > pisze i mowi. To jest zbyt glupie, zeby bylo wymyslone. Jak sie siebie wymysla
            > , to sie uruchamia nieuchronnie narcyzm i blokuje robienie z siebie kompletnego
            > posmiewiska.
            >
            > A ciach nie ma. Do partii wstepuja brzydcy faceci, szpetni jak noc.
            >

Również mam nieodparte wrażenie, że ona w te brednie wierzy. Wydaje mi się, że na studiach przeszła małe pranie mózgu... I efekty tego wszyscy dostrzegamy, czytając jej pseudomądrości. Brak w niej mechanizmów obronnych, które kazałyby samą siebie wynosić na piedestał. Ona siebie też uważa za mało wartą. Jakby się tylko kreowała, to pewnie psioczyłaby na pozostałe kobiety, a samą stawiała za wyjątek potwierdzający regułę... Coś w myśl zasady "inne kobiety są za głupie na bycie polityczką, ale ja jestem wyjątkiem.
            • easz Re: Fenomen 08.10.11, 00:20
              saszenka2 napisała:

> Również mam nieodparte wrażenie, że ona w te brednie wierzy. Wydaje mi się, że
              > na studiach przeszła małe pranie mózgu... I efekty tego wszyscy dostrzegamy, c
              > zytając jej pseudomądrości. Brak w niej mechanizmów obronnych, które kazałyby s
              > amą siebie wynosić na piedestał. Ona siebie też uważa za mało wartą. Jakby się
              > tylko kreowała, to pewnie psioczyłaby na pozostałe kobiety, a samą stawiała za
              > wyjątek potwierdzający regułę... Coś w myśl zasady "inne kobiety są za głupie n
              > a bycie polityczką, ale ja jestem wyjątkiem.

Obie macie pewnie rację, ale jest jeszcze coś, co zobaczyłam. Ona tak samo jak prezes ma kpinę w oczach. Takie ku...ki aż jej błyskają, tak się cieszy, że robi ludzi w balona, wszystkich - i pro, i anty, i swoich, i cudzych. To samo zobaczyłam u prezia, kiedy gościł ostatnio u Foxa. Nie wiem, czy to zdrowe, czy nie, stwierdzam tylko, co widzę. Tak kpić z ludzi może tylko ktoś, kto ma tak naprawdę wszystkich w de, czuje się nieomylny, superważny najważniejszy i bezkarny. Tylko że tych dwoje dzieli ładnych parę lat i doświadczenia. Ona jest naprawdę straszna.
    • facet123 Re: Fenomen 23.09.11, 07:56
      To by było śmieszne gdyby to opowiadała posłanka LPR 5 lat temu.
      Teraz jest to kandydatka głównej opozycyjnej partii która ma duże prawdopodobieństwo wygrać wybory i to właśnie między innymi za pomocą tego typu gadania.
      Obawiam sie, że postępuje tutaj degeneracja - takie opinie traktowane są coraz poważniej, a wyśmiewanie ich jest kreowane na dyskryminację innych poglądów (już wyobrażam sobie p. prezesa który skomentowałby to w stylu "przecież ta pani może mieć swoje poglądy").
      Inaczej mówiąc - wojna ideologiczna prowadzona w polsce powoduje, że takich opinii jest coraz więcej w mediach i coraz trudniej traktować je jako marginalny bełkot fanatyka.
      • tigertiger Re: Fenomen 23.09.11, 08:20
        Obawiam się facet, że masz niestety rację. Trzeba mieć naprawdę dużą wiarę w Polski naród, aby zakładać, że posunięcie z aniołkami prezesa może mu zaszkodzić w jakikolwiek sposób.
        • facet123 Re: Fenomen 23.09.11, 08:49
          Nic co zrobi Kaczyński nie może mu zaszkodzić, ponieważ jego podstawowy elektorat jest betonowy i niewzruszony. Za to pojedyńcze wyskoki tu i tam mogą przekonać kogoś niezdecydowanego.
          • tigertiger Re: Fenomen 23.09.11, 09:30
            Ci tak zwani niezdecydowani są w większości skutecznie zniechęceni do wszystkich ugrupowań. Kolejne zagrywki niewiarygodnych i populistycznych polityków raczej utwierdzają ich w niechęci do wzięcia udziału w wyborach (patrz Hołdys). Być może niezdecydowani to tak na prawdę twardy elektorat, który w wyborach nie uczestniczy. Wiemy co oznacza niska frekwencja więc może, ktoś w ostatnim momencie z strachu zdecyduje się oddać głos nie tyle za co przeciwko, choć moim zdaniem w tych wyborach będziemy mieli niską frekwencje.
            • maitresse.d.un.francais Re: Fenomen 23.09.11, 15:29
              Ci tak zwani niezdecydowani są w większości skutecznie zniechęceni do wszystkich ugrupowań.

Tak właśnie czuję, aczkolwiek nie podzielam poglądów Hołdysa.
              • tigertiger Re: Fenomen 24.09.11, 18:49
                Podejrzewam, że Hołdys ostatecznie odda głos, jednakowoż buntuje się i w sumie mu się nie dziwie. Tylko co to zmieni, lub co to da? Ludzie protestują na przeróżne sposoby, wczoraj jakiś bezrobotny podpalił się pod kancelaria premiera, dramatyczne tym bardziej, że bezsensowne :(
      • bene_gesserit Re: Fenomen 23.09.11, 16:01
        > Teraz jest to kandydatka głównej opozycyjnej partii która ma duże prawdopodobie
        > ństwo wygrać wybory i to

Nie, to nie jest kandydatka, tylko naganiaczka, jak i naganiaczkami sa jej kolezanki. Wszystkie z miejsc niebiorących, sa tak lubianymi podczas kampanii Kaczynskiego 'ladnymi buziami'. Kiedys 'ladna buzia' byla Kluzik, ale teraz Kaczynski woli stawiac na osoby mlode i bez dorobku, a wiec bezpieczne. Takie nie pokaza faka i nie zaloza konkurencyjnej partii, w kazdym razie nie w najblizszej dekadzie.
        • maitresse.d.un.francais Re: Fenomen 23.09.11, 16:39
          ale teraz Kaczynsk
          > i woli stawiac na osoby mlode i bez dorobku, a wiec bezpieczne.

No cóż, jak widać szybko się dostosowuje do realiów i jest elastyczny. ;-) U przedsiębiorców tego typu zachowanie byłoby określone jako zaleta. ;-)
        • facet123 Re: Fenomen 26.09.11, 08:55
          > Nie, to nie jest kandydatka, tylko naganiaczka

Fakt. Ale nagoni napewno skutecznie jakies stadko wyborców. I w ten sposób jej opinia ostanie uznana.
          • bene_gesserit Re: Fenomen 26.09.11, 12:43
            Jesli jest sie na forach dostatecznie dlugi czas, nietrudno zauwazyc, ze KAZDA opinia na jakis temat znajdzie swoich amatorow. Niezaleznie od tego, jak bardzo bylaby glupia, bucowata, sprzeczna z faktami itd. Wiec to specjalnie nie martwi.
        • easz Re: Fenomen 08.10.11, 00:24
          bene_gesserit napisała:

> Kiedys 'ladna buzia' byla Kluzik, ale teraz Kaczynsk
          > i woli stawiac na osoby mlode i bez dorobku, a wiec bezpieczne. Takie nie pokaz
          > a faka i nie zaloza konkurencyjnej partii, w kazdym razie nie w najblizszej dek
          > adzie.

Pomijając wszystko, to faktycznie, to prezes zniszczył Kluzik, teraz Szczypińską. I kogo jeszcze?
          Tymczasem kończę temat, bo chyba już po północy i łamię ciszę?
      • saszenka2 Re: Fenomen 23.09.11, 17:00
        Facet123, też zauważyłam, że obecnie nie można krytykować ludzi z otoczenia prezia, bo jest się nietolerancyjnym. Nie wolno się wyśmiewać z największych bełkotów, bo przecież naruszasz wolność wypowiedzi. To jest naprawdę żenujące, że polityka w Polsce osiągnęła poziom Joli Rutowicz.
    • saszenka2 Re: Fenomen 23.09.11, 16:53
      Patrząc na pióro pani Żuraw można naprawdę odnieść wrażenie, że kobiety piszą dennie i marnie, ale jednej miernoty nie można rozszerzać na całość kobiecej populacji. Kinga Dunin czy też Magdalena Środa piszą wybitnie.
      O tej pani przeczytałam na forum dla kobiet, nie feministycznym i tam większość pań się nieźle wkurzyło, czytając te pseudomądrości, więc nie jest źle. Źle jest natomiast z mężczyznami piszącymi na jej tablicy na Facebooku. Żuraw znalazła chyba osobniki płci przeciwnej dorównujące jej intelektem.
      • maitresse.d.un.francais "które wybierają księciów"??? 23.09.11, 17:23
        KSIĄŻĄT

Tak, wiem, to trudne słowo. Ale istnieją słowniki. Można z zaufaniem spytać męża o pisownię.
        • mijo81 Re: "które wybierają księciów"??? 26.09.11, 01:04
          Polonistka?
          • maitresse.d.un.francais obsesja z tą polonistyką jakaś? 14.10.11, 20:50
            mijo81 napisał:

> Polonistka?

Nie, kulturoznawczyni.

Gdybym napisała "v = s/t", tobyś zapytał FIZYCZKA????

Co wy wszyscy z tą obsesją polonistów?
      • mijo81 Re: Fenomen 24.09.11, 17:42
        Głupoty feministycznej też nie rozszerzajcie na całość kobiecej populacji. To jest to samo co ta Żuraw tylko, że na przeciwnym biegunie skrajności
        • easz Re: Fenomen 08.10.11, 00:20
          mijo81 napisał:

> Głupoty feministycznej

Ale co masz konkretnie na myśli? przykłady. Jak zwykle jestem ciekawa.
          • mijo81 Re: Fenomen 08.10.11, 00:27
            Jutro ....tera leze spać
          • bene_gesserit Re: Fenomen 08.10.11, 00:33
            Przeciez on jak zwykle nie napisze nic godnego uwagi, no!
            • easz Re: Fenomen 08.10.11, 01:38
              Jak to, przecież już odpowiedział:) Zważ na to, że nie napisał po prostu 'wszystko', co zajęłoby mu tyle ile napisanie tego, co napisał. Czyli, że chce chyba coś wyliczyć, czyli czegoś nie wyliczy, czyli nie jest jego zdaniem głupie. Hihi. Mnie to w sumie satysfakcjonuje w przypadku Mija.
              • mijo81 Re: Fenomen 14.10.11, 19:13
                Szybko dajesz się usatysfakcjonować
      • wersja_robocza Re: Fenomen 14.10.11, 19:19
        saszenka2 napisała:
        Źle je
        > st natomiast z mężczyznami piszącymi na jej tablicy na Facebooku. Żuraw znalazł
        > a chyba osobniki płci przeciwnej dorównujące jej intelektem.

Przede wszystkim wizją i ich oczekiwaniami wobec kobiet.

Czasem mam wrażenie, że moja wrażliwość na takie i podobne głupoty antykobiece się wytraca i tępieje. To źle . :-/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka