Dodaj do ulubionych

czy wiesz już komu przekazać 1%?

22.02.12, 12:39
Trzeba mówić - pisze pani Renata - o "ciężkiej, beznadziejnej, syzyfowej pracy opiekuńczej kobiet" i trzeba to zmienić. Za słowem "tradycja", "obyczaj", "powołanie", kryje się często rażąca niesprawiedliwość wobec kobiet. Autorka listu nie chce pozostać anonimowa, nazywa się Renata Zdunek i twierdzi, że często jest wyśmiewana z powodu swoich "niekonwencjonalnych poglądów", z powodu "braku pokory wobec tradycyjnego porządku świata", ale trzyma kciuki za wszystkie kobiety, które walczą o zmianę "tradycji", i - jak co roku - przekazuje swój 1 proc. na organizację prokobiecą. W tym roku dostanie je Feminoteka.

Więcej... wyborcza.pl/1,80322,11200395,Taka_tradycja.html#ixzz1n6rrQwW3
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: czy wiesz już komu przekazać 1%? 22.02.12, 14:56
      Na społeczną akcję depilacji pach i wąsików współczesnych feministek.
      • tigertiger Nie tylko do gazetowego trolla 22.02.12, 15:22
        Proszę bardzo o to konto Federacja na rzecz Kobiet i Planowania Rodziny:
        BP PKO S.A. 15 Oddział w Warszawie, Aleje Jerozolimskie 7
        45 1020 1156 0000 7902 0060 3951
        W skład Federacji obecnie wchodzą jeszcze
        Demokratyczna Unia Kobiet,
        Liga Kobiet Polskich
        Stowarzyszenie „Centrum Pomocy Rodzinie” w Olsztynie
        Stowarzyszenie Dziewcząt i Kobiet Chrześcijańskich-Polska YWCA
        Stowarzyszenie na rzecz Państwa Neutralnego Światopoglądowo „Neutrum”
        Stowarzyszenie „Pro Femina”
        Towarzystwo Rozwoju Rodziny
        Przy Federacji działa również nieformalna Grupa Edukatorów Seksualnych "Ponton".
    • maitresse.d.un.francais Nie mamy tego problemu 22.02.12, 17:44
      z powodu niemania owych 1%.
      • tigertiger Re: Nie mamy tego problemu 22.02.12, 18:14
        to może załóż fundację poradnik.ngo.pl/x/342828
        • maitresse.d.un.francais Re: Nie mamy tego problemu 22.02.12, 18:20
          tigertiger napisała:

> to może załóż fundację poradnik.ngo.pl/x/342828

Fundację, firmę, co jeszcze????

Ja chcę zwykłą pracę zdalną. Nie nadaję się do prowadzenia fundacji.
          • tigertiger Re: Nie mamy tego problemu 22.02.12, 18:43
            Fundacje nie są jednoosobowe:)
            Ok, więc może odpowiednia fundacja, stoważyszenie będzie mogła ci w poszukiwaniu pracy pomóc. Słyszałaś może o PFRON?
            • maitresse.d.un.francais Re: Nie mamy tego problemu 22.02.12, 19:03
              tigertiger napisała:

> Fundacje nie są jednoosobowe:)
              > Ok, więc może odpowiednia fundacja, stoważyszenie będzie mogła ci w poszukiwani
              > u pracy pomóc. Słyszałaś może o PFRON?

Tigertiger, naprawdę. Tak, już dwie mi pomagają. A nawet trzy. Od dłuższego czasu. Plus znajomi. Nie powiem, co z tego wychodzi.
              • triss_merigold6 Re: Nie mamy tego problemu 22.02.12, 20:05
                Jesso i do tego wszystkiego jeszcze jesteś bezrobotna?! Kanał, współczuję Twoim rodzicom.
                Pracy jest w cholerę naokoło zwłaszcza w usługach, może średnio płatnej ale jest dużo.
                • maitresse.d.un.francais Re: Nie mamy tego problemu 22.02.12, 20:28
                  triss_merigold6 napisała:

> Jezu i do tego wszystkiego jeszcze jesteś bezrobotna?!

Jak już to matce.

• triss_merigold6 Re: Nie mamy tego problemu 22.02.12, 21:58
                    No współczuję, mocno przejrzała córcia jej na karku siedzi. Masz czas i siłę na klepanie w necie, to masz czas i siłę na pracę.
                    • gazeta_mi_placi Re: Nie mamy tego problemu 22.02.12, 22:15
                      :D :D :D

10/10
                    • maitresse.d.un.francais Re: Nie mamy tego problemu 23.02.12, 17:01

> No współczuję, mocno przejrzała córcia jej na karku siedzi. Masz czas i siłę na
                      > klepanie w necie, to masz czas i siłę na pracę.

Oczywiście. Ty wiesz lepiej niż specjaliści, na co mam siłę, a na co nie - prawda?
                    • maitresse.d.un.francais Re: Nie mamy tego problemu 23.02.12, 17:04

> No współczuję, mocno przejrzała córcia jej na karku siedzi.

Rodzicielka poprosiła, żeby przekazać, że nie wiesz, o czym mówisz, i żebyś się odczepiła.

Ze swej strony zaoferowałabym zamianę na rok - Ty żyjesz moim życiem (tzn. masz moje ciało, psychikę i moje problemy) , ja Twoim, i wtedy dokładnie dowiadujesz się, na co mam siłę, a na co nie (niezależnie od klepania w necie) - gdyby to było możliwe.
                    • maitresse.d.un.francais Re: Nie mamy tego problemu 23.02.12, 17:06

> No współczuję, mocno przejrzała córcia jej na karku siedzi. Masz czas i siłę na
                      > klepanie w necie, to masz czas i siłę na pracę.

Oczywiście. Wszyscy mają na wszystko siłę, tylko im się nie chce - oto nowe medyczne odkrycie. Może dostaniesz Nobla?
                      • mijo81 Re: Nie mamy tego problemu 25.02.12, 17:12
                        To załóż sobie fundację...taką organizację pożytku prywatnego, która będzie cię wspierać w nabieraniu sił, od razu dostaniesz ode mnie 1% - będzie to ponad stówę więc sprawa warta zachodu ... zastanów się nad tym.
                        • maitresse.d.un.francais Re: Nie mamy tego problemu 25.02.12, 18:24
                          mijo81 napisał:

> To załóż sobie fundację...taką organizację pożytku prywatnego, która będzie cię
                          > wspierać w nabieraniu sił

Raczej bym wolała pracę zdalną.

Mam pewne ograniczenia i one raczej zostaną.
          • gazeta_mi_placi Re: Nie mamy tego problemu 22.02.12, 21:27
            A do czego się nadajesz?
            • maitresse.d.un.francais Re: Nie mamy tego problemu 23.02.12, 17:02
              gazeta_mi_placi napisała:

> A do czego się nadajesz?

Jak będziesz miała dla mnie pracę, to nie omieszkam cię poinformować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka